Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست به نقل از روابط عمومی دومین جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی، حجت فرجیان دانشجوی رشته‌های زبان و ادبیات فارسی و نوازندگی موسیقی ایرانیِ دانشگاه تهران و برگزیدۀ سه دوره جشنوارۀ ملی موسیقی جوان (سال‌های 93 و 94 مقام دوم، و سال 95 مقام اول) شب گذشته(سه شنبه) در بخش «تکنوازی» به بداهه‌نوازی در دستگاه نوا پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در بخش «ساز و آواز»، علیرضا پوراستاد (آواز) و حمید خبازی (تار) برنامه‌ای در آواز دشتی اجرا کردند.
این برنامه در ابتدا در درآمد دشتی آغاز شد و پس از اجرای چندین گوشه و همچنین اجرای چند ضربی بداهه توسط نوازندۀ تار به آواز بیات اصفهان تغییر مایه داد و پس از اجرای ساز و آوازی در این مُد در نهایت در آواز دشتی پایان یافت.
پس از 20 دقیقه آنتراکت نوبت به بخش «گروه‌نوازی» رسید.
در این بخش که استقبال زیادی از سوی مخاطبان از این برنامه شده بود، گروه موسیقی «تآی» متشکل از امیرحسین رئوفی (سنتور)، حمید فروزان(سنتور)، پدرام جوادزاده (سنتور)، علیرضا برنجیان (آواز)، و ماهان ببری (سازهای کوبه‌ای) اجرایی در آواز دشتی برای مخاطبان خود برگزار کرد.
قطعاتی که در این برنامه شامل «شامگاه سرد» آهنگسازی امیرحسین رئوفی و کلام محمدرضا شفیعی کدکنی، «بازگشت» آهنگسازی امیرحسین رئوفی، «سوت و کور است شب»، آهنگ و تنظیم تریوی تآی با کلام محمدرضا شفیعی کدکنی، «در غبار غم» آهنگسازی حمید فروزان، تصنیف «غم با طبیبان» حسین علیزاده و کلام حافظ، مقدمه و تصنیف «پای در زنجیر» امیرحسین رئوفی و کلام محمدرضا شفیعی کدکنی اجرا شد.

