Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان امور مالیاتی از برخی سیاست‌های مربوط به معافیت مالیاتی انتقاد کرد و گفت: مثلا در برنامه ششم توسعه مقرر شده استان‌هایی که نرخ بیکاری آن‌ها بیش‌تر از میانگین کشور است از مالیات معاف شوند، سوال من اینجاست که چگونه می‌توان چنین تصمیمی گرفت؟ چه گروهی از افراد این استان‌ها باید معاف باشند و ...

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین برخی معافیت‌های کلی وجود دارد که باید در آن‌ها تجدید نظر شود.

به گزارش ایسنا، رئیس سازمان امور مالیاتی امروز در همایش اقتصاد ایران گفت: ضعف سیاست‌گذاری مالیاتی مساله‌ای جدی است. دولت باید به عنوان مجموعه‌ای که انتفاع کامل را از درآمدهای مالیاتی می‌برد، نقش سیاست‌گذاری خود را هم به درستی ایفا کند. متاسفانه در این زمینه تناقضی در رفتار دولتمردان وجود دارد.

وی ادامه داد: اقتصاد کشور دولتی است و بعضی از مدیران دولتی دستی در اداره اقتصاد دارند. اغلب کسانی که از مالیات منتفع می‌شوند، مودی هم هستند. به عنوان یکی از مصادیق تناقضات در نظام مالیاتی ماده ۱۲ قانون مالیات بر ارزش افزوده است که قبلا ۱۷ بند بود، در دولت اخیر به دو برابر افزایش پیدا کرده است. یعنی به جای اینکه مجموعه سیاست‌ها در نظر گرفته شود، هر کس بخش مربوط به خودش را در اقتصاد می‌بیند.

وی با اشاره به اقدامات دولت یازدهم در بخش مالیات، اظهار کرد: اقدامات خوبی در دولت یازدهم انجام شد. به عنوان مثال قانون مالیات مستقیم در سال ۹۴ اصلاح شد و قانون ارث به طور کلی عوض شد. همچنین در این سال‌ها تغییرات نظام اطلاعاتی، تحول همه جانبه در نظام مالیاتی را رقم زد.

تقوی نژاد با بیان اینکه در حال حاضر نسبت مالیات به GDP حدود ۸ درصد است، افزود: این رقم در افق برنامه ششم توسعه باید به ۱۱ درصد برسد. البته در حال حاضر با توجه به شرایط سهم مالیات در تولید ناخالص داخلی قابل قبول نیست. بخشی از موضوع هم به معافیت‌های مالیاتی برمی‌گردد. به طوری که در حال حاضر ۴۰ درصد اقتصاد از پرداخت مالیات معاف است.

وی افزود: با توجه به اهمیت مساله معافیت‌های مالیاتی، گزارشی در رابطه با معافیت‌ها و مشوق‌های مالیاتی برای دولت تهیه کرده‌ایم که قرار است این گزارش در اختیار دولت قرار گیرد و تا بر این اساس در خصوص معافیت‌ها و مشوق‌های مالیاتی اقدام شود.

او از برخی سیاست‌های بخش معافیت مالیاتی انتقاد کرد و گفت: مثلا در برنامه ششم توسعه مقرر شده استان‌هایی که نرخ بیکاری آن‌ها بیش‌تر از میانگین کشور است، از مالیات معاف شوند، سوال من اینجاست که چگونه می‌توان چنین تصمیمی گرفت؟ چه گروهی از افراد این استان‌ها باید معاف باشند و ... همچنین برخی معافیت‌های کلی وجود دارد که باید در آن‌ها تجدید نظر شود.

رئیس سازمان امور مالیاتی ادامه داد: در حدود سه سال مالیات علی‌الراس را حذف می کنیم و پس از آن شرط برخورداری از هر نوع معافیت مالیاتی اظهارنامه‌های مالیاتی خواهد بود. برای این منظور هم باید حساب شرکت‌ها روشن باشد و دفاتر مالی و حسابداری ارائه کنند.

وی  درباره اقدامات سازمان برای شناسایی فراریان مالیاتی، چنین توضیح داد: بر اساس اطلاعات سایر سامانه‌ها مانند پولشویی، از ۷۷ پرونده در سال گذشته به میزان ۹۹۰ میلیارد تومان مالیات گرفتیم که تا پیش از این سابقه نداشته است.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۸۵۳۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت مالیات بر ارث، الکترونیکی شد

تین نیوز

از تاریخ اول خردادماه ۱۴۰۳ وراث متوفیان ۱۳۹۵.۱.۱ و بعد از آن می توانند بدون مراجعه به ادارات امور مالیاتی ذیربط و صرفاً با مراجعه مستقیم به شعبه بانک ذیربط نسبت به پرداخت مالیات سپرده های متوفی و دریافت مابقی سپرده، اقدام کنند.

به گزارش تین نیوز به نقل از تابناک اقتصادی؛ سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرد: "در راستای تسهیل و تسریع بهره مندی مؤدیان مالیات بر ارث از سپرده های متوفیان نزد بانک ها و مؤسسات اعتباری، از تاریخ ۱۴۰۳.۱.۱ وراث متوفیان ۱۳۹۵.۱.۱ و بعد از آن می توانند بدون مراجعه به ادارات امور مالیاتی ذیربط و صرفاً با مراجعه مستقیم به شعبه بانک ذیربط نسبت به پرداخت مالیات سپرده های متوفی و دریافت مابقی سپرده، اقدام کنند.

بر این اساس پس از درخواست وراث با ارائه اسناد و مدارک مربوطه از جمله اسناد هویتی و گواهی حصر وراثت، بانک ذیربط مالیات مربوط به سپرده متوفی و سود متعلق به آن (تا تاریخ پرداخت سپرده به وراث) را محاسبه و از مبلغ سپرده و سود آن کسر کرده و مابقی را به وراث پرداخت می کند."

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • پرداخت مالیات بر ارث، الکترونیکی شد
  • مصوبه جدید مالیاتی مجلس: بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد
  • کاهش ۱۷۰ هزار میلیاردی مالیات با دستکاری دولت و مجلس
  • تکلیف مجلس به سازمان امور مالیاتی برای قبول هزینه‌های دارای صورتحساب الکترونیکی
  • تکالیف سازمان امور مالیاتی در باره صورتحساب الکترونیکی
  • سقف معافیت مالی؛ داغ همیشگی بر پیشانی بورس!
  • مجلس مانع ساماندهی معافیت مالیاتی صندوق‌های بورسی می‌شود؟
  • مجلس مانع ساماندهی معافیت مالیاتی صندوق های بورسی می شود؟
  • تصویب فوریت طرح برخی معافیت‌های مالیاتی برای شرکت‌های دولتی
  • توضیحات طغیانی درباره سقف معافیت مالیاتی شرکت‌های بورسی