Web Analytics Made Easy - Statcounter

تبریز - ایرنا - گردشگری، صنعتی که توسعه آن نیازمند شناخت و آگاهی کافی از مسائل و عوامل مؤثر اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و اشتغال پایدار و در نهایت نجاتبخش منطقه ارسباران از محرومیت است.

به گزارش ایرنا، شهرستان اهر با دارا بودن جاذبه های بکر طبیعی و نیز برخورداری از آثار تاریخی مانند مقبره شیخ شهاب الدین اهری، بازار تاریخی اهر، سد ستارخان، مسجد جامع اهر، خانه دکتر قاسم خان اهری، ارتفاعات قوشاداغ، تالاب یوسفلو، جنگل های ارسباران و فندقلو می تواند به یک مقصد مهم گردشگری در سطح استان تبدیل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این منطقه به مرکزیت اهر شاهراه ارتباطی تبریز به استان اردبیل، مغان و راه مواصلاتی شش شهرستان مشگین شهر، اهر، ورزقان، کلیبر، هریس و خداآفرین بوده و از قدیمی‌ترین و زیباترین شهرهای آذربایجان‌شرقی به شمار می‌آید که قلب تپنده، نبض و شاهراه گردشگری دو استان آذربایجان‌شرقی و اردبیل است.
این شهرستان در دل کوه‌ها و جنگل‌های بکر ارسباران قرار دارد و دیار عاشقان، عارفان نام آور و دانشمندانی مانند شیخ شهاب الدین محمود اهری، دکتر قاسم اهری و صدها عارف و دانشمند دیگری است.
این شهرستان در منطقه‌ای کوهستانی با آب و هوای خنک و دلپذیر با تابستانی ملایم و در دل کوه‌های بلند شیور در شمال شرق، بزکش در جنوب و قوشاداغ در جنوب شرقی واقع شده است.
با توجه به اینکه مسافران مقصدهای دیگر شهرستان ها از این منطقه عبور می کنند فرصت خوبی برای جذب بیشتر گردشگران فراهم شده است و از طرفی به دلیل آب و هوای مناسب این منطقه و جاذبه های مختلف گردشگری، لزوم سرمایه گذاری و برنامه ریزی برای گردشگری در این منطقه احساس می شود.
برخی ایراداتی در خصوص عدم ماندگاری گردشگر در این منطقه و شهرستان اهر وجود دارد که از آن جمله می توان به نبود مراکز خرید اشاره کرد.
معمولا افراد مسافر تمایل به خرید صنایع دستی و سوغاتی های مربوط به همان شهر یا کالاهایی دارند که از مزیتی نسبت به شهرهای دیگر در آن مکان مانند پایین بودن قیمت و بالا بودن کیفیت برخوردار باشد که در شهرستان اهر مکان خاصی برای این هدف در نظر گرفته نشده است.
یکی از این موانع زیربنایی امکانات اقامتی مانند هتل و هتل آپارتمان است که این شهرستان فاقد این امکانات بوده و در این میان حتی مسافران و گردشگران از امکاناتی نظیر تاسیسات اقامتی بیشتر استقبال می کنند.
به دلیل اینکه بسیاری از گردشگران که برای مدت کمی به شهرهای دیگر مسافرت می کنند تمایل به اقامت در هتل ندارند و نیاز به فضاهایی امن در سطح شهر برای اقامت آنان یا تاسیسات اقامتی در محل جاذبه های طبیعی دارند که انتظار می رود در این خصوص شهرداری اهر با همکاری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اقداماتی انجام دهد.
این عوامل سبب شده که تاکنون به شکل شایسته نتوان از گردشگران پذیرایی کرد و فراهم کردن زمینه های ماندگاری گردشگران آنان را برای دیدن آثار تاریخی و گردشگری اهر سوق داد.
عدم تبلیغات مناسب آثار گردشگری طبیعی و تاریخی در این میان بی تاثیر نیست، تبلیغاتی که علاوه بر معرفی اهمیت اثر بتواند اشتیاقی برای بازدیدکنندگان ایجاد کند.
کارشناس مسائل گردشگری اهر گفت: امروز گردشگری به شکل های مختلفی تغییر کرده است و خرید یک عامل مهم در جذب گردشگری به شمار می رود.
علی محمدی، افزود: بسیاری از شهرها حتی یک جاذبه گردشگری هم ندارد ولی بازار خرید آن ها گردشگر را به خود جذب می کند که در کنار آن نیز مراکز تفریحی و رفاهی متعددی راه اندازی شده است.
