Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش جام نیوز، حذف ردیف بودجه نهادهای فرهنگی و اختصاص‌دادن آن به مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بیش از پیش سبب‌ساز تقویت روند سقوط اخلاق در جامعه خواهد شد. حقیقتِ فاصله‌گرفتن جامعه از اخلاق و ارزش‌ها را همین نهادهای فرهنگی است که گوشزد می‌کنند و حذف بودجه آنها نشان‌دهنده اهتمام مسئولان بر امور غیرارزشی و غیرفرهنگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر نهادهای فرهنگی موازی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دچار کاستی‌هایی در عملکردشان هستند، باید آسیب‌شناسی و کاستی‌زدایی شوند نه این‌که بودجه‌شان از لایحه پیشنهادی دولت حذف شود. این، پاک‌کردن صورت مساله است. ما خودمان منتقد سویه‌های مختلف و مناسبات برقرار بر امور فرهنگی کشور هستیم، اما می‌دانیم که باید کار را درست کرد نه این‌که یکباره آن را به کناری نهاد.

 

بسیار بدیهی است که برای بازگرداندن آرمان‌ها و ارزش‌ها به متن جامعه، باید نهادهای فرهنگی تقویت شوند و اتفاقا چون همواره با کمبود اعتبارها دست به گریبان بوده‌اند، باید بودجه‌ای متناسب با اهدافشان در اختیارشان قرار بگیرد نه این‌که همان بودجه اندک پیشین نیز در اختیار وزارت ارشاد قرار بگیرد.

 

از سوی دیگر گفته می‌شود که حذف ردیف بودجه نهادهای فرهنگی موازی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، این وزارتخانه را ملزم به پاسخگویی در رابطه با عملکرد همه نهادهایی می‌کند که حالا قرار است بودجه‌شان را خودش بدهد. من گمان نمی‌کنم چنین نتیجه‌ای از این فرآیند حاصل شود، چرا که شالوده مجموعه‌های فرهنگی ما، گرفتار اسناد فرادستی است؛ یا این اسناد فرسوده شده‌اند و نیاز به بازنگری دارند یا به آنها‌ توجهی نمی‌شود. حذف ردیف بودجه از نهادهای فرهنگی، ارتباطی به شانه‌خالی‌کردن یا نکردن ارشاد ندارد. این لطمه که به پیکره فرهنگ خواهد خورد، فراتر از اینهاست. ما در سال‌های گذشته هم صدمه دیده‌ایم و همچنان بسیاری از پروژه‌های فرهنگی‌مان نیمه‌کاره مانده است. دولت باید بداند که ما در امور فرهنگی در حال هم‌افزایی با آن هستیم ونه در حال موازی‌کاری.

 

مدیر عامل موسسه فرهنگی و اطلاع‌رسانی تبیان

 

تسنیم

115

 

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۲۷۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم توجه به باورهای فرهنگی جامعه

استاندار مازندران گفت: سرعت تغییرات در حوزه های مختلف اقتصادی و اجتماعی و غیره به حدی است که باید آینده نگر نسبت به تغییرات باشیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، یوسف نوری در جلسه شورای فرهنگ عمومی که ظهر امروز در ساری برگزار شد با تاکید بر مشارکت  در اجرای مصوبات شورای فرهنگ عمومی اظهار داشت: انقلاب امام راحل یک انقلاب فرهنگی است و امروز اگر مشکلاتی را در همه حوزه‌ها می‌بینیم بی توجهی به مقوله فرهنگ است.

وی افزود: با الگوگیری‌های نامناسب دوگانگی‌هایی ایجاد شده و صاحب نظران فرهنگ اعتقاد دارند باور هرگونه شکل بگیرد ارزش‌هایی نمود پیدا می‌کند.

استاندار مازندران، تصریح کرد: امروز کسانی که باورمندی قوی دارند در جامعه منشا تحول بوده‌اند و بزرگان زیادی از استان مازندران با باورهای قوی هستند که الگوگیری از آنان می‌تواند در تقویت باورها اثرگذار باشد.

نوری با بیان اینکه تغییرات در فرهنگ زیاد است عنوان کرد: سرعت تغییرات در حوزه های مختلف اقتصادی و اجتماعی و ‌...به حدی است که باید آینده نگر نسبت به تغییرات باشیم چرا که شاهد تغییر نسل‌ها هستیم.

استاندار مازندران برنامه‌ریزی از منظر روش و ابزار برای دو نسل آینده را ضروری دانست و گفت: برنامه شورای فرهنگی استان‌ها مبتنی بر تغییرات باید پیگیری شود.

وی به پیشگامی مازندران در کسل رتبه‌ها در المپیادها و فعالیت‌های قرآنی و برپایی یادواره‌‌های شهدا اشاره کرد و افزود: باید اقتصاد را هم در کشاورزی و صنعت و خدمات تعریف کرده و ببینیم.

نوری با بیان اینکه نیازمند برنامه‌ریزی برای اقشار بیکار هستیم تصریح کرد: درد دل فارغ التحصیلان را باید بشنویم و مسئولین مسئولیت در قبال جوانان دارند.

نوری یادآور شد: در دانشگاه، حوزه، مدارس با ورود مشارکت‌های مردمی باید در باورمندی‌ها تلاش و کوشش کنیم.

وی تحقق شعار سال با تعریف بسته کاری مشخص با پیوست اطلاع رسانی را مهم دانست.

آیت‌الله لائینی، نماینده ولی‌فقیه در مازندران نیز در جلسه فرهنگ عمومی گفت: لایه اول فرهنگ باورمندی است و باید در این زمینه اقدامات پایدار و مانایی انجام شود.

وی افزود: باید ایمان و باورهای خود را قوی کنیم و ضعف معرفت و باور دینی وجود دارد و اطلاعات دینی بسیار ضعیف است که باید در این زمینه اقدامات موثر انجام دهیم.

نماینده ولی فقیه در مازندران تصریح کرد: امیدواریم جلسه شورای فرهنگ عمومی به خروجی‌های اثرگذار دست یابد.

وی ورود به مسئله ازدواج، زاد و ولد و جمعیت را خواستار شد و پایبندی به اصول فرهنگ حجاب و عفاف را ضروری دانست.

نماینده ولی فقیه در مازندران بر رفع موانع تولید تاکید کرد و ادامه داد: باید گره‌های ماشین اقتصاد و تولید طرح، بررسی و حل و فصل شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • لزوم توجه به باورهای فرهنگی جامعه
  • برنامه پیشرفت فرهنگی استان یزد به‌زودی رونمایی می‌شود
  • نگاه مطالبه‌گر در حوزه فرهنگ و هنر تحول‌ آفرین است
  • تاثیر فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • تاثیر فرهنگ فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • روند تخصیص اعتبارات باندهای دوم خراسان‌جنوبی شتاب می‌گیرد
  • ارشاد مدیران در جلسه درس اخلاق
  • چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است
  • زمینه‌های فرهنگ‌سازی حجاب؛ گرایش ذاتی به حیا و خانواده‌دوستی
  • همه پروژه‌های فرهنگی-هنری دارای شناسنامه ملی می‌شوند