Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون منابع انسانی قوه‌قضاییه گفت : هم اکنون هشت و نیم درصد کل قضات، زن هستند که این تعداد می‌تواند به 10 درصد هم افزایش یابد اما باید توجه داشت چون امکان کار برای خانم‌ها در قوه‌قضاییه کمتر است، پست‌های کمتری را هم تصدی می‌کنند.

ایران آنلاین /حجةالاسلام والمسلمین علیرضا امینی، صبح امروز (جمعه) 24 آذر در نشست خبری آزمون قضاوت که با شرکت نزدیک به 30 هزار داوطلب در 22 مرکز استان برگزار شد، اظهار کرد: به برکت تلاش‌های انجام شده در سال‌های اخیر به ویژه برنامه پنجم توسعه، در حال حاضر حدود 11 هزار قاضی در سراسر کشور وجود دارد که از این تعداد 10هزار 200نفر در دادگستری‌ها اعم از دادسراها و محاکم، 400 نفر در مراجع قضایی کشوری مانند دیوان عالی کشور، دیوان عدالت اداری و دادسرای دیوان عالی، 200 در سازمان‌های تابعه دستگاه قضا و 50 نفر هم در ستاد مشغول به کار هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مقام عالی قضایی گفت که از مجموع قضات فعال در دستگاه قضا، 8.5 درصد یعنی حدود 920 نفر، قضات زن هستند و حدود 23درصد قضات تحصیلات حوزوی دارند. 

امینی با بیان اینکه قبل از برنامه پنجم توسعه، حدود هفت هزار قاضی در کشور داشتیم افزود: خوشبختانه این تعداد افزایش یافت به طوری که از ابتدای سال 90 تا کنون، حدود پنج هزار و 400 جدید جذب شدند.

وی به برگزاری آزمون‌های مختلف برای تصدی منصب قضا اشاره کرد و گفت: مجموعاً در سال 96، حدود 78 هزار نفر در آزمون‌های مختلف از جمله آزمون قضاوت ویژه شوراهای حل اختلاف، آزمون اختصاصی و آزمون عمومی تصدی منصب قضا شرکت کردند.

جذب سالانه 800 قاضی در برنامه ششم

معاون منابع انسانی قوه‌قضاییه در ادامه با بیان اینکه پیش‌بینی شده در قالب برنامه ششم توسعه، سالانه 800 قاضی جذب شود اظهار کرد: همچنین در قالب قانون برنامه ششم توسعه، اجازه داده شده چهار برابر جذب قضات، کارمند اداری جذب کنیم.

امینی خاطرنشان کرد: آزمون قضاوت امروز، آخرین آزمون سال 96 است که هفته اول بهمن ماه، نتایج آزمون تستی اعلام می‌شود و افراد واجد شرایط، 27 بهمن در آزمون تشریحی شرکت می‌کنند و نتایج آزمون نشریحی نیز، فروردین سال بعد اعلام می‌شود. سال گذشته 45 هزار نفر در آزمون‌های عمومی شرکت کردند که چهار هزار نفر به آزمون تشریحی راه یافتند و در نهایت حدود نیم درصد از تعداد کل شرکت‌کنندگان یعنی 270 نفر به گزینش معرفی شدند. 

این مقام مسئول با بیان اینکه داوطلبان تصدی منصب قضا، آزمون‌های مختلفی را طی می‌کنند گفت: این افراد پس از طی آزمون‌های تستی و تشریحی، به گزینش معرفی می‌شوند که مرحله گزینش حدود یکسال به طور می‌انجامد. افراد بین یک تا دو سال حسب مورد مراحل کارآموزی شامل کارورزی در محاکم و حضور در دوره‌‌های آموزشی را طی و نهایتاً با اخذ ابلاغ قضایی، به عنوان دادیار و بعضاً دادرس، کار خود را آغاز می‌کنند.

