Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-04-29@07:49:24 GMT

بوی بد بدن را چگونه درمان کنیم؟

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۴۸۲۴۴

بوی بد بدن را چگونه درمان کنیم؟

انسان دارای دو نوع غده عرق است که به نام‌های آپوکرین و اکرین شناخته می‌شوند. بروم‌هیدروز به طور معمول با ترشح عرق از غدد آپوکرین مرتبط است. البته، هر دو نوع از غدد عرق می‌توانند به شکل گیری بوی بدن غیر طبیعی منجر شوند.به گزارش بلاغ، انسان دارای دو نوع غده عرق است که به نام‌های آپوکرین و اکرین شناخته می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بروم‌هیدروز به طور معمول با ترشح عرق از غدد آپوکرین مرتبط است. البته، هر دو نوع از غدد عرق می‌توانند به شکل گیری بوی بدن غیر طبیعی منجر شوند.به نقل از سلامت نیوز ، بروم‌هیدروز (Bromhidrosis) به بوی بد بدن مرتبط با عرق گفته می‌شود. عرق به خودی خود فاقد بو است و در حقیقت مواجهه آن با باکتری‌های روی پوست موجب شکل گیری بوی بد می‌شود. جدا از بوی بدن، بروم‌هیدروز با اصطلاحات بالینی دیگر از جمله Osmidrosis و Bromidrosis نیز شناخته می‌شود.

 

 

 بروم‌هیدروز اغلب می‌تواند از طریق تغییر در عادات بهداشتی قابل درمان یا قابل پیشگیری باشد، اگرچه گزینه‌های درمانی پزشکی نیز در دسترس هستند.

دلایل

انسان دارای دو نوع غده عرق است که به نام‌های آپوکرین و اکرین شناخته می‌شوند. بروم‌هیدروز به طور معمول با ترشح عرق از غدد آپوکرین مرتبط است. البته، هر دو نوع از غدد عرق می‌توانند به شکل گیری بوی بدن غیر طبیعی منجر شوند.

غدد آپوکرین عمدتا در مناطق زیربغل، کشاله ران، و پستان قرار دارند. عرق ترشح شده از این غدد غلیظ‌تر از عرق ترشح شده از غدد اکرین است. همچنین، عرق آپوکرین حاوی مواد شیمیایی به نام فرومون‌ها است، که هورمون‌هایی با قابلیت تاثیرگذاری روی دیگران هستند. به عنوان مثال، انسان‌ها و حیوانات فرومون‌ها را برای برای جذب جفت ترشح می‌کنند.

هنگامی که عرق آپوکرین ترشح می‌شود، بی رنگ و بی بو است. زمانی که باکتری‌های روی بدن تجزیه عرق را آغاز می‌کنند، بوی ناخوشایند می‌تواند در افراد مبتلا به بروم‌هیدروز شکل بگیرد.

غدد آپوکرین تا زمان بلوغ فعال نمی‌شوند. بر همین اساس است که بوی بدن به طور معمول میان کودکان موردی مساله ساز نیست.

غدد عرق اکرین در سراسر بدن قرار دارند. عرق اکرین نیز در ابتدا بی رنگ و بی بو بوده، اگرچه حاوی یک محلول شور است. بوی بد می‌تواند در نتیجه تجزیه این عرق توسط باکتری‌های روی بدن نیز شکل بگیرد. بوی عرق اکرین می‌تواند بازتاب دهنده برخی مواد غذایی مصرفی مانند سیر، نوشیدن الکل، یا مصرف برخی دارو‌ها نیز باشد.

تشخیص

بروم‌هیدروز به راحتی قابل تشخیص است. پزشک بر اساس بوی بدن شما باید قادر به تشخیص این شرایط باشد. اگر عرق نکرده باشید یا به تازگی دوش گرفته باشید، ممکن است بدن بوی قابل تشخیصی نداشته باشد. بر همین اساس، پزشک ممکن است درخواست معاینه پس از انجام ورزش را ارائه کند.

