Web Analytics Made Easy - Statcounter

کاهش ۶۰ درصدی بودجه‌های قرآنی که در لایحه پیشنهادی دولت به مجلس برای بودجه سال ۹۷ خودنمایی می‌کند، شاید در وهله نخست از نظر لاغرشدن پیکره فعالیت‌های این عرصه و بسته شدن دست فعالان آن برای حضور اثرگذار در عرصه‌های متنوع قرآنی به نظر آید، اما بی تردید در طولانی مدت پیامدهای آن دامنگیر جامعه و فرهنگ نیز می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قدس آنلاین- کاهش ۶۰ درصدی بودجه‌های قرآنی که در لایحه پیشنهادی دولت به مجلس برای بودجه سال ۹۷ خودنمایی می‌کند، شاید در وهله نخست از نظر لاغرشدن پیکره فعالیت‌های این عرصه و بسته شدن دست فعالان آن برای حضور اثرگذار در عرصه‌های متنوع قرآنی به نظر آید، اما بی تردید در طولانی مدت پیامدهای آن دامنگیر جامعه و فرهنگ نیز می‌شود زیرا ضعف در یک موقعیت آن هم با چنین عمق و دامنه اثرگذاری، بی گمان ما را در دیگر مواضع نیز ضعیف می‌کند.

از این رو و در بررسی پیامدهای اجتماعی فرهنگی این بی مهری دولت برای فعالیت‌های قرآنی، با دکتر سیدمحمد حسینی، وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی و نماینده اسبق مجلس گفت وگو کرده ایم که به حضورتان تقدیم می‌شود:

*همان طور که مستحضرید، همچون سال‌های قبل بودجه شورای توسعه فرهنگ قرآنی امسال و در لایحه پیشنهادی بودجه سال ۹۷ با کاهش ۶۰ درصدی همراه شده است، این کاهش در عین ضرورت جامعه به فعالیت‌های اثرگذار قرآنی و ضرورت حمایت از این ساحت، چه تفسیری دارد؟

از رویکرد دولت یازدهم و در حال حاضر دوازدهم این مسئله استنباط می‌شود که فرهنگ در اولویت دولت نیست و اهتمام کافی نسبت به آن ندارد، چنان که هم ردیف بودجه برخی نهادهای کمک گیرنده را حذف کرده و هم در بودجه‌های قرآنی شاهد کاهش قابل ملاحظه‌ای هستیم که این به هیچ وجه پذیرفتنی نیست.

وقتی دشمن بشدت کار می‌کند و درصدد است باورهای دینی نسل جوان ما را تخریب کند، کم کاری و کوتاهی ما و کاهش بودجه‌های قرآنی به زیان کشور است، بویژه آنکه بسیاری از نهادها و سازمان‌های فعال فرهنگی نیز در سال‌های اخیر در زمینه تصویب و تخصیص بودجه با مشکل روبه رو شده‌اند و همچون گذشته نمی‌توانند از مؤسسات و فعالیت‌های قرآنی حمایت کنند. بنابراین، امید است مجلس تمهیدی بیندیشد و این نقص را جبران کند تا در مواردی که دولت نسبت به فعالیت‌های قرآنی کم توجهی می‌کند، نمایندگان مردم با مصوبه نهایی شان مانع از پیامدهای این بی مهری شوند.

*با توجه به آنکه هر ضعفی در کمیت و ظاهر می‌تواند در کیفیت و باطن اثر داشته باشد، آیا کاهش بودجه‌های قرآنی می‌تواند در طولانی مدت پیامدهای اجتماعی- فرهنگی را دامنگیر جامعه کند؟

وقتی از فرهنگ صحبت می‌شود، منظور فرهنگِ اصیل اسلامی است که ریشه در آموزه‌های قرآنی دارد؛ بنابراین به هر مقدار که بتوانیم مروّج تعالیم عالی قرآن باشیم و اقشار گوناگون را با فرهنگ قرآن بیشتر آشنا کنیم، بی‌گمان قطعاً فرهنگ و جامعه را بیشتر بهره مند می‌کنیم و از سوی دیگر می‌توانیم تولیدات فکری، فرهنگی و هنری خود را به دیگر جوامع نیز صادر و این گونه ایمان و اعتقاد نسل جوانمان را نیز تقویت و حفظ کنیم. از این رو، بی مهری‌ها به این حوزه و کاهش بودجه می‌تواند ما را از این اهداف دور کند.

