Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-19@12:09:24 GMT

واتس‌اپ؛ هشداردهنده افسردگي در نوجوانان

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۳۹۹۷۰

واتس‌اپ؛ هشداردهنده افسردگي در نوجوانان

خبرگزاري آريا - درباره پيامدهاي استفاده زياد از واتس‌اپ بسيار هشدار داده‌اند.اما در پيامک‌هاي کوتاه و شکلک‌ها چيزي بيشتر از تنها ضرر نهفته است. پژوهشگران مي‌گويند با بررسي داده‌هاي کاربران مي‌توان به موقع نشانه‌هاي افسردگي را تشخيص داد.
درباره پيامدهاي استفاده زياد از واتس‌اپ بسيار هشدار داده‌اند.اما در پيامک‌هاي کوتاه و شکلک‌ها چيزي بيشتر از تنها ضرر نهفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهشگران مي‌گويند با بررسي داده‌هاي کاربران مي‌توان به موقع نشانه‌هاي افسردگي را تشخيص داد.
سال‌هاي زيادي از عمر تلفن‌هاي هوشمند نمي‌گذرد، تلفن‌هايي که ارتباط‌گيري با ديگران را به ويژه از طريق شبکه‌هاي اجتماعي بسيار آسان کرده‌اند. در اين ميان پيام‌رسان‌هايي مانند واتس‌اپ در همين سال‌هاي کوتاه، جزء جدانشدني زندگي بسياري از مردم در سراسر جهان شده‌اند. بر اساس نتايج تحقيقي که چندي پيش منتشر شد، نوجوانان هر 10 دقيقه يک بار به واتس‌اپ سري مي‌زنند. در نکوهش پيامدهاي خطرناک استفاده زياد از پيام‌رسان‌هايي مانند واتس‌اپ بسيار گفته‌اند و شنيده‌ايد. پژوهشگران آلماني اکنون اما از جنبه‌هاي مثبت واتس‌اپ مي‌گويند.
پژوهشگران دو دانشگاه وورتسبورگ و توبينگن آلمان به دنبال پاسخ اين پرسش هستند که تا چه اندازه تجزيه و تحليل نوشته‌هاي کاربران در واتس‌اپ مي‌تواند به تشخيص زودهنگام نشانه‌هاي افسردگي در کودکان و نوجوانان کمک کند.
پژوهشگران حوزه انفورماتيک دانشگاه ووتسبورگ به همراه روانشناسان دانشگاه توبينگن براي بررسي اين موضوع پروژه‌اي را کليد زده‌اند.
در خبري که در وب‌سايت دانشگاه وورتسبورگ منتشر شده، آمده است، واتس‌اپ با وجود اينکه ميليون‌ها کاربر از گروه‌هاي گوناگون سني را به خود جذب کرده، تاکنون از شهرت خوبي برخوردار نبوده است. محققان در مورد استفاده از واتس‌اپ همواره نسبت به برهم خوردن تمرکز نوجوانان، اعمال فشار اجتماعي براي ادامه گفتگو در چت‌هاي آنلاين و زورگيري مجازي هشدار داده‌اند. اما به گفته محققان آلماني در اين پيامک‌هاي کوتاه و اموجي‌ها (شکلک‌ها) چيزي بيشتر از "تنها ضرر" نهفته است.
پژوهشگران در آلمان حالا قصد دارند جنبه‌هاي مثبت پيام‌رسان واتس‌اپ را نشان دهند. آنها مي‌خواهند با کمک اپليکيشن "واتس‌اپ آنالايزر" چت‌هاي آنلاين، متن‌ها و تصاوير به اشتراک گذاشته و ارسال شده را تجزيه و تحليل کنند.
محققان آلماني در اصل مي‌خواستند تمامي رفتار ارتباطي کاربران در واتس‌اپ را تجزيه و تحليل کنند تا بر پايه مدل‌هاي به دست آمده، مديريت ترافيک داده‌ها در شبکه را بهبود بخشند. قرار بر اين بوده که هويت کاربران در اين بررسي‌ها ناشناس مانده و آنها در ازاي اجازه بررسي داده‌هايشان، تصويري از رفتار ارتباطي خود داشته باشند.
اما از ايده اوليه نتيجه‌اي جالب به دست آمد: بررسي نشانه‌هاي زودهنگام افسردگي. اشتفان لوتکه روانشناس از دانشگاه توبينگن که با اين پروژه همکاري مي‌کند، مي‌گويد: «ما از مباحث روانشناسي مي‌دانيم که زماني که انسان‌ دچار افسردگي مي‌شود، روش نگارش او تغيير مي‌کند؛ براي مثال واژه‌هاي منفي بيشتري به کار مي‌برد، از ارتباط‌ خودداري مي‌کند و خبرهاي کمتري را با ديگران به اشتراک مي‌گذارد.» به گفته اين روانشناس تشخيص به‌موقع نشانه‌هاي افسردگي در کودکان و نوجوانان باعث جلوگيري از افسردگي شديد مي‌شود.
پژوهشگران براي اين منظور مي‌خواهند تغييرات نوشته‌هاي کاربران يا اموجي‌هايي را که آنها در چت‌هايشان به کار مي‌برند، بررسي کنند.
هدف بلندمدت اين گروه پژوهشي، ساخت اپليکيشني است که بتوان آن را براي تشخيص نشان‌هاي افسردگي مستقيما بر روي گوشي همراه نوجوانان نصب کرد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۳۹۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این باکتری‌ها به خون انسان تشنه هستند!

