Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه احزاب خبرگزاری فارس، محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، عصر روز جمعه،٢٤ آذرماه ٩٦ در جمع دانشجویان و اساتید دانشگاه امام صادق (ع) که در قالب مجمع آل یاسین برگزار شد، گفت: منطقه‌ای که ما در آن زندگی می‌کنیم، محل منازعه دو قطب شرق و غرب عالم بوده و سرنوشت این منطقه را این دو قطب تعیین می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزگاری اتحاد جماهیر شوروی و آمریکا کشورهای منطقه و سرنوشت آن‌ها را بین خود تقسیم کرده بودند. انقلاب اسلامی اولین پدیده‌ای بود که تن به هیچ‌یک از این دو قدرت نداد و شکافی در مرز بین آن دو به وجود آورد. جنگ تحمیلی هشت‌ساله توافق دو قطب برای پر کردن این حفره بود. امام فرمودند که دست آمریکا از آستین شوروی بیرون آمد. نظام صدام عمیقاً وابسته به سلاح‌های شوروی بود. اولین کشتی با ما را این دو قدرت به‌طور هم‌زمان گرفتند و همه می‌گفتند که جنگ تحمیلی 20 سال طول می‌کشد.

رضایی با اشاره به حادثه فروپاشی شوروی گفت: یکی از این دو قدرت از صحنه خارج شد و کشورهای وابسته به شوروی و کشورهای درون اتحاد جماهیر، آزاد شدند. با فروپاشی شوروی خلأ در منطقه به وجود آمد و آمریکایی‌ها آمدند تا با جنگ این خلأ را پر کنند. افغانستان، عراق و سوریه و لبنان از اهداف آمریکایی‌ها بود و می‌خواستند با تسلط بر این منطقه، جمهوری اسلامی را از بین ببرند و به‌نوعی با روسیه همسایه شوند. بااین‌حال آمریکا نه‌تنها به پیشروی نائل نشد، بلکه عقب نشست و مشکلات جدی پیدا کرد.

وی تصریح کرد: در عراق مسلمانان انقلابی سرکار آمدند. در افغانستآن‌هم آمریکایی‌ها توفیقی نیافتند. آمریکایی‌ها عراق را از دست دادند؛ به‌طوری‌که شیعیان در این کشور مسلط شدند و عراق پایگاه جدیدی برای خیزش مسلمانان شد. هنگامی‌که حوادث داعش رقم خورد، آمریکایی‌ها هم مخالف و هم موافق داعش بودند. آن‌ها بدشان نمی‌آمد که نظام عراق سرنگون شود و امروز پس‌ازآن که جمهوری اسلامی توانسته است داعش را شکست دهد، کمربندی جدیدی تشکیل‌شده که برای آمریکایی‌ها بسیار تلخ و ناگوار است. ازاین‌رو ترامپ قطعاً به دنبال راهکار جدیدی است. از سویی حوادث یمن، قدرت نفوذ ایران را بالابرده و عربستان و اسرائیل در محاصره دوستان ایران قرارگرفته‌اند.

رضایی با اشاره به سیاست‌های خصمانه دولت آمریکا علیه ملت ایران گفت: ترامپ می‌خواهد با طرح‌های جدید، فشارهای مضاعفی را بر ایران تحمیل کند و آمریکا و هم‌پیمانانش در چهار سال آینده فشارهای خود را شدت خواهند داد. کانون این آرایش جدید، اسرائیل، عربستان و آمریکاست و از بحث سعد حریری در لبنان تا نمایش موشکی دیروز و بحث‌های دیگر ادامه پیدا خواهد کرد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مهم‌ترین نقطه‌ای که دشمنان ما روی آن دست گذاشته‌اند، اقتصاد ایران است؛ چراکه در این مقوله ضعف داریم و همین موضوع آن‌ها را به موفقیت امیدوار کرده است. بیش از ده سال است که مقام معظم رهبری برای سال‌ها عناوین اقتصادی انتخاب می‌کنند؛ زیرا دعوای اصلی در اقتصاد است. در مصاف امروز ما در منطقه، اقتصاد می‌تواند اقتدار ما را حفظ کند و یا خدای‌ناکرده دستاوردهای ما را از ما بگیرد.

