Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@20:37:13 GMT

بارش شهابی جوزایی ۲۳ آذر به اوج خود خواهد رسید

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۴۹۷۲۰

بارش شهابی جوزایی ۲۳ آذر به اوج خود خواهد رسید

استاد دانشگاه زنجان اظهار کرد: بارش شهابی جوزایی در ۲۳ آذرماه به اوج خود خواهد رسید.

عباس صفری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه از 16 تا 27 آذرماه امسال زمان مناسبی برای دیدن بارش شهاب‌سنگ جوزایی است، گفت: همه ساله از ۱۶ تا ۲۷ آذر بارش شهابی موسوم به جوزایی اتفاق می‌افتد که این بارش ۲۲ و ۲۳ آذر به اوج می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بارش شهابی جوزایی در شامگاه 22 آذر امسال به اوج خود رسید. طبق پیش‌بینی‌های انجام شده در اوج بارش جوزایی 120 شهاب در ساعت قابل رویت است و در برخی از نقاط نیز میزان این بارش تا هزار شهاب‌سنگ عنوان شده است.

صفری گفت: بارش شهابی جوزایی یک منبع سیارکی دارد. منشأ این بارش سیارک فایتون ۳۲۰۰ است. این جرم به عقیده‌ کارشناسان دنباله‌دار خاموش است، یعنی روزی مانند دیگر دنباله‌دارها بر روی سطح آن یخ وجود داشته است، اما دیگر وجود ندارد.

استاد دانشگاه زنجان در خصوص علت این بارش، گفت: زمین در مسیر حرکت خود بر روی مدار خود به دور خورشید با یک سری از باقی‌مانده‌های دنباله‌دارها و سیارک‌های دیگر برخورد می‌کند و در اثر اصطکاک با جو زمین این باقی‌مانده‌ها مشتعل شده و به صورت شهاب‌سنگ درمی‌آیند.

وی با اشاره به اینکه این بارش در زنجان قابل رویت است، افزود: علت نام‌گذاری این بارش به این اسم برای این است که در گذشته اعتقاد بر این بوده است که این شهاب‌سنگ‌ها از صورت فلکی جوزا به سمت زمین حرکت می‌کنند، در صورتی که این طور نیست.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: امسال این بارش بیشتر از سال‌های قبل قابل دیدن است.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۴۹۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(عکس) کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در استان لرستان

 مسعود کیانی، پژوهشگر و محقق زمین شناسی و مدیر موسسه گوهرشناسی و شهاب سنگ شناسی واحد فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه خوارزمی، درباره نتیجه یک آزمایش بر روی نمونه شهاب سنگی گفت: شهاب سنگ قطعاتی از اجسام فضایی مانند سیارات، سیارک‌ها و ستاره‌های دنباله دار هستند که در فضا سرگردان بوده و روی یک سیاره یا سیارک فرود می‌آیند. این سنگ‌ها دارای انواع مختلفی بوده که در چهار نیم میلیارد سال قبل شکل گرفته است و بدون هیچ تغییر شیمیایی قابل توجه‌ای در فضا در حال حرکت هستند که به آنها شهاب واره می‌گویند. هنگامی که این سنگ‌ها بر روی زمین سقوط می‌کنند به آنها شهاب سنگ گفته می‌شود.

وی در ادامه به کشف جدید پژوهشگران اشاره کرد و گفت: اخیرا فردی از یکی روستا‌های استان لرستان قطعه‌ای از یک نمونه سنگ فلزی که دارای چگالی بالا و جذب آهن ربای قوی بوده را به موسسه گوهرشناسی کیپا (کیانپارس) ارسال کرد. با توجه به مشکوک بودن این سنگ از نمونه ارسالی با استفاده از مقاطع میکروسکوپی و نمونه‌های شیمیایی آنالیز شده توسط میکروسکوپ الکترونی دانشگاه خوارزمی تهران این سنگ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

این محقق تصریح کرد: در این آزمایشات تخصصی و دقیق مشخص شد این نمونه با توجه به وجود بافت ویدمن اشتاتن (بافت مخصوص شهاب سنگ‌های آهنی) و درصد آهن و نیکل بالا یک قطعه شهاب سنگ آهنی است. در نمونه آزمایشی میزان خلوص آهن بالای نود درصد و مقدار نیکل حدود ۸ درصد است.

وی بیان کرد: طی مطالعات تکمیلی مشخص شد این شهاب سنگ مربوط به هسته یک سیاره یا سیارک بوده که طی برخورد‌های فضایی بین اجرام فضایی متلاشی شده و قطعاتی از آن در فضا فاصله زیادی را طی کرده و سپس در سرزمین ایران فرود آمده است.

منبع: ایسنا

سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • (عکس) کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در استان لرستان
  • دنباله‌دارها، سیارک‌ها و شهاب‌سنگ‌ها: بازدیدکنندگان فضا
  • سرمربی پرسپولیس و بهترین تعریف از گل شهاب!
  • عکس| شهاب زاهدی از پله بهتر است!
  • تقویم نجوم ۱۴۰۳ (بخش هفتم) + دانلود جدول رصد
  • تقویم نجوم 1403 (بخش هفتم) + دانلود جدول رصد
  • ماه و سیاره مریخ به یکدیگر نزدیک می‌شوند
  • سوپرگل شهاب زاهدی نامزد جایزه پوشکاش شد
  • (ویدیو) سوپرگل جدید شهاب زاهدی در ژاپن
  • فیلم/«شهاب زاهدی» نامزد جایزه «پوشکاش»