وی اظهار کرد: برای حضور گردشگر در هر منطقه علاوه بر جاذبه های گردشگری و تاریخی بازار و مراکز تفریحی و رفاهی نیز ضروری است.
مدیر فنی یکی از دفاتر سیاحتی و جهانگردی اهر نیز گفت: شهرستان اهر از مناطق گردشگر پذیر آذربایجان شرقی است که به واسطه همجواری با جنگل های ارسباران و برخورداری از جاذبه های بکر طبیعی و تاریخی ظرفیت ها و توانمندی های بالایی برای فعالیت در این حوزه است.
افسانه فتحی افزود: بدون شک ایجاد زیرساخت های لازم برای جذب گردشگران و ارائه امکانات مطلوب مانند امکانات رفاهی، اقامتی و بهداشتی از اولویت ها برای توسعه صنعت گردشگری در شهرستان اهر است.
نماینده اهر و هریس در مجلس شورای اسلامی گفت: حمایت از حوزه میراث فرهنگی باید در راستای رونق اقتصاد و کسب‌ و کار و آشنایی گردشگران با تاریخ و فرهنگ غنی شهرستان اهر و ارسباران ضروری است.
بیت الله عبدالهی با بیان اینکه حفظ آثار تاریخی و میراث فرهنگی وظیفه همگان بوده و هرگونه کوتاهی در این زمینه غیرقابل ‌جبران است، یادآوری کرد: آنچنان که گذشتگان آثار تاریخی را به ما تحویل داده اند باید ما آن ها را حفظ کرده و به نسل‌های آینده تحول دهیم.
وی خواستار پررنگ‌تر کردن نقش گردشگری در شهرستان اهر شد و یادآوری کرد: باید با تبلیغات و فراهم کردن شرایط، زمینه استفاده گردشگران را از آثار تاریخی این شهرستان فراهم کنیم و به طور قطع بازدید از آثار تاریخی این شهرستان از زمینه‌های آشنایی گردشگران با تاریخ و فرهنگ اهر و ارسباران است.
عبدالهی ادامه داد: سهم اهر در اقتصاد صفر بوده و این شهرستان با وجود ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بسیار در حوزه گردشگری هنوز آن ‌طور که باید و شاید از ظرفیت‌های گردشگری برای جذب گردشگر بهره لازم را نبرده است.
نماینده مردم شهرستان های اهر و هریس در مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به وجود اماکن تاریخی و نقاط مختلف گردشگری در اهر اگر زیرساخت های لازم برای گردشگری فراهم شود این شهرستان به یکی از قطب های گردشگری تبدیل می شود.
عبدالهی ادامه داد: یکی از خواسته های مهم مردم و مسئولان شهرستان اهر اتمام مرمت اماکن تاریخی و به خصوص بقعه شیخ شهاب الدین اهری و بازگشایی مجدد موزه ادب و عرفان است که امید است در این زمینه مسئولان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری عنایت ویژه ای داشته باشند.
فرماندار اهر نیز گفت: با توجه به وجود پتانسیل های لازم در حوزه گردشگری در این شهرستان اگر در این حوزه سرمایه گذاری شود در کنار رونق جذب گردشگر باعث اشتغال زایی خواهد شد.
زاهد محمودی، افزود: با توجه به اینکه منطقه ارسباران و شهرستان اهر در مسیر گردشگری تبریز 2018 قرار دارد لازم است در تسریع اتمام به موقع پروژه های مرمتی و گردشگری اقدام شود.
وی در مورد آثار تاریخی موجود در بقعه و موزه ادب و عرفان شیخ شهاب‌الدین اهری نیز گفت: طبق نظر کارشناسان و به دلیل حفاظت از آثار تاریخی موجود در بقعه و موزه ادب و عرفان شیخ شهاب‌الدین اهری این آثار در انبار امن اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان شرقی نگهداری می‌شود تا پس از اتمام کار مرمت به این مکان بازگردانده شوند.
فرماندار اهر یادآوری کرد: مناطق بکر گردشگری اهر بهترین فرصت برای جذب سرمایه گذاری های این حوزه و اشتغال زایی است.
محمودی اظهار کرد: با توجه به اینکه شهرستان اهر از محورهای گردشگری در تبریز 2018 است، مناطق بکر گردشگری بهترین فرصت جهت سرمایه گذاری در حوزه گردشگری است.
