Web Analytics Made Easy - Statcounter

بین الملل > خاورمیانه - ایسنا نوشت: دفتر نخست‌وزیر عراق از آغاز اجرای قانون تحویل سلاح از سوی گروه‌های مسلح به دولت خبر داد.

به گزارش شبکه خبری سومریه نیوز، در بیانیه دفتر حیدر العبادی، نخست‌وزیر عراق آمده است: العبادی از مواضع مرجعیت دینی که مدافع عراق، وحدت و امنیت و سلامتی و آینده آن‌ها در مرحله مابعد داعش است و فتوای تاریخی جهاد را صادر کرد که به نیروهای قهرمان ما برای تحقق پیروزی علیه داعش کمک کرد، قدردانی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این بیانیه آمده است: دولت به حمایت از خانواده‌های شهدا و زخمی‌شدگان و بازگرداندن آوارگان به مناطق آزاد شده، محدود کردن سلاح در دست دولت که اجرای آن آغاز شده، تحقق صلح اجتماعی، ریشه‌کن کردن افکار و آثار تروریستی و مبارزه با فساد می‌پردازد.

در این بیانیه آمده است: ما از درخواست مرجعیت دینی برای عدم مداخله داوطلبان و حشد شعبی در سیاست استقبال می‌کنیم و این نشان دهنده اهمیت دور نگه داشتن نهادهای امنیتی از فعالیت سیاسی است. دولت برای ساماندهی وضعیت حشد شعبی براساس قانون اقدام می‌کند. وجود داوطلبانی که در کنار دیگر نیروهای امنیتی سیاست ثابت دولت است.

مرجعیت دینی عراق روز جمعه بر لزوم محدود کردن سلاح به دولت و کمک گرفتن از برخی جوانان در سامانه امنیتی درچارچوب قانون اساسی تأکید کرد.

در همین راستا، احمد الاسدی، سخنگوی حشد شعبی تأکید کرد: مرجعیت دینی بر حفظ نیروهای حشد شعبی تأکید دارد چراکه آن‌ها بخشی از سامانه امنیتی هستند.

به گفته منابع عراقی تعدادی از گروه‌های مسلح عراقی برای تشکیل جبهه سیاسی تلاش می‌کنند که شامل گروه‌های حشد شعبی است. قرار است این جریان‌های سیاسی از نظامی جدا شده و سلاحشان را به دولت تحویل دهند.

همچنین قیس خزعلی، دبیرکل گردان‌های اهل الحق بر ارتباط نیروهایش با فرمانده کل نیروهای مسلح تأکید کرد و خواهان محدود کردن در اختیار داشتن سلاح به نهاد امنیتی شد.

هادی العامری، دبیرکل سازمان بدر نیز بیانیه مشابهی را صادر کرد. جنبش النجباء نیز اعلام کردکه بعد از شکست داعش سلاح سنگین خود را به دولت تحویل می‌دهد.

این اقدام بعد از آن صورت گرفت که مقتدی صدر، رهبر جریان صدر عراق از سرایا السلام خواست سلاحشان را به دولت تحویل دهند.

52310

کلید واژه‌ها : حیدر عبادی - امنیت عراق - عراق - داعش -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۷۶۱۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیانیه مشترک امیر کویت و پادشاه اردن با تاکید بر کاهش تنش‌ها

امیر کویت و پادشاه اردن با صدور بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند تنش‌ها در منطقه باید کاهش یابد، از تشدید تنش نظامی اجتناب شود و راهکارهای مسالمت‌آمیز، عادلانه و جامعی برای درگیری‌ها ایجاد شود.

به گزارش ایسنا، مشعل الاحمد الجابر الصباح، امیر کویت و عبدالله دوم، پادشاه اردن امروز (چهارشنبه) در بیانیه‌ای مشترک بر لزوم اتخاذ تصمیمی در راستای برقراری فوری آتش‌بس در غزه و حفاظت از غیرنظامیان تاکید کردند.

براساس گزارش الجزیره، دو طرف در این بیانیه مشترک اعلام کردند تنش‌ها در منطقه باید کاهش یابد، از تشدید تنش نظامی اجتناب شود و راهکارهای مسالمت‌آمیز، عادلانه و جامعی برای درگیری‌ها ایجاد شود.

در این بیانیه همچنین بر اهمیت امنیت و ثبات دریانوردی در گذرگاه‌های دریایی منطقه مطابق با قوانین بین‌المللی تاکید شده است.

پادشاه اردن و امیر کویت در این بیانیه مشترک مخالفت خود را با هر چیزی که منجر به توسعه جنگ، حملات زمینی به رفح یا کوچ اجباری فلسطینیان از سرزمین‌هایشان شود، اعلام کردند.

در این بیانیه همچنین بر اهمیت تکمیل ترسیم مرزهای دریایی میان کویت و عراق براساس معاهده‌های بین‌المللی و نیز احترام گذاشتن به حاکمیت کویت در مرزهای دریایی و زمینی‌اش براساس قطعنامه ۸۳۳ شورای امنیت سال ۱۹۹۳ تاکید شده است.

در این بیانیه همچنین بر پایبندی به توافقنامه تنظیم کشتیرانی دریایی در خور عبدالله بین کویت و عراق و لزوم پایبندی به پروتکل مبادله امنیتی و تجدید نظر عراق در تصمیم‌گیری برای لغو آن تاکید شده است.

توافق خور عبدالله یا توافق تنظیم کشتیرانی دریایی در خورعبدالله، یک توافقنامه مرزی بین‌المللی بین عراق و کویت است. این توافق در ۲۵ نوامبر ۲۰۱۳ در بغداد و در راستای اجرای قطعنامه شماره ۸۳۳ صادر شده توسط شورای امنیت در سال ۱۹۹۳ پس از چندین قطعنامه پس از حمله عراق به کویت در سال ۱۹۹۰ و نیز در ادامه فرایند تعیین مرز بین دو کشور به تصویب رسید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • امتیاز ویژه دانشجو معلمانی که زودتر از فارغ‌التحصیلی سرکلاس درس می‌روند
  • مراسم تقدیر از دست اندرکاران جشنواره جایزه ملی ثریا برگزار شد
  • بیانیه مشترک امیر کویت و پادشاه اردن با تاکید بر کاهش تنش‌ها
  • جزئیات توافق مهم امنیتی ایران و عراق
  • توافق مهم امنیتی ایران و عراق (+جزئیات)
  • آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟
  • مرور روند اجرای توافقنامه امنیتی ایران و عراق
  • توافق مهم امنیتی ایران و عراق + جزئیات
  • مخفیگاه داعشی‌ها در «حمرین» عراق بمباران شد
  • حریت: پس از سفر اردوغان به عراق، عملیات زمینی علیه پ‌ک‌ک آغاز می‌شود