Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، «عبدالباری عطوان» سردبیر روزنامه رای‌الیوم در سرمقاله این روزنامه به دلایل نمایش اخیر موشکی آمریکا علیه ایران پرداخته و می‌نویسد:

پاسخ آمریکا به کنفرانس سران کشورهای سازمان همکاری اسلامی که چهارشنبه گذشته در استانبول و به دعوت از «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهوری ترکیه در واکنش به تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در یهودی‌سازی شهر قدس، به سرعت صورت گرفت، شاید حتی سریع‌تر از آنچه انتظار می‌رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این واکنش از سوی «نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد صورت گرفت زمانی که چند روز پیش عنوان کرد که «با تصمیم ما درباره قدس آسمان به زمین نیامد و بدون تردید به کارخود ادامه می‌دهیم.»

نیکی هیلی که با ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در نژادپرستی و خصومت علیه اعراب و مسلمانان همراهی می‌کند، حملات خود را علیه ایران بدون هیچ دلیلی جز ریختن بذر فتنه و فراهم کردن شرایط جنگ فرقه‌ای که منطقه را به آتش می‌کشد، آغاز کرده است.

نماینده آمریکا «آب را با آب» توضیح داد و گفت: آمریکا دلایلی در اختیار دارد که نشان می‌دهد موشکی که فرودگاه غیرنظامی ریاض را هدف قرار داده است، موشکی ایرانی است. وی افزود: رفتارهای ایران در منطقه خاورمیانه شرایط را بدتر کرده و تعارض را در منطقه تشدید می‌کند.

هدف اساسی این اظهارات تحریک‌آمیز، تغییر نگاه‌ها و توجهات عربی و اسلامی از جرایم آمریکا در خصوص قدس اشغالی و حمایت کامل از اسرائیل و سیاست این رژیم برای تحمیل پیشبرد اقدام‌های خود با زور است.

در جنگ یمن که سه سال است به طول انجامیده، ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی هزاران تن از ذخایر تسلحیاتی و موشکی و جنگنده‌های خود را که به قیمت صدها میلیارد دلار از آمریکا خریداری کرده است استفاده می‌کند و طبیعی است که طرف مقابل برای دفاع به منبعی برای مسلح کردن خود پناه خواهد برد چه با آن موافق باشیم چه مخالف.

خشم آمریکایی که از سوی نیکی هیلی عنوان شد و تمرکز بر موشک حوثی‌ها که فروگاه ملک خالد در شمال ریاض عربستان را هدف قرار داده چند دلیل دارد:

نخست: کنفرانس استانبول که با حضور بیش از ۵۷ رهبر کشورهای اسلامی و عربی و وزیر خارجه با تاکید بر وحدت اسلامی و دفاع از مقدسات اسلامی و مسیحی در شهر مقدس قدس، برگزار شد.

دوم: ظهور ائتلاف سنی و شیعی فراتر از طوائف و مذاهب با انسجام بی‌سابقه میان رجب طیب اردوغان و همتای ایرانی‌اش حسن روحانی همراه بود. این ائتلاف نقشه آمریکا که به دنبال به راه انداختن جنگ سنی و شیعی بود را با شکست مواجه کرد.

سوم: موشک بالستیکی که به هدف تعیین شده خود اصابت کرده است و حرکت هواپیماها در این فرودگاه را تعطیل کرد و وحشت‌آفرین شد، بیانگر شکست سیستم پاتریوت ساخته شده در آمریکا بود؛ موضوعی که شکست سنگینی برای تولیدات نظامی آمریکایی محسوب می‌شود. به ویژه آن که هر موشک پاتریوت سه میلیون دلار قیمت دارد و نتوانسته بود هدف خود را در ممانعت از برخورد موشک بالستیک به اهدافش محقق کند.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۷۵۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واشنگتن‌پست: تحریم ایران برای آمریکا دشوار است

رسانه آمریکایی با اشاره به اینکه ایران در حال حاضر هدف تحریم‌های گوناگون واشنگتن قرار دارد، گزارش داد آمریکا برای وضع تحریم‌های تازه علیه تهران به مشکل خورده و گزینه‌های محدودی دارد که آن‌ها هم تبعات زیان‌باری برای کاخ سفید به دنبال خواهند داشت.

به گزارش ایسنا، دستیاران «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا سعی دارند در واکنش به حمله ایران به رژیم صهیونیستی تحریم‌های اقتصادی تازه‌ای را علیه تهران وضع کنند، اما کارشناسان بر این باورند که کاخ سفید برای دستیابی به این هدف تنها چند راه محدود دارد که به درگیری با چین یا افزایش بهای نفت منجر نشود.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بامداد یک‌شنبه از پاسخ نیروی هوا فضای سپاه به جنایات اخیر رژیم صهیونیستی در حمله به کنسولگری ایران در دمشق خبر داد و اعلام کرد ایران ده‌ها فروند موشک و پهپاد را به اهدافی در سرزمین‌های اشغالی شلیک کرده است. این حمله در واکنش به حمله صهیونیست‌ها به کنسولگری ایران در سوریه صورت گرفت که به شهادت هفت تن از مستشاران نظامی ایران منجر شده بود.

آمریکا و متحدانش اعلام کرده‌اند از اقدام نظامی علیه ایران حمایت نمی‌کنند، اما قصد دارند با وضع تحریم‌های اقتصادی و دیپلماتیک، ایران را «منزوی» کرده و فشارهایی را بر تهران تحمیل کنند.

روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی با اشاره به اینکه ایران همین حالا هم یکی از تحریم‌شده‌ترین کشورهای جهان است، بسط‌دادن تحریم‌ها به خریداران نفت ایران در چین را یکی از گزینه‌های محدود دولت آمریکا برای تحریم مضاعف ایران دانست.

این در حالی است که وزیر خزانه‌داری آمریکا و دیگر مقامات دولت بایدن در ماه‌های گذاشته در سفرهای متعدد به چین سعی داشته‌اند روابط میان واشنگتن و پکن را بهبود بخشند. حال در صورت تحریم روابط نفتی ایران و چین، احتمال دارد خشم پکن برانگیخته شده و تمام رشته‌های کاخ سفید برای احیای روابط با چین پنبه شود. از سوی دیگر، تحریم فروش نفت ایران به چین می‌تواند موجب افزایش بهای نفت جهانی شود و این در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا، برای کاخ سفید خوشایند نیست.

بااین‌حال، مقامات آمریکایی اذعان کرده‌اند اگر واشنگتن می‌خواهد درآمدهای نفتی ایران را قطع کرده یا به میزان محسوسی کاهش دهد، راهی جز تحریم شرکت‌های چینی ندارد. «باب مک‌نالی» رئیس یک شرکت مشاوره در حوزه انرژی گفت تحریم بانک‌های چین به دلیل تسهیل خرید نفت از ایران می‌تواند تولیدات نفتی در جهان را ۱.۵ میلیون بشکه کاهش دهد. این امر ممکن است بهای هر بشکه نفت را به بیش از ۱۰۰ دلار افزایش دهد و این برای دولت بایدن یک کابوس خواهد بود.

این تحلیلگر گفت: «بایدن نمی‌تواند از پس تبعات تحریم نفت ایران برآید. شاید آن‌ها چند اقدام نمادین انجام داده و چند شرکت را تحت‌فشار بگذارند، اما احتمالا فراتر از این نخواهند رفت.»

مدیرعامل یک اندیشکده متمرکز بر امور بین‌الملل و دیپلماسی اقتصادی در انگلیس به واشنگتن‌پست گفت: «ما اساسا از نوامبر ۲۰۱۸ حداکثر فشار را بر ایران وارد آورده‌ایم و کار بیشتری نمی‌توان انجام داد. این واقعا مشکل فشار حداکثری است؛ اینکه شما در موقعیتی قرار می‌گیرید که ناگهان آنچه فکر می‌کردید تنها به سیاست ایران مربوط می‌شود، دیگر فقط به ایران محدود نخواهد شد.»

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: تصویب قانون «تحریم مقام‌های ایرانی مرتبط با بازداشت شهروندان آمریکایی» راشاتودی: تحریم ایران بنزین آمریکا را 60 درصد گران کرد

دیگر خبرها

  • هشدار درباره توطئه جدید اشغالگران علیه مسجدالاقصی
  • واکنش واعظی به ادعایِ خیالی مشاور وزیر کشور درباره روحانی و ظریف /دولت به دنبال انحراف افکار عمومی است
  • استقرار موشک‌های آمریکا در فیلیپین، تهدیدی برای امنیت جهانی است
  • روسیه: استقرار موشک‌های آمریکا در فیلیپین، تهدیدی برای امنیت جهانی است
  • آذر منصوری و تلاش برای خنثی‌سازی اظهارات مثبت خاتمی
  • توطئه های دشمن برای تعرض به امنیت ایران باحضورارتش مقتدرخنثی شد
  • واشنگتن تحریم‌های جدید علیه ایران وضع می‌کند
  • پیام ویژه تهران برای واشنگتن چه بود؟ | خط قرمز جدیدی که ایران ترسیم کرد
  • انور ابراهیم پاسخ تنبیهی ایران را یک اقدام مشروع خواند
  • واشنگتن‌پست: تحریم ایران برای آمریکا دشوار است