Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-02@15:56:39 GMT

درمان چشم‌هايي که قي مي‌کند

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۶۸۶۷۲

درمان چشم‌هايي که قي مي‌کند

خبرگزاري آريا -

عمده‌ترين علت قي کردن چشم، عفونت و آلودگي باکتريايي، ويروسي و قارچي است
بي‌شک مواجهه با چشم‌هاي قي کرده پس از بيدار شدن از خواب صبحگاهي براي هيچ‌کس خوشايند نيست.
ترشحات زردرنگ در گوشه داخلي چشم، علامتي است که براثر بيماري‌هاي چشمي ايجاد مي‌شود. قي کردن به وضعيتي اطلاق مي‌شود که در آن چشم‌ها خارش‌ و سوزش‌ و ترشحات‌ غليظ فراوان دارند و بعد از خوابيدن باعث‌ ايجاد قشري‌ روي‌ چشم‌ مي‌شوند، تا جايي که‌ ممکن‌ است‌ مانع‌ بازشدن‌ آن شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در بسياري موارد، اين ترشحات زرد‌رنگ عارضه‌اي خطرناک محسوب نمي‌شود و به خودي خود بهبود مي‌يابد، ولي گاه نيز از وجود مشکل جدي‌تري در چشم‌ها خبر مي‌دهد. جالب است بدانيد ترشحات چشم،بخشي از سيستم دفاعي بدن و يک علامت هشدار دهنده است، اما چرا چشم‌ها صبح‌ها قي مي‌کند؟
ترشحات چشم به طور معمول، صبح‌ها پس از برخاستن از خواب صبحگاهي ديده مي‌شود، زيرا معمولا اين ترشحات در طول روز شسته مي‌شود ولي درشب جمع و خشک مي‌شود.
عفونت ملتحمه و التهابات پلکي،زخم‌هاي قرنيه، انسداد و عفونت مجاري يا مسدود شدن کيسه اشکي، از علت‌هاي رايج قي کردن محسوب مي‌شود.
چرا چشم‌ها قي مي‌کند؟
عمده‌ترين علت قي کردن چشم، عفونت و آلودگي باکتريايي، ويروسي و قارچي است.
گاهي اين عارضه بدون دخالت عامل عفوني و به علت آلرژي ملتحمه بروز مي‌کند. به‌علاوه افرادي که به‌طور مکرر چشم‌هايشان را تحريک مي‌کنند و دستمال به چشم مي‌کشند، مستعد عفونت چشمي هستند که به‌صورت ترشحاتي نخ مانند از جنس موکوس چشم بروز مي‌کند. اين ترشحات، حالت عفوني ندارد و در صورت عدم‌تحريک چشم‌ها بهبود مي‌يابد، اما اگر ترشحات چشم به اندازه‌اي باشد که پلک‌ها را به هم بچسباند، حکايت از عفونت چشم دارد که بايد جدي گرفته شود.

