Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: حوادث یمن قدرت نفوذ ایران را بالا برده و عربستان و اسرائیل در محاصره دوستان ایران قرار گرفته‌اند.

خبرگزاری تسنیم: محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، عصر دیروز (جمعه ۲۴ آذر) در جمع دانشجویان و اساتید دانشگاه امام صادق (ع) که در قالب مجمع آل‌یاسین برگزار شد، گفت: منطقه‌ای که ما در آن زندگی می‌کنیم، محل منازعه دو قطب شرق و غرب عالم بوده و سرنوشت این منطقه را این دو قطب تعیین می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
روزگاری اتحاد جماهیر شوروی و آمریکا کشور‌های منطقه و سرنوشت آن‌ها را بین خود تقسیم کرده بودند. انقلاب اسلامی اولین پدیده‌ای بود که تن به هیچ‌یک از این دو قدرت نداد و شکافی در مرز بین آن دو به‌وجود آورد. جنگ تحمیلی هشت‌ساله توافق دو قطب برای پر کردن این حفره بود. امام فرمودند: دست آمریکا از آستین شوروی بیرون آمد. نظام صدام عمیقاً وابسته به سلاح‌های شوروی بود. اولین کشتی با ما را این دو قدرت به‌طور هم‌زمان گرفتند و همه می‌گفتند که جنگ تحمیلی بیست سال طول می‌کشد.

رضایی با اشاره به حادثه فروپاشی شوروی، گفت: یکی از این دو قدرت از صحنه خارج شد و کشور‌های وابسته به شوروی و کشور‌های درون اتحاد جماهیر، آزاد شدند. با فروپاشی شوروی خلأ در منطقه به‌وجود آمد و آمریکایی‌ها آمدند تا با جنگ این خلأ را پر کنند. افغانستان، عراق و سوریه و لبنان از اهداف آمریکایی‌ها بود و می‌خواستند با تسلط بر این منطقه، جمهوری اسلامی را از بین ببرند و به‌نوعی با روسیه همسایه شوند، با این حال آمریکا نه‌تن‌ها به پیشروی نائل نشد، بلکه عقب نشست و مشکلات جدی پیدا کرد. در عراق مسلمانان انقلابی سر کار آمدند. در افغانستان هم آمریکایی‌ها توفیقی نیافتند. آمریکایی‌ها عراق را از دست دادند؛ به‌طوری که شیعیان در این کشور مسلط شدند و عراق پایگاه جدیدی برای خیزش مسلمانان شد. هنگامی که حوادث داعش رقم خورد، آمریکایی‌ها هم مخالف و هم موافق داعش بودند. آن‌ها بدشان نمی‌آمد که نظام عراق سرنگون شود و امروز پس از آن‌که جمهوری اسلامی توانسته است داعش را شکست دهد، کمربندی جدیدی تشکیل شده که برای آمریکایی‌ها بسیار تلخ و ناگوار است، از این رو ترامپ قطعاً به‌دنبال راهکار جدیدی است. از سویی حوادث یمن، قدرت نفوذ ایران را بالا برده و عربستان و اسرائیل در محاصره دوستان ایران قرار گرفته‌اند.

رضایی با اشاره به سیاست‌های خصمانه دولت آمریکا علیه ملت ایران گفت: ترامپ می‌خواهد با طرح‌های جدید، فشار‌های مضاعفی را بر ایران تحمیل کند و آمریکا و هم‌پیمانانش در چهارسال آینده فشار‌های خود را شدت خواهند داد. کانون این آرایش جدید، اسرائیل، عربستان و آمریکاست و از بحث سعد حریری در لبنان تا نمایش موشکی دیروز و بحث‌های دیگر ادامه پیدا خواهد کرد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مهمترین نقطه‌ای که دشمنان ما روی آن دست گذاشته‌اند، اقتصاد ایران است؛ چرا که در این مقوله ضعف داریم و همین موضوع آن‌ها را به موفقیت امیدوار کرده است. بیش از ده سال است که مقام معظم رهبری برای سال‌ها عناوین اقتصادی انتخاب می‌کنند؛ زیرا دعوای اصلی در اقتصاد است. در مصاف امروز ما در منطقه، اقتصاد می‌تواند اقتدار ما را حفظ کند و یا خدای ناکرده دستاورد‌های ما را از ما بگیرد.

وی با اشاره به مزایای استفاده از فرصت‌های پدیدآمده پس از شکست داعش گفت: در حال حاضر ۴۰ درصد ساختمان‌ها در سوریه ویران شده و هزینه بازسازی زیادی را می‌طلبد. ما امروز به‌راحتی می‌توانیم از طریق راه‌آهن به بنادر سوریه دسترسی پیدا کنیم و باید تولید، فناوری و معادن خود را فعال کنیم. عراق نفت فراوانی دارد که لازم است در مناقصات نفتی آن‌ها برنده شویم. اگر نتوانیم از این فرصت‌ها استفاده کنیم، دیگران استفاده خواهند کرد. آمریکایی‌ها اقتصاد ما را می‌شناسند و امیدوارند ما را در داخل کشور از طریق اقتصاد زمین بزنند. اگر می‌خواهیم اقتدار خود را در منطقه حفظ کنیم و در داخل در مقابل تحریم‌ها پایداری کنیم، باید به اهمیت مقوله اقتصاد توجه داشته باشیم.

رضایی گفت: عده‌ای در داخل می‌خواهند با بحث‌های حاشیه‌ای، توجه ما را از اقتصاد دور کنند. جنگ ما جنگ اقتصادی است و با جوشش از درون قابل مدیریت است. اگر تحول اقتصادی را تسریع نکنیم، باید به مرز‌های خود برگردیم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با طرح این پرسش که "اگر گفته شود دولت‌ها به‌فکر اقتصاد ملی نیستند، قابل پذیرش نیست، اما به‌راستی چرا با وجود این‌همه متخصص موفق نمی‌شوند؟ " افزود: اقتصاد ایران بدون یک نهضت اجتماعی ــ اقتصادی موفق و شکوفا نمی‌شود. مهمترین معیار، شاخص رشد اقتصادی است که در چهل سال بعد از انقلاب، تغییر معناداری نداشته است. رشد اقتصادی، مدیریت اقتصادی و بهره‌وری و نظم می‌خواهد و به آمدن این و رفتن آن مسئول ربطی ندارد.

رضایی با تأکید بر لزوم برپایی یک نهضت اجتماعی ــ اقتصادی در جامعه، گفت: جامعه ما باید آماده مجموعه‌ای از اتفاقات شود. زندگی مردم باید تغییر کند و تولید به جایگاه خود برسد. دولتمردان ما باید از روحیات تکنوکراتی خارج شوند. ما منابع مختلفی داریم و می‌توانیم با انرژی آزادشده اجتماعی به شکوفایی اقتصادی برسیم.

رضایی در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان دانشگاه امام صادق با اشاره به لزوم توجه به مسائل داخلی اقتصاد ایران، گفت: اقتدار بیرونی ما و ضعف‌های داخلی ما یک کلید دارد و آن اقتصاد است و کلید اشتباهی فاقد کارایی است. نهضت اجتماعی ــ اقتصادی، یک نیاز واقعی است. اقتصاد باید به عزمی عمومی تبدیل شود و به‌عنوان یک مبارزه و فعالیت انقلابی که ثروت، تولید و اشتغال را در خود جا داده است، مورد توجه قرار گیرد. چینی‌ها دو هدف را برای خود تعیین کرده‌اند و می‌خواهند با اقتصاد خود تا هلند پیش بروند؛ به‌طوری که از طریق اقتصاد، فرهنگ و سیاست خارجی خود را دنبال می‌کنند. اقتصاد وسیله‌ای برای مبارزه است. باید بازار‌های منطقه را با خنثی کردن تحریم‌های آمریکا دنبال و ریال خود را در منطقه مانند دلار فراگیر کنیم. باید طریقت اقتصاد را از حالت کلاسیک خارج کنیم و مردم را به صحنه بیاوریم. باید توزیع عادلانه ثروت را جدی بگیریم و فساد اداری و اقتصادی را که یک مانع جدی است از سر راه برداریم تا ضمن مبارزه با فساد آن هم به‌طور بی‌رحمانه، بتوانیم به شکوفایی اقتصادی بیندیشیم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتقاد از اشتباهات دولت‌ها در عرصه اقتصاد و همین طور بودجه تنظیم‌شده برای سال آینده گفت: برخی مسئولان، اشتباهی در جایگاه مدیریت قرار گرفته‌اند. هر روز اتومبیل اقتصاد را به در و دیوار می‌کوبند. بودجه‌ای که تنظیم شده، چک کشیدن روی هوا است. مدیریت اقتصادی کشور به‌اشتباه به بعضی از این آقایان سپرده شده است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: واقعیت این است که هر کشوری باید روی پای خود راه برود. اقتصاد ما هم باید با روحیات، فرهنگ، مذهب و جغرافیای ما سازگار باشد. باید چنین مدلی را طراحی کرد. دولت متمرکز در قانون مشروطه نبود. رضاشاه همه چیز را در تهران مستقر کرد و کل نظام شهری ما را به‌هم ریخت. ساختار مبادلات ما را عوض کرد و ما بعد از انقلاب ساختار از قبل تعیین‌شده را ادامه دادیم. اقتصاد بومی و اسلامی به ما حکم می‌کند که اقتصاد را ایالتی کنیم و اجازه دهیم که شهر‌ها و استان‌ها با هم رقابت کنند. در بند دوم سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی آمده است که رقابت‌های استانی و منطقه‌ای باید تقویت شود. این رقابت بدون اختیارات قابل‌دستیابی نیست. ما باید سیاست را از اقتصاد جدا کنیم و اقتصاد ما باید کمترین تأثیر را از تغییر دولت‌ها و مجالس بگیرد. با چنین اصلاحاتی، تولید فناوری و ثروت را در کشور خواهیم داشت. کانون این اصلاحات، دولت و مجلس است. مجمع تشخیص مصلحت نظام در سیاست‌گذاری به رهبر معظم انقلاب مشورت می‌دهد و ایشان تصمیم می‌گیرند و ابلاغ می‌فرمایند، بنابراین باید از بخش‌های اجرایی و تقنینی، مطالبه‌گری کرد و خارج از مکانیزم‌های قانونی نمی‌توان عمل نمود.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۷۷۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عضو ارشد کابینه جنگ اسرائیل؛ دنبال کودتای بزرگ هستیم | درخواست مهم از عربستان