وی با اشاره به تاثیر این امر در توسعه منطقه و به ویژه شهرستان اهر گفت: سرمایه گذاری در حوزه گردشگری اهر علاوه بر جذب گردشگر می تواند راهکاری عملی برای اشتغال زایی و حل معضل بیکاری جوانان منطقه باشد و بر همین اساس از سرمایه گذاری در این راستا حمایت می شود.
محمودی از پرداخت تسهیلات برای طرح‌های گردشگری و اشتغال‌زایی در مناطق روستایی از سوی دولت خبر داد و افزود: زمانی که مشارکت اهالی روستا مطرح می‌شود ذهن‌ها به سمت پول می‌رود در حالی که مشارکت مردم در تمامی جنبه‌ها مهم است.
وی با اشاره به موقعیت اهر به عنوان مهد فرهنگ، هنر و ادب در استان گفت: این شهرستان قطب گردشگری و سرمایه‌ گذاری استان بوده که می ‌تواند نقش موثری در توسعه‌ گردشگری داشته باشد و حدود 10 شهرستان آذربایجان شرقی و استان‌های همجوار از این شهرستان تردد می‌ کنند.
شهردار اهر نیز گفت: در کنار حوزه‌های شهری، خدماتی، رفاهی، فضای سبز به بخش گردشگری نیز اهمیت ویژه ای داده شده است.
کمال امید، افزود: از برنامه‌های بلند مدت شهرداری، توافق با بخش خصوصی در راستای ایجاد مجموعه های رفاهی و گردشگری در پارک فندقلو و سد ستارخان است که انتظار می رود مسئولان امور آب در این خصوص همکاری بیشتری کنند.
وی یادآوری کرد: سیاست شهرداری و مدیریت شهری بر این است تا از حوزه‌هایی که به عنوان حوزه‌های قوی گردشگری محسوب می‌شود، نهایت استفاده را ببرد.
شهردار اهر عمارت شهرداری این شهر در میدان مرکزی را بهترین مکان برای راه‌اندازی موزه اعلام کرد و گفت: این عمارت تاریخی از آثار ثبت شده و تاریخی این شهرستان و نماد اولین شهرداری این منطقه بوده که در نوع خود جزو معماری‌های تاریخی به شمار می‌رود.
امید، ادامه داد: در آینده امیدواریم با همراهی اعضای شورای شهر و همراهی و همگامی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بتوانیم این مکان را به یکی از موزه‌های مهم منطقه ارسباران تبدیل کنیم.
رئیس شورای اسلامی اهر نیز توسعه زیرساخت‌های گردشگری را از عوامل مهم توسعه شهرستان و درآمدزایی برای منطقه عنوان کرد و گفت: در این زمینه شورای اسلامی شهر و شهرداری اهر از توسعه صنعت گردشگری و مشارکت سرمایه‌گذاران در این زمینه حمایت می‌کند و آمادگی دارد تسهیلات و تمهیدات لازم را برای متقاضیان سرمایه‌گذاری در این حوزه انجام دهد.
صمد علی اکبرزاده اهری افزود: مسئولان این شهرستان در خصوص رفع هرگونه موانع در راستای سرمایه گذاری در بخش گردشگری منطقه مصمم هستند.
وی یادآوری کرد: با توجه به تولید صنایع دستی قابل توجه در این شهرستان توسط هنرمندان و نبود محل مناسب برای عرضه محصولات تولیدی، ایجاد بازارچه دائمی برای فروش صنایع دستی در ورودی های شهر امری لازم و ضروری است.
ارسباران (قره داغ) ناحیه کوهستانی وسیع در شمال استان آذربایجان شرقی است که در سال ۱۹۷۶، یونسکو ۷۲٬۴۶۰ هکتار از اراضی منطقه را به عنوان ذخیره‌گاه زیست‌کره ثبت کرد. در توصیف کلی یونسکو آمده است، این ذخیره‌گاه زیست‌کره در کوهستان های قفقازی ایران نزدیک با جمهوری آذربایجان و ارمنستان قرار دارد. این ناحیه، با قرار گرفتن در بین مناطق خزری، قفقازی و مدیترانه‌ای، کوه‌هایی تا ارتفاع ۲۲۰۰ متر، علف زارهای آلپی، دشت های نیمه‌خشک، مراتع و جنگل ها، رودها و چشمه‌ها را شامل شده‌است. ارسباران محل زیست حدود ۲۳٬۵۰۰ کوچ نشین است که به طور کلی درمناطق حائل (buffer) و انتقالی (transition) ناحیه زندگی می‌کنند. فعالیت‌های اقتصادی در زیستگاه کشاورزی، دامداری، باغبانی، زنبورداری، صنایع دستی و گردشگری را شامل می‌شود، اما در بخش های شهری فعالیت های تجاری نیز در جریان است.
گزارش از: رضا بالاگر ** تنظیم: پرویز بابائی ** انتشار: محمد رستگار
7225/8023/6183