** فرآیند اجراهای صحنه‌ای در یک سال گذشته بررسی شود
بهرام جمالی مدیرعامل انجمن موسیقی ایران در مورد این جشنواره گفت: جشنوارۀ موسیقی کلاسیک ایرانی یا هر جشنوارۀ دیگری که در سال‌های اول و دوم و سوم حرکت می‌کند بعضاً یک رویکرد پروژه‌ای پیدا می‌کند، که نقطۀ شروع و پایانی دارد. امیدوارم که این جشنواره به این سرنوشت دچار نشود. یعنی به بلوغی برسد تا بتواند در درون خودش سازمان خودش را نهادینه کند. این مهم متکی به حضور هنرمندان و استادان برجستۀ موسیقی ایرانی است که ورود کنند و نسل‌های دیگر را هم با این جریان همراه کنند.
وی ادامه داد: امسال جشنواره بخش پژوهش را اضافه کرده است. برای سال آینده بهتر است بخشی در رابطه با تحلیل و بررسی فرآیند اجراهای صحنه‌ای در یک سال گذشتۀ موسیقی دستگاهی ایران اضافه شود: وضعیت اقتصاد موسیقی، مشکلات آن، و اینکه نهادهای خصوصی و دولتی چطور می‌توانند برای حل آن کمک کنند و راهکار ارائه دهند. یعنی تم اصلی جریان با توجه به این موضوعات شکل بگیرد.
در ششمین شب جشنواره موسیقی کلاسیک ایرانی در سئانس اول بخش پژوهشی با ارائه مقالات محمد انشایی، مهرداد میرزایی، احمد ایروانی و سخنرانی استاد مجید کیانی برگزار خواهد شد. همچنین در سئانس دوم عماد حنیفه (تکنوازی تار در بیات اصفهان)، منصور جمعه‌زاده (آواز)، کیارش داوودی (سنتور)، محمدکریم ابراهیمی (تنبک) ساز و آواز در دستگاه همایون، و گروه موسیقی میرزاعبدالله به سرپرستی مازیار شاهی به اجرای برنامه می‌پردازند.
مراسم اختتامیۀ دومین جشنوارۀ موسیقی کلاسیک ایرانی روز جمعه 24 آذر ساعت 8 شب با حضور علاقمندان و اهالی موسیقی و اجرای گروه‌های مختلف موسیقی در تالار رودکی برگزار می‌شود.
پس از نشست آواز، در سئانس دوم نوبت به اجراهای جشنواره رسید. در بخش «همنوازی» مرجان مهربان، نوازندۀ قانون به همراه تنبک مرتضی مؤمنیان در آواز بیات اصفهان و دستگاه نوا به اجرای بداهه پرداخت. در ابتدا در مایۀ اصفهان در درآمد به تکنوازی پرداخت و در ادامه قطعه‌ای ضربی به همراه تنبک اجرا کرد. با اجرای گوشه بیات راجه با تغییر مُد در دستگاه نوا به بداهه‌نوازی ادامه داد و با اجرای ضربی نوا به برنامه خود پایان داد.
در بخش «ساز و آواز»، داریوش کاظمی (آواز)، رامین صفایی (سنتور)، و حمید قنبری (تنبک) برنامه‌ای در دستگاه سه‌گاه اجرا کردند و در خاتمه گروه موسیقی «نوبانگ نو» به سرپرستی نسترن هاشمی برنامه‌ای در مایۀ بیات ترک و آواز دشتی اجرا کردند. گروه در ابتدا «پیش‌درآمد بیات ترک» به آهنگسازی نسترن هاشمی را اجرا کرد. پس از تکنوازی سنتور، و اجرای تصنیف «هدیه برای خاک» با شعری از سیاوش کسرایی، ساز و آوازی در مایۀ بیات ترک و آواز دشتی اجرا شد و سپس گروه قطعه‌ای ضربی در همین مایه اجرا کرد. در پایان، تصنیف «رؤیا» با آهنگسازی نسترن هاشمی و رنگ دشتی اجرا شد که مورد استقبال حاضرین قرار گرفت.
دومین جشنوارۀ موسیقی کلاسیک ایرانی با حمایت دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همراهی خانۀ موسیقی ایران، انجمن موسیقی ایران، مؤسسۀ فرهنگی هنری سازآواز و بنیاد رودکی از 17 تا 24 آذر ماه در تالار رودکی برگزار خواهد شد.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۳۱۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بوشهر میزبان جشنواره موسیقی خلیج‌ فارس

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر با اشاره به اینکه مشکلی برای برگزاری کنسرت و برگزاری جشنواره موسیقی وجود ندارد، گفت: اکنون استان بوشهر از ۹ تا ۱۱ اردیبهشت میزبان جشنواره موسیقی خلیج‌ فارس است. - اخبار استانها -

عبدالرحیم افروغ در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بوشهربا اشاره به وضعیت فعالیت‌های حوزه فرهنگ و هنر استان بوشهر در سال گذشته اظهار داشت: در این سال 100 برنامه و رویداد فرهنگی در استان بوشهر ثبت شد.

وی تعداد فعالیت‌های قرآنی استان بوشهر در سال 1402 را افزون بر 185 رویداد اعلام و تصریح کرد: تعداد برنامه‌ها و رویداد رسانه‌ای 5 مورد و تعداد اجراهای موسیقی حدود 100 برنامه و 600 تئاتر بوده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر با اشاره به اینکه مشکلی برای برگزاری کنسرت و برگزاری جشنواره موسیقی وجود ندارد گفت: برخی از کنسرت‌ها نیاز به هماهنگی بین دستگاهی است که کنسرت آرمان گرشاسبی‌ مجوزهای لازم را دریافت کرده بود، ولی لغو آن مشکلات هماهنگی بین دستگاه‌ها بود و این سوء‌تفاهم با صحبت برطرف شد.

