Web Analytics Made Easy - Statcounter

هيات اجرايي كميته ملي المپيك تصميم گرفت در تاريخ 25 دي،‌ انتخابات رسمي اين كميته را برای انتخاب رییس، دبیرکل و هیات اجرایی بهمراه سایر پست ها انجام دهد. اين در حالي است كه گمانه‌زني‌ها درباره كانديداهاي احتمالي رياست، روز به روز ابعاد جديدتري پيدا مي‌كند.

به گزارش تابناک ورزشی، انتشار خبرهايي درباره احتمال حضور رضاصالحي‌اميري در راس این كميته برخي خبرنگاران و رسانه ها همچنین کارشناسان را نگران دخالت دولت در امور ورزشی كرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند كه نگاهي به روساي پيشين اين كميته نشان مي‌دهد سياسيون و افراد نزديك به دولت وقت، به صورت معمول در رأس امور كميته ملي المپيك قرار داشته‌اند. پيش از انقلاب اسلامي هم عليرضا پهلوي رياست كميته ملي المپيك را بر عهده داشت. 

در نهايت و بعد از دولت موقت، مصطفي داوودي از سال 1359 تا 1363 رياست كميته المپيك را بر عهده گرفت. او حد فاصل سال‌هاي 1359 تا 1361 معاون رييس‌جمهور و رييس سازمان تربيت بدني بود. پس از او، حسن غفوري‌فردرياست اين كميته را حد فاصل سال‌هاي 63تا65 بر عهده داشت. مصطفي هاشمي‌طبا (1365 تا 1367، 1375 تا 1379 و 1387 تا 1391)، عيسي كلانتري (1367 تا 1371)، حسين محلوجي (1371 تا 1375)، رضا قراخانلو (1383 تا 1387)، محمد علي‌آبادي (1387 تا 1391) و كيومرث هاشمي (1392 تا 1396) ساير روساي كميته ملي المپيك بودند. 

حالا سوال اینجاست که آيا حضور يك چهره سياسي در رأس كميته ملي المپيك مي‌تواند موثر باشد؟ در ساير كشورهاي جهان و كشورهايي كه مدال المپيكي دارند، چه كساني رياست كميته المپيك را بر عهده دارد؟

روسای سیاسی در راس کمیته های المپیک کشورهای جهان
چين در المپيك يك استثناست؛ رياست كميته المپيك اين كشور بر عهده جو ژونگ‌ون است؛ سياستمدار چيني كه به عنوان رييس اين كميته انتخاب شده، در فوريه 2002 معاون وزارت فناوري اطلاعات بود و در سال 2008 نيز معاون شهردار پكن شد و پيش از آن نيز هيچ پست ورزشي‌اي نداشت.

رييس كميته ملي المپيك آمريكا به عنوان كشور قهرمان در المپيك ريو، لورنس فرانسيس پروبست است. شايد بسياري از افرادي كه اخبار بازي‌هاي كامپيوتري را دنبال مي‌كنند، از او شناخت كافي داشته باشند. پروبست، مالك و سرمايه‌گذار شركت معروف ساخت بازي‌هاي رايانه‌اي الكترونيك آرتس (EA) است. او در سال 2008 كميته المپيك آمريكا را بر عهده گرفت و در حال حاضر نيز علاوه بر رياست بر اين كميته، تلويزيون و راديوي المپيك ايالات متحده آمريكا را نيز مديريت مي‌كند.

آن (Anne)، دختر ملكه اليزبات دوم و شاهزاده فيليپ، رييس كميته ملي المپيك بريتانياست. كشوري كه به طور معمول رتبه سوم المپيك را در جهان كسب مي‌كند و از جمله كشورهاي موفق محسوب مي‌شود.

دنيس ماسگليا، سياستمدار فرانسوي و نماينده حزب ليبرال نيز رييس كميته ملي المپيك اين كشور است. او در 18 ژانويه 2017 به مجمع ملي فرانسه نيز راه يافته است. از اين دست مثال‌ها فراوان است؛ مثال‌هايي كه نشان مي‌دهد رييس كميته ملي المپيك مي‌تواند از چهره‌هاي نزديك به دولت باشد اما نبايد فراموش كرد كه در اين كشورها، دبير فدراسيون از چهره‌هاي تاثيرگذار ورزشي است و البته چهره‌هاي سياسي را به عنوان خبره‌هاي ورزشي معرفي نمي‌كنند؛ اقدامي كه كميته ملي المپيك ايران انجام داد و انتقادات بسياري را به همراه داشت.

