Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-08@05:55:57 GMT

مبارزه بااختلالات ریوی به کمک نانوذرات

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۸۹۶۱۴

پژوهشگران آلمانی، با انتقال آنتی‌بیوتیک از طریق نانوذرات، روشی برای درمان بیماری‌های ریوی ابداع کرده‌اند. ناطقان: دانشمندان موفق شدند با استفاده از نانوذراتی که آنتی‌بیوتیک‌ها را به شکل موثرتری به مقصد انتقال می‌دهند، روش تاثیرگذاری در درمان عفونت‌های تنفسی کشنده ابداع کنند.

بیماری " فیبروز سیستیک" (cystic fibrosis)، یک اختلال ارثی کشنده است که به ریه‌ها و سیستم گوارشی آسیب می‌رساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این بیماری، ریه به حدی آسیب می‌بیند که بیماران اغلب بر اثر این مشکل، جان خود را از دست می‌دهند یا وادار به پیوند ریه می‌شوند. درمان دائمی با آنتی‌بیوتیک‌های استنشاق شده، نقش مهمی در این موضوع دارد.

اگرچه در این درمان نمی‌توان کاملا از تجمع باکتری‌ها اجتناب کرد، اما می‌تواند برای مدت طولانی بیماری را تحت کنترل نگه دارد.

باکتری‌ها نه تنها با گسترش مقاومت بلکه با رشد سلول‌های موسوم به "زیست‌لایه" در زیر لایه‌ای از مخاط که بیشتر مانند یک صفحه محافظ، راه باکتری‌ها را در ردیف‌های پایین‌تر مسدود می‌کند، از خود دفاع می‌کنند.

"دگمار فیشر" (Dagmar Fischer)، استاد فناوری دارویی در دانشگاه "ینا" (Jena) در آلمان می‌گوید: معمولا، این داروها با استنشاق کردن به بدن وارد می‌شوند. سپس، مسیر پیچیده‌ای در بدن برای رسیدن به پاتوژن‌ها(بیماری‌زاها) طی می‌کنند و بسیاری از آنها به مقصد نمی‌رسند.

پژوهشگران برای غلبه بر این دفاع قوی، عوامل فعال مانند آنتی‌بیوتیک توبرامایسین را در پلیمری از جنس پلی‌استر، قرار می‌دهند.

بنابراین پژوهشگران نانوذره‌ای خلق کردند که در آزمایشگاهی که پیشتر در آنجا وضعیت کنونی ریه را در یک حالت ثابت و همچنین پویا شبیه‌سازی کرده بودند، مورد آزمایش قرار گرفتند.

پژوهشگران کشف کردند که نانوذره، در میان شبکه شبه اسفنجی لایه مخاط، راحت‌تر انتقال می‌یابد و در پایان، بدون هیچ مشکلی قادر به نابود کردن پاتوژن خواهد بود.

علاوه بر این، پوشش اضافی به کار رفته از جنس پلی‌اتیلن گلیکول، نانوذره را برای سیستم ایمنی، تقریبا نامرئی می‌سازد.

پژوهشگران خاطرنشان کردند: همه مواد حامل نانو، سازگار با محیط زیست، تجزیه‌پذیر، غیرسمی و درنتیجه برای انسان، بی‌ضرر هستند.

  منبع: میزان برچسب ها: اختلالات ریوی ، نانو ذرات ، مبارزه

منبع: ناطقان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۸۹۶۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سمپاشی ۱۸۱۶ هکتار از مزارع ارومیه بر علیه آفت سن غلات

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در بازدید از مزارع گندم دهستان مرگور ارومیه گفت: تاکنون بیش از یک هزار و ۸۱۶ هکتار از مزارع ارومیه بر علیه آفت مضر سن غلات و ۶ هزار و ۸۰۰ هکتار علیه علف‌های هرز سمپاشی انجام شده است.

علی دیانتی افزود: گندم کاران باتوجه به شرایط آب و هوایی روز‌های آتی و احتمال شکل گیری اپیدمی بیماری زنگ و خسارت به محصول گندم، هشدار به مبارزه با این بیماری را جدی بگیرند.

وی با اشاره به مشاهده علائم اولیه آلودگی بیماری زنگ زرد گندم در برخی از مزارع شهرستان، در خصوص پایش مستمر مزارع و مبارزه با زنگ زرد گندم و سایر بیماری‌های برگی غلات هشدار داد.

معاون جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ضمن توصیه به کارشناسان پهنه جهت حضور و پایش مستمر مزارع برای کنترل به موقع سن در مرحله مادری تاکید کرد: با توجه به وزش باد و بارندگی روز‌های آتی و مرحله حساس رشدی گندم، رصد بیماری‌های برگی غلات و در صورت تداوم شرایط مساعد، مبارزه با بیماری‌ها با جدیت در دستور کار قرار گیرد.

دیانتی اضافه کرد: کنترل علف‌های هرز حاشیه مزارع به منظور جلوگیری از ورود به مزارع و کاهش بانک ژنی علف‌های هرز به کشاورزان آموزش و توصیه شود.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان غربی ارومیه

دیگر خبرها

  • حسگری که مواد مخدر را ۶ برابر سریع‌تر شناسایی می‌کند
  • اعضای بدن شما چند سال دارند؟
  • چتر فناوری روی محصولات بهداشتی باز شد/معرفی ۱۳ محصول نانوسلامت فناورانه
  • تزریق این دارو فقط در بیمارستان انجام شود
  • سمپاشی مزارع گندم ارومیه علیه سن غلات و علفهای هرز
  • تزریق سفتریاکسون فقط باید در بیمارستان انجام شود
  • سمپاشی ۱۸۱۶ هکتار از مزارع ارومیه بر علیه آفت سن غلات
  • تزریق آنتی بیوتیک در مطب، زن جوان را راهی بخش مراقبت های ویژه کرد
  • خانمی در کلاله درپی تزریق آنتی بیوتیک، کارش به مراقبت‌های ویژه کشید
  • درمان معجزه‌آسای حساسیت فصلی با عطر طبیعی