Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، محققی، معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی ضمن اشاره به موضوع آموزش سلامت معنوی اسلامی در محیط‌های آموزش عالی و نظام سلامت به عنوان یکی از ابعاد پنجمین همایش ملی سلامت معنوی در سال جاری گفت: اگر امروز موضوع سلامت معنوی در نظام سلامت و نظام آموزش عالی مطرح است به معنای این نیست که نظام جاری آموزش فاقد این مبانی و ارزش‌هاست، بلکه بسیاری از جهات این نظام آموزشی الگوی سرآمد، الهام بخش و تاثیر گذار بوده و در شرایط جاری نیز محفل انس اندیشمندان معنوی و با ارزش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققی با اشاره به پیشینه آموزش عالی سلامت در کشور و سبقه معنویت در آن اظهار کرد: شخصیت‌های معنوی، الگوی‌های الهام بخش و بزرگ، همیشه در جامعه آموزشی ما حضور داشته و دانشجویان، دانش آموختگان و اساتید در محیط‌های دانشگاهی همواره از فیض وجودی آن‌ها بهره برده‌اند.

وی در سخنان خود از مرحوم دکتر عباس شفیعی به عنوان یک شخصیت معنوی در جامعه پزشکی ایران یاد کرد و گفت: از طریق مراجعه به سیره زندگی، افکار، نوشته‌ها و دستاوردهای علمی آموزشی بزرگان و اساتید همچون مرحوم دکتر شفیعی و تهیه زندگی نامه این افراد برای نسل‌های آینده، می‌توان الگوهای عملی و مصادیق تام و تمام سلامت معنوی را به دانشگاه و نظام آموزش عالی ارائه کرد.

معاون علمی فرهنگستان افزود: به منظور ورود مبحث سلامت معنوی در برنامه درسی دانشگاهی، ابتدا باید مفاهیم مرتبط با سلامت معنوی به طور شفاف و مبتنی بر شواهد علمی و براساس دستاوردهای و دستاوردهای مجامعی مانند فرهنگستان علوم پزشکی که به طور علمی و آگاهانه و پژوهشی به این بحث پرداخته‌اند و همچنین مشورت با حوزه‌های علمیه دینی مشخص و در قالب مستندات علمی و درسنامه منتشر شود.

دکتر محققی اصلی‌ترین جایگاه انتقال مفاهیم سلامت معنوی به دانشجویان را محیط‌های ارائه خدمات و مراقبت‌های بالینی به بیماران است و گفت: ابعاد سلامت معنوی در حوزه درمان بیماران نباید مغفول ماند و لازم است در امر سلامت معنوی در بالین اهتمام بیشتری صورت گیرد.

معاون علمی فرهنگستان بیان کرد: باید سیاست گذاری‌ها و برنامه‌ها طوری تنظیم شود که همه محیط‌های آموزشی معنوی و اخلاقی باشند و عموم استادان، دانشجویان جامعه و نظام آموزشی از برکات آن برخوردار شوند همچنین محیط معنوی حاکم بر آموزش پزشکی باید دائما مرتبطا رو به کمال و تعالی باشد.

وی افزود: برنامه ریزان آموزشی بایستی مفاهیم سلامت معنوی را نه تنها به صورت یک درس مستقل و با واحدهای محدود، بلکه به صورت ادغام شده در همه برنامه‌های دیگر تنظیم کنند، البته این امر اهتمام بالایی می‌طلبد و مصبوات برنامه ریزان آموزشی در سطوح اجرایی و عملیاتی بایستی پیگیری شود و از روش‌های درسی مدرن و جذاب برای ارائه مفاهیم و عناوین استفاده گردد.

معاون علمی فرهنگستان گفت: یکی از گروه‌های مهم فرهنگستان علوم پزشکی، گروه سلامت معنوی است که با حضور صاحب نظران این عرصه نشست‌های منظمی برگزار می‌کند. در گروه سلامت معنوی فرهنگستان اهتمام شایسته‌ای به مفهوم شناسی سلامت معنوی و تبیین اهداف، تعاریف، ابعاد و چگونگی تسریع آن در نظام سلامت اعم از آموزش پزشکی و ارائه خدمات سلامتی، انجام شدده است و دستاوردهای خوبی نیز حاصل شده که بعضی از آنها به صورت نوشته‌های علمی منتشر و یا در قالب همایش‌های علمی برگزار شده است.