همچنین، پزشک سابقه پزشکی شما را مطالعه خواهد کرد تا دلایل زمینه‌ای احتمالی بوی بد بدن را مورد بررسی قرار دهد. بیماری‌هایی مانند دیابت و بیماری کبد و کلیه می‌توانند به شکل گیری بوی بد غیر طبیعی و قوی بدن منجر شوند.

درمان

رویکرد‌های درمانی مناسب برای بروم‌هیدروز بر اساس شدت این شرایط تعیین می‌شوند. در برخی موارد، اقدامات پیشگیرانه برای درمان بوی بد بدن کفایت می‌کنند. در مواد جدی‌تر، برداشتن غدد عرق ممکن است راه حل مشکل باشد. از گزینه‌های درمانی بوی بد بدن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

بوتاکس

بوتولینوم توکسین A. (بوتاکس) که از طریق مسدود کردن تکانه‌های عصبی به عضلات کار می‌کند، می‌تواند برای مسدود کردن تکانه‌های عصبی به غدد عرق در زیربغل تزریق شود. از معایب درمان با بوتاکس این است که گزینه‌ای دائمی محسوب نمی‌شود و از این رو چند بار در سال ممکن است به تزریق نیاز باشد. بوتاکس برای درمان تعریق در دست‌ها و پا‌ها نیز استفاده می‌شود.

لیپوساکشن

یکی از روش‌هایی که برای توقف ترشح عرق آپوکرین استفاده می‌شود، برداشتن غدد عرق است. احتمالا درباره استفاده از لیپوساکشن برای تخلیه چربی از بدن چیز‌هایی شنیده اید. لوله‌هایی مخصوص با دقت وارد بدن می‌شوند و چربی تخلیه می‌شود.

اقدامی مشابه می‌تواند برای غدد عرق زیربغل به کار گرفته شود. لوله مکش بسیار کوچکی به نام کانول به زیر پوست وارد می‌شود و با آغاز فعالیت خود غدد عرق را تخلیه می‌کند. این روش ممکن است به تخلیه تمام غدد عرق منجر نشود، که می‌تواند همچنان موجب تعریق اضافی شود.

در برخی موارد، نتایج مثبت تعریق و بوی بد کمتر به واسطه اعصاب آسیب دیده شکل می‌گیرد. زمانی که اعصاب آسیب دیده طی لیپوساکشن ترمیم می‌شوند، بار دیگر مشکل بوی بد بدن باز می‌گردد.

پیشرفت‌های امیدوارکننده‌ای در استفاده از لیپوساکشن فراصوت رخ داده است که از انرژی لرزشی برای حذف بهتر غدد عرق هدف گذاری شده استفاده می‌کند.

عمل جراحی

روشی تهاجمی‌تر برای برداشتن غدد عرق یا اعصابی که تعریق را تحریک می‌کنند، انجام عمل جراحی است. روشی به نام سمپاتکتومی اندوسکوپیک از برش‌های کوچک و ابزار‌های ویژه برای تخریب اعصاب در ناحیه سینه که به غدد عرق زیربغل منتهی می‌شوند، استفاده می‌کند. این روش برای ۵ تا ۱۰ سال موثر است.

روش کمتر تهاجمی دیگر به نام جراحی الکتریکی شناخته می‌شود. در این روش از سوزن‌های عایق ریز استفاده می‌شود. طی دوره درمان، پزشک از سوزن‌ها برای برداشتن غدد عرق استفاده می‌کند.

پزشک می‌تواند از طریق یک روش جراحی سنتی‌تر نیز غدد عرق را خارج سازد. این عمل جراحی با برشی در زیربغل آغاز می‌شود. این برش مشاهده غدد عرق را برای جراح آسان می‌سازد. این نوع عمل جراحی به نام برش پوست شناخته می‌شود و جای زخم آن روی پوست باقی می‌ماند. این روش به طور معمول برای افراد مبتلا به هیدرادنیت، یک بیماری پوستی مزمن که موجب شکل گیری توده‌هایی در زیربغل و بخش‌های دیگر بدن می‌شود، استفاده می‌شود.