فرمانده سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس با اشاره به مزایای استفاده از فرصت‌های پدید آمده پس از شکست داعش گفت: در حال حاضر 40 درصد ساختمان‌ها در سوریه ویران‌شده و هزینه بازسازی زیادی را می‌طلبد. ما امروز به‌راحتی می‌توانیم از طریق راه‌آهن به بندرها سوریه دسترسی پیدا کنیم و باید تولید، فناوری و معادن خود را فعال کنیم. عراق نفت فراوانی دارد که لازم است در مناقصات نفتی آن‌ها برنده شویم. اگر نتوانیم از این فرصت‌ها استفاده کنیم، دیگران استفاده خواهند کرد. آمریکایی‌ها اقتصاد ما را می‌شناسند و امیدوارند ما را در داخل کشور از طریق اقتصاد زمین بزنند. اگر می‌خواهیم اقتدار خود را در منطقه حفظ کنیم و در داخل در مقابل تحریم‌ها پایداری کنیم، باید به اهمیت مقوله اقتصاد توجه داشته باشیم.

استاد دانشگاه جامع امام حسین گفت: عده‌ای در داخل می‌خواهند با بحث‌های حاشیه‌ای، توجه ما را از اقتصاد دور کنند. جنگ ما جنگ اقتصادی است و با جوشش از درون قابل مدیریت است. اگر تحول اقتصادی را تسریع نکنیم، باید به مرزهای خود برگردیم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با طرح این پرسش که اگر گفته شود دولت‌ها به فکر اقتصاد ملی نیستند، قابل‌پذیرش نیست اما به‌راستی چرا باوجوداین همه متخصص موفق نمی‌شوند؟ افزود: اقتصاد ایران بدون یک نهضت اجتماعی – اقتصادی موفق و شکوفا نمی‌شود. مهم‌ترین معیار، شاخص رشد اقتصادی است که در چهل سال بعد از انقلاب، تغییر معناداری نداشته است. رشد اقتصادی، مدیریت اقتصادی و بهره‌وری و نظم می‌خواهد و به آمدن این و رفتن آن مسئول ربطی ندارد.

وی با تأکید بر لزوم برپایی یک نهضت اجتماعی – اقتصادی در جامعه گفت: جامعه ما باید آماده مجموعه‌ای از اتفاقات شود. زندگی مردم باید تغییر کند و تولید به جایگاه خود برسد. دولتمردان ما باید از روحیات تکنوکراتی خارج شوند. ما منابع مختلفی داریم و می‌توانیم باانرژی آزادشده اجتماعی به شکوفایی اقتصادی برسیم.

رضایی در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان دانشگاه امام صادق با اشاره به لزوم توجه به مسائل داخلی اقتصاد ایران گفت: اقتدار بیرونی ما و ضعف‌های داخلی ما یک کلید دارد و آن اقتصاد است و کلید اشتباهی فاقد کارایی است. نهضت اجتماعی – اقتصادی، یک نیاز واقعی است. اقتصاد باید به عزمی عمومی تبدیل شود و به‌عنوان یک مبارزه و فعالیت انقلابی که ثروت، تولید و اشتغال را در خود جا داده است، موردتوجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: چینی‌ها دو هدف را برای خود تعیین کرده‌اند و می‌خواهند با اقتصاد خود تا هلند پیش بروند؛ به‌طوری‌که از طریق اقتصاد، فرهنگ و سیاست خارجی خود را دنبال می‌کنند. اقتصاد وسیله‌ای برای مبارزه است. باید بازارهای منطقه را با خنثی کردن تحریم‌های آمریکا دنبال و ریال خود را در منطقه مانند دلار فراگیر کنیم. باید طریقت اقتصاد را از حالت کلاسیک خارج کنیم و مردم را به صحنه بیاوریم. باید توزیع عادلانه ثروت را جدی بگیریم و فساد اداری و اقتصادی را که یک مانع جدی از سر راه برداریم تا ضمن مبارزه با فساد آن‌هم به‌طور بی‌رحمانه، بتوانیم به شکوفایی اقتصادی بیندیشیم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتقاد از اشتباهات دولت‌ها در عرصه اقتصاد و همین‌طور بودجه تنظیم‌شده برای سال آینده گفت: برخی مسئولان، اشتباهی در جایگاه مدیریت قرارگرفته‌اند. هرروز اتومبیل اقتصاد را به درودیوار می‌کوبند. بودجه‌ای که تنظیم‌شده، چک کشیدن روی هوا است. مدیریت اقتصادی کشور به‌اشتباه به بعضی از این آقایان سپرده‌شده است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: واقعیت این است که هر کشوری باید روی پای خود راه برود. اقتصاد ما هم باید با روحیات، فرهنگ، مذهب و جغرافیای ما سازگار باشد. باید چنین مدلی را طراحی کرد. دولت متمرکز در قانون مشروطه نبود. رضاشاه همه‌چیز را در تهران مستقر کرد و کل نظام شهری ما را به هم‌ریخت. ساختار مبادلات ما را عوض کرد و مابعد از انقلاب ساختار از قبل تعیین‌شده را ادامه دادیم.