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۳۰۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طبس؛ میزبان بیش از نیم میلیون زائر و گردشگر


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی،علی اکبر رحیمی در مورد آمار بازدید‌ها از جاذبه‌های تاریخی و مذهبی طبس در نوروز و فعالیت ستاد خدمات سفر، گفت: در این مدت، بیشترین بازدید از قطب گردشگری مذهبی شرق کشور یعنی آستان مبارک حضرت حسین بن موسی الکاظم (ع) بوده است.

وی افزود: همچنین باغ تاریخی گلشن، روستا‌های هدف و منطقه گردشگری ازمیغان و خرو، منطقه نمونه گردشگری چشمه آبگرم مرتضی علی، کال جنی، کویر حلوان و روستای جهانی گردشگری اصفهک از مکان‌های پربازدید و مورد استقبال گردشگران و زائران در این مدت بوده است.

فرماندار طبس گفت: ستاد اجرائی خدمات سفر با آمادگی کامل در شهرستان برای استقبال از مسافران و زائران در تعطیلات عید فطر تشکیل و تمهیدات و برنامه ریزی لازم انجام و از این آزمون سر بلند بیرون آمد.

رحیمی افزود: اقدامات صورت گرفته برای تسهیل شرایط بازدید گردشگران شامل آمادگی کامل دستگاه‌های امدادی و خدمات رسان، برنامه ریزی تهیه مایحتاج عمومی مانند نان، گوشت مرغ، سوخت (بنزین و نفت گاز)، آب شُرب مناطق گردشگری و آماده سازی مناطق گردشگری پربازدید بوده است.

