Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-26@05:16:00 GMT

همه چيز درباره بيماري آميلوئيدوز

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۴۳۵۵۴

همه چيز درباره بيماري آميلوئيدوز

خبرگزاري آريا -

آميلوئيدوز مي‌تواند ناشي از علل متفاوتي باشد
تعريف آميلوئيدوز
آميلوئيدوز، بيماري است که در آن پروتئين‌هاي آميلوئيد در اندام‌ها و بافت‌ها انباشته مي‌شوند. پروتئيني، آميلوئيد تلقي مي‌شود که بر اثر تغيير ساختار سه بعدي آن، حالت توده‌اي و نامحلول، مشابه با صفحه بتا به خود بگيرد.
علل و عوامل خطرساز آميلوئيدوز
آميلوئيدوز مي‌تواند ناشي از علل متفاوتي باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از علل آميلوئيدوز اوليه توليد غير طبيعي ايمونوگلوبولينها است.
آميلوئيدوز ثانويه در ميلوم مولتيپل، آرتريت روماتوئيد،بيماري التهابي روده، تب مديترانه‌اي خانوادگي ديده مي‌شود. آميلوئيدوز ثانويه در بيماريهاي عفوني مزمن مانند جذام و سل نيز ديده مي‌شود.
آميلوئيدوز فاميلي يک بيماري اتوزومال غالب است. آميلوئيدوز پيري شايعترين علت کارديوميوپاتي آميلوئيد در افراد مسن است. يکي از علائم اين بيماري پارستزي (گزگز و مور مور شدن) انتهاهاي اندامها ناشي از نوروپاتي متابوليک است.

اگر آميلوئيد در کليه‌ها انباشته شود، ممکن است موجب نارسايي کليوي مزمن شود
طبقه‌بندى
شاخص‌هاى شيميائى چندين نوع فيبريل آميلوئيد با شرايط بالينى مختلف را نشان مى‌دهند:
- آميلوئيدوز زنجير سبک (AL): شايع‌ترين شکل آميلوئيدوز سيستميک در طب بالينى مشاهده مى‌گردد. در آميلوئيدوز ايديوپاتيک اوليه و آميلوئيدوز مرتبط با مولتيپل ميلوما روى مى‌دهد.
- آميلوييدوز آميلوئيد AA) A): در آميلوئيدوز ثانويه و به‌عنوان عارضه‌اى از بيمارى التهابى مزمن و تب مديترانه‌اى خانوادگى (FMF) روى مى‌دهد.
- آميلوئيدوز ارثى خانوادگى (Heredofamilial Amyloidoses)
- Aβ2M: آميلوئيد مرتبط با همودياليز مزمن. مشابه β2 ميکروگلوبولين.
- آميلوئيدوز لوکاليزه يا محدود به عضو: شامل Aβ: در پلاکت‌هاى نوريتکى و ديواره‌هاى عروق مغزى بيماران مبتلا به بيمارى آلزايمر و سندرم داون روى مى‌دهد.

تشخيص آميلوئيدوز گاه مي‌تواند دشوار باشد
علائم آميلوئيدوز
در اين بيماري، آميلوئيد به تدريج و طي مدتي طولاني (سال‌ها) در اندام‌ها انباشته و موجب بروز علائم مي‌شود که بستگي به اندام مبتلا دارد.
مثلا اگر آميلوئيد در کليه‌ها انباشته شود، ممکن است موجب نارسايي کليوي مزمن شود که معمولا با جمع شدن مايعات (دفع نشده) در بدن، خستگي، ضعف و کم‌اشتهايي همراه است. انباشته شدن آميلوئيد در قلب موجب بزرگ و ناتوان آن در پمپ کردن خون به سراسر بدن مي‌شود و حاصل آن نارسايي قلبي، تنگي نفس و انباشت مايعات بدر بدن است.
آميلوئيدوز مي‌تواند علائم زير را موجب شود:
· خستگي
· کاهش وزن
· جمع شدن مايعات در بدن که آن خيز (ادم) مي‌گويند.
· تنگي نفس
· حالت خواب‌آلودگي و بي‌خبري دائمي
· بي‌حسي يا احساس سوزن سوزن شدن دست‌ها و پاها
· دورگه شدن صدا
· خونريزي‌هاي زيرپوستي
· بزگي زبان گاه با لکه‌ها خون يا تاول
تشخيص آميلوئيدوز
تشخيص آميلوئيدوز گاه مي‌تواند دشوار باشد، چرا که علائم آن اغلب بسيار عمومي‌اند که ممکن است در بسياري از بيماري‌هاي ديگر نيز ديده شوند. تشخيص را مي‌توان با بيوپسي (نمونه‌گيري از بافت) و مشاهده آن در زير ميکروسکوپ مسجل نمود.

