Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-24@13:18:26 GMT

ایجاد ردیف بودجه مستقل برای حمایت از ادبیات

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۷۷۰۹۹

ایجاد ردیف بودجه مستقل برای حمایت از ادبیات

مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد در مراسم پایانی سومین جایزه ادبی "سیلک"، از ایجاد ردیف بودجه مستقل برای حمایت از حوزه ادبیات در سال آینده خبر داد.

به گزارش ایسنا به نقل از  روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، همایون امیرزاده در آیین پایانی سومین دوره جایزه ادبی هنری سیلک با اشاره به فرهنگ غنی کاشان، از ضرورت حفظ میراث مکتوب سخن گفت و اظهار کرد: صیانت از ادبیات و داشته‌های ادبی به عنوان بزرگ‌ترین سرمایه و میراث معنوی کشور ضرورت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاشان با توجه به تمدن چندین هزارساله و تاثیرگذاریِ آن بر ادبیات خصوصا شعر کشور در دو سده اخیر، یکی از مناطقی است که ظرفیت بالایی در این حوزه دارد.

او افزود: نیازمند بازآفرینی و توسعه سرمایه‌های کهن فرهنگی هستیم. واگذاری این فعالیت‌ها به بخش خصوصی و نهادهای مردمی می‌تواند زمینه را برای تحقق این امر ایجاد کند. نمونه بارز آن نیز جایزه ادبی سیلک است که در سه سال گذشته گام‌های موثری در این حوزه برداشته است و قابلیت تکثیر در دیگر مناطق کشور را نیز دارد.

مشاور اجرایی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم از ایجاد یک ردیف بودجه مستقل برای حمایت از حوزه ادبیات در سال ۱۳۹۷ خبر داد و گفت: برای نخستین‌بار و با پیگیری‌های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه ادبیات به عنوان یک ردیف بودجه مستقل در بودجه سال آینده به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده است. با این اقدام ساماندهی و حمایت از انجمن‌های ادبی کشور از قالب یک راهبرد به دستورالعمل اجرایی تبدیل شده است.

در ادامه این مراسم،  منیر عسگرنژاد، دبیر جایزه‌ی ادبی هنری سیلک گفت: رویکرد ویژه به ادبیات ایرانی در کنار آثار ترجمه به منظور تحرک و پویایی در حوزه‌ی شعر و داستان کشور و نیز ایجاد فضای سازنده برای تبادل آرا و افکار اهل قلم، از اهداف و ضرورت­های برگزاری این جایزه‌ی مستقل است.

او با بیان استقبال بیشتر نویسندگان و شاعران از سومین دوره‌ی این جایزه گفت: امسال بیش از ۱۴۰ اثر داستانی و ۱۸۰ کتاب شعر چاپ اول در سال ۱۳۹۵به دبیرخانه‌ی جایزه ارسال شد و پس از داوری آثار ضمن ارج نهادن به تمامی کتاب‌های رسیده به دبیرخانه سه اثر «گربه ساکن چنار» محمد بکایی، «وقتی قوها پیر می‌شوند» خدیجه شریعتی و «بگذار برسانمت» محمدرضا گودرزی  به عنوان برگزیدگان این جایزه در بخش داستان شناخته شدند. همچنین با نظر هیات داوران کتاب‌های «بر ایوان چراغی نیست» سیروس نوذری، «ایرج میرزای تو» حسن بهرامی و «گناه باران» سید محمود علوی‌نیا به عنوان برگزیدگان جایزه ادبی در حوزه شعر معرفی شدند.

عسگرنژاد درباره ترکیب هیات داوران جایزه ادبی سیلک نیز گفت: در بخش داستان، ابوتراب خسروی، کیهان خانجانی و امیرعباس مهندس و در بخش شعر، منیر عسگرنژاد، مصطفی جوادی مقدم و سید مهدی رضوی‌زاده داوری آثار را بر عهده داشتند.

همچنین در این مراسم لوح تقدیر محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از دبیر برگزاری جایزه ادبی سیلک توسط نیکنام حسین‌پور، مشاور منابع و امور انسانی به منیر عسگرنژاد تقدیم شد.

بر اساس این گزارش، همچنین مشاوران معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به منزل احمد مشجری (محبوب کاشانی) یکی از پیشکسوتان ادبیات آیینی و شعر کاشان رفتند و به پاس تلاش و همت وی تقدیر لوح تقدیری را از سوی معاون امور فرهنگی به وی تقدیم کردند. استاد احمد مشجری یکی از آخرین بازمانده‌های انجمن ادبی صباست که نزدیک به ۲۰۰ سال قدمت ادبی دارد. وی در این دیدار برخی از خاطرات خود از حضور سهراب سپهری در انجمن‌های ادبی را بازگو کرد.

همچنین در ادامه هیات معاونت امور فرهنگی به خانه سید محمد صالحی؛ پژوهشگر و نویسنده کاشانی رفتند و با تقدیم لوح تقدیری از سوی معاون فرهنگی از خدمات وی در حوزه کتاب و کتابخوانی تقدیر کردند. سید محمد صالحی بیش از ۶۰ عنوان کتاب درباره اهل بیت(ع) ترجمه و تدوین کرده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۷۷۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه ویژه‌ای برای فرهنگ قزوین لحاظ کردیم

محمدمهدی اعلایی استاندار قزوین در نشست شورای فرهنگ عمومی استان قزوین که با حضور حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، گفت: آمار اقدامات انجام شده در حوزه فرهنگ و هنر استان قزوین نسبت به سال‌های گذشته با افزایش چشمگیری همراه است.

وی اضافه کرد: اگر بخواهیم با زبان برنامه و بودجه صحبت کنیم، در دولت سیزدهم وزن بودجه فرهنگی استان نسبت به گذشته افزایش داشته تا جایی که سال گذشته با انجام طرح شهید آوینی اقدامات خوبی در حوزه بودجه فرهنگی اتفاق افتاد.

استاندار قزوین تاکید کرد: قرارگاه ویژه‌ای را در استان قزوین راه اندازی کردیم تا با کمک و استفاده از ظرفیت دستگاه‌های اجرایی و دستگاه‌های امنیتی بر مسایل مهم استان تحلیل و بررسی صورت بگیرد.

اعلایی، یکی از دستاورد‌های مهم فرهنگی در راستای نشاط اجتماعی را توسعه ورزش دانست و بیان کرد: در این رابطه صعود تیم فوتبال شمس آذر قزوین به رقابت‌های لیگ برتر برای نخستین مرتبه در تاریخ ورزشی استان که تبعات مثبت فرهنگی بسیاری را نیز به همراه داشت تاکنون نشاط اجتماعی قابل قبولی را در استان ایجاد کرده است.

استاندار قزوین در ادامه بر انجام ماموریت دستگاه‌های اجرایی در استان تاکید کرد و گفت: صحبت در حوزه فرهنگی بسیار وسیع است چرا که فرهنگ مقوله‌ای سیار و انتزاعی است، به هرحال در حوزه ماموریتی دستگاه‌های متولی داریم که با وجود بهره مندی از اعتباراتشان بایستی در این حوزه نیز اهتمام لازم را داشته باشند.

به گفته وی، شورای فرهنگی عمومی استان قزوین در راستای تقویت سیاست‌های کلی کشور گام برمی دارد و در این راستا به اجرایی شدن هرچه بهتر وظایف دستگاه‌ها نیز کمک می‌کند.

اعلایی بیان کرد: استان قزوین در حوزه فرهنگ و شهادت دارای ارزش‌های غنی است و در وقایع ۲ سال گذشته که با جنگ ترکیبی دشمن نیز همراه بود، قزوین با کمترین آسیب فرهنگی مواجه بود که این مساله بیانگر وجود باور‌های عمیق اعتقادی رایج بین مردم این دیار بود.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی ردیف جداگانه بودجه برای قانون معلولان
  • معرفی نامزدهای جایزه ادبیات داستانی زنان
  • سهم «هیچ» از اقتصاد خلاق
  • معرفی سرگذشت رباعیات خیام و 4 کتاب دیگر
  • تکریم فرزندان مستقل بهزیستی در البرز
  • مشکل تامین ارز دارو داریم؛ اما وعده درمان سرطان رایگان می دهند! بودجه 1403 برای تامین دارو چه می گوید؟
  • جزئیات جایزه ملی داستان و بازآفرینی اعلام شد/ معرفی اصفهان به عنوان پایگاه روایتگری ادبی
  • گره تخصیص بودجه برای «رفع فقر سه دهک اول» باز نشد!؟
  • امور شهری کرمانشاه در انتظار تصویب لایحه بودجه!
  • بودجه ویژه‌ای برای فرهنگ قزوین لحاظ کردیم