Web Analytics Made Easy - Statcounter

اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: افزایش اختیارات استان های کشور، ویژگی مهم و نقطه قوت لایحه بودجه سال 97 است و می طلبد که از این اختیارات به بهترین شکل ممکن استفاده شود.

به گزارش ایرنا، سید علی آقا زاده روز شنبه در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان مرکزی در اراک افزود: ساماندهی و اصلاح یارانه های نقدی و غیر نقدی ویژگی برجسته دیگر لایحه بودجه سال 97 است که نگاه واقع گرا را بر روند امور حاکم می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار کرد: تداوم پرداخت یارانه ها به شیوه کنونی خسارت های زیادی به همراه دارد اما اگر بخشی از منابع این بخش در زیرساخت های تولید، اشتغال، صنعت و معدن هدایتگری شود، تا پایان دولت دوازدهم می توان سالانه یک میلیون شغل پایدار ایجاد کرد.
وی بیان کرد: از طریق حذف بخشی از یارانه نقدی، 200 هزار میلیارد ریال صرفه جویی حاصل می شود که تزریق این حجم از منابع در حوزه طرح های عمرانی تاثیر مطلوبی در جامعه ایجاد خواهد کرد.
استاندار مرکزی ادامه داد: کاهش بودجه در لایحه دولت دوازدهم به دلیل واقعی بودن آن است و در این بودجه مشوق های ویژه ای نیز پیش بینی شده است.
آقازاده اظهار کرد: در 2 روز گذشته نشستی با معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در تهران برگزار شد که در این نشست دغدغه ها، نگرانی ها، شرایط و وضعیت بودجه ای، پیشرفت ها و موانع اقتصادی استان مرکزی مطرح شد.
وی گفت: استان مرکزی در بحث درآمدزایی بودجه کشور در رده 9 یا 10 قرار دارد اما، در مقوله منابع مالی و اعتباری که برای استان ها لحاظ شده در رده 24 کشور است.
استاندار مرکزی اضافه کرد: در این نشست رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور قول مساعد بر افزایش تخصیص بودجه سال 96 و سال 97 را داد که انتطار است این مهم از سوی نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی با جدیت دنبال شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی هم در این نشست گفت: لایحه بودجه سال آتی ویژگی های خاص دارد که برنامه ریزی عملیاتی، برقراری عدالت اجتماعی و ریشه کنی فقر از اهداف طراحی و تدوین آن است.
رقیه یادگاری افزود: در راستای این بودجه 34 درصد از دستگاه های ملی و 100 درصد دستگاه های استانی باید بودجه خود را بر مبنای عملکرد تدوین کنند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی ادامه داد: در بودجه پیشنهادی سال 97، ردیف های متفرقه از 337 به 138 ردیف رسیده و 199 ردیف متفرقه در ذیل اعتبارات دستگاه ها و اهداف آن ها قرار گرفته است.
یادگاری عنوان کرد: شماری از ردیف ها به استان ها واگذار شده به طوریکه سهم استان ها در اعتبارات هزینه ای از 4 و سه دهم درصد در سال 96 به 24 و سه دهم درصد در سال 97 افزایش می یابد.
وی گفت: 6 هزار طرح ملی نیمه تمام و 65 هزار طرح استانی نیمه تمام در کشور وجود دارد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی افزود: 32 درصد از بودجه عمرانی در لایحه بودجه کاهش یافته اما تلاش شده این کاهش با استفاده از طرح های مشارکت عمومی و خصوصی تامین شود.
یادگاری گفت: هدفمند کردن یارانه ها از دیگر ویژگی های لایحه بودجه سال 97 است و در این راستا بخشی از یارانه ها حذف خواهد شد اما، یارانه افراد تحت حمایت کمیته امداد، بهزیستی، زنان سرپرست خانوار، روستاییان محروم، بیماران صعب العلاج و بازنشستگانی که زیر 10 میلیون ریال حقوق دریافت می کنند حذف نمی شود.
وی عنوان کرد: 76 میلیون نفر در جامعه هر ماه یارانه نقدی را دریافت می کنند که با ساماندهی و هدفمند کردن یارانه ها این جمعیت به 41 میلیون و 800 هزار نفر کاهش می یابد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی ادامه داد: درآمدهای این استان در بودجه سال 96، 17 هزار و 900 میلیارد ریال پیش بینی شده بود که این رقم در بودجه سال 97 به میزان 18 هزار و 200 میلیارد ریال افزایش یافته است.
یادگاری تصریح کرد: میزان درآمدهای پیش بینی شده کشور در بودجه سال 97، 11 درصد افزایش یافته اما در استان مرکزی این افزایش 2 درصد است.
وی گفت: بودجه هزینه ای استان مرکزی از یک هزار و 900 میلیارد ریال در سال 96 به 2 هزار و 240 میلیارد ریال در بودجه سال 97 رسیده که این بخش از بودجه افزایش 17 درصدی را نشان می دهد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی اضافه کرد: اعتبارات تملک داریی و سرمایه ای این استان در بودجه سال 97، سه هزار و 670 میلیارد ریال پیش بینی شده است.
یادگاری عنوان کرد: اعتبارات نفت و گاز نیز از 480 میلیارد ریال به 500 میلیارد ریال و بحث 27 صدم درصد ورزش از 127 میلیارد ریال به 147 میلیارد ریال افزایش یافته است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی در این نشست گفت: بحث کاهش آسیب های اجتماعی از دغدغه های مهم رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهوری است.
فتح الله حقیقی افزود: در هر استان 12 نهاد مسئولیت ویژه پیشگیری و پیگیری مسائل آسیب های اجتماعی را برعهده دارند.
وی بیان کرد: اعتیاد و موادمخدر یکی از پنج آسیب مهم اجتماعی است که در شورای اجتماعی مطرح می شود و در هر فصل گزارشی از نتایج این شورا به رهبر معظم انقلاب ارایه می شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی اضافه کرد: ساماندهی معتادان متجاهر در راستای کاهش آسیب های اجتماعی و غربالگری این افراد امر ضروری است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
حقیقی بیان کرد: ساماندهی معتادان متجاهر در کاهش سایر جرایم نقش موثر دارد و نباید این افراد در جامعه رها شوند.
رئیس کل دادگستری استان مرکزی نیز در این نشست گفت: نگهداری معتادان متجاهر و جلوگیری از رها شدن این افراد در جامعه از مطالبات مهم مردم است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
حجت الاسلام قاسم عبداللهی افزود: باید کمک شود تا مکانی برای نگهداری معتادان متجاهر ایجاد شود زیرا رها شدن آنان نا هنجارها و آسیب های اجتماعی را افزایش می دهد و نباید نسبت به این موضوع بی تفاوت بود.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این نشست گفت: قانون بودجه سنواتی آیینه تمام نما از آنچه برای برنامه ها و اهداف یک ساله دولت پیش بینی شده را شامل می شود اما قوانین این بودجه دارای نواقصی است که عمده آن به ساختارهای اقتصاد برمی گردد.
علی اکبر کریمی افزود: بودجه کشور هزینه محور است و به نوعی کشور گران اداره می شود، اعتبارات هزینه ای از سال 89 تا 95 بر اساس آمار و ارقام سه و هفت دهم برابر افزایش یافته و در همین دوره اعتبارات عمرانی حدود 2 برابر افزایش داشته است.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وابستگی بودجه دولت به درآمدهای نفتی از دیگر مشکلات است، سال های 90 تا 95 سهم درآمدهای نفتی در بودجه عمومی دولت بالغ بر 37 درصد بوده و در برخی سال ها این رقم بالاتر نیز بوده است.
کریمی بیان کرد: وابستگی صندوق های بازنشستگی به بودجه عمومی دولت از موضوعات جدی دیگر است، یک میلیون و 300 هزار بازنشسته کشوری و 600 هزار بازنشسته لشکری در کشور وجود دارد که 95 درصد از حقوق بازنشستگان لشکری و 70 درصد از حقوق بازنشستگان کشوری از بودجه دولت پرداخت می شود.
وی با بیان اینکه طرح های عمرانی نیمه تمام از دیگر آسیب های کشور محسوب می شود گفت: 71 هزار طرح عمرانی نیمه تمام در کشور وجود دارد که از این تعداد 6 هزار طرح ملی و 65 هزار طرح استانی است.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: بودجه شرکت های و موسسات وابسته به دولت نیز آسیب هایی را به بودجه وارد کرده است و پرداخت یارانه باید به صورت هدفمند دنبال شود تا بتوان تحرک اقتصادی لازم را در کشور ایجاد کرد.
نماینده مردم تفرش، فراهان و آشتیان در مجلس شورای اسلامی هم در ادامه این نشست گفت: برنامه تحول نظام سلامت پس از چهار سال از فعالیت، بدهی های زیادی را به بار آورده که باید نگاه اصولی در حل نگرانی ها در این زمینه داشت.
محمد حسینی افزود: کسری احتمالی بودجه آموزش و پرورش نیز در حال پیگیری استو امید است به زودی برطرف شود.
نماینده مردم تفرش، فراهان و آشتیان در خصوص افزایش قیمت بنزین نیز گفت: این افزایش قمیت هیچ ارتباطی با بودجه سال 97 ندارد و مقرر شده تا از محل آن اشتغالزایی برای جوانان دنبال شود.
حسینی تصریح کرد: امسال یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای ایجاد اشتغال در نظر گرفته شده که برای سال آتی بحث اشتغال به عنوان دغدغه مهم مردم از طریق افزایش قمیت بنزین پیش بینی شده است.
در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان مرکزی طرح توسعه شهرک صنعتی زاویه توسط شرکت شهرک های صنعتی استان مرکزی در شهرستان زرندیه به وسعت 183 هکتار مطرح شد و طرح ساخت ناحیه صنعتی پلاک ثبتی 106 اصلی آشمسیان شهرستان خمین به مساحت هشت هکتار، واگذاری حق بهره برداری مدرسه 6 کلاسه خنجین و مجتمع بهزیستی بلا استفاده در روستای تلخاب به اداره کل فنی و حرفه ای و ایجاد مکانی موقت برای ماده 16استان مرکزی به تصویب رسید.
استان مرکزی با دارا بودن 12 شهرستان داراری یک میلیون و 429 هزار و 475 نفر جمعیت است.
3005/خبرنگار: معصومه صفری***انتشار دهنده:

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۷۹۶۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امور شهری کرمانشاه در انتظار تصویب لایحه بودجه!

شهردار کرمانشاه گفت: به دلیل عدم تعیین تکلیف لایحه بودجه ۱۴۰۳ و اصلاحیه بودجه ۱۴۰۲ در شورای کرمانشاه، امور شهری بلاتکلیف مانده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، نادر نوروزی امروز در حاشیه نشست با اعضای شورای شهر در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه بودجه شهرداری کرمانشاه در سال گذشته 4550 میلیارد تومان بوده است، اظهار داشت: این بودجه در شورای شهر مصوب شد و همانند سایر شهرها کل بودجه محقق نخواهد شد.

وی با بیان اینکه بخشی از بودجه به صورت نقدی و غیرنقدی محقق شد، عنوان کرد: این بودجه برای فعالیت‌های عمرانی، فرهنگی، خدمات شهری و امور داخلی شهرداری مصرف شده است.

نوروزی با اشاره به اینکه در سال گذشته 130 هزار تن و در سال 1401 حدود 150 هزار تن آسفالت در شهر کرمانشاه اجرا شده است، گفت: برنامه آسفالت کرمانشاه پنج ساله تنظیم شده که هر سال 20 درصد اجرا شود و بیش از 2000 کوچه و 300 خیابان اصلی روکش آسفالت و لکه‌گیری انجام شده است.

وی بیان کرد: برخلاف ادعای برخی از اعضای شورای شهر اعتبار پروژه‌های عمرانی به طور کامل هزینه شده و درخواست افزایش آن را داریم اما بودجه عمرانی با دریافت از سرفصل‌های دیگر افزایش یافته است و این ادعاها ناشی از عدم آگاهی یا داشتن اطلاعات اشتباه است.

بودجه فرهنگی کرمانشاه یک درصد کل بودجه است!

وی افزود: در زمینه برنامه‌های فرهنگی تمام بودجه مصرف نشده و بودجه تعریف شده 22 میلیارد تومان بوده که 13 میلیارد تومان هزینه شده و با توجه به تردد زائران اربعین و شهر خلاق و مراسم مختلف جشنواره‌های مختلفی در سال گذشته اجرا شد.

شهردار کرمانشاه با بیان اینکه برنامه‌های فرهنگی گسترده‌تری برای امسال در نظر گرفته شده و درخواست ما افزایش بودجه فرهنگی است، عنوان کرد: بودجه فرهنگی باید پنج درصد بودجه کل باشد در حالی که بودجه پیشنهادی برای امسال 6800  میلیارد تومان بوده و شورای اسلامی شهر آن را به 6300 میلیارد تومان تقلیل داده است.

وی با بیان اینکه بودجه فرهنگی شهر کرمانشاه بسیار محدود است، گفت: بودجه فرهنگی شهر اصفهان و همدان پنج درصد کل بودجه است و این میزان برای کرمانشاه کمتر از یک درصد است و این در حالی است که به ما ایراد گرفته می‌شود چرا به این میزان هزینه شده است.

شهردار کرمانشاه افزود: بودجه فرهنگی باید نسبت به سرانه یک میلیون نفر جمعیت باشد و بودجه تعریف شده از سوی شورای شهر به این منظور 24 میلیارد تومان است و این در حالی است که برای انجام کار اساسی در حوزه فرهنگی به 500 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

نوروزی با اشاره به اینکه لایحه بودجه در دی ماه و در موقعیت مقرر به شورا ارائه شده، اما در مهلت مقرر توسط شورا تصویب نشده است، گفت: براساس قانون شهردار در چنین مواردی می‌تواند از استاندار درخواست کند و من نامه را تقدیم استاندار کردم و به فرماندار ارجاع دادند و فرماندار در هفتم اسفند سال گذشته جلسه فوق‌العاده برگزار کردند و کلیات بودجه 1403 مصوب شد.

وی افزود: ریاست شورا مصوبه کلیات بودجه را تا 28 اسفند ماه به فرمانداری ارسال نکرد و سپس رئیس شورا 10 روز بعد از تصویب اولیه رأی‌گیری دیگری انجام داده و دو دوازدهم بودجه را به تصویب رسانده است. بنابراین دو مصوبه برای بودجه وجود داشته که مورد دوم غیرقانونی بوده و در هیئت تطبیق فرمانداری به این مصوبه ایراد گرفته و غیرقانونی دانسته شده اما به جهت ضرورت و پیشبرد امور شهری رد نشده و درعین حال تخلف آن در هیئت حل اختلاف رسیدگی می‌شود.

شهردار کرمانشاه افزود: از دی ماه تاکنون هنوز وضعیت بودجه مشخص نشده و تمام پیمانکاری‌ها و اقدامات انجام شده در حوزه زیباسازی و عمرانی و برگزاری انتخابات و مراسمات پایان سال با مشکلاتی مواجه است و همچنین برای خرید قیر برای آسفالت سال جدید منتظر ابلاغ بودجه هستیم.

نوروزی با بیان اینکه خدمات شهری دو منطقه از کرمانشاه شامل منطقه پنج و هفت با 3000 هکتار به بخش خصوصی واگذار می‌کنیم که نیرویی استخدام نشود عنوان کرد: ماشین‌آلات شهرداری نیز فرسوده هستند و برای همه این موارد یا هر گونه امور مالی در شهرداری نیازمند کد بودجه هستیم و تا بودجه نهایی نشود نمی‌توان از کد بودجه استفاده کرد و همه مناقصه‌ها به تأخیر می‌افتد.

فرمانداری و استانداری به موضوع عدم تصویب لایجه بودجه ورود کنند

وی گفت: مکاتباتی با رئیس شورای شهر و فرماندار انجام شده و استاندار ابلاغ کردند که وضعیت بودجه حداکثر تا 15 اردیبهشت ماه تعیین تکلیف شود و من امروز برای این موضوع در جلسه شورای شهر شرکت کردم. براساس قانون طرح دوفوریتی با حضور شهردار باید به رأی گذاشته شود و چنانچه رأی بیاورد بلافاصله باید در صحن مطرح شود و از ریاست شورا درخواست کردم اما نپذیرفتند و طرح بلاتکلیف باقی ماند و این در حالی است که ما با شورا مشکلی نداریم و در کمیسیون‌ها شرکت کرده‌ایم.

نوروزی در رابطه با ابهامات ایجاد شده در زمینه هزینه‌های شهرداری گفت: ریاست شورای شهر بودجه غیرنقدی را محاسبه نکرده و تحقق بودجه حدود 70 درصد است در حالی که رئیس شورا 50 درصد را عنوان می‌کند.

شهردار کرمانشاه با بیان اینکه به کل بودجه و حتی از تحقق نیز هیچ رقمی اضافه نشده و حتی کمتر از کل بودجه هزینه شده است افزود: سازمان فرهنگی درآمدی ندارد که محقق شود و باید از محل درآمد مناطق برای آن هزینه شود و این نشان می‌دهد بودجه گلوبال است و براساس ردیف‌هایی که شورا اجازه می‌دهد می‌توانیم مصرف کنیم و ما نیز همین کار را انجام دادیم.

استنکاف رئیس شورای شهر از رأی‌گیری اصلاحیه لایحه بودجه

شهردار کرمانشاه با اشاره به اینکه عدم طرح لایحه بودجه از سوی رئیس شورا استنکاف است زیرا من درخواست لایحه دوفوریتی را داشتم گفت: رئیس شورا اصرار دارد لایحه دوفوریتی اصلاحیه بودجه را به کمیسیون ارجاع دهد در حالی که این خلاف قانون است و زمانی که لایحه دوفوریتی رأی بیاورد بلافاصله باید در جلسه به رأی گذاشته شود. در این مرحله مراجع بالاتر باید رسیدگی کنند زیرا دو لایحه دو فوریتی اصلاحیه بودجه 1402 و لایحه بودجه 1403 بلاتکلیف مانده است و این در حالی است که لایحه 1403 باید تا 30 بهمن ماه مصوب می‌شد که ادعا کردند کلیات آن مصوب شده و به ما ابلاغ نشد و بعد هم گفتند دو دوازدهم آن مصوب شده است.

وی با اشاره به اینکه بازی کردن با الفاظ و مانع تراشی کردن مانع حقیقت نمی‌شود گفت: مدعی نیستیم اقدامات انجام شده در شهر کرمانشاه بدون ایراد بوده و کسی که چنین ادعایی داشته باشد اصلاح پذیر نیست.

شهردار کرمانشاه با اشاره به اقدامات انجام شده در 26 شهرک حاشیه‌ای شهر کرمانشاه افزود: ایجاد تقاطع همسطح در هشت ماه و ساخت معابر کمربندی شهر از جمله اقدامات عمرانی انجام شده است و اکنون نیز در حال فعالیت روی پل قره‌سو هستیم که گره ترافیکی جنوب به شمال شهر رفع شود و 50 درصد پیشرفت دارد. قطار شهری که 10 سال متوقف بوده اکنون 1000 میلیارد تومان اعتبار دریافت کرده و با شتاب پیش خواهد رفت.

ورشکستگی شهرداری کرمانشاه صحت ندارد

وی عنوان کرد: دارایی‌های شهرداری چندین برابر بدهی‌های آن است و طلبی که رئیس شورا عنوان می‌کنند مربوط به بانک ملت است که البته ما خود را بدهکار نمی‌دانیم و طرح دعوا شده و بیش از 2000 میلیارد تومان طلب بانک ملت در تعهدات دولت است. به بدهکاری شهرداری کرمانشاه به بانک ملت در 20 سال گذشته رسیدگی نشده و با سود بدهی به بیش از 2000 میلیارد تومان رسیده اما ما این رقم را جزو تعهدات کرمانشاه نمی‌دانیم. در دو سال گذشته نه تنها  از بانک تسهیلاتی دریافت نکرده‌ایم بلکه بدهی گذشته از جمله بدهی 220 میلیارد تومانی به بانک شهر نیز تسویه شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واکنش تازه چین به بودجه آمریکا برای حمایت از تایوان
  • مشکلات بانوان را باید با راهکار‌های استانی و بومی مرتفع کرد
  • کاهش ۷۰ هزار میلیاردی درامدهای مالیاتی در بخش دوم بودجه
  • عدم تعیین تکلیف لایحه بودجه ۱۴۰۳ شهرداری کرمانشاه
  • بلاتکلیفی بودجه شهرداری کرمانشاه در ۱۷۵اُمین جلسه شورای شهر
  • امور شهری کرمانشاه در انتظار تصویب لایحه بودجه!
  • انحراف در بودجه شهرداری کرمانشاه
  • تخصیص‌های بودجه‌ پیش از تصویب جداول به صورت علی‌الحساب است
  • دارویار ۱۲۰ همت بودجه نیاز دارد
  • برنامه‌ریزی‌ استان مرکزی برای نیمه خرداد