پژوهشگران «دانشگاه ایالتی واشنگتن» از کشف ویژگی جدیدی در باکتری‌ها خبر داده‌اند که آنها را به خون‌آشام تبدیل می‌کند.

به گزارش ایسنا، باکتری‌های مرگ‌بار جهان به دنبال خون انسان هستند و از آن لذت می‌برند.

به نقل از دیلی میل، پژوهشگران «دانشگاه ایالتی واشنگتن»(WSU) ویژگی جدیدی را به نام «خون‌آشامی باکتریایی» در میان باکتری‌هایی مانند «سالمونلا»(Salmonella) و «اشریشیا کلی»(E. coli) کشف کرده‌اند که به بروز بیماری‌های ناشی از غذا منجر می‌شود.

این که چگونه و چرا این ریزارگانیسم‌ها می‌توانند به طور ماهرانه‌ای از روده به سمت خون حرکت کنند تا کشنده باشند، مدت‌ها یک راز باقی مانده بود. پژوهشگران دریافتند که این باکتری‌ها به قسمت مایع خون یا سرم خون جذب می‌شوند. سرم خون حاوی مواد مغذی است که باکتری‌ها می‌توانند از آنها به عنوان غذا استفاده کنند.

عوامل بیماری‌زا به راحتی می‌توانند محل سرم را پیدا کنند و از راه بریدگی‌های کوچک دستگاه گوارش به جریان خون وارد شوند. این امر گاهی می‌تواند به مرگ در اثر «گَندخونی» یا «سپسیس»(Sepsis) در افراد مبتلا به بیماری التهابی روده منجر شود.

حتی کوچک‌ترین مقدار خون نیز برای جذب باکتری‌های خون‌آشام کافی است. این ویژگی درست مانند توانایی معروف کوسه‌ها برای تشخیص دادن یک قطره خون در ۱۰ میلیارد قطره آب است.

«آردن بایلینک»(Arden Baylink) استاد دانشکده دامپزشکی دانشگاه ایالتی واشنگتن و از پژوهشگران این پروژه گفت: باکتری‌هایی که جریان خون را آلوده می‌کنند، می‌توانند کشنده باشند. ما یاد گرفته‌ایم که برخی از باکتری‌های عامل عفونت‌های جریان خون، در واقع یک ماده شیمیایی را در خون انسان حس می‌کنند و به سمت آن می‌روند.

این پژوهش جدید نشان می‌دهد که انتروباکتری‌هایی مانند اشریشیا کلی و سالمونلا می‌توانند به اندازه یک فمتولیتر سرم خون را -مقدار بسیار کمی معادل ۰.۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۱ میلی‌لیتر- شناسایی کنند. هنگامی که باکتری‌ها بریدگی عامل نشت خون به روده را پیدا می‌کنند، اطراف آن جمع می‌شوند و به آن راه می‌یابند.

