Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - رئيس سازمان امور مالياتي از برخي سياست‌هاي مربوط به معافيت مالياتي انتقاد کرد و گفت: مثلا در برنامه ششم توسعه مقرر شده استان‌هايي که نرخ بيکاري آن‌ها بيش‌تر از ميانگين کشور است از ماليات معاف شوند، سوال من اينجاست که چگونه مي‌توان چنين تصميمي گرفت؟ چه گروهي از افراد اين استان‌ها بايد معاف باشند و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. همچنين برخي معافيت‌هاي کلي وجود دارد که بايد در آن‌ها تجديد نظر شود.
به گزارش ايسنا، رئيس سازمان امور مالياتي امروز در همايش اقتصاد ايران گفت: ضعف سياست‌گذاري مالياتي مساله‌اي جدي است. دولت بايد به عنوان مجموعه‌اي که انتفاع کامل را از درآمدهاي مالياتي مي‌برد، نقش سياست‌گذاري خود را هم به درستي ايفا کند. متاسفانه در اين زمينه تناقضي در رفتار دولتمردان وجود دارد.
وي ادامه داد: اقتصاد کشور دولتي است و بعضي از مديران دولتي دستي در اداره اقتصاد دارند. اغلب کساني که از ماليات منتفع مي‌شوند، مودي هم هستند. به عنوان يکي از مصاديق تناقضات در نظام مالياتي ماده 12 قانون ماليات بر ارزش افزوده است که قبلا 17 بند بود، در دولت اخير به دو برابر افزايش پيدا کرده است. يعني به جاي اينکه مجموعه سياست‌ها در نظر گرفته شود، هر کس بخش مربوط به خودش را در اقتصاد مي‌بيند.
وي با اشاره به اقدامات دولت يازدهم در بخش ماليات، اظهار کرد: اقدامات خوبي در دولت يازدهم انجام شد. به عنوان مثال قانون ماليات مستقيم در سال 94 اصلاح شد و قانون ارث به طور کلي عوض شد. همچنين در اين سال‌ها تغييرات نظام اطلاعاتي، تحول همه جانبه در نظام مالياتي را رقم زد.
تقوي نژاد با بيان اينکه در حال حاضر نسبت ماليات به GDP حدود 8 درصد است، افزود: اين رقم در افق برنامه ششم توسعه بايد به 11 درصد برسد. البته در حال حاضر با توجه به شرايط سهم ماليات در توليد ناخالص داخلي قابل قبول نيست. بخشي از موضوع هم به معافيت‌هاي مالياتي برمي‌گردد. به طوري که در حال حاضر 40 درصد اقتصاد از پرداخت ماليات معاف است.
وي افزود: با توجه به اهميت مساله معافيت‌هاي مالياتي، گزارشي در رابطه با معافيت‌ها و مشوق‌هاي مالياتي براي دولت تهيه کرده‌ايم که قرار است اين گزارش در اختيار دولت قرار گيرد و تا بر اين اساس در خصوص معافيت‌ها و مشوق‌هاي مالياتي اقدام شود.
او از برخي سياست‌هاي بخش معافيت مالياتي انتقاد کرد و گفت: مثلا در برنامه ششم توسعه مقرر شده استان‌هايي که نرخ بيکاري آن‌ها بيش‌تر از ميانگين کشور است، از ماليات معاف شوند، سوال من اينجاست که چگونه مي‌توان چنين تصميمي گرفت؟ چه گروهي از افراد اين استان‌ها بايد معاف باشند و ... همچنين برخي معافيت‌هاي کلي وجود دارد که بايد در آن‌ها تجديد نظر شود.
رئيس سازمان امور مالياتي ادامه داد: در حدود سه سال ماليات علي‌الراس را حذف مي کنيم و پس از آن شرط برخورداري از هر نوع معافيت مالياتي اظهارنامه‌هاي مالياتي خواهد بود. براي اين منظور هم بايد حساب شرکت‌ها روشن باشد و دفاتر مالي و حسابداري ارائه کنند.
وي درباره اقدامات سازمان براي شناسايي فراريان مالياتي، چنين توضيح داد: بر اساس اطلاعات ساير سامانه‌ها مانند پولشويي، از 77 پرونده در سال گذشته به ميزان 990 ميليارد تومان ماليات گرفتيم که تا پيش از اين سابقه نداشته است.
انتهاي پيام

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۸۵۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهیه اظهارنامه پیش فرض، گامی مهم در جهت هوشمندسازی نظام مالیاتی

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از سازمان امور مالیاتی ایران، احمد غفارزاده کارشناس مسایل اقتصادی و امور مالیاتی با بیان اینکه یکی از شاخصه‌های نظام مالیاتی مدرن و توسعه یافت تعیین و پرداخت مالیات به صورت عادلانه است، گفت: هوشمندسازی نظام مالیاتی در دوره تحولی با همین رویکرد پیگیری می‌شود.

وی یکی از اهداف اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان را برای تعیین مالیات بر مبنای اطلاعات واقعی مربوط به فعالیت‎های اقتصادی مودیان دانست و گفت: سازمان امور مالیاتی مطابق ماده ۳ قانون تسهیل تکالیف مودیان مالیاتی، موظف به تهیه اظهارنامه پیش فرض برای مودیان مالیاتی می‌باشند.

غفارزاده تصریح کرد: تهیه اظهارنامه پیش فرض، گام مهمی در جهت هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور با اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان بوده است.

این کارشناس مسایل اقتصادی و امور مالیاتی افزود: سازمان امور مالیاتی، اولین اظهارنامه پیش فرض را برای مالیات بر ارزش افزوده زمستان سال ۱۴۰۲ برای مودیان مشمول این مالیات در پرونده مالیاتی آنها به نشانی my.tax.gov.ir قرار داده است.

غفارزاده اظهار داشت: مودیان مالیاتی تا آخر فروردین ماه می‌توانند با مراجعه به سامانه فوق، اظهارنامه‌های پیش فرض را اصلاح و تکمیل نموده و به سازمان امور مالیاتی مسترد نمایند.

وی تصریح کرد: مهلت پرداخت مالیات بر ارزش افزوده فصل چهارم سال ۱۴۰۲، تا پایان فروردین ماه ۱۴۰۳می باشد و پرداخت مالیات بعد از آن، موجب تعلق جریمه خواهد بود.

کارشناس مسایل اقتصادی و امور مالیاتی خاطرنشان کرد: مودیان مالیاتی در اسرع وقت اظهارنامه‌های پیش فرض را برمبنای اطلاعات واقعی ویرایش و از کتمان معامله و بیش اظهاری خرید و کم اظهاری فروش جدا خودداری نمایند. زیرا این نوع اقدامات، مشمول جریمه‌های سنگین خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جوسازی علیه ساماندهی معافیت‌ها / پایان پرداخت سود از جیب دولت
  • جوسازی علیه ساماندهی معافیتها/ پایان پرداخت سود از جیب دولت
  • ۵۰ میلیارد تومان تنها جریمه خانه‌های لوکس و خالی طی ۱۱ ماه گذشته 
  • حوزه نشر و مطبوعات از مالیات معاف هستند
  • معافیت‌های مالیاتی باید هدفمند شود
  • «دستیار مردمی سازی» رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور منصوب شد
  • دولت سیزدهم گام‌های مثبتی در زمینه مالیات برداشته است
  • بخشودگی جرائم مالیاتی برای تکمیل کنندگان اظهارنامه‌های پیش فرض
  • مردمی سازی در مالیات سرعت گرفت
  • تهیه اظهارنامه پیش فرض، گامی مهم در جهت هوشمندسازی نظام مالیاتی