Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-01@07:20:25 GMT

تعقیب قیمت دلار با آدرس رییس کل بانک مرکزی

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۲۹۶۰۲

تعقیب قیمت دلار با آدرس رییس کل بانک مرکزی

ساعت24-محمود بهمنی رییس کل بانک مرکزی دولت دوم احمدی نژاد و شمس الدین حسینی وزیر اقتصاد آن دولت در سال 1390 و 1391 که قیمت دلار افسار گسیخته و با شتابی باور نکردنی به اوج می رسید با تکرار این موضوع که اگر دلار بخرید زیان می کنید شهروندان را از خرید دلار منع می کردند.

با این همه تقاضای دلار کاهش نیافت و نرخ تبدیل دلار به ریال با توفان افزایشی مواجه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روزها هم  ولی الله سیف رییس کل بانک مرکزی دولت دوازدهم همراهی وزیر اقتصاد را به طور کامل ندارد و ناچار است به تنهایی در برابر مصرف کنندگان ارز های معتبر قرارگیرد و به آنها اطمینان دهد دادو ستد ارز آن چنان که تصور می شود سودآور نیست . رییس کل بانک مرکزی بیشتر به شهروندان با درآمدهای متوسط و حتی متوسط رو به پایین توجه دارد و به آنها این آدرس را می دهد: به جای اینکه دلار خریداری کنید که بخواهید از مابه التفاوت قیمت آن در این روزها و ماههای بعد سود ببرید بهتر است منابع خود را در بانکها سپرده گذاری کنید.

رییس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه نرخ سود سپرده بانکی در حال حاضر بالاتر از سود حاصل از افزایش نرخ ارز است، بیان کرده است : اگر کسی به نیت کسب سود وارد بازار ارز شود حتما ضرر می‌کند چرا که بازار ارز ما بازاری نیست که بشود در آن سفته‌بازی کرد. در گذشته نیز نشان داده شده است که کلیه کسانی که به بازار ارز برای سفته‌بازی مراجعه می‌کنند با ضرر مواجه شده‌اند. سیاست‌های بانک مرکزی نیز بر همین امر استوار است که این بازار، بازار کسب سود نباشد بلکه بازار با ثبات مناسبی به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

در گذشته نیز شاهد این بودیم کسانی که با نیت کسب سود وارد بازار شده‌اند ضرر کرده‌اند. در حال حاضر نرخ بانکی ۱۵ درصدی که وجود دارد قطعا بالاتر از سودی است که از محل افزایش نرخ ارز می‌توانند به‌دست بیاورند.این آدرس سیف چند نکته دارد که باید بررسی شود. نکته نخست این است که این مقایسه  بدون لحاظ کردن موقعیت و بازه زمانی نرخ سود سپرده گذاری در بانک و در بازار ارز انجام شده است . به این معنی که براساس دستور بانک مرکزی نرخ سود سپرده گذاری کوتاه مدت یک ساله معادل 10 درصد و نرخ سود سپرده گذاری بلند مدت با 15 درصدسودهی در بانکها همراه است .

این یک آدرس اشتباه است که رییس کل بانک مرکزی با تعمد یا از سرسهو به فعالان بازار ارز می دهدکه نرخ سود در بازار ارز را باکدام نرخ باید مقایسه کنند:10 در صد یا 15 درصد.  نکته انحرافی دوم این است که تاهمین امروز از روزهای نخست فروردین امسال تا امروز نرخ سود فعالیت دربازار ارز بالاتر از نرخ سود یک ساله و 9 ماهه در بانکها بالاتر  بوده است. این نکته انحرافی به این دلیل در سخنان سیف آمده است که راه فرار سپرده ها از بانک به بازار ارز مسدود شود. بانک مرکزی می تواند برای یک دوره نه چندان مدت نرخ ارز را در اندازه های پایین نگهدارد و میانگین قیمت را در سطحی پایین تر از نرخ های مورد انتظار نشان دهد تا سخنان رییس کل بانک مرکزی نادرست نشود. ریس کل بانک مرکزی با کدام اطمینان اقدام به مقایسه نرخ سود دربانکها و بازار ارز می کند؟ آیا این میزان دقت نشان دهنده نقشه راه برای دستکاری قیمت های بازار ارز در اینده نیست؟ با توجه به اینکه تقاضای ارز به ویژه از طرف خانوارها روندی فزاینده دارد رییس کل بانک مرکزی با دادن این آدرس ها، شاید نرخ سود بانکی را درسطحی بالاتر از نرخ های بهره فعلی تجسم می کند و برپایه نرخهای آتی این مقایسه را انجام می دهد. به نظر می رسد بازار ارز در وضعیتی است که بیش از این دستور نرخ های تحمیلی را ندارد و سرکوب ارزی به روزهای آخر نزدیک خواهد شد. یک کارشناس ورزیده در این باره به ساعت 24 گفت: کارشناسان و فعالان بازارمالی وسرمایه انتظار ندارند دولت و بانک مرکزی آنقدر ارز داشته باشند که با عرضه آن بتواند قیمت ارز را زیر نرخ تورم نگه دارند . با توجه به سرکوب ارزی رخ داده در بازار ارز که منجر به شکاف قابل اعتنا میان میانگین  نرخ تورم در سالهای 1392 تا 1395 و میانگین افزایش قیمت دلار و عقب ماندگی میانگین افزایش قیمت دلار از نرخ تورم دراین سالها، نگه داشتن نرخ ارز وادامه سرکوب ناممکن می شود.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۲۹۶۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا روند کاهشی دلار متوقف شد؟

شاخص‌های ارزی در بازار روز گذشته به رشد نرخ خود ادامه دادند. به عقیده فعالان ارزی، نرخ دلار در بازار روز یکشنبه به کف حمایتی خود برخورد کرده و پس از آن به واسطه بازگشت خریداران به بازار تغییر روند داده است. به نظر می‌رسد بازار ارز پس از نوسانات قیمتی یک ماه اخیر اکنون به دنبال بازیابی کریدور آرامش است.

به گزارش دنیای اقتصاد، دامنه نوسانات نرخ ارز کوچک نشد. در حالی که انتظار می‌رفت پس از اتمام روند کاهشی بازار و اصلاح آن، نرخ شاخص‌های ارزی وارد بازه ثبات شود؛ قیمت این پول‌های خارجی در جریان یک روند افزایشی جدید قرار گرفتند. به عقیده برخی از تحلیلگران روند کاهشی به گونه‌ای بود که نقطه ورود مناسبی برای معامله‌گران به وجود آورد در نتیجه بسیاری از افراد در سطوح قیمتی کانال‌های ۶۰ و ۶۱ هزار تومانی اقدام به خرید کردند که این بالا رفتن میزان تقاضا منجر به رشد نرخ شد.

آمار و ارقام نشان می‌دهد که بازار ارز در یک ماه اخیر نوسانات قابل توجهی را تجربه کرده است. بر اساس نرخ‌های نقدی ثبت شده، قیمت این ارز از ابتدای سال تا روز ۲۶ فروردین ماه حدود ۱۱ درصد رشد را تجربه کرده بود. این در حالی است که در صورت احتساب نرخ‌های فردایی، بازدهی دلار در بازه مذکور حدود ۱۶ درصد بود. اما پس از تخلیه هیجانات سیاسی، نرخ بازدهی این ارز از ابتدای سال، در روز‌های ابتدایی هفته جاری به زیر یک درصد رسید.

فعالان بازار عامل اصلی تشدید روند کاهشی را حمایت‌های بانک مرکزی می‌دانند. اکنون که از حجم سیگنال‌های منفی موجود در فضای اخبار کاسته شده به نظر می‌رسد بازار در حال بازیابی نقطه تعادل عرضه و تقاضا است. البته باید توجه داشت که در روز‌های اخیر مقامات بانک مرکزی اقدام به انتشار برخی سیگنال‌های مثبت کرده‌اند.

محسن کریمی، معاون بین‌المللی بانک مرکزی در حاشیه اجلاس بانک توسعه اسلامی گفت: «خوشبختانه اتفاقات خوبی در خصوص گشایش‌هایی برای آزادسازی منابع مسدود شده ما در برخی کشور‌ها که سال‌ها بود به کار گرفته نشده بود صورت پذیرفت که در آینده خبررسانی می‌شود.»

او در ادامه افزود: «بانک مرکزی در ماه‌های گذشته ۴۴۵ میلیون یورو از بدهی‌های سال گذشته ایران به بانک توسعه اسلامی را از محل منابع مسدود شده تامین کرد که این باعث شد فرصت‌های جدیدی برای تامین مالی‌های جدید این بانک صورت پذیرد. چون تا زمانی که ایران بدهی داشت عملا تامین مالی جدیدی صورت نمی‌گرفت.»

در سال گذشته نیز اخبار مربوط به آزادسازی منابع بلوکه شده ارزی و همچنین بهبود روابط سیاسی و اقتصادی با عربستان سعودی توانست انتظارات تورمی بازار را برای مدتی کنترل کرده و زمینه‌ساز ورود نرخ ارز به بازه ثبات ۳ ماهه شود. در نهایت قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد که در بازار روز دوشنبه به رقم ۶۱ هزار تومان رسیده بود در عصر دیروز با رشدی هزار و ۵۵۰ تومانی در رقم ۶۲ هزار و ۵۵۰ تومان به فروش رسید. سکه طلا نیز در این روز با رشد قیمت چشمگیر ۲ میلیون و ۲۰ هزار تومانی در رقم ۴۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان معامله شد.

دیگر خبرها

  • قیمت جهانی طلا به ۲۲۸۳ دلار و ۲۳ سنت رسید
  • وعده دلار ۱۰۰ هزار تومانی محقق نشد
  • چرا روند کاهشی دلار متوقف شد؟
  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار تا پایان سال
  • پیش‌بینی اقتصاددانان از آینده قیمت دلار
  • پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار / خریداران ارز بخوانند
  • ببینید | سیگنال مهم بانک مرکزی به قیمت دلار؛ خبرهای خوش در راه است؟
  • واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز
  • سکه های حراجی بانک مرکزی ناخالصی دارند؟
  • ریزش قیمت دلار در روز‌های آینده ادامه خواهد داشت