آیا معاونت قرآن و عترت که در دولت دهم و زمان وزارت شما تأسیس شد توانست در دولت‌های یازدهم و دوازدهم آن اهداف را دنبال کند یا کاستی بودجه‌ها این معاونت را نیز درگیر مشکلات می‌کند؟

با تأسیس این معاونت مقرر شد توان بخش قرآنی کشور افزایش یابد و برای آن اعتبار و بودجه کافی تأمین شود، در حالی که با روند رو به کاهش بودجه‌های قرآنی در سال‌های اخیر، دچار ایستایی و درجازدگی شده‌ایم، چنان که در سال‌های اخیر معاونت قرآنیِ ارشاد به دلیل برخوردار نبودن از حمایت‌های جدی، موفق به توسعه کمّی و کیفی کار نشده و در نتیجه بخش‌های قرآنی در وزارتخانه‌های علوم و بهداشت و دیگر دستگاه‌ها نیز نه تنها مورد حمایت قرار نگرفته‌اند، بلکه دچار وقفه و ایستایی شده‌اند که به نظر می‌رسد برای رفع این کاستی باید مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی ورود کنند.

*معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد چه مأموریت کلانی را مدنظر داشت که به باور شما امروز از آن فاصله گرفته است؟

هدف این معاونت آشنا ساختن بیشترِ هنرمندان با معارف قرآنی بود تا با تأثیرپذیری و الهام‌گیری از معارف نورانی و غنی وحی، آثار ماندنی و اثرگذار را خلق کنند، بنابراین در این راستا جشنواره‌هایی طراحی و اجرا شد تا هنرمندان در این فرصت مغتنم، به تولید و عرضه آثار هنریِ جذاب قرآنی بپردازند و جامعه را نیز با قرآن مأنوس کنند، چنان که تجربه‌های موفقی همچون مجموعه‌های تلویزیونی «یوسف پیامبر(ع) »، «مریم مقدس(س) » و «مردان آنجلس» نشان می‌داد تلفیق هنر و قرآن حتی مخاطبان را از خارج کشور جذب می‌کند.

بنابراین در عرصه هنرهای نمایشی، هنرهای تجسمی و... ورود کردیم که نتایج خوبی نیز داشت، اما در سال‌های اخیر که اعتبارات کافی تأمین نشده، معاونت قرآن و عترت سالانه نهایتاً به برگزاری نمایشگاه بین المللی قرآن و برخی فعالیت‌های محدود بسنده کرده که پاسخگوی نیازها نیست؛ حتی نمایشگاه قرآن هم رونق سابق را ندارد، زیرا دیگر همچون گذشته از بخش‌های مردمی و مؤسسات قرآنی حمایت نمی‌شود.

*روند رو به کاهش بودجه‌های قرآنی، اهداف کلان شورای توسعه فرهنگ قرآنی را دچار چه مشکلاتی می‌کند و چقدر مانع تحقق اهداف آن و دستگاه‌های عضو می‌شود؟

باید توجه داشت، طرح‌های این شورا با تأمین اعتبارات مورد نیاز ضمانت اجرا می‌یابد، بنابراین اگر در این زمینه دچار مشکل شود، آنگاه دستگاه‌های عضو و مجری طرح‌های شورای توسعه نیز با جدیت و قوت لازم همکاری نخواهند کرد، بنابراین طرح‌هایی که می‌تواند فرهنگ جامعه را از نورانیت قرآن متأثر کند، به حاشیه رانده می‌شود.