وی همچنین از تدارک اسکان در اقامتگاه‌های بومگردی و مجتمع‌های گردشگری، ۸۰ کلاس درس مدارس و ظرفیت هیئت‌های مذهبی و بقاع متبرکه و آستان حضرت حسین بن موسی الکاظم (ع)، دانشکده فنی امام علی (ع) و دانشگاه آزاد اسلامی و همچنین جوار آستان مبارک و پارک‌ها و بوستان‌ها برای اسکان موقت خبر داد.

فرماندار طبس گفت: بیشترین سهم بازدید از آن آستان مبارک حسین بن موسی الکاظم (ع) بوده و همچنین باغ تاریخی گلشن، روستا‌های هدف و منطقه نمونه گردشگری ازمیغان خرو، منطقه نمونه گردشگری چشمه آبگرم مرتضی علی، کال جنی، کویر حلوان و روستای جهانی گردشگری اصفهک از مکان‌های پربازدید و مورد استقبال گردشگران در ایام نوروز ۱۴۰۳ بوده‌اند.

رحیمی افزود: از ابتدای شروع فعالیت ستاد سفر نیز تا ۱۷ فروردین ماه، ۸۲ هزار و ۵۴۱ نفر در اقامتگاه‌های رسمی ، ۳۹۹ هزار و ۳۳۰ نفر در اقامتگاه‌های غیررسمی، اضطراری و کمپ‌های اسکان موقت، اسکان داده شده‌اند و در این مدت ۶۳ مورد بازدید نظارتی از اماکن اقامتی و پذیرایی انجام شده است. 

وی گفت: همچنین از  ۲۱ تا ۲۴ فروردین ۱۴۰۳، بیش از ۵۲۱ هزار و ۴۴۷ نفر از جاذبه‌های گردشگری شهرستان طبس بازدید کرده‌اند.

فرماندار طبس افزود: از ۲۱ تا ۲۴ فروردین نیز، بیش از 20 هزار نفر در اقامتگاه‌های رسمی و ۱۵۸ هزار و ۴۵۳ نفر در اقامتگاه‌های غیررسمی، اضطراری و کمپ‌های اسکان موقت، اسکان داده شده‌اند و در این مدت ۶۳ مورد بازدید نظارتی از اماکن اقامتی و پذیرایی انجام شد.

رحیمی ضمن تشکر از فعالیت‌ها و اقدامات همه اعضای ستاد اجرایی خدمات سفر، از بخشداران تولیت آستان مبارک حضرت حسین بن موسی الکاظم (ع) بابت خدمات این مجموعه و همچنین فرماندهی انتظامی شهرستان، فرماندهی بسیج سپاه شهرستان؛ فرماندهی راهنمایی و رانندگی، فرماندهی پلیس راه طبس_یزد و دیهوک، شبکه بهداشت و درمان، اورژانس جاده‌ای، هلال احمر، آموزش و پرورش، ریاست هیئت‌های مذهبی، میراث فرهنگی و شهرداران شهر‌های طبس، دیهوک و عشق‌آباد به صورت ویژه قدر دانی کرد.


دیگر خبرها

  • یک محکوم به قصاص در شادگان از چوبه‌دار رهایی یافت
  • صنایع‌دستی ظرفیتی بی‌نظیر برای تحقق شعار سال
  • رهایی یک محکوم به قصاص در شادگان پس از ۱۰ سال
  • بازارهای تاریخی، ظرفیتی نهفته در کوچه پس کوچه‌های شهر
  • رهایی یک محکوم به اعدام از قصاص در شادگان
  • تحقق ۱۵۰درصدی تعهد اشتغال خوروبیابانک دریک سال گذشته
  • ساختمان‌های تاریخی اداره نوغانداری تربت‌حیدریه ثبت ملی شد
  • تالاب بیشه دالان بروجرد ظرفیتی بی‌نظیر برای توسعه گردشگری محیط زیستی
  • راه‌اندازی «گردشگری مقاومت» در ایران
  • طبس؛ میزبان بیش از نیم میلیون زائر و گردشگر