آميلوئيدوز،بيماري است که در آن پروتئين‌هاي آميلوئيد در اندام‌ها و بافت‌ها انباشته مي‌شوند
درمان بيماري آميلوئيدوز
براى هيچ يک از انواع آميلوئيدوز درمان اختصاصى وجود ندارد. در صورت وجود بيمارى زمينه‌اى بايد آن‌ را درمان کرد. ممکن است آميلوئيدوز اوليه به رژيم‌هاى ترکيبى پردنيزون و داروهاى آلکيله‌کننده پاسخ دهد که احتمالاً به‌دليل اثرات اين داروها بر سنتز پروتئين آميلوئيد AL است.
کلشى‌سين (2-1 mg/d) مى‌تواند جلوى حملات حاد FMF را بگيرد. بنابراين ممکن است رسوب آميلوئيد را دچار وقفه کند. ممکن است در بيماران انتخاب پيوند کليه مؤثر باشد.
پيش‌آگهى
پيامد بيمارى متنوع است و به نوع آميلوئيدوز و عضو مبتلا بستگى دارد. بقاء متوسط آميلوئيد AL حدودد12 ماه است. در صورت همراهى با ميلوم پيش‌اگهى ضعيف است. علت عمده مرگ، نارسائى کليه و بيمارى قلبى است.
گردآوري: بخش سلامت بيتوته
منابع:persianteb.com
behdasht.gov.ir

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۴۳۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اداره سرمایه انباشته وقف باید علمی باشد/ تحقق شعار سال در حوزه کشت و صنعت

نخستین نشست هم‌اندیشی و بررسی چالش‌های پیش‌رو در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان امروز (۶ اردیبهشت‌ماه) با حضور رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در نمایشگاه دستاوردهای وقف برگزار شد.

به گزارش ایسنا، سجده -مدیرعامل بنیاد توسعه عمران موقوفات- در ابتدای این نشست با بیان اینکه در کتب دینی آمده که حضرت علی(ع) نخلستان ایجاد کرده و وقف می کردند، گفت: تقریبا ۵ سال است که توسعه تولید با حضور مردم در سازمان اوقاف اتفاق افتاده است. 

وی ادامه داد: بنیاد توسعه عمران موقوفات در شناسایی زمین‌ها تلاش می‌کند و سعی داریم در حوزه کشت و صنعت با مشارکت مردم در تحقق شعار سال گام برداریم. 

در ادامه این نشست بیگدلی -معاون بهره‌وری اقتصادی سازمان اوقاف و امور خیریه- با اشاره به چشم‌انداز این معاونت در حوزه اجتماعی و ارتباط سازمان با شرکتهای دانش‌بنیان گفت: اولین اقدام وقف این است که بتواند کسب منفعت از عین وقف داشته باشد، مرحله بعد این منافع داخل کاسه‌ای ریخته می شود که حفظ می‌شود و سرریز آن اجرای نیت است. باید بیشترین کسب منفعت از موقوفات داشته باشیم.

وی اظهار کرد: برای اینکه علم در خدمت کسب منفعت قرار گیرد اکوسیستمی برای حمایت از دانش بنیان‌ها با رعایت قوانین وقف طراحی شده است که این شرکت‌ها اکثرا به سوددهی رسیده‌اند.. 