وی با بیان اینکه اقتصاد بومی و اسلامی به ما حکم می‌کند که اقتصاد را ایالتی کنیم و اجازه دهیم که شهرها و استان‌ها باهم رقابت کنند تصریح کرد: دربند دوم سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی آمده است که رقابت‌های استانی و منطقه‌ای باید تقویت شود. این رقابت بدون اختیارات قابل‌دستیابی نیست. ما باید سیاست را از اقتصاد جدا کنیم و اقتصاد ما باید کمترین تأثیر را از تغییر دولت‌ها و مجالس بگیرد. با چنین اصلاحاتی، تولید فناوری و ثروت را در کشور خواهیم داشت.

رضایی در پایان کانون این اصلاحات را دولت و مجلس دانست و گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام در سیاست‌گذاری به رهبر معظم انقلاب مشورت می‌دهد و ایشان تصمیم می‌گیرند و ابلاغ می‌فرمایند. بنابراین باید از بخش‌های اجرایی و تقنینی، مطالبه گری کرد و خارج از مکانیزم های قانونی نمی‌توان عمل کرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۷۱۰۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریف بازدارندگی، سناریوی جدید علیه عملیات وعده صادق/ عبدالحمید می‌خواهد در چارچوب نظام فعالیت کند!

جریان غربگرای داخلی با پیش کشیدن موضوع تامین بازدارندگی با عملیات وعده صادق می‌کوشند تا در وهله اول تاکید کنند باید در این بازدارندگی تردید داشت!

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژه‌های مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید

************

روزنامه های امروز سه شنبه، چهارم اردیبهشت ماه در حالی چاپ و منتشر شد که چشم‌انداز ۱۰میلیارد دلاری رابطه ایران و پاکستان در سفر رئیسی به اسلام آباد، واگذاری سرخابی‌ها پس از دو دهه و حواشی و انتقادهای آزاد شدن خرید جت شخصی، از مواردی است که در صفحات نخست روزنامه های امروز برجسته شده است.

سیاست همسایگی به عنوان یکی از راهبردهای اصلی حوزه سیاست خارجی دولت سیزدهم در دستور کار قرار داده است. ارتقای روابط اقتصادی با ۱۵ کشور همسایه و استفاده از ظرفیت‌های مشترک طرفین برای توسعه متوازن منطقه‌ای در یکی دو سال اخیر مورد توجه مسئولان دولت بوده و بر این اساس اقدامات زیرساختی مهمی نیز در حوزه‌هایی از جمله حمل و نقل و تجارت شکل گرفته است.

سفر رئیس‌جمهور به پاکستان مورد توجه رسانه‌های اصلاح‌طلب قرار گرفته است، روزنامه شرق این سفر را عامل تداوم امنیت در منطقه خوانده و نوشته است:

سال جدید شمسی با سفر ابراهیم رئیسی، به همسایه شرقی کشور، پاکستان، آغاز شد. بامداد دیروز دوشنبه رئیس‌جمهور، تهران را به مقصد اسلام‌آباد ترک کرد. رئیسی پیش از عزیمت به پاکستان توسعه روابط در حوزه‌های مرزی، امنیتی، اقتصادی و تجاری را از اهداف سفر به پاکستان برشمرد. رئیس‌جمهور همچنین اظهار کرد که گفت‌وگوهای دو کشور در حوزه‌های مسائل مرزی، امنیتی، اقتصادی، تجاری و به‌خصوص حوزه انرژی و نفت و گاز خواهد بود. رئیسی در ادامه اضافه کرد که سطح روابط اقتصادی دو کشور به اندازه سطح روابط سیاسی دو کشور نیست و در این سفر برنامه این است که ارتقای تعاملات اقتصادی به سطح ۱۰ میلیارد دلاری را مدنظر قرار دهیم و این هدف حتما قابل دستیابی است. پس از این سخنان، رئیسی عازم پاکستان شد.

