Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - محمدحسن جنانی، در پاسخ به اینکه از دیدگاه شما شاخص ۹۳ هزار واحدی یک حباب است یا در یک روند طبیعی توانسته تا این تراز افزایش یابد، اظهار کرد: به نظر من رشد شاخص در این مدت حباب نیست چرا که اتفاق‌هایی که در چند وقت اخیر رخ داده، موجب شده تا قیمت‌ها بالا رود و شاخص افزایش یابد.

وی درباره عوامل رشد شاخص کل بازده نقدی و قیمتی گفت: موضوعاتی مانند افزایش نرخ ارز از عوامل بالا رفتن شاخص است چرا که شرکت‌ها بودجه‌شان را بر مبنای دلارِ با قیمت پایین‌تری بسته‌اند و در حال حاضر با قیمت بالاتری معادل ریال آن را می‌گیرند در نتیجه قیمت سهام‌شان افزایش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله این شرکت‌ها می‌توان به شرکت‌های صادراتی مانند معدنی‌ها و پتروشیمی‌ها اشاره کرد.

جنانی درباره تاثیر قیمت‌های جهانی بر بازار سرمایه ایران اظهار کرد: طبیعتا امسال شرکت‌ها در بودجه‌شان قیمت‌ها را تا حدی محافظه‌کارانه دیده‌اند ولی در چند مدت گذشته قیمت‌های جهانی مخصوصا در مورد فلزی‌ها مانند روی، مس، فولاد و برخی از محصولات پتروشیمی مانند متانول، اوره و آمونیاک بالا رفته است.

حرکت رو به جلو با شیب ملایم ادامه می یابد

این کارشناس ارشد بازار سرمایه ادامه داد: رویکرد مثبتی که برای پالایشی‌ها به وجود آمد از جمله رشد قیمت نفت، باعث رشد شاخص شد چرا که گروه هایی که نام بردم، بزرگترین شرکت‌های بازار را تشکیل می‌دادند و رشدشان باعث رشد شاخص شد.

وی در پاسخ به اینکه فکر می‌کنید بازار بورس تا پایان سال روند موجود را ادامه دهد یا عقب گرد می کند، تصریح کرد: از دید من اگر اتفاق غیرمنتظره‌ای رخ ندهد، حرکت رو به جلو ادامه می یابد البته این حرکت رو به جلو با شیب ملایمتری نسبت به ماههای قبل صورت می پذیرد.

بعید می دانم تا پایان سال ۱۰ شرکت در بورس عرضه شود

جنانی در پاسخ به اینکه شرکت بورس اعلام کرده تا پایان سال می‌خواهد ۱۰ تا ۱۵ شرکت دیگر را بورسی کند، آیا از دیدگاه شما در سه ماه آینده این موضوع قابلیت عمل شدن دارد یا خیر، گفت: تعداد عرضه‌های اولیه و حجم عرضه‌ها تابعی از میزان نقدینگی در بازار و تقاضای آن است. اگر احساس شود که نقدینگی در بازار وجود دارد و از طرفی شرکت‌ها برای عرضه اولیه مشکلی نداشته باشند، این عرضه‌ها صورت می‌گیرد ولی بعید می‌دانم ۱۰ تا ۱۵ شرکت در عرض ۳ ماه باقی مانده تا پایان سال عرضه شوند.

این عضو هیات علمی دانشگاه در پاسخ به اینکه عرضه شرکت‌های Hi-tech و عملکرد آنها را در بورس تهران چطور ارزیابی می‌کنید، توضیح داد: در دنیا شرکت‌های های تک جزو لیدرها و پیشروهای بازار هستند. اما در کشور ما، این گروه غالب شرکت‌ها را به خود اختصاص نداده‌اند. طبیعی است که در ایران نیز شرکت‌های Hi-tech با رشد قیمتی خوبی مواجه شوند. در چند عرضه اولیه که سابقا داشتیم نیز این موضوع مشهود بود. از طرفی رشد نرخ سودآوری این شرکت‌ها در چند سال گذشته با شیب تندی همراه بوده و بازار به این برداشت رسیده که این شرکت‌ها از پتانسیل خوبی برای رشد برخوردارند.

جنانی افزود: از طرف دیگر به نظر می آید که مسئولان هم بدشان نمی‌آید که سهم‌های "های تک" مانند کشورهای پیشرفته بتواند سهم بازار قابل توجهی را به خود اختصاص دهند و از این رشد قیمت‌ها استقبال می‌کنند تا بتواند انگیزه‌ای شود تا سهم بخش خصوصی و مردم را در این چنین شرکت‌هایی افزایش دهند.

ایران به سمت معاملات الگوریتمی می رود

این کارشناس ارشد بازار سرمایه در پاسخ به سوالِ "با توجه به اینکه در حال حاضر در برخی از کارگزاری‌ها  در ایران از معاملات الگوریتمی برای داد و ستدهای بورس استفاده می‌شود، از نظر شما این موضوع چقدر برای بازار سرمایه ایران می‌تواند مفید باشد و آیا زیرساخت‌های لازم برای اینگونه معاملات برای ایران فراهم است یا خیر؟ " گفت: در کشورهای پیشرفته بیش از ۷۰ درصد داد و ستدهای بورسی از طریق معاملات الگوریتمی انجام می‌شود اما در ایران با توجه به اینکه زیرساخت‌های فنی و بحث‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری به آن سطح نرسیده، ما در این زمینه کندتر و پشت سر آن کشورهای صنعتی حرکت می‌کنیم.

جنانی ادامه داد: در یک سال اخیر چند شرکت کارگزاری و نرم‌افزاری در این راستا کارهایی را در زمینه معاملات الگوریتمی شروع کردند که خیلی ابتدایی و ساده است ولی به نظر می‌رسد بازار ما هم در سال‌های آینده به سمت معاملات الگوریتمی حرکت کند همان طور که تا چند سال پیش چیزی به نام معاملات آنلاین وجود نداشت و شاید تصور اینکه امروز معاملات آنلاین آنقدر گسترده باشد، دور از ذهن به نظر می‌رسید.

این کارشناس ارشد بازار سرمایه افزود: عمده فعالان بازار سرمایه ایران، جوانان و دانشگاهیان هستند که پتانسیل استفاده از معاملات الگوریتمی را دارند. به نظر می‌رسد ظرف دو سال آینده این معاملات می‌تواند جایگاه خوبی در ایران پیدا کند. در حال حاضر این معاملات در ایران خیلی ساده و ابتدایی است و شاید نسبت به کشورهای پیشرفته حتی ۱۰ درصد راه نیز طی نشده است.

جنانی در پاسخ به سوالی درباره عملکرد شاپور محمدی به عنوان رئیس سازمان بورس طی دو سال اخیر نیز گفت: ایشان در مرحله اول فرد آکادمیکی هستند و مقداری هم زمینه اجرایی در کارنامه خود داشته‌اند. اگر بخواهم امکانات و محدودیت‌ها را در نظر بگیرم و در مورد عملکرد ایشان نظر دهیم، نظر شخصی من این است که ایشان تا حدودی در زمینه بکارگیری ابزارهای نوین مالی شروع خوبی داشته‌اند و توانسته‌اند کارهایی را انجام دهند که از جمله آن معاملاتِ اختیارخرید و فروش بود اما در ابتدا انتظاری که با توجه به صحبت‌هایشان از ایشان می‌رفت، محقق نشده است.

جنانی با اشاره به نشت اطلاعات نهانی قبل از درج آن در کدال و توقف طولانی مدت نمادها، گفت: مثلا انتظار می‌رفت در زمینه توقف نمادها مقداری قوی‌تر برخورد شود و درباره شفاف‌سازی معاملات و کاهش معامله‌گری با استفاده از اطلاعات درونی شرکت‌ها، مقداری جدی‌تر و محکم‌تر عمل شود. در این موارد بازار انتظار بیشتری از شاپور محمدی به عنوان رییس سازمان بورس داشت. ولی در کل عملکرد ایشان نسبت به مدیریت قبلی مثبت‌تر ارزیابی می‌شود چرا که تصور من این است که ایشان خواهان این اقدامات هستند، شاید محدودیت‌هایی است که اجازه این کارها را نمی‌دهد.

به بازگشایی یکساعته نمادها در ماه های آینده خوشبین نیستم

این عضو هیئت علمی دانشگاه در پاسخ به اینکه از دید شما آیا در عمل می شود در ماه های آینده، انتظار داشته باشیم توقف نمادها آن طور که سازمان بورس اعلام کرده، حداکثر تا ۹۰ دقیقه باشد؟ اظهار کرد: من به این موضوع که واقعا نمادها حداکثر یک یا دو ساعته بازگشایی شوند، خوشبین نیستم و بعید می‌دانم در ماه‌های آینده این اتفاق به معنای واقعی کلمه رخ دهد. ولی می‌شود مدت توقف ها را کوتاه‌تر کرد.

جنانی توضیح داد: یکی از مهم‌ترین بحث‌ها در توقف نمادها بحث عدم شفافیت و شفاف‌سازی وضعیت شرکت‌ها است. همه چیز در اختیار اینها (مسئولان سازمان بورس) نیست. در حال حاضر خیلی از شرکت‌ها آنطور که باید قانونمند عمل نمی‌کنند و آن طور که انتظار می‌رود نمی‌توانند شفاف‌سازی را پیاده کنند.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۶۲۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورس امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار

شاخص کل بورس در شروع معاملات امروز با رشد ۱۷۰۴ واحدی به ۲,۳۰۵,۰۸۲ واحد رسید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، شاخص کل بورس در شروع معاملات امروز _چهارشنبه پنجم اردیبهشت_ با رشد ۱۷۰۴ واحدی به ۲,۳۰۵,۰۸۲ واحد رسید.

از تغییر شاخص‌های دیگر بورس می‌توان به رشد ۲۳۵۳.۶۸ واحدی شاخص کل هم‌وزن اشاره کرد.

همچنین حجم معاملات تاکنون ۱.۱۴۳ میلیارد سهم بود که طی ۵۳,۷۷۳ معامله دادوستد شده و ارزش کل این معاملات نیز به ۷,۳۶۳.۶۳۲ میلیارد ریال رسیده است.

ارزش کل بازار بورس نیز بالغ بر ۷۹,۶۳۷,۳۶۶.۳۳۷ میلیارد ریال شد.

کد خبر 746294

دیگر خبرها

  • «قرارداد سلف ارزی» چگونه به ثبات بازار ارز کمک می‌کند؟
  • «قیمت دلار» برای اولین بار به ۴۴ هزار تومان رسید!
  • بورس سبزپوش شد؛ رشد مناسب بازار در هفته اول اردیبهشت
  • محرک جدید بورس
  • مسکن پس از ماه سرگیجه؛ پیش‌بینی وضعیت آینده بازار
  • بورس امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • سکه و طلا ارزان‌تر شد؟
  • حذف واسطه‌ها و کاهش هزینه تولید طلا در پی حراج شمش در مرکز مبادله
  • سکه و طلا ارزان‌تر شد
  • ثبات قیمت دلار و کاهش نرخ طلا و سکه در معاملات امروز