Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- مدیر پژوهشی پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه وضعیت مراقبت از بیماران دیابتی در ایران مناسب نیست، اظهار کرد: 50 درصد بیماران دیابتی شناخته شده در کشور، درمان مطلوب دریافت نمی کنند.

به گزارش ایرنا، دیابت یک اختلال سوخت و سازی (متابولیک) در بدن است. در این بیماری توانایی تولید هورمون انسولین از بین می‌رود یا بدن در برابر انسولین مقاوم می شود؛ بنابراین انسولین تولیدی نمی‌تواند عملکرد طبیعی خود را داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نقش اصلی انسولین پایین آوردن قندخون توسط سازوکارهای مختلف است. دیابت سه نوع اصلی دارد که شامل نوع یک، نوع 2 و بارداری است.
دیابت دارای عوارض زودس و دیررس است که بیمارهای قلبی عروقی، نوروپاتی (آسیب دیدگی اعصاب)، نفروپاتی (بیماری کلیه) و چشمی از جمله عوارض دیررس دیابت و تواسیدوز یا کمای دیابتی، هیپوگلیسمی و هایپرگلیسمی از جمله عوارض زودرس این بیماری به شمار می رود.
طبق آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیش از پنج میلیون نفر در ایران به انواع دیابت مبتلا هستند.
حسین ادیبی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا با اشاره به اینکه دیابت و عوارض آن یکی از پنج عامل اول مرگ و میر و تحمیل بار بیماری ها در کشور است، افزود: دیابت یکی از مهمترین معضلات نظام سلامت کشور است و بار سنگینی به این حوزه تحمیل می کند.
وی ادامه داد: شیوع این بیماری رو به افزایش است و این درحالی است که حدود نیمی از مبتلایان از بیماری خود اطلاعی ندارند که این موضوع می تواند سبب آسیب بیشتر دیابت به این افراد شود.
ادیبی گفت: وضعیت نامناسب مراقبت از بیماران دیابتی سبب شده است پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران اقدام به راه اندازی دو کلینیک فوق تخصصی در تهران کند تا زمینه ارتقای خدمات به این بیماران فراهم شود.
وی ادامه داد: این پژوهشگاه با راه اندازی کلینیک های فوق تخصصی دیابت سعی دارد، نتایج پژوهش ها و تحقیقات خود را در حوزه درمان و پیشگیری مورد استفاده قرار دهد.
ادیبی به راه اندازی کلینیک شماره 2 فوق تخصصی دیابت از حدود پنج سال پیش اشاره کرد و گفت: این مجموعه سعی کرده است زمینه ارتقای وضعیت کنترل دیابت و ایجاد بسترهای لازم برای پیشگیری از بروز این بیماری و عوارض آن را در جامعه فراهم آورد.

** مراقبت از بیماران دیابتی نیازمند تیم تخصصی پزشکی
مدیر کلینیک شماره 2 فوق تخصصی دیابت دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر اینکه درمان و مراقبت از بیماران دیابتی نیاز به تیم تخصصی پزشکی دارد، بیان کرد: مراقبت های لازم از بیماران دیابتی در قالب یک بسته در این مجموعه در اختیار آنان قرار می گیرد.
ادیبی با اشاره به اینکه در ابتدا قندخون این افراد تحت مراقبت قرار می گیرد، گفت: وضعیت کلی بیماران در ابتدا توسط پزشکان عمومی با نظارت پزشکان فوق تخصص غدد، مورد ارزیابی قرار می گیرد و شرح حال کامل بیمار اخذ می شود و وظیفه اصلی کنترل قندخون بیماران در این مجموعه برعهده پزشکان فوق تخصص غدد است.
وی افزود: مراقبت های لازم در حوزه پیشگیری از بیماری های مختلف مانند بیماری های قلبی عروقی، چشمی، کلیوی، اورولوژی و زخم پای دیابتی در این مجموعه از بیماران دیابتی صورت می گیرد.