به گزارش همشهری آنلاین «بنی گانتس» عضو ارشد کابینه جنگ رژیم صهیونیستی امروز سه شنبه در کنفرانس «فردا» مدعی شد این رژیم قدرت بالایی دارد و بزرگترین فاجعه‌ها را پشت سر کار گذاشته است اما اگر برای آینده برنامه‌ای نداشته باشد، این همه قدرت کافی نخواهد بود.

گانتس راجع به آینده غزه به روزنامه «یسرائیل هیوم» گفت جنبش حماس نباید در آینده بر غزه کنترل داشته باشد و از سوی دیگر رژیم صهیونیستی آزادی عمل خود را در این منطقه حفظ کرده و آن را اعمال کند و مدیریت مدنی باید از طریق یک نهاد فلسطینی که بخشی از حماس نیست، انجام شود.

وی افزود: برای تامین آینده باید کودتای استراتژیک و بزرگی در منطقه انجام دهیم و تحرک سیاسی صورت گیرد و به دنبال عادی سازی روابط با عربستان، تقویت اتحاد میانه‌روها در منطقه و ایجاد یک جبهه متحد در برابر محور رادیکال باشیم و این مهم تر از هر اقدا دیگری است.

ابتدای ماه آوریل، یک مقام آمریکایی تایید کرد «جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی این کشور، قرار است برای ادامه گفتگو با «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان درباره توافق عادی سازی روابط بین رژیم صهیونیستی و عربستان به ریاض سفر کند.

یک مقام آمریکایی دیگر به «سی‌ان‌ان» گفت: «این توافق بالقوه، که برخی آن را دارای چالش‌های دشوار می‌دانند، شامل عناصر بسیاری از جمله توافق نظامی آمریکا با عربستان سعودی است که از توسعه برنامه هسته‌ای غیرنظامی آن حمایت کند».

همچنین آکسیوس گزارش داد سالیوان به عربستان سعودی سفر خواهد کرد و با شاهزاده محمد بن سلمان یک «توافق بزرگ» که شامل عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی و یک معاهده دفاعی است، گفتگو خواهد کرد.

شایان ذکر است که عربستان سعودی پیش از این تایید کرده بود که قبل از توقف تجاوزات خود، عقب نشینی از غزه و به رسمیت شناختن کشور فلسطین، هیچ رابطه‌ای با تل‌آویو نخواهد داشت.

کد خبر 845047 برچسب‌ها اسرائیل خبر ویژه عربستان

دیگر خبرها

  • پیش بینی چشم انداز منفی اقتصادی تل آویو بدلیل تنش با ایران
  • تلویزیون عربستان: ایرانی‌ها در صورت حمله اسرائیل، منطقه را به آتش می‌کشند!
  • خم شدن کمر اقتصاد اسرائیل زیر بار جنگ غزه
  • هشدار سران سعودی و اماراتی درباره تشدید تنش‌ های منطقه‌ای
  • نماینده مجلس: کاش رئیسی، بلوچ بود
  • معین الدین سعیدی: کاش رئیسی، بلوچ بود؛ انتظار دارند صرفا مجیزگوی دوستان باشیم
  • معین الدین سعیدی: کاش رئیسی، بلوچ بود / با دلار ۶۷، ۶۸ هزار تومانی چه بلایی سر سفره مردم می آید؟
  • تاکید امیرقطر و ولیعهد عربستان سعودی بر جلوگیری از تنش در منطقه
  • درخواست مقام ارشد اسرائیل برای عادی سازی روابط با عربستان
  • عضو ارشد کابینه جنگ اسرائیل؛ دنبال کودتای بزرگ هستیم | درخواست مهم از عربستان