پژوهشگران از یک میکروسکوپ قوی برای بررسی کار باکتری‌ها استفاده کردند. آنها با تزریق مقادیر میکروسکوپی از سرم خون انسان، به شبیه‌سازی خون‌ریزی روده پرداختند و حرکت باکتری‌ها را به سمت منبع تماشا کردند. آنها باکتری‌ها را در حال رفتن به دنبال سرم خون مشاهده کردند که کمتر از یک دقیقه طول کشید.

این یک راهبرد به نام «کموتاکسی»(chemotaxis) است که باکتری‌ها با استفاده از آن به سمت غلظت‌های بالاتری از مواد ویژه حرکت می‌کنند.

پژوهشگران دریافتند سالمونلا یک گیرنده پروتئینی ویژه به نام «Tsr» دارد که آن را قادر می‌سازد تا سرم خون را حس کند و به سمت آن برود. آنها برای کشف Tsr از یک میکروسکوپ با وضوح بالا استفاده کردند تا به مشاهده اتم‌های پروتئین در تعامل با آمینواسید «سرین»(Serine) موجود در ساختار آن بپردازند. دانشمندان معتقدند سرین یکی از مواد شیمیایی خون است که باکتری‌ها آن را حس می‌کنند و به مصرف می‌رسانند.

به گفته پژوهشگران این پروژه، این درک جدید از چگونگی قرار گرفتن باکتری‌ها در جریان خون، راه را برای کشف داروهای جدیدی هموار می‌سازد که از سپسیس پیش از وقوع آن جلوگیری می‌کنند.

«سیینا گلن»(Siena Glenn) دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه ایالتی واشنگتن و از پژوهشگران این پروژه گفت: با یادگیری این که چگونه این باکتری‌ها می‌توانند منابع خون را شناسایی کنند، در آینده می‌توانیم داروهای جدیدی تولید کنیم که این توانایی را از بین می‌برند. این داروها می‌توانند زندگی و سلامتی افراد مبتلا به بیماری التهابی روده را که در معرض خطر عفونت‌های جریان خون هستند، بهبود ببخشند.

عفونت‌های روده‌ای معمولا توسط سیستم ایمنی بدون مشکلات جدی و از راه‌هایی مانند اسهال برطرف می‌شوند اما افرادی که به بیماری‌های التهابی روده مانند بیماری کرون و کولیت اولسراتیو مبتلا هستند، در معرض خطر خون‌ریزی روده قرار دارند. خون‌ریزی روده می‌تواند به ورود باکتری به جریان خون منجر شود و عفونت باکتریایی جدی‌تری را به همراه داشته باشد.

درک دقیق این که چرا باکتری‌های روده در ورود به جریان خون از راه بریدگی‌های کوچک روده ماهر هستند، می‌تواند به دانشمندان کمک کند تا از بروز بیماری‌های جدی در افراد مبتلا به این بیماری‌های مزمن جلوگیری به عمل آورند.

این پژوهش در مجله «eLife» به چاپ رسید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ضربه کاری چین به واتساپ
  • چت‌بات هوش مصنوعی متا در دسترس برخی کاربران واتس‌اپ قرار گرفت
  • دلایل افزایش وزن که از آن بی خبر هستید
  • بررسی آخرین دستاورد‌های حوزه پایداری انرژی در کنفرانس بین‌المللی تاب‌آوری انرژی و پایداری
  • این باکتری‌ها به خون انسان تشنه هستند!
  • بازوی حامی باش، راهکار جدید اپلیکیشن بله برای حمایت از کودکان
  • به روز رسانی جدید واتس‌اپ کاربران را عصبانی می‌کند
  • با «فیلتر‌های گپ» پیام‌های واتساپ را سریع‌تر پیدا کنید
  • درمان افسردگی با ایمپلنتی به اندازه یک نخود
  • دو میم کوین محبوب شیبا اینو و دوج کوین؛ بررسی تفاوت های آنها