در بخش دیگری از این نشست، حجت‌الاسلام والمسلمین خاموشی -رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه- ضمن تقدیر از دانشمندان که در نمایشگاه شرکت کرده‌اند، گفت: سازمان وقف از نظر سرمایه‌ای دارای بودجه دولتی نیست و ما در دوره فعلی می‌خواهیم وقف را حرکت دهیم. به عنوان مثال ما دارای میلیون‌ها رقبه هستیم که این رقبات‌ به صورت عرصه و اعیان است و ما باید شکل مدیریت‌مان در خصوص این موقوفات علمی باشد.

وی ابراز کرد: اگر پول داریم اداره سرمایه انباشته باید علمی باشد. در واقع سرمایه‌های وقف باید علمی اداره شود زیرا تنوع در وقف به نیات واقفان و اعیان اعطایی ربط دارد. 

خاموشی با تاکید بر اینکه دانش‌بنیان‌ها باید در خدمت ارزان‌سازی و رفاه مردم باشند، افزود: ما موظف به رعایت قانون وقف هستیم. اوقاف از دانش بنیان‌های نوپا حمایت می کند و ما مفتخریم که تاکنون از ۳۹ شرکت حمایت کرده‌ایم.

وی تصریح کرد: باید در حوزه اقتصاد تاثیرگذار و در تولید ملی بدون نفت موفق باشیم. در حوزه صنعت ورود کرده‌ایم که ۳۰ درصد درآمد نفتی را پوشش می‌دهد، در حوزه مسکن نیز رقبات‌ زیاد داریم که از این رو به مسکن نخبگانی توجه ویژه داریم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: در تمام رقبات‌ زراعی بحث زنجیره زراعی مدنظر است. بحث معادن به عنوان ظرفیت مغفول اوقاف بوده است، همچنین مساله دیگر توجه به حوزه صنایع تبدیلی است. در حوزه فناوری هم زیرساخت‌های سخت افزاری و هم نرم افزاری مدنظر است که کارهای خوبی در حال انجام است، نباید فراموش کنیم که حوزه فناوری تاثیر شگرف در اقتصاد کشور خواهد داشت.

در بخش دیگری از این نشست در حوزه ارائه طرح سیمان ژئوپلیمری بر پایه خاکستر باگاس، بحث وقف ماندگار در راستای توسعه پایدار مورد بررسی قرار گرفت. این شرکت به فناوری تولید برق و سیمان با وجود تحریم‌ها و موانع داخلی دست پیدا کرده است. 

بر اساس آنچه در این نشست عنوان شد، درصد قابل توجهی از شرکت‌های دانش بنیان در سطح کشور هیچ گردش مالی ندارند. صرفا ایده‌ای است که در مرحله آزمایشگاهی ارائه شده است.

این شرکت‌ها معتقدند اگر قرار است کاری و حمایتی در حد اوقاف انجام شود باید متفاوت از کارهایی باشد که توسط دیگران انجام می شود. شرکت‌های دانش بنیان از ایده تا تجاری‌سازی در کشورهای پیشرفته حمایت می‌شوند.

موضوع دیگر که مورد بحث قرار گرفت، این بود که در مناطق محروم خیلی از محصولات دانش بنیان کارایی ندارد، همچنین موضوع عمران در مناطق محروم بررسی شد و به گفته کارشناسان در زمینه تکنولوژی بتن باید تعریف دیگری در مناطق محروم داشته باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اداره سرمایه انباشته وقف باید علمی باشد/ تحقق شعار سال در حوزه کشت و صنعت
  • بی‌خوابی نشانه چه بیماری‌هایی است؟
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • مواد غذایی ضد التهاب
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علل عمده آن | آیا خطرناک است؟
  • دلیل و عوارض بیماری ترانه علیدوستی چیست؟
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • درباره سندرم درس (DRESS) / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟
  • سندرم درس (DRESS) چیست؟ / چرا ایجاد می شود، چگونه درمان می شود و عوارض ماندگار آن چیست؟
  • خطر بروز افسردگی در میانسالی در اثر ساعت کار طولانی در جوانی