روزنامه آرمان ملی اما سفر رئیسی را از زاویه تحکیم سیاست‌های همسایگی مورد ارزیابی قرار داده و می‌نویسد:

رئیسی و دولتمردانش نشان داده‌اند که به این سیاست پایبند هستند و نگاه ویژه‌ای به کشورهای همسایه مخصوصا کشورهایی که ایران مرز مشترک و طولانی با آنها دارند دوخته‌اند. در همین راستا پاکستان یکی از همسایگانی است که ایران همواره نگاه حسن همجواری و همکاری به این کشور داشته است. ایران و پاکستان از زمان استقلال پاکستان تاکنون که بیش از ۷۵ سال از آن می‌گذرد و به رغم وجود هزار کیلومتر مرز مشترک میان دو کشور، هیچگاه مشکل مرزی و ارضی با یکدیگر نداشته‌اند، این در حالی است که بین پاکستان و افغانستان و همچنین بین پاکستان و هند اختلافات مرزی و ارضی وجود دارد. اقتصاد ایران و پاکستان در حوزه تجارت خارجی مکمل یکدیگرند بنابراین پاکستان می‌تواند نقش مهم و اساسی در پیاده‌سازی نقشه ارزی و تجاری کشور داشته باشد.

روزنامه هم‌میهن اما به واسطه این سفر از نقش عبدالحمید امام جمعه مسجد مکی در ایجاد امنیت در منطقه سخن گفته و نوشته است:

امنیت میان ایران و پاکستان است؛ به‌خصوص که اخیراً جیش‌العدل پیوندهایی با داعش هم خورده است. دولت ایران یک اشتباه مهمی را مرتکب می‌شود؛ آنکه نخبگان میهن‌گرای بلوچ و روحانیت میانه‌رو در منطقه را تحت فشار قرار می‌دهد. مولوی عبدالحمید فردی است که می‌خواهد در چارچوب نظام فعالیت کند ما می‌بینیم که برخی می‌گویند باید مسجد مکی بسته شود یا اخیراً یک کارشناس سرشناس به‌تازگی گفته بود که مسجد مکی، مسجد ضرار است. تضعیف نیروهای تحصیل‌کرده میهن‌گرا و روحانیت میانه‌رو در نهایت به نفع گروهک‌ها تمام می‌شود. هنوز این مسئله برای مردم منطقه حل نشده است که چرا عوامل آن جمعه معروف در مهرماه ۱۴۰۱ بازداشت و معرفی نمی‌شوند!

این ادعا درحایل مطرح شده است که پرونده هشت مهر زاهدان به روزهای پایانی خود نزدیک می‌شود. جمهوری اسلامی از قربانیان دلجویی کرده، کشته شده‌ها و زخمی‌ها را شهید و جانباز محسوب کرده، دیه و خسارت خیلی از خانواده‌ها پرداخت شده است، متهمین را به دادگاه کشانده و به زودی نیز احکام عادلانه صادر خواهد شد. مجموع این موضوعات برای گروه‌های تروریستی که به دنبال ادامه سواستفاده از هشت مهر بودند و هستند خبر بدی محسوب می‌شود و بهانه‌های واهی آنها را برای ادامه عملیات‌های تروریستی دچار خلل می‌کند.

از سویی گروهک جیش الظلم در ماه‌های گذشته به بهانه حوادث هشت مهر زاهدان عمدتا به مقرهای نیروهای انتظامی حمله می‌کرد ولی پس از توییت اخیر مولوی عبدالحمید که علاوه بر نیروی انتظامی مطالبه برخورد با نیروهای سپاه را هم کرد و مدعی شد که آنها نیز در حوادث هشت مهر زاهدان نقش دارند؛ شاهد حمله به برخی مقرهای سپاه نیز بودیم، موضوعی که نشان می‌دهد اظهارات و مواضع مولوی عبدالحمید، در انتخاب مقاصد عملیاتی نیروهای تکفیری، به شدت تعیین کننده است!

تحریف بازدارنگی به روایت اصلاح‌طلبان!

روند کنش و عملیات رسانه ای برخی از چهره های رادیکال داخلی نشان می‌دهد که آنان به شیوه های مختلف می‌کوشند تا اقتدار آفریده شده طی عملیات وعده صادق را در حاشیه قرار داده و در بهترین حالت از قِبل آن بتوانند اهداف سیاسی خود را طی یک بازنمایی دنبال کنند.

روزنامه اعتماد در یادداشتی نوشته است:

روز گذشته در مسیر یک بزرگراه تهران، توجهم به بیلبوردهای مربوط به پاسخ ضروری ایران به رژیم اسراییل جلب شد. پرتکرارترین بیلبورد در کنار برخی تبلیغات مثبت، حاوی این متن بود: «فارین افیرز: واقعیت این است که ایران بیش از هر زمان دیگری بر خاورمیانه مسلط‌تر شده است.» قبل از توضیح درباره این عبارت لازم است اشاره کنم منطقه خاورمیانه رئالیستی‌ترین نظم را در جهان دارد. اگرچه از منظر رئالیست‌ها شرط «امنیت» برخورداری از «قدرت» ِ سخت است، اما میان آنها درخصوص «میزان برخورداری» از قدرت اختلاف‌ وجود دارد. «واقع‌گرایان تدافعی» معتقدند کسب قدرت باید تا حد «تامین امنیت» باشد و بعد از آن دیگر ضرورتی ندارد. در مقابل «واقع‌گرایان تهاجمی» تاکید می‌کنند که باید به میزانی قدرت را کسب کرد که به «تسلط» منجر شود!

بررسی‌ها در این زمینه نشان می دهد جریان غربگرای داخلی با پیش کشیدن موضوع تامین بازدارندگی با عملیات وعده صادق می کوشند تا در وهله اول تاکید کنند باید در این بازدارندگی تردید داشت چرا که این مساله موجب حساسیت همسایگان و کشورهای منطقه شده و آنان به سوی افزایش بازدارندگی خود در برابر ایران بروند! غربگرایان داخلی با این ادعاهای مضحک و با چشم بستن به منطق دفاعی ایران مبتنی بر بازدارندگی و نه تهدید ایران به هر نحو ممکن تلاش می کنند نقش دستگاه عملیات روانی رژیم منحوس را داخل ایفاء کنند.

این جریان اما در گام دیگر با تاکید بر اینکه باید بازدارندگی پایدار باشد تصریح می کنند تا زمانی که شرایط اقتصادی و معیشتی مردم تامین نشود بازدارندگی نیز کامل نمی شود، در این میان اما نکته مورد اشاره این غربگرایان این است که تصریح می کنند برای بهتر شدن شرایط اقتصادی نیز باید به سمت تغییر سیاست خارجی به ویژه سیاست های منطقه ای، مذاکره مستقیم با آمریکا و کاهش تنش منطقه ای پیش رفت!.

این تلاش های اما در شرایطی دنبال می شود که این سوال را بیش از پیش ضروری می سازد که هدف غربگرایان داخلی برای تقلیل و تخفیف دادن عملیات وعده صادق چیست؟ این جریان چرا تجربه های گذشته را مدنظر داشته و باور نمی کند که دشمنی امریکا با مذاکره برطرف نمی‌شود. امریکا دنبال منافع خودش در ایران است. از دیگر سو در شرایطی که عملیات وعده صادق علاوه بر نشان دادن قدرت سخت جمهوری اسلامی و اراده ملت ایران و قدرت نرمی را نیز میان جبهه مقاومت و تمامی مخالفان جبهه استکباری خلق کرده سخن گفتن از ترس برخی کشورهای منطقه از ایران امتداد دادن عملیات روانی صهیونیست بوده و تکرار آن شائبه دار می باشد.

از جانب دیگر تکمیل بازدارندگی یک کشور با افزایش قدرت اقتصادی که امر عقلایی می باشد در شرایطی منوط به تغییر سیاست ها و مذاکره با آمریکا می شود که همچنان شاهد عدم توجه به ساخت اقتصاد کشور و تلاش برای بازگشت گفتمان بستن با کدخدا می باشیم که دهه ۹۰ موجب پسرفت را برای اقتصاد ایران رقم زد.

دیگر خبرها

  • عملیات وعده صادق، بدون دخالت متحدان منطقه‌ای بود
  • عملیات وعده صادق ، بدون دخالت متحدان منطقه‌ای انجام شد
  • تحریف بازدارندگی، سناریوی جدید علیه عملیات وعده صادق/ عبدالحمید می‌خواهد در چارچوب نظام فعالیت کند!
  • نیروی جوان به عنوان یک قوه پیشران ظرفیت‌های کشور را شکوفا می کند
  • تعطیلی کلاس‌ها در دانشگاه کلمبیای آمریکا پس از بازداشت دانشجویان حامی فلسطین
  • یورش پلیس آمریکا به دانشگاه کلمبیا و بازداشت اساتید و دانشجویان
  • حمایت دانشجو معلمان یزدی از سپاه پاسداران
  • اقتصاد اسلامی بدون وضو!
  • تجمع دانشجویان دانشگاه فنی وحرفه‌ای سبزوار در حمایت از عملیات وعده صادق
  • بسترهای حضور مردم برای مشارکت در تولید و اقتصاد فراهم شود