درمان‌های خانگی

پیش از مد نظر قرار دادن هر گونه روش تهاجمی، شما باید راهبرد‌های بهداشتی پایه را برای درمان بوی بد بدن استفاده کنید. این روش‌ها می‌توانند به کاهش تعداد باکتری‌هایی که با عرق در تعامل هستند، کمک کنند.

به دلیل این که بروم‌هیدروز به واسطه فعالیت باکتری‌های روی پوست شکل می‌گیرد، شستشوی مرتب ممکن است برای خنثی کردن آن‌ها کفایت کند. شستشوی روزانه با آب و صابون می‌تواند کمک کند. به عنوان مثال، اگر بوی بد به ناحیه زیر بغل محدود می‌شود، شما می‌توانید تلاش‌های پاکسازی خود را روی این قسمت متمرکز کنید.

یک صابون ضد عفونی کننده و کرم‌های ضد باکتری حاوی اریترومایسین و کلیندامایسین نیز ممکن است به رفع بوی بد بدن کمک کنند.

استفاده از یک دئودورانت یا ضد تعریق قوی می‌تواند نقشی کلیدی در به حداقل رساندن بوی بد بدن ایفا کند. اصلاح مو‌های زائد در ناحیه زیربغل نیز توصیه می‌شود.

همچنین، شما باید به طور مرتب لباس‌های خود را بشورید و لباس‌های آغشته به عرق را در کوتاه‌ترین زمان ممکن از بدن درآورید. اگرچه برخی لباس‌ها را می‌توان پیش از نیاز به شستشو بیش از یک بار استفاده کرد، اگر به بروم‌هیدروز مبتلا هستید، ممکن است پس از هر بار پوشیدن لباس به شستشوی آن نیاز داشته باشید. استفاده از زیرپوش ممکن است به جلوگیری از نفوذ بوی بد به لایه‌های بیرونی لباس کمک کند.

عوارض

برای برخی افراد، بروم‌هیدروز شرایطی فراتر از بوی بد بدن است. این شرایط می‌تواند نشانه‌ای از یک مشکل پزشکی باشد، که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

عفونت فولیکول‌های مو در زیربغل (Trichomycosis Axillaris)

عفونت پوستی سطحی (Erythrasma)

راش پوستی (Intertrigo)

دیابت نوع ۲

چاقی نیز می‌تواند عاملی موثر در بروم‌هیدروز باشد.


منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۴۸۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند

مدیرعامل موسسه محک با بیان اینکه از سال ۷۰ که این موسسه ایجاد شد تاکنون ۴۲هزار بیمار کودک سرطانی تشکیل پرونده داده اند، گفت:تا امروز ۱۶ هزار کودک سرطانی بهبودی پیدا کرده و به زندگی بازگشته اند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری کنگره دوسالانه بین المللی آنکولوژی کودکان یادبود «پروانه وثوق» در بیمارستان فوق تخصصی درمان سرطان «محک» برگزار شد.

هادی موسی خانی، فوق تخصص آنکلوژی در این نشست بیان داشت:۲۰درصد کودکان سرطانی کشور در بیمارستان محک تحت درمان قرار می‌گیرد و شایع‌ترین سرطان در کودکان سرطان خون و پس از آن تومور مغزی است.

وی ادامه داد:درمان آنکولوژی به یک کار تیمی نیاز دارد. در محک به این موضوع توجه خاصی دارد. استید این بیمارستان سابقه هیات علمی دانشگاه دارند و همه آنکولوژیست‌ها آرزوی کار کردن در محک را دارند.

آراسب احمدیان، مدیر عامل موسسه خیریه درمان کودکان سرطانی محک با بیان اینکه درمان کودکان سرطانی در محک رایگان است؛ ضمن اینکه حمایت‌های لازم در طول بیماری کودک نیز انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در محک یک پلن درمانی یکپارچه در درمان بیماران سرطانی اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۶ هزار کودکان سرطانی به زندگی طبیعی خود بازگشتند، خاطرنشان کرد:از ابتدای تأسیس محک از سال ۷۰ بالغ بر ۴۲ هزار بیمار کودک سرطانی تشکیل پرونده داده اند.