دکتر محققی در پایان در خصوص برگزاری پنجمین همایش ملی سلامت معنوی گفت: این همایش به یاری خداوند در 26 و 27 بهمن ماه سال جاری در شهر مقدس قم برگزار خواهد شد.

لازم به ذکر است علاقمندان می‌توانند جهت ثبت نام در همایش و ارسال مقالات خود به وب سایت فرهنگستان علوم پزشکی به آدرس www.ams.ac.irمراجعه کنند.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۳۴۶۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه علوم پزشکی مشهد، میزبان جشنواره شهید مطهری

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر توسعه آموزش دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: جشنواره شهید مطهری به صورت متمرکز، ۱۲ اردیبهشت ماه در تهران و پس از آن در قطب‌های کلان منطقه ۹ آموزشی برگزار می‌شود و مشارکت دانشجویان در حوزه اجرایی و پنل‌های آموزشی، یکی از رویداد‌های جدید آموزشی در این دوره از جشنواره شهید مطهری است.   دکتر حمیدرضا کیانی فر افزود: هفت پنل و رویداد آموزشی توسط دانشجویان اجرایی می‌شود که محوریت آنها بر مبنای حضور دانشجو در حوزه آموزش به عنوان دستیار یا کمک کننده آموزش است.   وی با بیان اینکه توانمندی دانشجویان در حوزه هوش مصنوعی، آموزش رباتیک و واقعیت افزوده، مثال زدنی است، اظهار داشت: بر این اساس هفت پنل آموزشی توسط این دانشجویان ارائه می‌شود و در مجموع ۲۹ رویداد آموزشی برای هفدهمین دوره جشنواره شهید مطهری در نظر گرفته شده است.   مدیر توسعه آموزش علو م پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در این پنل‌ها به مشکلات آموزشی کلان منطقه ۹ و راهکار‌های آن پرداخته می‌شود، گفت: علاوه بر این سه مسابقه در زمینه یادگیری و آموزش برگزار می‌شود که مسابقه اتاق فرار آموزشی یکی از رخداد‌های جذاب این دوره برای دانشجویان خواهد بود.   دکتر کیانی فر با اشاره به اینکه یک مسابقه علمی نیز در افتتاحیه برای دانشجویان برگزار می‌شود، خاطرنشان کرد: در این جشنواره از تعداد قابل توجهی از اساتید و دانشجویان برتر قدردانی می‌شود و از فرایند‌هایی که طی سال گذشته ارائه و داوری شده نیز قدردانی به عمل می‌آید.   وی ادامه داد: جایزه تداوم آموزشی نیز به کسانی تعلق می‌گیرد که در طی پنج سال یا بیشتر، اقدام نوآورانه و مورد تایید آموزش را به طور مستمر انجام داده است.   مدیر توسعه آموزش علو م پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز کرد: برای اولین بار از استاد و دانشجویان پایان نامه‌های برتر در حوزه آموزش علوم پزشکی قدردانی می‌شود.   وی با بیان اینکه در این جشنواره غرفه‌های در اختیار دانشگاه‌های کلان منطقه ۹ قرار می‌گیرد و به غرفه برتر جایزه ویژه اهدا می‌شود، تصریح کرد: در مجموع بیشتر از ۱۰۰ نفر در هفدهمین جشنواره مطهری قدردانی خواهند شد.   دکتر کیانی فر ابراز کرد: افتتاحیه این جشنواره با حضور موثر دانشجویان و اختتامیه با حضور دانشجویان و اساتید برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • دانشگاه علوم پزشکی مشهد، میزبان جشنواره شهید مطهری
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • برگزاری اردوی آموزشی تابستانه اندیشه جامع تمدن نوین اسلامی
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد
  • برنامه بهبود سلامت شهری در ایران/ تعامل مدیریت شهری با نظام سلامت
  • مخبردزفولی: استقرار اقتصاد دانش پایه شرط مهم تحقق مرجعیت علمی است
  • لزوم ایجاد فضا‌های آموزشی و تربیتی در آموزش و پرورش
  • نظام آموزشی اردستان، معاونت آموزشی و پرورشی ندارد
  • نواخته شدن زنگ سلامت در شهرضا
  • رییس دانشگاه شاهد : باید بورسیه دانشجویان کشورهای جبهه مقاومت را در دستور کار خود قرار دهیم/ سال گذشته ۵۰ دانشجو از کشورهای مقاومت را بورسیه کردیم