30 تا 40 درصد پست‌های قضایی بلاتصدی است

معاون منابع انسانی قوه‌قضاییه در پاسخ به این سئوال که هم اکنون چه تعداد از پست‌های قضایی و اداری در دستگاه قضا بلاتصدی است و به چه تعداد قاضی و کارمند برای رسیدن به استاندارها نیاز است، گفت: استاندارد شغل قضاوت بر اساس شاخص‌های جمعیتی و تعداد پرونده‌های موجود تعیین می‌شود. با وجود اینکه در قرالب برنامه پنجم، بیش از پنج هزار قاضی جذب کردیم اما همچنان کمبود داریم زیرا در سال 90، تعداد پرونده‌های دستگاه قضا حدود 9 میلیون بود اما امروز این رقم به حدود 15 میلیون و 600 هزار پرونده رسیده است.

امینی با بیان اینکه هم اکنون 50 درصد پست‌های اداری و 30 تا 40 درصد پست‌های قضایی در قوه‌قضاییه بلاتصدی است، اظهار کرد: سرانه ماهانه قضات در دادسراها حدود 200 پرونده و در دادگاه‌ها 150 پرونده است و علی‌الاصول برای یک قاضی که 20 روز در ماه کار می‌کند، این عددها زیاد است.

وی تصریح کرد: البته معتقدیم صرفاً با تزریق نیرو به دستگاه قضا مشکل حل نمی‌شود بلکه باید تغییراتی در برخی بخش‌ها و قوانین صورت گیرد تا کار قضات کمتر شود.

این مسئول در دستگاه قضا به بلاتصدی بودن 50 درصد پست‌های قضایی اشاره کرد و گفت: متأسفانه در طول برنامه پنجم به دلیل پایین بودن اعتبارات دولت، نتوانستیم کادر اداری مورد نظر را جذب کنیم اما موفق شدیم پست‌های قضایی را تا حدودی پوشش دهیم. حدود دو هفته گذشته نیز آزمون استخدامی اداری دستگاه قضا برگزار شد که نتایج آن دی اعلام و مجموعاً طی دو سال، شش هزار و 400 نفر به بخش اداری جذب می‌شوند.

امینی درباره علت منتشر شدن کلید سئوالات آزمون قضاوت گفت: ما تصمیمی مبنی بر منتشر نشدن کلید سئوالات نداشتیم و اگر هم تصمیمی گرفته شده، از ناحیه سازمان سنجش بوده است. اگر سازمان سنجش تشخیص دهد، کلید سئوالات منتشر می‌شود.

سالانه 250 قاضی از قوه‌ قضاییه می‌روند

معاون منابع انسانی قوه‌قضاییه در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه در سال‌های اخیر تعداد خروج قضاوت به ویژه قضات با سابقه از دستگاه قضا زیاد شده است گفت: به طور معمول سالانه 250 نفر از قضات از مجموعه دستگاه قضایی خارج می‌شوند که عمده اینها به خاطر بازنشستگی است. از قضاتی هم که به سن بازنشستگی می‌رسند، معمولاً درخواست می‌کنیم بمانند و با اذنی که رهبر معظم انقلاب اسلامی داده، به کارگیری قضات بازنشسته در دستگاه قضا، مانعی ندارد. ضمن اینکه در قانون شورا‌های حل اختلاف نیز استفاده از قضات بازنشسته پیش‌بینی شده است.

شرکت سالانه 500 وکیل در جذب اختصاصی قضاوت

امینی در واکنش به اینکه تعداد زیادی از قضات به حرفه وکالت مشغول می‌شوند اظهار کرد: افراد زیادی هم از وکلا داریم که در قالب جذب اختصاصی، داوطلب قضاوت می‌شوند و اینها کسانی هستند که حداقل پنج سال سابقه وکالت مؤثر دارند. 