** نبود توجه کافی به مشکلات اورولوژی دیابتی ها
مدیر پژوهشی پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه مشکلات حوزه اورولوژی، بیماران دیابتی معمولا مورد توجه جدی قرار نمی گیرد، گفت: با راه اندازی واحد نورویورلوژی در این مجموعه سعی شده است، خدمات مورد نیاز در این حوزه به بیماران ارائه شود.
وی افزود: تجهیزات لازم برای این واحد تامین شده و خدمات تشخیصی و درمانی مانند کنترل و درمان بی اختیاری ادراری، مثانه نوروژنیک (مثانه عصبی) و بیماری های کلیوی در این درمانگاه به بیماران ارائه می شود.
ادیبی، یکی از عوارض شایع دیابتی ها را ناتوانی جنسی عنوان کرد و گفت: برخی از اعضای عروقی بدن مانند چشم و کلیه براثر این بیماری آسیب می بیند، ناتوانی جنسی نیز از آسیب های شایع مردان در اثر دیابت است.
وی با اشاره به اینکه تقریبا این موضوع، مشکل جدی مردان دیابتی است، اظهار کرد: نمی توان به راحتی از کنار این موضوع گذشت زیرا این بیماری در بین دیابتی ها به طور قابل ملاحظه ای بیشتر از افراد عادی است و باید به آن رسیدگی شود، به همین دلیل درمانگاه اورولوژی در این کلینیک تخصصی راه اندازی شده است.

** درمان حدود 25 هزار بیمار دیابتی در کلینیک های فوق تخصصی تهران
ادیبی اظهار کرد: در دو کلینیک فوق تخصصی شهر تهران حدود 25 هزار بیمار دیابتی، پرونده دارند و مراجعات ماهانه هر درمانگاه حدود پنج هزار نفر است. اغلب مراجعان به این مراکز نیز از شهر تهران هستند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر مراکز فوق تخصصی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی در کشور همین دو مجموعه است، گفت: در برخی از شهرها مانند یزد و مشهد درمانگاه دیابت تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی دارند و در تهران علاوه بر این دومجموعه، مراکز خصوصی محدودی نیز فعال هستند.
ادیبی ادامه داد: هرچند اولویت وزارت بهداشت، گسترش درمانگاه های دیابت در کشور است اما راه اندازی درمانگاه دیابت کار آسانی نیست و تعداد محدودی در کشور فعال هستند.

** آموزش مردم درخصوص دیابت و عوارض آن از اولویت های این مراکز
مدیر پژوهشی پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران، به آموزش مردم و پزشکان در این زمینه اشاره کرد و گفت: آموزش مردم در خصوص دیابت و عوارض آن از اولویت های این کلینیک است و در این مجموعه آموزش در قالب های عمومی و تخصصی ارائه می شود.
وی اظهار کرد: جلسه ماهیانه آموزش از جمله برنامه های آموزش عمومی در زمینه دیابت است و دست اندرکاران و صاحب نظران موضوعات مورد نیاز مردم را ارائه می کنند.
ادیبی، تهیه کتاب و فیلم را از دیگر برنامه های آموزش عمومی اعلام کرد و گفت: برای آشنایی بیشتر مردم با مطالب مورد نیاز از این ابزار نیز استفاده می شود، آموزش چهره به چهره مردم از دیگر برنامه های این مجموعه است که به صورت متداول انجام می شود.
وی به برگزاری آموزش تخصصی در این مجموعه تحت عنوان 'دوره های جامع' اشاره کرد و افزود: این دوره برای پزشکان برگزار می شود. دوره های جامع آموزش مدون برای زخم پای دیابتی و کارگاه های آموزشی برای پرستاران از دیگر برنامه های این حوزه است و موضوعات مرتبط با اورولوژی به عنوان دوره های جدید در حال تعریف است.
ادیبی درخصوص راه اندازی آکادمی مجازی دیابت نیز گفت: ماموریت اصلی این مجموعه ارائه آموزش های لازم به مردم است و اغلب فعالیت های این مجموعه در قالب فضای مجازی ارائه می شود.
کلینیک شماره 2 فوق تخصصی دیابت شامل بخش های نورویورولوژی، قلب، چشم، غدد و کنترل قند خون و مراقبت زخم پای دیابتی است. آزمایشگاه و بخش مشاوره ژنتیک برای بیماران متابولیک و دیابت و درمانگاه های کلیه، زنان و روانپزشکی از دیگر مجموعه های این کلینیک است.
علمی ** 1201 ** 1834
خبرنگار: عبدالکریم جبارپور ** انتشار: ناهید شفیعی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۵۹۲۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غربالگری یک میلیون و ۴۲ هزار و ۵۷۶ نفر در پویش ملی در گلستان

موسی‌الرضا شبیهی گفت: با اجرای پویش ملی سلامت در استان بیش از ۳۲ هزار نفر شامل ۱۵ هزار و ۵۳۸ بیمار دیابتی نوع ۲ و ۱۶ هزار و ۵۷۳ بیمار فشار خون بالا در استان شناسایی شده و تحت مراقبت قرار گرفتند.