البته شورای عالی انقلاب فرهنگی خود نیز دچار مشکل است و به گفته اعضا یک ماهی است که تشکیل جلسه نداده و وقتی شورا چنین باشد، دیگر دستگاه‌ها نیز برای همکاری با آن و زیرمجموعه هایش مانند شورای توسعه فرهنگ قرآنی حساب باز نمی‌کنند و هر کسی راه خود را می‌رود، بدون آنکه تقسیم کار مرکزی و انسجامی حاکم باشد.

منبع: روزنامه قدس

منبع: روزنامه قدس

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۴۶۰۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۳۳ پایان‌نامه مرتبط با کنگره اندیشه‌های قرآنی آیت الله خامنه‌ای در حال تدوین است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی رضایی اصفهانی استاد جامعة المصطفی العالمیه در کنگره بین المللی اندیشه‌های قرآنی حضرت آیت الله خامنه‌ای و اجلاسیه اساتید معارف اسلامی سراسر کشور که در دانشگاه معارف اسلامی قم برگزار شد، اظهار داشت: حضرت آیت الله خامنه‌ای از محضر پدر بزرگوار بهره گرفتند و بحث قرآنی را تحت تاثیر سیدهاشم میردامادی پدربزرگ مادری خود که در مسجد گوهرشاد تفسیر می‌گفتند و بحث انس با قرآن را تحت تاثیر مادر فرا گرفتند.

حجت الاسلام والمسلمین رضایی اصفهانی افزود: حضرت آیت الله خامنه‌ای ۶ سال محضر علامه طباطبایی را درک کردند و در تفسیر قرآن تحت تاثیر استاد خود بودند.

وی گفت: حضرت آیت الله خامنه‌ای را می‌توان محصول سه مکتب شیعی حوزه مشهد، نجف و قم دانست، و سیره حوزوی ایشان هم اشرابی از تعبد حوزه مشهد، عقلانیت حوزه قم و ولایت مداری حوزه نجف است.

دبیر علمی همایش بین المللی حضرت آیت الله خامنه‌ای گفت: تفسیره سوره برائت ایشان در ۷۰۰ صفحه ارائه شده که حاصل زحمت آقای ربانی است.

حجت الاسلام والمسلمین رضایی اصفهانی به سابقه تفسیر آیت الله خامنه‌ای اشاره کرد و افزود: ایشان سال ۱۳۵۸ هفته‌ای یکبار به قم آمده و تفسیر می‌گفتند همچنین رهبر انقلاب سال ۶۰ تا ۶۱ برای پاسداران تفسیر سوره‌های حشر و جمعه، ممتحنه، مجادله را می‌گفتند و سال ۶۹ -۷۰ تفسیر حمد را برای دانشجویان می‌گفته است.

وی بر اهمیت و جایگاه مرجعیت علمی قرآن در اندیشه حضرت آیت الله خامنه‌ای اشاره نمود و اظهار داشت: رهبر انقلاب تصریح دارند که «مساله قرآن و مرجعیت قرآن و رجوع به قرآن و استفهام از قرآن در مسائل گوناگون فکری، عملی، اجتماعی، سیاسی، حکومتی و ... خیلی چیز مهمی است. ما واقعا در این زمینه‌ها کم کاریم».

دبیر کنگره بین المللی اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب بر موضوع جهت دهی به علوم انسانی بر اساس مبانی قرآنی تأکید نمود و با بیان این که علوم انسانی فعلی باید تحولات عمیق و پایداری داشته باشد، یادآور شد: رهبر انقلاب علوم انسانی فعلی را ترجمه قبل و شکل گرفته مبانی اومانیستی و سکولاریستی دانسته‌اند، از طرفی هدایت قرآن را عام و شامل تمام علوم می‌دانند که در مبانی و اهداف تاثیرات بسزایی دارد؛ ایشان ضمن تصریح بر اهمیت بازشناسی علوم انسانی بر اساس قرآن به تولید علوم انسانی قرآن بنیاد تاکید دارند.