رد 40 درصد متقاضیان قضاوت در مرحله احراز شخصیت

معاون منابع انسانی قوه‌قضاییه در ادامه با بیان اینکه از سال گذشته مرحله احراز شخصیت به گزینش قضات اضافه شده است افزود: قطعاً احراز شخصیت کار سنگینی است و اگر در افراد اختلال شخصیت مشاهده شود، اعلام عدم پذیرش می‌شود  که البته قابل اعتراض و بررسی مجدد است. بر اساس آمارهای موجود، سال گذشته 40 درصد افرادی که تمام مراحل را طی کرده بودند در مرحله احراز شخصیت مورد قبول قرار نگرفتند.

افزایش قضات زن به 10 درصد

امینی در خصوص جذب قضات زن نیز گفت: خانم‌هایی که وادر دستگاه می‌شوند، بیشتر در دادیاری‌ها مشغول به فعالیت هستند و تعدادی نیز به عنوان بازپرس کار می‌کنند؛ البته برخی از قضات زن نیز به عنوان معاون دادستان یا رییس دادگستری مشغول فعالیت هستند.

وی درباره جذب مشاور قضایی زن برای دادگاه‌های خانواده نیز اظهار کرد: متأسفانه هنوز نتوانسته‌ایم پست‌های مشاور قضایی زن در دادگاه‌های خانواده را تکمیل کنیم زیرا اولاًٌ افرادی که در این پست‌ها مشغول می‌شوند باید چهار سال سابقه داشته باشند و ثایناً در مناطقی که دادگاه خانواده تشکیل می‌شود، قاضی زن به تعداد کافی نداریم.

معاون منابع انسانی قوه‌قضاییه تصریح کرد: هم اکنون هشت و نیم درصد کل قضات، زن هستند که این تعداد می‌تواند به 10 درصد هم افزایش یابد اما باید توجه داشت چون امکان کار برای خانم‌ها در قوه‌قضاییه کمتر است، پست‌های کمتری را هم تصدی می‌کنند.

امینی در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه گفته می‌شود دستگاه قضا در جذب قضاتی که سابقه فعالیت سیاسی دارند، سخت‌گیری بسیاری دارد و کلاً رویکرد قوه قضائیه در جذب داوطلبانی که سابقه فعالیت سیاسی دارند چیست، گفت: چیزی به نام شاخص سیاسی در آیتم‌های ما نیست. البته ممکن است فردی سوء سابقه امنیتی داشته باشد که مخل کار قضاست. کسی که می‌خواهد قاضی باشد باید حسن شهرت داشته باشد.

وی ادامه داد: اینکه متقاضی تصدی منصب قضا، در انتخابات به چه کسی رأی داده مهم نیست و این موضوع نه در گزینش اداری و نه در گزینش قضایی لحاظ نمی‌شود. تا کنون هم ندیده‌ام کسی صرفاً به خاطر یک سلیقه سیاسی پذیرفته نشود اما اگر فعالیت سیاسی فرد منجر به محکومیت یا سوءسابقه شود، حتماً مؤثر خواهد بود./تسنیم

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۸۴۴۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت کنکور ۱۴۰۳ با آزمون «علوم ریاضی» و «علوم انسانی» آغاز شد

به گزارش خبرنگار مهر، آزمون اختصاصی هر یک از گروه‌های آزمایشی نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ در ۴۱۲ شهرستان و بخش مختلف کشور در روزهای پنجشنبه ۶ اردیبهشت و جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.

در این آزمون در مجموع یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب ثبت نام کرده‌اند که ۶۳ درصد آنها زن و ۳۷ درصد مرد هستند. در آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو- معلم نیز ۶۶۰ هزار و ۳۹۳ نفر ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد ۶۶ درصد زن و ۳۴ درصد مرد هستند. تعداد ثبت نام کنندگان عادی ۴۹۲ هزار و ۱۲۵ نفر و تعداد ثبت نام کنندگان فرهنگیان ۶۶۰ هزار و ۳۹۳ نفر است.

تعداد ثبت نام کنندگان عادی ۴۹۲ هزار و ۱۲۵ نفر و تعداد ثبت نام کنندگان فرهنگیان ۶۶۰ هزار و ۳۹۳ نفر است.