او با اشاره به شناسایی ۱۹ هزار و ۴۵۹ بیمار با احتمال دیابت و ۱۸ هزار و ۴۷۰ بیمار با احتمال فشار خون بالا در این طرح، گفت: مرحله دوم پویش ملی سلامت با هدف تایید بیماری در افراد مشکوک دیابت و فشار خون شناسایی شده از بهمن ماه در استان آغاز شد.

به گفته وی در این مرحله بیماران با احتمال دیابت و فشار خون به مراکز خدمات جامع سلامت فراخوان شده و توسط پزشکان ارزیابی و برای تمام بیماران مشکوک به دیابت، دوباره تایید بیماری قندخون وریدی درخواست می‌شود.

شبیهی ادامه داد: از ابتدای بهمن تاکنون ۵۳.۸ درصد افراد مشکوک به دیابت و ۴۲.۵ درصد افراد مشکوک به فشارخون شناسایی شده در پویش ملی سلامت توسط پزشکان مراکز خدمات جامع سلامت ویزیت و پس از تایید بیماری تحت درمان دارویی قرار گرفتند.

او  بیان کرد: تشخیص به‌هنگام بیماری دیابت و فشار خون یکی از اهداف اصلی پویش ملی سلامت بود که در این راستا نتایج قابل قبولی در گلستان به‌دست آمد.

به گفته وی، قند خون بالا به مرور زمان می‌تواند به رگ‌های خون‌رسان و اعصاب کنترل‌کننده قلب آسیب برساند ضمن این‌که احتمال بیماری قلبی عروقی در بیماران دیابتی ۲ برابر بیشتر از افراد دیگر است.

رئیس مرکز بهداشت استان افزود: همچنین فشار خون بالا ممکن است باعث آسیب عروق شود و در نتیجه رسیدن خون به قسمت‌های مختلف بدن، از جمله اعضای حیاتی مانند قلب را دشوارتر کند و فرد را بیشتر در معرض خطر حمله قلبی یا سکته مغزی قرار دهد.

شبیهی یادآور شد: فشار خون بالا و دیابت، خطر بروز انواع عوارض ناشی از بیماری دیابت را نیز بیشتر می‌کند، بنابراین حفظ فشار و قند خون در محدوده سلامت بسیار مهم است و تشخیص به‌هنگام بیماری و درمان مناسب احتمال بروز عوارض را در فرد کاهش می‌دهد.

او ضمن تاکید بر اصلاح سبک زندگی سالم برای محافظت از عوارض دیابت و فشار خون بالا از افراد بالای ۱۸سال که در مرحله اول پویش ملی سلامت توسط کادر بهداشت به آنان اعلام شده که قند خون یا فشارخون غیر طبیعی دارند خواست برای تایید و تشخیص به هنگام بیماری خود به نزدیک‌ترین مرکز خدمات جامع سلامت مراجعه و در انجام این امر مهم با پزشکان مراکز همکاری کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان گلستان گرگان

دیگر خبرها

  • فعالیت ۵ مرکز درمان بیماران مبتلا به کرونا در نوروز
  • چگونه می‌توانیم به بیماران ای بی کمک کنیم؟
  • درمان بیش از ۸۰ درصد بیماران به صورت سرپایی
  • اما و اگر‌های روزه‌داری برای دیابتی‌ها
  • افزایش میزان پانسمان تخصصی بیماران پروانه‌ای
  • غربالگری یک میلیون و ۴۲ هزار و ۵۷۶ نفر در پویش ملی سلامت در گلستان
  • غربالگری یک میلیون و ۴۲ هزار و ۵۷۶ نفر در پویش ملی در گلستان
  • بیماران در سفرهای نوروزی به اندازه کافی دارو همراهشان داشته باشند
  • آنفلوانزا سخت تر از کووید به سلامت مغز آسیب می رساند
  • آنفلوانزا ممکن است سخت تر از کووید به سلامت مغز آسیب برساند