حجت الاسلام والمسلمین رضایی اصفهانی سپس به تاثیر این کنگره بر فضای دانشگاهی اشاره کرد و گفت: تاکنون ۲۳۳ پایان نامه ارشد و دکتری در مراکز مختلف تحت تاثیر این کنگره گرفته شده است.

وی با اشاره به تاکید رهبر انقلاب بر مرجعیت علمی قرآن کریم گفت: براساس تاکیدات رهبر انقلاب دو واحد درس مرجعیت قرآن در برخی دانشگاه‌ها و جامعة المصطفی العالمیه ارائه می‌شود.

حجت الاسلام و المسلمین رضایی اصفهانی در بخش پایانی سخنان خود به اهداف و رویکرد‌های کنگره بین المللی اندیشه‌های قرآنی حضرت آیت الله خامنه‌ای اشاره کرد و اظهار داشت: بیش از ۱۸۰ مرکز علمی، حوزوی و دانشگاهی در این کار عظیم مشارکت کردند و ۱۶ کارگروه علمی در راستای برگزاری این کنگره هم شکل گرفته است.

وی معرفی کتاب ها، مقالات، پایان نامه‌ها و سایت‌ها مبتنی بر ۷۰۰ ریز موضوع را از جمله دستاورد‌های دبیرخانه این کنگره دانست و اظهار داشت: در این کنگره بیش از ۵۳ نشریه و ۲۲ ملی علمی پژوهشی مقالات برگزیده را چاپ خواهند کرد.

دبیر علمی کنگره بین المللی اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب یادآور شد: ۲۱۱ پیش نشست و ۷۸ کارگاه آموزشی، ۱۵ کرسی مرتبط با کرسی‌های ترویجی نظریه پردازانه در ۳۰ شهر و ۱۵ استان برگزار و ۲ هزار و ۵۰۰ چکیده و حدود  هزار و ۹۰۰ مقاله هم دریافت شده است.

حجت الاسلام و المسلمین رضایی اصفهانی به دریافت مقالات همایش به ۲۱ زبان زنده دنیا اشاره کرد و گفت: در تلاشیم تا این کنگره در شهر‌های متعدد ایران برگزار شود، لذا در داخل کشور شهرهای تهران، قم، مشهد، اصفهان، تبریز و شیراز انتخاب و در خارج از کشور نیز در کشور‌های لبنان و سوریه، هند، افغانستان، پاکستان، اندونزی و برخی از کشور‌های آفریقایی اعلام آمادگی کردند.

دیگر خبرها

  • برگزاری مسابقات قرآنی دانش آموزی در شهرستان سروستان
  • ۲۳۳ پایان‌نامه مرتبط با کنگره اندیشه‌های قرآنی آیت الله خامنه‌ای در حال تدوین است
  • رقابت قرآنی ۶۰۰ دانش آموز استان مرکزی
  • گزارش صداوسیما درباره نکوهش قرآنی ذخیره طلا و دلار در خانه که دوباره وایرال شد + فیلم | به جای احتکار خانگی طلا و ارز چه کنیم؟
  • شرکت دو میلیون و ۶۰۰ هزار دانش‌آموز در مسابقات قرآنی
  • ثبت نام چهارمین دوره حفظ قرآن کریم دختران در آذربایجان شرقی
  • از مفاخر قرآنی استان گیلان تقدیر شد
  • افتخار ۲۷ سال خادمی قرآن
  • زندگی با آیه ها یک فعالیت هم افزا با حضور دستگاه های مختلف بود
  • ظرفیت‌های یک نمایشگاه در احیای قرآن/ «حراج باران» برگزار می‌شود