گزينه‌هاي اصلي رياست
انتخابات كميته ملي المپيك ايران در 25 دي‌ برگزار مي‌شود و هنوز مشخص نيست چه گزينه‌هايي كانديداي اصلي تصدي كميته است. گفته مي‌شود رضا صالحي‌اميري، محمدرضاداورزني و اصغر رحيمي، افرادي هستند كه بيشترين گمانه‌زني‌ها درباره حضور آن‌ها در انتخابات مطرح شده است. قانون مدعی شده که رضا صالحي اميري برخلاف گفته نجفی که از شهرداری استعفا نمی دهد، در این انتخابات شرکت کرده و در پايان راي‌گيري به عنوان رييس انتخاب خواهد شد و كيومرث هاشمي نيز به احتمال فراوان به عنوان نایب رییس او انتخاب مي‌شود. نكته مهم اينجاست كه صالحي اميري پيش از حضور در انتخابات بايد از پست خود در شهرداري تهران استعفا بدهد كه اين موضوع نيز در روزهاي آينده تحقق خواهد يافت.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۵۲۶۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسروی‌وفا: توان ورزش ما بسیار فراتر از اینهاست

رئیس کمیته ملی المپیک گفت: اینکه بسیاری از فدراسیون‌ها در گذشته با سرپرست اداره می‌شد و یا برگزاری مجامع با تاخیر همراه بود به بودجه ربط ندارد بلکه باید برنامه ​داشت و همدل بود و در راستای منافع ملی کشورمان حرکت کرد.

به گزارش مشرق، نشست هفتگی اعضای کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی صبح روز یکشنبه (۹ اردیبهشت ماه) در سالن جلسات کمیته ملی المپیک با حضور محمود خسروی‌وفا، رییس و سیدمناف هاشمی، دبیرکل کمیته ملی المپیک و مدعوین برگزار شد.

در ابتدای این نشست محمدرضا تهرانی رییس کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی با اشاره به سوابق مسئولین این حزب نسبت به ورزش و حضور موثر چهره‌هایی همچون بادامچیان، غفوری فرد، محمدرضا یزدانی خرم و محمد مهرآیین در این عرصه، از اعضای کارگروه ورزش این حزب به عنوان نیروهای متخصص و دلسوز یاد کرد که در راستای همان اهداف گام بر می‌دارند.

وی همچنین ضمن بر شمردن پاره‌ای مشکلات ورزش، اقدامات مسئولین کمیته ملی المپیک در جهت افزایش حقوق دریافتی ورزشکاران اعزامی و مدال آوران، فعالیت‌های مستمر و موثر کمیسیون‌های مختلف و دیگر تحولات صورت گرفته در این مجموعه را چشمگیر و قابل توجه ارزیابی کرد.

در ادامه محمود خسروی‌وفا رئیس کمیته ملی المپیک در خصوص تبیین سیاست‌های کلی کمیته ملی المپیک، اظهار داشت: از بدو قبول مسئولیت در کمیته ملی المپیک با چالش‌هایی مواجه بودیم، اما باید به این موضوع واقف بود که برای رفع مشکلات و کمبودهای موجود جدای از تامین بودجه و سرمایه بیش از هر چیزی نیاز به همدلی و وحدت داریم و همه باید دوشادوش همدیگر و هماهنگ با سیاست‌های کلان ورزش کشورحرکت کرد. اینکه بسیاری از فدراسیون‌ها در گذشته با سرپرست اداره می‌شد و یا برگزاری مجامع با تاخیر همراه بود این دیگر به بودجه ربط ندارد بلکه باید برنامه داشت و همدل بود و در راستای منافع ملی کشورمان حرکت کرد.

وی تصریح کرد: در همین راستا در کمیته تلاش کردیم تا با کار کارشناسی، پرداختی بودجه فدراسیون را مشخص و در موعد مقرر آنرا پرداخت کنیم تا در اجرای برنامه‌های خود با مشکل مواجه نشوند چرا که کار آن‌ها آماده سازی و اعزام به رقابت‌های قاره‌ای و جهانی برای کسب سهمیه و مدال است لذا باید مورد حمایت واقع شوند این امر خود باعث افزایش همدلی و همگرایی مجموعه ورزش کشور خواهد شد و کمیته در همین زمینه تعامل خوبی با وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون‌ها دارد تا بیش از پیش جهت داشتن وررزش قوی برای ایران قوی حرکت نماییم.

رئیس کمیته ملی المپیک گفت: در کمیته هم باید جدای از تخصص گرایی با توجه به نوع خدمات ارائه شده ضمن افزایش توانمندی و امکانات، با ارائه خدمات لازم در کنار و حامی و فدراسیون‌ها باشیم. باید قبول کنیم در برهه‌ای از زمان ایراداتی در بخش فدراسیون‌ها داشته ایم به عنوان مثال بسیاری از فدراسیون‌ها با سرپرست اداره می‌شدند که همین موضوع کار را سخت می‌کرد هر چند در حال حاضر شرایط بهتر از گذشته شده در مورد بودجه فدراسیون‌ها به این موضوع اشاره کنم که پرداختی کمیته هدفمند شده، پول را به موقع می‌پردازیم و بالطبع انتظار داریم فعالیت هدفمند داشته باشند. خوشبختانه امروزه، تنش در فدراسیون‌ها به حداقل رسیده، اما برخی تنش‌ها به خاطر اطلاعات نادرستی است که از داخل به خارج ارسال می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: ضمن تعامل خوبی که با وزارت ورزش و جوانان داریم با کمیته بین المللی المپیک و شورای المپیک آسیا هم تعامل خوبی داشته و تا کنون هم برای المپیک پاریس سهمیه‌های خوبی کسب شد البته عده‌ای به تعداد اندک کاروان اعزامی پاریس اشاره می‌کنند حال آنکه اگر تیم‌های والیبال و بسکتبال را که در این دوره امکان کسب سهمیه را پیدا نکردند کنار بگذاریم، کاروان اعزامی خوبی در اختیار داریم. کسب سهمیه وظیفه فدراسیون‌های ورزشی است و ما در این زمینه نقش حامی و پشتیبان آن‌ها را ایفا می‌کنیم هر چند اعتقاد دارم توان ورزش ما بسیار فراتر از اینهاست.

رئیس کمیته ملی المپیک گفت: امیدوارم در آینده با برنامه ریزی بهتر و هدفگذاری دقیق شاهد نتایج بهتری باشیم و با همین تفکر یعنی داشتن کاروان کیفی پیش بینی می‌کنم در بازی‌های آینده آسیایی (ناگویا -ژاپن) نتایج بهتری کسب و حتی شانس پنجم شدن هم داریم. البته اگر مثل امسال، یعنی در سال المپیک، نیمی از بودجه کمیته المپیک را کم نکنند به همین دلیل در حال رایزنی هستیم تا مشکل برطرف شود که امیدوارم بزودی این مسئله را حل کنیم.

سیدمناف هاشمی، دبیر کل کمیته ملی المپیک و سرپرست کاروان اعزامی به بازی‌های المپیک پاریس اظهار داشت: مشکلی در پرداخت بودجه فدراسیون‌ها نداریم و حتی در سال گذشته بیشتر از مبلغ تعیین شده به بسیاری از فدراسیون‌ها پرداختی داشتیم و کمیته ملی المپیک به عنوان حامی تمام تلاشش را برای حمایت از فدراسیون‌ها انجام داد، ولی جدای از موارد فوق باید برای موفقیت از حواشی هم دوری کرد.

لازم به ذکر است در این نشست جمعی از اعضای کارگروه ورزش نیز نقطه نظرات و پیشنهادات خود را در ارتباط با روند تسریع فعالیت ها، اتخاذ تمهیدات لازم جهت موفقیت در المپیک پاریس، برنامه ریزی برای ارتقای جایگاه ورزش در بازی‌های آسیایی آینده (ناگویا)، توجه بیش از پیش به مبانی فرهنگی، دیپلماسی ورزش، برون رفت از پاره‌ای چالش‌ها و موارد مختلف دیگر مطرح کردند.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ممنوعیت حجاب در المپیک پاریس برای زنان فرانسه!
  • شوک بزرگ به کمیته المپیک در سال المپیک!
  • هاشمی: امیدواریم بیش از ۳۵ سهمیه بگیریم/ رشد بودجه زیاد نیست
  • خسروی‌وفا: توان ورزش ما بسیار فراتر از اینهاست
  • وعده رییس فدراسیون والیبال به ساحلی‌بازان برای صعود به المپیک
  • سلیمانی: تعلیق مسابقات لیگ ۲ اهمیت جایگاه داوران را نشان داد
  • کمیته ملی المپیک قهرمانی تیم ملی فوتسال را تبریک گفت
  • رییس کل دادگستری قزوین منصوب شد
  • ۱۶۸۹ حامی معلم با کمیته امداد زنجان همکاری دارند
  • ۱۶۸۹ حامی معلم با کمیته امداد همکاری دارند