افروغ با بیان اینکه مشکلی برای صدور مجوز برگزاری کنسرت وجود ندارد گفت: برگزاری جشنواره موسیقی خلیج فارس 9 تا 11 اردیبهشت یکی از برنامه‌های ماه جاری است.

وی سال 1402 در حوزه فرهنگ و هنر استان بوشهر را سالی فعال، پویا و پر از اجرایی شدن برنامه‌های متنوع دانست و بیان کرد: این مهم با مجموعه همکاران، هنرمندان و اصحاب فرهنگ و رسانه و فعالان حوزه قرآن در سطح استان بوشهر برگزار شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر اضافه کرد: تابلو و نمایی که از این حوزه در استان بوشهر وجود دارد قطعاً نمایی پویا و پر از تحرک، جنب و جوش و پر از نوآوری است و این مهم همه کسانیکه با حوزه فرهنگ و هنر استان ارتباط دارند شاهد و ناظر هستند و بر این فعالیت گواهی می‌دهند.

افروغ بیان کرد: مصادیقی از این مهم در تعداد برنامه‌های برگزار شده گویای این موضوع است.

وی جمیع این برنامه‌ها را گویای فعال بودن حوزه فرهنگ و هنر استان بوشهر دانست و اضافه کرد: این حوزه با همت، تلاش و نوآوری نوجوانان، جوانان، دانشجویان، دانش‌آموزان و همه هنرمندان در سطوح جامعه که نقش‌آفرین هستند انجام می‌شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر تدوین برنامه‌های سال جاری را مورد اشاره قرار داد و گفت: یکی از برنامه‌های خیلی خوب استان بوشهر برگزاری جشنواره موسیقی خلیج‌فارس در ایام 9 تا 11 اردیبهشت است.

افروغ اختتامیه جشنواره ملی رضوی در بوشهر را از دیگر برنامه‌ها دانست و بیان کرد: این جشنواره در رشته‌های نقالی، پرده‌خوانی، چاووش‌خوانی و امثال آن و امسال ضمن میزبانی از هنرمندان ملی، برنامه‌هایی هم در حوزه قرآنی و هنرهای نمایشی، تجسمی و دیگر عرصه‌ها تدوین شده است.

وی یکی از برنامه‌های خوب و ستودنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را تشکیل قرارگاه شهید آوینی دانست و گفت: در دل این قرارگاه رویدادهای مختلفی تشکیل شد که برای این اتفاق برای همه شهرستان‌ها برنامه‌ریزی شده و برای هر شهرستان حداقل یک رویداد طراحی شده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر اضافه کرد: در این راستا برای هر انجمن هنری و فرهنگی حداقل یک رویداد تعریف شده و غیر از آن چند رویداد در حوزه‌های رسانه، نوجوان و فضای مجازی تدوین شده که ان‌شاءالله با همکاری موسسات، آموزشگاه‌های مختلف و فعالان حوزه فرهنگ تقدیم مردم هنردوست استان بوشهر می‌شود.

انتهای پیام/190/

دیگر خبرها

  • نشست ماهانه هنرمندان موسیقی با اجرای ۵ کنسرت
  • برگزاری پنج کنسرت در نشست ماهانه هنرمندان موسیقی
  • بوشهر میزبان جشنواره موسیقی خلیج‌ فارس
  • آغاز فعالیت‌های ارکستر نوای آفتاب در سال ۱۴۰۳/ نخستین کنسرت با موسیقی بدون کلام
  • ارکستر نوای آفتاب سال جدید را با موسیقی بی کلام آغاز می‌کند
  • ملایر میزبان جشنواره موسیقی «شب‌های تاک»
  • پیش بینی استقبال ۱۰ برابری از جشنواره امسال تئاتر کودک و نوجوان رضوی
  • دومین جشنواره سرود فجر بسیج در بوشهر برگزار می‌شود
  • جنگیدن برای ذائقه‌سازی مخاطب موسیقی بسیار سخت شده است
  • برگزاری جشنواره دوسالانه سرنانوازی در لرستان