Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرم آباد - ایرنا - در پی بارش برف و کولاک و ریزش بهمن در پنجشنبه هفته گذشته در اشترانکوه لرستان و فوت 9 کوهنورد، گروه های امدادی و اهالی منطقه امروز پنجشنبه هفتمین روز جستجو برای یافتن پیکر آخرین بازمانده از حادثه اشترانکوه را سپری می کنند.

به گزارش ایرنا عملیات جستجو در هفتمین روز از گرفتار شدن 15 کوهنورد مشهدی در ارتفاعات اشترانکوه ازنا از ساعت 6 صبح امروز پنجشنبه با همت بیش از 25 امدادگر هلال احمر مستقر در منطقه آغاز شد و در ادامه 50 نفر دیگر به سرپرستی مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان لرستان در چندین نوبت پرواز بالگرد هلال احمر به منطقه اعزام شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بالگرد اورژانس هوایی الیگودرز نیز در یک پرواز تحقیقاتی تمام منطقه وقوع حادثه را بررسی و تصویربرداری کرد تا بتواند جزییات بیشتری از حادثه و فرد مفقود شده بیابد.
اگرچه طول بهمن در دامنه کوه بسیار طولانی و عمق برف به ده متر می رسد اما نیروهای جان بر کف هلال احمر از شهرهای مختلف استان لرستان و خراسان رضوی و حتی فریدونشهر اصفهان از هیچ کوششی برای یافتن اثری از همنورد مفقود خود دریغ نمی کنند.
سرمای طاقت فرسای منطقه نمی تواند مانع مهر و محبت کوهنوردان نسبت به همنورد مفقودشان باشد و مشهود است که برای یافتن پیکر آخرین قربانی از جان مایه می گذارند.
در میان جمعیت 80 نفری امروز بانوان کوهنوردی نیز حضور دارند که با تمام وجود تلاش می کنند و هدفشان نه تنها رضایت خداوند که خشنودی قلب داغدار خانواده سید علی همنورد مفقودشان است.
یکی از کوهنوردان در گفت و گو با ایرنا قله کله جنو را دومین قله فنی و سخت کشور معرفی کرد و گفت: هر کوهنوردی قادر به صعود از این قله سخت گذر نیست.
علی شاهسواری افزود: هیچ کوهنوردی در دنیا نیست که عضو یک خانواده واحد به نام خانواده کوهنوردی نباشند و این عشق و علاقه ای که امروز در بین همنوردان است همان علاقه اعضای خانواده بزرگ کوهنودی است.
وی با اشاره به شرایط بد روانی کوهنوردان در داغ فراق دوستان همنوردشان و سختی کار تجسس در شرایط بد آب و هوایی اشترانکوه گفت: به رغم تلاش همه امدادگران اما ممکن است بارش برف عرصه را برای ما تنگ تر کند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان لرستان نیز به خبرنگار ایرنا گفت: نخستین بار است که سقوط بهمنی به این بزرگی جان 9 کوهنورد کشورمان را می گیرد.
صارم رضایی افزود: امروز هفتمین روزی است که تلاش برای یافتن پیکر همنورد و همکار عزیزمان ادامه دارد که متاسفانه هنوز نتوانسته ایم پیکر او را پیدا کنیم.
وی با اشاره به حساسیت موضوع و دستور رییس جمعیت هلال احمر کشور در این خصوص اظهار کرد: مدیریت ارشد استان و شخص استاندار از ساعات اولیه وقوع این حادثه به صورت جدی پیگیر موضوع بوده و هست.
وی افزود: امروز علاوه بر تیم های امدادی از هلال احمر شهرستان های مختلف، مردم منطقه نیز به صورت خودجوش به امدادرسانی امدادگران شتافتند و تیم هایی نیز از استان اصفهان و خراسان رضوی در منطقه حضور یافتند.
وی گفت: تاکنون بیش از 35 سورتی پرواز بالگرد در منطقه داشته ایم که روزانه بین 50 تا 70 نفر را برای عملیات جستجو به منطقه اعزام کرده اند.
رضایی با اشاره به اینکه عمق برف ناشی از سقوط بهمن زیاد است، افزود: در حال رایزنی هستیم تا بتوانیم دستگاه بیل مکانیکی برای جابجایی برف به منطقه اعزام کنیم تا به سهولت بتوانیم کار کنیم.
بخشی از کار جستجوی پیکر آخرین بازمانده اشترانکوه نیز به گروه های کوهنوردی شهرستان های الیگودرز و ازنا واگذار شده است که با جان و دل تلاش می کنند.
رییس اداره ورزش و جوانان الیگودرز گفت: از نخستین ساعات وقوع حادثه کوهنوردان نخستین نفرات حاضر در صحنه بودند که در یک هفته گذشته با تمام توان تلاش می کنند.
مهدی شاه نصیری افزود: بهترین تسکین برای کوهنوردان کشور پیدا کردن پیکر سید علی است که اگرچه تاکنون تلاش ها بی نتیجه بوده اما امیدواریم بتوانیم با تلاش و کوشش فراون پیکر این همنورد را پیدا کنیم.
اگرچه عزم همگان برای یافتن پیکر سید علی جزم است اما ممکن است دوباره اشترانکوه سر ناسازگاری با امداد گران داشته باشد و شرایط جوی اجازه کار را ندهد.
رییس اداره هواشناسی ازنا نیز گفت: دمای هوا در این منطقه هم اکنون 12 درجه زیر صفر است و پیش بینی بارش برف را در منطقه داریم.
مازیار قیصری در گفت و گو با ایرنا افزود: بارش برف از عصر امروز پنجشنبه آغاز می شود و ممکن است بارش برف کل منطقه را فرا گیرد و شرایط بحرانی شود.
وی اظهار کرد: با توجه به توپوگرافی کوه احتمال سقوط دوباره بهمن وجود دارد که لازمه کار احتیاط فراوان امدادگران است.
وی افزود: اگر جستجو به بهار آینده موکول شود، اوایل تابستان آینده پیکر این کوهنورد را از زیر برف خارج می کنیم.
به گزارش ایرنا منطقه اشترانکوه یکی از پر برف و سردسیرترین مناطق کشور است و صعود کوهنوردان به این منطقه نیازمند هماهنگی های بیشتر و بهتر است.
پنجشنبه هفته گذشته به رغم اعلام هواشناسی مبنی بر بارش برف و باران در غرب کشور، گروهی 14 نفره از مشهد همراه با یک راه بلد از ازنا برای فتح قله کله جنو اشترانکوه عازم این منطقه شدند که گرفتار برف و کولاک و بهمن شدند.
در نهایت 6 تن از این کوهنوردان نجات یافتند و 9 تن دیگر جان باختند؛ پیکر هشت تن از جانباختگان توسط گروه های امدادی در عمق 2 متری برف پیدا شد و جستجو برای یافتن پیکر آخرین کوهنورد با نام سید علی حسینی همچنان ادامه دارد.
7279/3022
خبرنگار: جابراسدی ** انتشاردهنده: احسان کردی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۴۵۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت تصویر خرس قهوه‌ای در اشترانکوه لرستان