آزمون گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی در صبح پنجشنبه ۶ اردیبهشت با ۱۲۸ هزار و ۳۶۲ داوطلب و آزمون گروه آزمایشی علوم انسانی در صبح پنجشنبه ۶ اردیبهشت با ۳۸۴ هزار و ۹۶۰ داوطلب آغاز شده است.

بر اساس تغییرات آزمون سراسری از سال گذشته، دروس عمومی از آزمون حذف شده اند و به این ترتیب داوطلبان باید به سوالات دروس تخصصی پاسخ دهند.

در آزمون گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی دو دفترچه داده می شود که دفترچه شماره ۱ شامل درس ریاضی با ۴۰ سوال و ۷۰ دقیقه زمان پاسخگویی و دفترچه شماره ۲ شامل دروس فیزیک و شیمی با ۶۵ سوال و ۷۵ دقیقه زمان پاسخگویی است.

در آزمون گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی از تعداد ۱۲۸ هزار و ۳۶۲ داوطلب تعداد ۴۷ هزار و ۱۱۲ نفر معادل ۳۷ درصد داوطلبان زن و تعداد ۸۱ هزار و ۲۵۰ نفر معادل ۶۳ درصد داوطلبان مرد هستند.

در آزمون گروه آزمایشی علوم انسانی دو دفترچه داده می شود که دفترچه شماره ۱ شامل دروس ریاضی، زبان و ادبیات فارسی، علوم اجتماعی و روانشناسی با ۸۰ سوال و ۸۵ دقیقه زمان پاسخگویی و دفترچه شماره ۲ شامل دروس زبان عربی، تاریخ، جغرافیا، فلسفه منطق و اقتصاد با ۸۰ سوال و ۷۵ دقیقه زمان پاسخگویی است.

در آزمون گروه آزمایشی علوم انسانی از تعداد ۳۸۴ هزار و ۹۶۰ داوطلب تعداد ۲۵۰ هزار و ۳۴۵ نفر معادل ۶۵ درصد داوطلبان زن و تعداد ۱۳۴ هزار و ۶۱۵ نفر معادل ۳۵ درصد داوطلبان مرد هستند.

به گزارش مهر، نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ با برگزاری آزمون گروه‌های آزمایشی علوم ریاضی و فنی و علوم انسانی صبح روز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ماه، هنر و زبان‌های خارجی عصر همان روز و گروه آزمایشی علوم تجربی صبح روز جمعه ۷ اردیبهشت ماه در ۴۱۲ شهر، ۶۲۴ حوزه اصلی و ۱۹۹۳ حوزه فرعی برگزار خواهد شد.

فرآیند برگزاری آزمون صبح‌ها رأس ساعت ۸ صبح و بعدازظهر ساعت دو و نیم بعدازظهر آغاز می‌شود و دربِ حوزه‌های امتحانی به ترتیب رأس ساعت ۷:۳۰ صبح و دو بعدازظهر بسته خواهد شد.

کد خبر 6088169

دیگر خبرها

  • باید با شکات حرفه‌ای که قصد تخریب قضات و قوه قضاییه را دارند، برخورد شود
  • نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ برگزار شد
  • شناسایی قضات فاضل و انقلابی رویکرد قوه قضاییه است
  • رقابت کنکور ۱۴۰۳ با آزمون «علوم ریاضی» و «علوم انسانی» آغاز شد
  • رقابت بیش از ۲۳ هزار هرمزگانی در مرحله اول کنکور از فردا
  • نام نویسی بیش از 23 هزار داوطلب هرمزگانی در مرحله اول کنکور
  • برگزاری بزرگترین ماراتن علمی کشور با حضور ۱۷۵۱۴ نفر در قم
  • زمان و تعداد سؤالات کنکور ۱۴۰۳+ اینفوگرافیک
  • رقابت ۱۷ هزار و ۵۱۴ داوطلب قمی در آزمون سراسری/ ۶۳ درصد داوطلبان زن هستند
  • اینفوگرافی/ زمان و تعداد سؤالات کنکور ۱۴۰۳