Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-03-29@15:36:59 GMT

تنها، انتفاضه ترامپ را از تصمیم خود پشیمان می‌کند

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۵۱۳۰۶

تنها، انتفاضه ترامپ را از تصمیم خود پشیمان می‌کند

نشست سران سازمان همکاری‌های اسلامی در استانبول به این منجر خواهد شد که تصمیماتی درخصوص فلسطین و آینده بیت‌المقدس اتخاذ شود. به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، سازمان همکاری اسلامی به دعوت ترکیه در واکنش به اقدام اخیر رئیس‌جمهور آمریکا درخصوص قدس در استانبول نشستی برگزار کرد. آیا این نشست به اتحاد کشورهای مسلمان و فشار بر ترامپ برای انصراف از تصمیمش منجر خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این زمینه با حسن هانی‌زاده، کارشناس مسائل جهان اسلام گفت‌وگو کردیم.

نشست سران سازمان همکاری‌های اسلامی و مخالفت آنها با تصمیم رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، به افزایش فشارها به ترامپ برای صرف نظر کردن از تصمیمش منجر خواهد شد؟

نشست سران سازمان همکاری‌های اسلامی در استانبول به این منجر خواهد شد که تصمیماتی درخصوص فلسطین و آینده بیت‌المقدس اتخاذ شود. پس از نشست وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه عرب در قاهره، این دومین واکنش جهان اسلام و جهان عرب به تصمیم دونالد ترامپ است. گرچه نشست سازمان همکاری‌های اسلامی یک واکنش کاملا حساب‌شده و واقعی نسبت به تصمیم ترامپ است، اما این پرسش پیش می‌آید که آیا تصمیماتی که سران این سازمان اتخاذ خواهند کرد به مرحله عملیات و اجرایی شدن می‌رسد؟ بسیاری از کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در نشست استانبول حضور نداشتند که این نشان می‌دهد در جامعه اسلامی و عربی شکاف زیادی درباره مسأله فلسطین و بیت‌المقدس وجود دارد. کشورهایی مانند عربستان سعودی، بحرین، امارات،‌ مصر و اردن چندان نظر مساعدی نسبت به بیت‌المقدس ندارند و سیاست‌هایشان همسو با آمریکاست.

بنابراین نشست کشورهای اسلامی به اقدامی در حد صدور بیانیه محکومیت آمریکا منجر خواهد شد و تصمیم جدی درخصوص آینده بیت‌المقدس اتخاذ نخواهد شد.

به نظر شما چرا سازمان کشورهای اسلامی نمی‌تواند فراتر از صدور یک بیانیه گام بردارد؟

مشکل این‌است که سازمان همکاری‌های اسلامی و اتحادیه عرب یک ساز و کار اجرایی برای تصمیمات این دو نهاد عربی و اسلامی ندارند و تصمیمات سران کشورهای اسلامی در حد بیانیه خواهد بود.

پس چه راهکاری برای مقابله با تصمیم ترامپ و رژیم صهیونیستی باقی می‌ماند؟

تصمیم سران سازمان همکاری‌های اسلامی چندان تغییری در مواضع ترامپ نخواهد داشت و فقط ممکن است ترامپ فرآیند انتقال سفارت آمریکا را از تل‌آویو به بیت‌المقدس برای یک فرآیند زمانی طولانی‌تری به تعویق بیندازد. اما این‌که از تصمیم خودش در مورد شناسایی بیت‌المقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی عقب‌نشینی کند، چنین اتفاقی رخ نخواهد داد.

گزینه‌ای که فراروی اسلام و جهان عرب است، مسأله محور مقاومت و وجود سازوکارهای مبارزاتی از سوی حماس، جهاد اسلامی و حزب‌الله خواهد بود. آنچه مسلم است انتفاضه و همکاری جنبش‌های جهادی فلسطین و محور مقاومت آمریکا را از تصمیم خود پیشمان می‌کند.

آیا کشورهای اسلامی از انتفاضه مردم فلسطین حمایت خواهند کرد؟

کشورهای عربی از انتفاضه حمایت نخواهند کرد، مگر کشورهایی مانند عراق، لبنان و سوریه، اما سایر کشورهای عربی یا بی‌طرف هستند یا مثل عربستان سعودی، مصر و اردن در کنار آمریکا و رژیم صهیونیستی خواهند بود و از انتفاضه حمایت نمی‌کنند حتی مانع برگزاری تظاهرات علیه اسرائیل می‌شوند. بقیه کشورهای عرب هم بی‌طرف هستند و خیلی در این موضوع ورود نخواهند کرد. به نظر می‌رسد فقط کشورهای اسلامی که دارای استقلال نظر هستند، می‌توانند از انتفاضه حمایت کنند و انتفاضه در داخل فلسطین باید استمرار داشته باشد و ساز و کارهای جدیدی برای تقابل با رژیم صهیونیستی از سوی جنبش‌های جهادی فلسطین و حزب‌الله اتخاذ شود.

منبع: جام‌جم

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۵۱۳۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی ایران برای میزبانی سومین همایش اقتصادی کشورهای ساحلی

به گزارش خبرگزاری مهر، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه که به ترکمنستان سفر کرده است، عصر پنجشنبه نهم فروردین ماه با رشید مردوف معاون رییس کابینه وزرا و وزیر امور خارجه ترکمنستان دیدار و گفت وگو کرد.

در این دیدار ابعاد مناسبات دوجانبه، تحولات منطقه ای و بین المللی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

امیرعبداللهیان در این دیدار بر گسترش همکاری های دو کشور در حوزه های انرژی، ترانزیت و حمل ونقل تاکید کرد و افزود: موضوع مدیریت منابع آبی نیز از موضوعات مهم در منطقه ما است و ضرورت دارد دو کشور در این رابطه همکاریهای مستمری داشته باشند.

وی دریای خزر را عرصه ای برای همکاریهای سازنده بین کشورهای ساحلی دانست و ارتباطات دو کشور در این دریا را در راستای منافع متقابل طرفها خواند و تداوم مذکرات در مورد مسائل حقوقی، امنیتی و اقتصادی دریای خزر را ضروری دانست و آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای میزبانی سومین همایش اقتصادی کشورهای ساحلی خزر در سطح نخست وزیران مطرح کرد.

امیرعبداللهیان همچنین اقدامات برخی طرف های ثالث برای حضور نظامی در دریای خزر را برخلاف مصالح منطقه خواند.

وزیر امور خارجه ترکمنستان نیز در این دیدار با اشاره به روابط مثبت دوجانبه، از دیدارهای مقامات ارشد دو کشور از جمله روسای جمهور و وزرای امور خارجه به عنوان نشانه ای از پیوندها و مناسبات قوی میان دو کشور دانست.

رشید مردوف همچنین بر تداوم همکاری های دو کشور در سازمانهای بین المللی تاکید کرد.

وی همچنین دریای خزر را دریای صلح ، تفاهم و همکاری خواند.

وزرای امور خارجه دو کشور در این دیدار همچنین بر افزایش همکاری های اقتصادی در دریای خزر و افزایش حجم مبادلات دو جانبه تاکید کرده و خطر زیست محیطی علیه دریای خزر را موضوعی جدی خواندند که باید مورد توجه قرار گیرد.

همچنین مبارزه با گروه‌های تروریستی در منطقه و تهدید گروههای افراطی و لزوم همکاری در خصوص آب‌های مرزی را حائز اهمیت دانستند.

کد خبر 6064582 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • اهتمام سازمان تبلیغات اسلامی، پیش برد مساله تدبر در قرآن است
  • جوکوویچ: نمی‌دانم مربی جدید خواهم داشت یا خیر
  • ادعای بایدن درباره تصمیم کشورهای عربی در مورد اسرائیل
  • اعلام آمادگی ایران برای میزبانی سومین همایش اقتصادی کشورهای ساحلی
  • رشد ۴۰ درصدی مبادلات تجاری ایران و بلاروس در سال ۲۰۲۳
  • اتحاد و انسجام کشورهای اسلامی کلید حل مسئله فلسطین است
  • روایت عناصر اطلاعاتی اسرائیل از جنگ ایران و کشورهای عربی
  • گام نخست باشگاه هسته‌ای بریکس با حضور ایران
  • دفاع اروپایی مقابل تکروی آمریکایی / خطر بازگشت ترامپ؛ قاره سبز چه گزینه هایی دارد؟
  • آمادگی ایران برای همکاری با کشورهای مستقل در مبارزه با تروریسم