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گفت: محیط‌بانان خدوم منطقه حفاظت شده اشترانکوه در ایام تعطیلات نوروزی ۱۴۰۳ با حضور موثر و پایش منطقه با استفاده از دوربین‌های جدید و با کیفیت بالای خود ، موفق به ثبت تصاویری از حضور خرس قهوه‌ای در این منطقه شدند.

علی سالاروند در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در لرستان با بیان اینکه محیط‌بانان خدوم منطقه حفاظت شده اشترانکوه در ایام تعطیلات نوروزی ۱۴۰۳ با حضور مؤثر و پایش منطقه با استفاده از دوربین‌های جدید و با کیفیت بالای خود، موفق به ثبت تصاویری از حضور خرس قهوه‌ای در این منطقه شدند. اظهار کرد: این اولین ثبت تصویر این گونه ارزشمند در سال ۱۴۰۳ در منطقه حفاظت‌شده اشترانکوه است.

وی افزود: در سال گذشته نیز تصاویر حضور خرس قهوه‌ای و پلنگ به‌عنوان گونه‌های شاخص و در خطر انقراض در سایر مناطق طبیعی استان ثبت شد که نشان‌دهنده پویایی و افزایش جمعیت گونه‌های شاخص حیات وحش در استان به‌واسطه برنامه‌ریزی و تلاش‌های شبانه‌روزی همکاران محیط‌بان و زحمتکشان عرصه محیط زیست لرستان و همچنین هوشمندسازی و افزایش تعداد نیروی محیط‌بان در مناطق تحت مدیریت استان طی دو سال گذشته است.

سالاروند ابراز امیدواری کرد: با ادامه روند فعلی و مشارکت‌های مردمی و کمک‌های دوستدار محیط زیست و حیات‌وحش بتوانیم، شاهد احیا بیش از پیش زیستگاه‌ها و حضور گونه‌های شاخص و ارزشمند حیات‌وحش در طبیعت لرستان باشیم.

سالاروند در پایان ضمن قدردانی از محیط‌بانان خدوم استان از همه دوستداران محیط زیست و حیات وحش استان خواست در صورت ثبت هر گونه تصاویری از حیات وحش استان تصاویر را در اختیار کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست استان قرار دهند تا اطلاع‌رسانی لازم با رعایت مسائل حفاظتی و امنیتی برای گونه ثبت شده، صورت پذیرد.

به گزارش ایمنا، خرس‌ها پستانداران بزرگ جثه‌ای هستند که در زمره گونه‌های حمایت شده سازمان حفاظت محیط‌زیست و فهرست سرخ IUCN و ضمیمه II کنوانسیون CITES قرار دارند. حفاظت از آن‌ها یکی از اولویت‌های اساسی در برنامه‌های مدیریتی و حفاظتی در کشور به شمار می‌روند.

کد خبر 739583

دیگر خبرها

  • حادثه کوهستانی سقوط ۴ نفر در محور مرزی پاوه روستای هانی گرمله
  • پسربچه ۵ ساله تنها بازمانده سانحه تصادف محور جندق-معلمان
  • پوشش امدادی 40 حادثه در طرح نوروزی هلال‌احمر خراسان‌جنوبی/واژگونی در صدر حوادث جاده‌ای
  • مشاهده یک خرس قهوه‌ای در منطقه حفاظت شده «اشترانکوه»
  • ثبت تصویر خرس قهوه‌ای در اشترانکوه لرستان + فیلم
  • ثبت تصویر خرس قهوه‌ای در اشترانکوه لرستان
  • ثبت تصویر خرس قهوه‌ای در اشترانکوه + فیلم
  • ثبت تصویر خرس قهوه‌ای در منطقه حفاظت شده اشترانکوه توسط محیط‌بانان لرستان+فیلم
  • فیلم/ مشاهده خرس قهوه‌ای در منطقه حفاظت‌شده اشترانکوه
  • تلاش برای ایجاد فرهنگ خود امدادی ۷۶۰۰ مسافر نوروزی در یزد