ترشحات زردرنگ در گوشه داخلي چشم نشانه هايي از بيماري‌هاي چشمي است
چشم قي کرده نوزاد
جمع شدن ترشح زرد رنگ در گوشه چشم نوزادان شايع است که مانع باز شدن چشم آنان مي‌شود. همچنين چسبندگي پلک‌ها از علائم عفونت چشمي در نوزادان است.
قي‌کردن چشم‌نوزادان، دلايل خاص خود را دارد و از عمده ترين دلايل، انسداد مادرزادي مجراي اشکي است.
گاهي به علت تماس نوزاد با ميکروب‌هاي کانال زايمان، اين مشکل در روزهاي اول تولد بروز مي‌کند که بايد بسرعت تحت درمان قرار بگيرد. ترشحاتي که هنگام زايمان از مادر خارج مي‌شود، در تماس مستقيم با چشم نوزاد قرار دارد .
توجه داشته باشيد، ناتواني نوزاد و حساسيتي که در مقابل عفونت‌ به خاطر ضعيف بودن سيستم ايمني دارد، از ديگر عوامل بروز عفونت چشمي است. البته اين عفونت با سرعت به درمان جواب مي‌دهد.
چشم‌هايتان را بشوييد
درمان ساده ترشحات چشمي در خانه، صرفا معطوف به شست و شوي چشم‌ها با پنبه نرم تميز و آب ولرم يا چاي کمرنگ مي‌شود، اما اگر قي زرد يا سبز رنگ باشد و با قرمزي، سوزش و خارش چشم همراه باشد، بايد به چشم پزشک مراجعه شود.
اگر چشم عفونت کرده باشد، به قطره چشمي آنتي‌بيوتيک يا آنتي‌بيوتيک خوراکي تحت نظر چشم پزشک نياز خواهد بود.
عفونت چشم مسري است
توجه داشته باشيد، ترشح عفوني چشم، مسري است و در صورت رعايت نکردن بهداشت به چشم ديگر يا به چشم ساير افراد خانواده منتقل مي‌شود.
توجه به چند نکته مهم بهداشتي در چنين شرايطي ضروري است. حوله‌ شخص تا تکميل دوره درمان بايد از ديگران جدا شود و بهداشت و شست‌وشوي دست و لباس‌ نيز مورد توجه جدي قرار بگيرد. اگر ترشحات چشم باز هم بهبود پيدا نکند، بايد از ترشحات چشم،کشت آنتي‌بيوگرام گرفته شود و وضعيت مجاري اشکي نيز مورد ارزيابي قرار گيرد.
به چشم پزشک مراجعه کنيد
اين عوارض هنگام مشاهده ترشحات چشمي، مراجعه به چشم پزشک را ضروري مي‌کند:
حجم ترشحات چشم به اندازه‌اي است که سبب چسبيدن پلک‌ها به هم مي‌شود که نشانه عفونت خواهد بود.
ترشح چشمتان زياد مي‌شود و با ماساژ گوشه داخلي چشم (در کنار بيني) چرک خارج مي‌شود.
پلک‌ها قرمز و متورم مي‌شود.
چشم‌ درد مي‌گيرد.
کاهش‌ بينايي‌، تاري‌ ديد يا دوبيني‌ اتفاق مي‌افتد.
جسم‌ خارجي‌ در چشم مشاهده مي‌شود که‌ براحتي‌ برداشته نمي‌شود.
چشم‌ جراحت پيدا مي‌کند.
مواد شيميايي‌ به‌ داخل‌ چشم‌ پاشيده مي‌شود.
کودک‌ کوچک تر از يک‌ ماه، دچار التهاب چشم مي‌شود.
ترشح‌ تميز و شفاف‌ يا قرمزي‌ چشم‌، بيش ‌از يک‌ هفته‌ طول‌ مي‌کشد.
چشم‌ها بعد از سه‌ روز مداوا بهبود پيدا نمي‌کند.
قي کردن چشم عارضه‌اي با دلايل متعدد
عوامل زير به ترتيب اهميت در بروز ترشحات چشمي (قي) موثر است:
بسته شدن مجراي اشکي چشم، عفونت پلک، التهاب پلک (بلفاريت)، التهاب مژه‌ها، التهاب‌ ملتحمه‌ چشم، عفونت باکتريايي چشم، عفونت ويروسي چشم، مواد آلرژن‌ يا حساسيت‌زا مثل گرده گياهان يا آلودگي هوا، مواد آرايشي چشم، کلر آب استخر هنگام شنا، خشکي چشم در اثر وزش باد، سرماخوردگي، وجود اجسام‌ خارجي‌ در چشم‌ مثل مژه، ذرات‌ کوچک‌ فلزات‌، گرد و غبار يا شن‌.
منبع:salamatnews.com


