Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، سیدحسن هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پیامی به مناسبت آغاز به کار سومین همایش بین‌المللی «سیره نبوی در طب» در شیراز با بیان اینکه توجه به وجوه مختلف جسمی و روحی انسان، از مهم‌ترین پیش‌نیاز‌های رشد و تعالی همه‌جانبه فرد و جامعه در جهان‌بینی اسلامی است، برگزاری همایش بین‌المللی «سیره نبوی در طب» و دیگر همایش‌های مشابه آن را، اقدامی ارزشمند در راستای مقابله با برداشت‌های سطحی و شتاب‌زده، ترویج اخباری‌گری و سوء استفاده از احساسات مذهبی مردم با خلق عنوان جدیدی به نام «طب اسلامی» و امثال آن دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در پیام خود، ضمن تشکر و قدردانی از دست‌اندرکاران برگزاری این همایش‌ها، رویکرد روش‌مند و عالمانه مجموعه پژوهش‌های «سلامت و دین» را گشاینده افقی روشن از ارتقای سلامت متوازن جسمی، روانی، اجتماعی، معنوی و روحانی انسان پیش روی نظام سلامت دانست که می‌تواند راهکار‌هایی ارزشمند، به‌ویژه در حوزه پیشگیری و ترویج سبک زندگی ایرانی- اسلامی را به جامعه معرفی کند.
متن کامل پیام وزیر بهداشت به شرح زیر است:
در جهان‌بینی اسلامی توجه به وجوه مختلف جسمی و روحی انسان، از مهم‌ترین پیش‌نیاز‌های رشد و تعالی همه‌جانبه فرد و جامعه است. در این راستا، رویکرد روش‌مند و عالمانه مجموعه پژوهش‌های «سلامت و دین» می‌تواند افق روشنی از ارتقاء سلامت متوازن جسمی، روانی، اجتماعی، معنوی و روحانی انسان را پیش روی نظام سلامت بگشاید و راه‌کار‌هایی ارزشمند، به‌ویژه در حوزه پیشگیری و ترویج سبک زندگی ایرانی - اسلامی را به جامعه معرفی نماید.
نشست‌های «نظام سلامت در اسلام» که با هماهنگی دفتر طب ایرانی و معاونت فرهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با همکاری اساتید فرهیخته حوزه علمیه، فرهنگستان علوم پزشکی و وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری در دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور در حال برگزاری است، با تأکید بر آموزه‌های رضوی و سیره نبوی در طب، گام بلند دیگری در جهت تبیین اصول عملی و کاربردی این گفتمان است.

ارزش این قبیل اقدامات آنگاه روشن‌تر می‌شود که بدانیم امروزه در برخی محافل، رویکرد به آموزه‌های دینی در حوزه سلامت، با خلق عنوان جدید «طب اسلامی»، این عرصه ارزشمند را در معرض آسیب‌های جدی قرار داده است؛ برداشت‌های سطحی و شتاب‌زده، ترویج اخباری‌گری و سوء استفاده از احساسات مذهبی مردم از جمله این موارد می‌باشد که ان‌شاءالله با همت و روشنگری اساتید و اندیشمندان حوزه و دانشگاه و مراجع عظام تقلید، این مهم از گزند محفوظ بماند.
برگزاری سومین کنگره بین‌المللی «سیره نبوی در طب» به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اقدامی ارزشمند در این زمینه است که امید می‎رود علاوه بر تبیین اصول و مبانی استفاده از آموزه‌های دینی و منابع روایی و پیشگیری از آسیب‌های بالقوه، ابعاد مختلف نظام سلامت مد نظر اسلام را چنان در معرض بحث و گفتگوی عالمانه اساتید و پژوهشگران رشته‌های مرتبط قرار دهد که نتایج آن در حوزه عمل به‌کار آید.
امیدوارم این رخداد مبارک که تلاش بی‌وقفه اندیشمندان حوزه و دانشگاه، زمینه اجرای آن را فراهم ساخته، با تشریک مساعی تمامی نهاد‌های علمی - فرهنگی و دستگاه‌های اجرایی مرتبط، مقدمات تبیین منشور نظام سلامت در اسلام را به عنوان الگوی کاربردی برای ارتقاء سلامت جسمی و روحی جامعه بشری فراهم سازد.
اینجانب نیز ضمن ابراز مراتب سپاس و قدرشناسی خود، موفقیت، سربلندی و سلامت کلیه دست‌اندرکاران برگزاری این همایش را از خداوند منان خواهانم.   به گزارش ایکنا سومین همایش سیره نبوی (ص) در طب سومین همایش بین‌المللی سیره نبوی (ص) در طب توسط دانشگاه علوم پزشکی شیراز، طی روز‌های ۲۱ تا ۲۳ آذر ماه در شیراز برگزار می‌شود، بحث و تحقیق اساتید دانشگاه و حوزه‌های علمیه درباره مبانی و مبادی اصلی پزشکی اسلامی و تبیین نهاد‌های هستی ساز آن، آشنا کردن محققان جوان و دانشجویان حوزه پزشکی و سلامت با چشمه فیاض علم و حکمت الهی و قرآنی اهداف برپایی این همایش است.
سلامت و زندگی سالم و سیره نبوی (سبک زندگی اسلامی) ‏، تعامل روح و جسم در سلامت از دیدگاه سیره نبوی، سلامت جسمی، روحی و روانی از دیدگاه سیره نبوی، بیماری‌های جسمی، روحی و روانی از دیدگاه سیره نبوی، نقش سلامت در ایجاد امنیت فردی و اجتماعی، جایگاه طبابت از منظر سیره نبوی، نحوه ارتباط تیم پزشکی، ارتباط متقابل پزشک و بیمار در سیره نبوی، ارتباط متقابل پزشک و همکاران در سیره نبوی از جمله محور‌های این همایش است.

همچنین نقش شفابخشی دعا و توسل در سیره نبوی، پرستاری (معنوی) از منظر سیره نبوی، تغذیه (معنوی) از منظر سیره نبوی، علوم نوین و سلامت معنوی، روش‌های پایش و ارزیابی نظام سلامت، نظام سلامت عادلانه از منظر سیره نبوی، نقد نظام سلامت مرسوم از دیدگاه سیره نبوی، تربیت طبیب و تیم پزشکی، اخلاق و ادب در طب و طبابت، آداب تعلیم و تعلّم (استاد و دانشجو) در سیره نبوی، ویژگی‌های طبیب و دانشجوی طب در نظام سلامت، تاریخ طب در اسلام، دار الشفا و بیمارستان اسلامی و... از دیگر مباحث مطرح شده در این همایش بین‌المللی خواهد بود.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۲۷۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین منشور مشاوره خانواده نهایی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در همایش روز جهانی مشاوره گفت: یکی از مسوولیت‌های معاونت امور زنان و خانواده در سند مهندسی و فرهنگی، تدوین منشور مشاوره خانواده است که به تدوین نهایی رسیده و پس از طی مراحل قانونی اعلام خواهد شد.

وی افزود: برای برنامه‌ریزی در پیشگیری یا کاهش طلاق، برنامه مدونی در ستاد زن و خانواده در دولت تصویب و پلتفرم همساز برای زوجین نوپا ایجاد شد و مشاوره برای زوجین و مهارت های زندگی به آنها آموزش داده می شود.

وی با اشاره به صفر شدن پشت نوبتی مستمری زنان سرپرست خانوار، گفت: خدمات و حمایت هایی مشاوره ای به هنگام روانشناسی، خدمات حقوقی و توانمندسازی نیز باید صورت گیرد.

معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با اشاره به نقش روانشناسان در امیدآفرینی، افزود: نقش روانشناسان در شادی آفرینی در زندگی در روح و جان بشر و تلاش برای بهینه بودن و زیبا زندگی کردن افراد بر کسی پوشیده نیست. در درمان بیماری های جسمی توصیه به روان آرام و سالم و روح شاداب می شود و این روح و روان است که می تواند سلامت جسم را تضمین کند یا به او برگرداند.

خزعلی ایجاد انگیزه، امید آفرینی، عشق و نشاط با توجه به شناخت توانمندی ها را مهمترین نقش روانشناس دانست، گفت: نقش روانشناسان برای جلوگیری از ناهنجاری ها و آسیب ها بر کسی پوشیده نیست و روانشناسان در ارتقای بینش، روش، دانش، کنش و واکنش نقش اساسی دارند و این روانشناسی سلامت و روانشناسی کمال است و روانشناسان می توانند توانمندی های فرد را به خوبی شناسایی کنند و قوه ها، داشته ها، ظرفیت ها و استعدادهای فرد را تبدیل به عمل و فعلیت و زندگی اور را متحول کنند.

ارائه یک میلیون و ۷۰۰ هزار مشاوره تلفنی بهزیستی به مردم

مهری سادات موسوی معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور نیز در این جلسه با بیان اینکه سازمان بهزیستی اولین تشکیلات دولتی است که علم روانشناسی و مشاوره را توانسته وارد ساختار اجرایی کند، گفت: ۹۴ مرکز دولتی و ۳ هزار و ۱۷۴ مرکز مشاوره غیر دولتی در سال ۱۴۰۲ حدود یک میلیون نفر را طی دو میلیون و ۷۵۰ هزار جلسه مورد مشاوره قرار دادند.

وی افزود: در راستای عدالت اجتماعی و دسترسی عموم افراد به خدمات مشاوره خط ۱۴۸۰ سال گذشته یک میلیون و ۷۰۰ هزار مشاوره تلفنی ارائه داده است و در سال جاری ارتقای خط و ارتباط با سایر خطوط در دستور کار قرار دارد.

موسوی با اشاره به اختصاص یاری برگ به خانواده های کم بضاعت و مددجویان سازمان بهزیستی، اظهارداشت: برنامه های دیگری مثل مشاوره های به افراد در شرف طلاق، دوره های آموزشی پیش از ازدواج، مهارتهای زندگی و فرزندپروری ارائه می شود که به سلامت روان جامعه کمک می کند.

معاون سلامت اجتماعی بهزیستی کشور با بیان اینکه حدود ۲۲ سال پیش مسوولیت صدور پروانه فعالیت مراکز مشاوره به سازمان بهزیستی واگذار شده است، گفت: ۳ هزار و ۱۷۴ مرکز در این سال‌ها همراه بهزیستی بودند و نظارت های مختلفی بر روی این مراکز انجام می شود.

کد خبر 6092732

دیگر خبرها

  • تحقیقات محققین در حوزه کشاورزی باید کاربردی باشد
  • حضور صد‌ها شرکت تولیدی و دانش بنیان در همایش ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی
  • آغاز پانزدهمین همایش بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی
  • تدوین منشور مشاوره خانواده نهایی شد
  • طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • ارتقای سطح سلامت روان اقشار کم‌برخوردار
  • دکتر طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • ارتقای فرهنگ و سواد سلامت از اولویت‌های حوزه بهداشت است
  • همایش حکمت مطهر ۱۱ اردیبهشت برگزار می‌شود/رونمایی از ۵ کتاب و برپایی بیش از ۱۲۰ برنامه ملی
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام