Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@01:54:56 GMT

دارورسانی به تومورهای سرطانی با استفاده از اسپرم

تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۸۱۹۴۴

دارورسانی به تومورهای سرطانی با استفاده از اسپرم

تهران-ایرنا- گروهی از محققان آلمانی در مطالعه ای نشان دادند که اسپرم را می توان به ابزاری برای دارورسانی به تومورهای سرطانی تبدیل کرد.

به گزارش روز شنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی نیوساینتیست، پیدا کردن روشی برای ارائه دارو به تومورهای سرطانی بدون تاثیر بر بافت سالم اطراف تومورها، چالش و مشکلی است که محققان برای حل آن تلاش می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اکنون گروهی از محققان موسسه تحقیقاتی Leibniz در درسدن آلمان در یک مطالعه نشان دادند که اسپرم را می توان به یک ابزار مناسب برای دارو رسانی به تومور تبدیل کرد.
اسپرم ها ویژگی های زیادی برای دارو رسانی دارند؛ از جمله این که تحرک طبیعی دارند، می توانند دارو را محصور کنند به طوری که توسط مایعات بدن حل نشود و یا به بیرون نشت نکند؛ همچنین اسپرم ها می توانند از داروها در برابر آنزیم هایی که قادر به تجزیه آنها هستند، محافظت کنند.
اسپرم ها همچنین مانند سایر انواع سلولی - برای مثال باکتری - باعث ایجاد واکنش های ایمنی در بدن نمی شوند و دیگر این که تکثیر نمی شوند و کلونی های ناخواسته تشکیل نمی دهند.
محققان در این مطالعه ابتدا نشان دادند که غوطه ور کردن اسپرم در یک دارو که در این مورد یک داروی سرطان به نام doxorubicin بود، به اسپرم اجازه می دهد که ماده دارویی را مصرف کرده و درون خود ذخیره کند.
محققان در محیط آزمایشگاه با قرار دادن این اسپرم های حاوی دارو بر یک نوع تومور متوجه کاهش حدود 90 درصدی سلول های زنده سرطانی تنها بعد از 72 ساعت شدند.
به علاوه محققان با قرار دادن کلاهک های کوچک فلزی روی سلول های اسپرم امکان هدایت این سلول ها را توسط یک آهن ربا ایجاد کردند؛ این کار به محققان اجازه داد با کنترل مسیر اسپرم ها، آنها را به تومور برسانند.
زمانی که اسپرم ها به تومور رسیدند، گیره های کلاهک باز شد تا اسپرم ها پس از آزاد شدن بتوانند در تومور نفوذ کنند.
محققان در این مطالعه نشان دادند که اسپرم در پیدا کردن سلول های سرطانی بهتر از غوطه ور کردن تومور در دارو عمل می کند زیرا اسپرم می تواند با نفوذ به درون سلول های تومور، دارو را به اعماق آن برساند.
محققان یافته های این مطالعه اولیه را که به تازگی در نشریه ACS Nano منتشر شد، امیدوار کننده عنوان کردند.
علمی**2038**
مترجم: درنا محمدیان* انتشار: محتشمی پور
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با کانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
ttps://telegram

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۸۱۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف جانوری با «170 چشم» در سواحل چین (+عکس)

بر اساس مطالعه ای که در 12 آوریل در مجله معتبر Zoosystematics and Evolution منتشر شد، محققان در سال 2023 از خط ساحلی سنگی Huidong در چین بازدید کردند تا حیات دریایی در منطقه جزر و مدی را بررسی کنند.

به گزارش فرادید، در این مطالعه، محققان سه کرم کوچک و «مسطح» پیدا کردند. آنها با نگاهی دقیق‌تر به این حیوانات دریایی متوجه شدند که گونه جدیدی را کشف کرده‌اند که قبلا به صورت علمی توصیف نشده است؛ جانوری که نامش را Prosthiostomum huidongense یا کرم پهن دریایی هویدونگ گذاشته‌اند.

طبق این مطالعه، طول کرم‌های پهن دریایی می‌تواند به حدود نیم اینچ برسد. آنها بدنی بیضی شکل و دراز با انتهای گرد دارند. تصاویر منتشر شده توسط محققان شکل کلی بدن و رنگ صورتی کرم‌ها را نشان می‌دهد.

بر اساس این مطالعه، گونه جدید مانند سایر کرم‌های مسطح دریایی هم‌خانواده، دارای دستگاه تناسلی نر و ماده است. اما نکتۀ جالب توجه این است که به گفته محققان، کرم‌های پهن دریایی Huidong حداقل 170 چشم روی سر خود دارند. اکثر این چشم‌ها، یعنی دست‌کم 140 تای آن‌ها، در نواری رنگین‌کمانی‌شکل در نزدیکی بالای سرشان قرار گرفته‌اند.

بقیه چشم‌ها، یعنی بین 30 تا 40 تای آنها نیز در یک محیط  Vشکل معکوس به صورت جداگانه گروه‌بندی شده‌اند. این چشم‌ها مانند نقاط سیاه کوچک به نظر می‌رسند و تا حدی شبیه به خال‌های روی بدن کرم‌ها هستند.

نقاط سیاه و پررنگ در تصویر سمت راست چشم‌های جانور هستند؛ در نمودار سمت چپ محل دقیق چشم‌ها در بدن جانور مشخص شده است.

گونه جدید جزء گروهی از کرم‌های مسطح دریایی است که معمولاً به آنها پلی‌کلاد می‌گویند. پلی‌کلادها کرم‌هایی شکارچی هستند که از سخت‌پوستان، صدف‌ها و دیگر جانوران دریایی تغذیه می‌کنند. کرم‌های مسطح دریایی Huidong در زیر صخره‌ها در منطقه جزر و مدی ساحلی یافت شدند.

محققان گفتند که این گونه جدید را بر اساس منطقه Huidong که در آن کشف شد و تا کنون تنها منطقه‌ای که در آن یافت شده است، نامگذاری کرده‌اند. تجزیه و تحلیل DNA نشان داد که گونه جدید حداقل 20 درصد واگرایی ژنتیکی با سایر گونه‌های مرتبط دارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی در شناسایی منشاء سرطان‌‌‌ بهتر از انسان است
  • کشف جانوری با «170 چشم» در سواحل چین (+عکس)
  • بهترین رژیم غذایی برای سلامت مغز | غذاهای مفید برای ترمیم سلول های مغز را بشناسید
  • درمان MS با کمک نانومواد ممکن شد
  • یافته محققان ژاپنی؛ مکمل آنتی اکسیدانی ترکیبی در تقویت حافظه و شناخت موثر است
  • نتیجه پژوهش محققان؛ رژیم فستینگ می تواند به سلامت روده کمک کند
  • رژیم فستینگ می تواند از سلامت روده با افزایش سن محافظت کند
  • کاربرد عجیب پلک که نمی‌دانستید!
  • مواد شوینده‌ خانگی چه ضرری برای سلامت ما دارند؟
  • درمان بیماران مبتلا به MS ساده‌تر می‌شود