Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-19@02:03:30 GMT

پژوهش، پیش نیاز توسعه و استقلال

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۷۷۰۴۶

پژوهش، پیش نیاز توسعه و استقلال

استان‌ها > البرز - امروز 25 آذر روز پژوهش به ما یاد آوری می کند که مسیر دستیابی به پیشرفت، توسعه، رفاه عمومی و استقلال کشور بی شک از طریق پژوهش و تاکید بر اهمیت فعالیت دانشمندان و پژوهشگران میسر و ممکن است و تا زمانی که نتوانیم سهم اعتبارات پژوهشی کشور را به سرانه متعارف برسانیم، نخواهیم توانست به شایستگی از تنگناها، نارسایی ها و مشکلات کشور عبور کرده و به هدف متعالی برسیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از پایگاه خبری مدیریت شهری کرج، اختصاص تقريبي 3 درصد از بودجه جاري دستگاهها به پژوهش، بيان كننده يك واقعيت تلخ و نگران كننده است كه در ايران به تحقيقات و طرح هاي تحقيقاتي اهميت لازم داده نمي شود. جالب تر اينكه همين ميزان بودجه در بخش تحقيقاتي مورد استفاده قرار نمي گيرد. اگر چه در بخش پژوهشي بودجه سال 97 تاكيد شده است كه اختصاص بودجه تحقيقات دستگاهها به ساير بخش ها غير قانوني و ممنوع است.
واقعيت ماجرا، اختصاص بودجه جاري دستگاههاي دولتي به حدي اندك است و نتايج تحقيقات علمي وكارشناسي به اندازه اي طولاني است كه شايد به همين دليل بودجه به ساير بخش ها مي رود و دولت در بودجه جديد آن را منع كرده است، در حالي كه بهتر بود به جاي فرمان محدود سازي، سهم بودجه تحقيقاتي جاري دستگاههارا افزايش مي دادند.
ترديدي نيست كه تأکید بر پژوهش و تشویق پژوهش گران و دانشمندان به فعالیت های پژوهشی مورد نیاز کشور، یکی از مهم ترین راه های رسیدن به خودکفایی است. به عبارتي پژوهش صورت ديگري از توليد علم است كه با دستيابي به دانايي مي توان عيار توانايي يك كشور را افزايش و از اين رهگذر به موفقيت وتوسعه رسيد. در واقع، دانش، اساس توسعه یافتگی کشور هاست و در سرنوشت آدمیان دخالت دارد.
ما اکنون در دوره ای به سر می بریم که موتور محرک آن، دانش است که پیشرفته ترین صنایع مبتنی بر بالاترین تخصص ها از طريق علم به دست می آید. تولید علم، موجب افزایش دانایی و سپس زمینه ساز فن آوری و در نتیجه، تولید اشتغال و ثروت و در نهایت، سبب آسایش، توانایی و امنیت اجتماعی می شود.
آيا كسي را مي شناسيد كه بتواند تاثير پژوهش را در تصميم سازي ها انكار كند؟ به عبارتي تصميم بدون مبناي پژوهش وتحقيق، حركت در تاريكي است كه نتايج شفاف و علمي از اين نوع حركت به دست نخواهد آمد.
امروز صاحب نظران و اندیشمندان دنیا معتقدند جوامعی که پژوهش را جدی می گیرند و برای آن سرمایه گذاری مادی و فکری می کنند، روز به روز شاهد پیشرفت در عرصه های گوناگون علمی و فرهنگی هستند. امروزه داشتن استقلال مالی و بهره مندی از توسعه و پیشرفت اقتصادی، فقط به مدد یاری جستن از پیشرفت های علمی و پژوهشی، شدنی است. از این رو، کشورهای قدرتمند جهان، منابع انسانی و مالی فراوانی را در خدمت بخش پژوهش قرار می دهند.
به نظر مي رود برای خروج فعالیت های پژوهشی کشور از وضعیت غمبار موجود، فعاليت تحقیقاتي باید به بخش خصوصی واگذار شود، تا هزینه مورد نیاز کارهای تحقیقاتی نه از ناحيه ساختار دولتي كه از طريق ساز و كار تاثيرگذاري تحقيقات و فوايدي كه در پي مي آورد، تأمین شود. بدون شك هزینه بالای امور پژوهشی در کشور و دولتی شدن پژوهش، می تواند ضربه بزرگی به فعالیت های علمی و تحقیقاتی وارد سازد.
در حال حاضر، در بسیاری از کشورهای صنعتي دنیا، دانشگاه ها کارهای تحقیقاتی را دنبال مي كنند. ایجاد فضای اعتماد و مشارکت میان اقتصاد و دانشگاه، كار مهمي در مسیر رونق امور پژوهشی و تحقیقاتي است. در اين مسير بايد رابطه ميان دانشگاه و بازار را در شقوق مختلف گسترش داده و به فعاليت هاي پژوهشي رونق ببخشيم.
سخن پاياني
اگر بگوييم كه يكي از عوامل ركود در كشور و گرفتار شدن در آسیب هاي اجتماعي، بي اطلاعي از نيازها و تقاضاهاي جامعه است، سخن به گزاف نگفته ايم، آن هم در جايي كه مي دانيم توسعه و پيشرفت و كاهش آسيب هاي اجتماعي در يك جامعه نشان از شناختي است كه دست اندكاران و تصميم سازان جامعه از زير پوست جامعه دارند. آنها اين دانستنيها را از طريق پژوهش هاي علمي و نه سفارشي به دست آورده اند. دانستن چنين واقعيتي ضرورت توجه ويژه به پژوهش وتلاش براي شناخت بيشتر از جامعه را صد چندان مي كند.
به هر روي اگر بپذيريم كه فعاليت هاي تحقيقاتي بر مبناي مطالعه دقيق نياز های جامعه به بار مي نشيند آن وقت درخواهيم يافت كه بايد بودجه پژوهشي كشور و تشكيل گروههاي پژوهشي و تحقيقاتي را در صدر بودجه هاي جاري قرار دهيم و مهم تر از آن خود را ملزم و پايبند به نتايج آن بدانيم. به نتايج پژوهشي به عنوان چراغ راه بنگريم كه مسير ما را مشخص مي كند، راه را به ما مي نماياند و افق روشن را براي ما به ارمغان مي آورد.
ما در شهرداري كرج تلاش مي كنيم بر همين سبك و سياق حركت كنيم و تصميماتي بگيريم كه زيربناي تحقيقاتي و پژوهشي داشته باشد.
دکتر اصغر نصیری
شهردار کرج

 

46

کلید واژه‌ها : استان البرز -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۷۷۰۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳۰ هزار میلیارد تومان، اعتبار مورد نیاز طرح دارویار

  به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، سید جلیل میرمحمدی میبدی گفت: علیرغم اینکه تاکید داشتیم برای اجرای درست و کامل طرح دارویار در سال ۱۴۰۲ نیاز به ۹۰ تا ۱۰۰ هزار میلیارد تومان داریم، متاسفانه ۶۹ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شد که از این مبلغ هم تنها 50 درصد آن محقق شد.   وی افزود: بودجه این طرح برای سال جاری هم با رشد بسیار مختصری در جداول بودجه پیش بینی شده در حالی که حداقل بودجه مورد نیاز برای این طرح باید ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار میلیارد تومان باشد.   نماینده مردم تفت و میبد در مجلس گفت: به طور قطع دود عدم اختصاص به موقع و کافی بودجه به طرح دارویار به چشم مردم می‌رود و به مردم به ویژه قشر مستضعف آسیب زیادی وارد می‌شود.   وی افزود: امیدواریم مجلس در سال جاری آن چه که تصویب می‌کند عدد بسیار بیشتری باشد و همچنین شاهد نظارت جدی تری در بحث دارو و تجهیزات پزشکی مصرفی و شیرخشک باشیم.

دیگر خبرها

  • ۴۰۰۰ همت برای تحقق نرخ رشد ۸ درصدی در اقتصاد کشور نیاز است
  • آمادگی رفع نیاز فناورانه سازمان سنجش در مقابله با تقلب کنکور
  • معاون وزیر علوم: افزایش تقلب در کنکور ناشی از توسعه فناوری است
  • ۱۳۰ هزار میلیارد تومان، اعتبار مورد نیاز طرح دارویار
  • اولویت‌های پژوهشی سال ۱۴۰۳ سازمان سینمایی منتشر شد
  • فراخوان پژوهشی سال ۱۴۰۳ منتشر شد
  • انتشار فراخوان پژوهشی سال ۱۴۰۳
  • رییس مرکز پژوهش های مجلس: واگذاری پرسپولیس و استقلال به بانک ها، خلاف قانون و منویات رهبری است
  • رئیس مرکز پژوهش های مجلس: واگذاری پرسپولیس و استقلال به بانک ها خلاف قانون است
  • بهره‌گیری از ظرفیت پژوهشی دانشگاه آزاد برای توسعه و تعالی چابهار و سواحل مکران