وی با بیان اینکه محک ۳۰سال پیش با هدف درمان کودکان سرطانی ایجاد شده، افزود: مجوز مرکز تحقیقات سرطان در محک گرفته شده تا پروتکل‌های درمانی کامل شود.

احمدیان تاکید کرد:خیرین هزینه‌های درمانی در محک را تامین می‌کنند؛ ضمن اینکه محک از نظر علمی و تخصصی با بیمارستان‌های خارج کشور ارتباط دارد؛ از جمله پزشکان ایرانی خارج از کشور.

دانشگری، معاون درمان بیمارستان محک تصریح کرد:این کنگره ۲۶لغایت ۲۸ اردیبهشت برگزار می‌شود و اساتید خارجی و داخلی در این کنگره شرکت می‌کنند و امتیاز باز آموزی دارد.

وی ادامه داد:یکی از نیاز‌های همیشگی رسیدن به درمان‌های روز دنیا در درمان سرطان است؛ باتوجه به اینکه محک بیشترین بیماران کودک سرطانی را در تومور‌های مغزی دارد.

وی متذکر شد:محیط، ژنتیک و وراثت از جمله علل بروز سرطان در کودکان است؛ در نتیجه اینکه بیماری صعب العلاج گفته می‌شود به دلیل نامشخص بودن علت بیماری است.

دانشگری خاطرنشان کرد:در بیمارستان محک کودکان تا ۱۸سال مبتلا را درمان می‌کنیم و سرطان خون و لنفوم شایع‌ترین سرطان در بین کودکان است.

وی گفت:در ایران و محک ۶۵تا ۷۰ درصد کودکان سرطانی درمان می‌شوند

میترا قالیبافان آنکولوژیست ابراز کرد:تومور‌های مغزی اولین علت مرگ در سرطان‌های کودکان است.

وی ادامه داد:تومور‌های کودکان با تومور‌های بزرگسالان متفاوت است؛ در نتیجه برخورد تیم درمان با کودک سرطانی باید متفاوت باشد.

قالیبافیان خاطرنشان کرد:هدف اول این کنگره این است که تومور‌های مغزی در کودکان و بزرگسالان متفاوت است؛ نحو برخورد با این کودکان نیز متفاوت است و سوم اینکه این کودکان نیازمند بازتوانی دارند و باید برای این بیماران فکری شود.

وی تصریح کرد:زمان بقای کودکان مبتلا به تومور سرطانی به زمان مراجعه به پزشک بستگی دارد. کودکان به عوارض درمان بیماری سرطان نسبت به بزرگتر‌ها حساس‌تر هستند. جراحی، شیمی درمانی و رادیو تراپی سه روش درمانی در کودکان سرطانی است.

این آنکولوژیست زمان بقای یک کودک سرطانی را به میزان توانایی بدن کودک در مقابله با روش‌های درمانی برشمرد و گفت:در برخی کودکان پس از ۵سال درمان کاملا بهبودی حاصل می‌شود.

وثوق جراح اطفال بیان داشت:پیگیری درمان کودکان در محک تا ۱۸ سالگی ادامه دارد.

وی با بیان اینکه در دنیا یک درصد سرطان‌ها کودکان را شامل می‌شود، گفت:سالانه هزار تا ۱۵۰۰ مورد جدید از کودک سرطانی در ایران شناسایی می‌شود.

دیگر خبرها

  • از سکته گوش چه می‌دانید؟
  • 17 درمان سریع خانگی التهاب معده
  • پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار
  • مکملی که ریزش مو را درمان می‌کند
  • از روان تا درمان
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • رایگان شدن درمان کودکان زیر هفت سال از امروز
  • دمنوش‌هایی برای آرامش اعصاب
  • دمنوش هایی برای آرامش اعصاب
  • کادر درمان آینده در لباس عروسی و دامادی