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۶۸۶۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زهر چشمی که ایران در حمله به «نواتیم» از نتانیاهو گرفت، بی‌سابقه بود

ضربه کاری بی‌سابقه‌ای که ایران با وجود اعلام قبلی به پایگاه نظامی نواتیم وارد کرد، به نتانیاهو فهماند که اگر جنگ واقعی آغاز شود، چیزی از امکانات نظامی اسرائیل نخواهد ماند.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: در این باره روزنامه دنیای اقتصاد در تحلیلی می‌نویسد: پس از گذشت دو هفته از حمله ترکیبی موشکی و پهپادی ایران به اسرائیل، و با انتشار ابعاد تازه‌ای از این حمله، می‌توان ادعا کرد کیفیت حمله بالستیکی ایران به این پایگاه راهبردی، حتی در تصمیم نتانیاهو در خودداری از حمله تلافی‌جویانه به ایران مؤثر بوده است. پایگاه هوائی نِواتیم متعلق به نیروی هوائی اسرائیل در ۱۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر بئرشبع در صحرای نقب قرار دارد. این پایگاه عظیم با سه باند با طول‌های مختلف پروازی میزبان جت‌های رادارگریز اف ۳۵، هواپیماهای ترابری، هواپیماهای ‌تانکر و هواگردهای شناسایی و تشخیص الکترونیکی است.

پس از آنکه سخنگوی ارتش اسرائیل، حمله ایران به این پایگاه را کم‌اهمیت و جزئی اعلام کرد، این رسانه‌های آمریکایی بودند که از قول منابع آگاه اعلام کردند، ضربات موشکی ایران، «چیزی بیش از ضربات جزئی اعلام‌شده از سوی اسرائیل بوده است». ما اکنون می‌دانیم که یکی از باندها با صدمه جدی مواجه شده، یکی از هواپیماهای پهن‌پیکر اسرائیلی از نوع سی ۱۳۰ (که البته این نوع هواپیماها کاربردهای شناسایی - الکترونیکی هم دارد) آسیب دیده و همچنین یک آشیانه اف ۳۵ و یک انبار قطعات یدکی نیز منهدم شده‌اند. در ابتدا، تعداد موشک‌های برخورد کرده به پایگاه، ۳ فروند، سپس ۵ فروند و بعد ۹ فروند اعلام شد. رسانه‌های غربی احتمالا با توافق مقامات پنتاگون با انتشار قطره‌ای اطلاعات قصد دارند تا یک نکته را به مقامات اسرائیل گوشزد کنند: «اگر آمریکا کمک نمی‌کرد چیزی از پایگاه نواتیم باقی نمی‌ماند».

اما چرا حمله به نواتیم، نتانیاهو را از پاسخ جدی باز داشت؟ از مجموع پرتابه‌های ایران، ۱۲۰ فروند موشک بوده‌اند و رهگیری این نوع موشک‌ها به دلیل شیوه حرکت بسیار سخت است. اگرچه سایر موشک‌ها را هواپیماهای جنگی اسرائیل و متحدانش، سامانه گنبد آهنین یا حتی فلاخن داوود می‌توانند (با درصد زیاد) از بین ببرند، اما این تجهیزات در برابر موشک بالستیک ناتوان از انهدام (و حتی رهگیری) هستند. موشک‌های بالستیک ایران (حتی انواع قدیمی‌تر) از لحظه پرتاب، ظرف دو دقیقه از جو خارج شده، ۹ دقیقه خارج از جو به حرکت خود ادامه می‌دهند و در یک دقیقه آخر با سرعت ۶تا ۸ برابر صوت به سمت هدف حرکت می‌کنند. اسرائیل دربرابر این نوع موشک‌ها با محدودیت مواجه است. تنها سامانه ارو (پیکان) قادر به درگیری با این نوع موشک‌هاست؛ اما این سامانه به دلیل لانچرهای کم‌تعداد، با محدودیت تعداد موشک مواجه است. اطلاعات ارتش آمریکا نشان می‌دهد که اگر حمایت ناوشکن‌های آمریکایی مستقر در مدیترانه از «نواتیم» نبود، احتمالا بیش از ۲۰ موشک به این پایگاه اصابت می‌کرد.

دوباره به شب ۲۵ فروردین بازگردیم. اگر ایران حمله را از قبل اطلاع نمی‌داد، به‌جای موشک‌های قدیمی‌تر، از فتاح ۲ یا خیبرشکن و خرمشهر استفاده می‌کرد و تعداد موشک‌ها را دو برابر می‌کرد، چه رخ می‌داد؟ اسرائیل تعدادی از بهترین دارایی‌های خود نظیر هواپیماهای شناسایی و پیش‌اخطار گلف استریم، سوخت‌رسان‌های ۷۰۷ و از همه مهم‌تر بخشی از اف۳۵‌ها را از دست می‌داد. پس قدرتی برای حمله متقابل به ایران نمی‌یافت. واقعیت این است که نیروی هوائی اسرائیل برای حملات کوتاه و پرتعداد تجهیز شده و برای حمله به کشوری در ۱۲۰۰ کیلومتری، تجهیزات کافی ندارد. اسرائیل تنها از ۳۹ فروند اف ۳۵ برخوردار است و نباید از یاد برد که سایر تجهیزاتش رادارگریز نیستند. این تعداد هواپیما برای یک حمله بزرگ کافی نیستند. اسرائیل مشکل کمبود سوخت‌رسان دارد و اگر ۷۰۷‌های سوخت‌رسانش را که تنها ۷ فروند هستند، از دست دهد، حتی قادر به یک حمله محدود به ایران نیز نیست. (به همین دلیل هم بخشی از آنها را به آلمان فرستاد تا از دسترس ایران دور باشد.)

حمله ایران به نواتیم به نتانیاهو نشان داد که هرگز بدون آمریکا حریف جدی برای ایران نیست. ایران بیش از ۱۷پایگاه هوایی، صدها پایگاه موشکی با هزاران سیلوی پرتاب دارد و حمله به چنین اهدافی نیاز به هزاران بمب‌افکن و صدها ‌تانکر سوخت‌رسان دارد. اگر قرار باشد که ایران، سه پایگاه اصلی اسرائیل را زیر بارانی از موشک بالستیک بگیرد، در کمتر از یک هفته توان هوائی اسرائیل به کمتر از نصف کاهش می‌یابد.

به نظر می‌رسد گزارش فرماندهان ستاد مشترک ارتش اسرائیل (که اتفاقا در کابینه جنگ او نقش اساسی دارند) در ممانعت از حمله اسرائیل تاثیر جدی داشته است. سال‌ها قبل یک افسر ارشد سیا در دولت اوباما گفته بود که اسرائیلی‌ها مایلند تا آخرین سرباز آمریکایی با ایران بجنگند، آنها علاقه‌ای به درگیری طولانی نظامی با ایران ندارند. این عملیات به ایران نیز نشان داد که حمایت آمریکا از اسرائیل بی‌چون و چرا نیست و اگر ایران حتی به اسرائیل حمله‌ قانونی داشته باشد، حتی از نتانیاهو و کابینه جنگ‌طلب او نیز کاری ساخته نیست.

دیگر خبرها

  • تراکتور مغلوب اولین کاپیتانی چشمی شد!
  • با التهاب چشم، ناشی از حساسیت چه کنیم‌؟
  • ارسال ۹۲ تن دارو به افغانستان
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • کاپیتان استقلال برابر تراکتور بازی می‌کند
  • خواص معجزه‌آسای سیر برای پوست و مو
  • زهر چشمی که ایران در حمله به «نواتیم» از نتانیاهو گرفت، بی‌سابقه بود
  • حرمون؛ چشمی که کور شد + فیلم
  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی