Web Analytics Made Easy - Statcounter

پردیس- یک استاد دانشگاه در آستانه ۲۷ آذرماه، روز وحدت حوزه و دانشگاه گفت: استعمارگران قصد ایجاد تفرقه بین حوزه و دانشگاه را دارند و جدایی حوزه و دانشگاه یکی از توطئه های استعمار بوده است.

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها- میلاد بیانی نیک: ۲۷ آذرماه، سال روز شهادت شهید آیت اللّه مفتح به عنوان یکی از پیشگامان وحدت حوزه و دانشگاه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شهید والامقام همواره در تحقق اندیشه بلند حضرت امام(ره) برای وحدت دو نهاد مهم حوزه و دانشگاه کوشید و به همین دلیل سال روز شهادت وی به عنوان روز وحدت حوزه و دانشگاه نام گذاری شد، اما وحدت حوزه دانشگاه چیست و این وحدت چه لزومی دارد و چه برکاتی از آن نصیب جامعه اسلامی خواهد شد، مواردی است که در خصوص آن با ابوطالب مختاری هاشم آباد مدیر گروه دروس معارف دانشگاه آزاد اسلامی پردیس و از فعالان دانشگاهی وحدت حوزه و دانشگاه به گفتگو نشستیم.

*منظور از وحدت حوزه و دانشگاه چیست و این دو نهاد علمی در چه زمینه ای باید وحدت داشته باشند؟

می توان تفاسیر مختلفی از وحدت حوزه و دانشگاه ارائه داد، اما آن چه منظور امام(ره) است و در وصیت نامه ایشان عنوان شده، این است، که طلاب و روحانیون، خود را از دانشگاهیان جدا نبینند و دانشجویان و دانشگاهیان نیز حوزویان را از خود جدا نبینند و با یک تعامل سازنده حوزه به دانشگاه در امور معنوی و فقهی و اعتقادی یاری برساند و به همین طریق دانشگاه نیز در امور دیگر بتواند خوراک علمی به حوزه بدهد، تا فقها هم بتوانند با استفاده از پیشرفت علوم فتواها و نظرات جدید در حوزه های روزمره و تجارت های روز و مسائل اقتصادی روز بیان کنند، که مردم سردرگم نباشند و تعامل دوسویه باشد.

این وحدت برای حوزویان و دانشگاهیان منشا برکاتی است.

دانشگاه ما در مباحث معنوی و فقهی نیازمند مطالب حوزه است، شهید مفتح یک حوزوی بود که به دانشگاه آمد و برای وحدت این دو نهاد زحمات فراوانی کشید، که راه این شهید ادامه خواهد داشت.

* اصولا ریشه های جدایی دو نهاد حوزه و دانشگاه در چه بوده است؟

این جدایی از دسیسه های دشمن بوده است، دشمنان با ایجاد بدبینی در بین حوزویان و با القاء بی اعتقادی دانشگاهیان در میان حوزویان، آن ها را از حوزه دور می کرده است و از طرفی دیگر حوزه را نیز نسبت به دانشگاهیان بدبین می کرده است و آن ها را از روحانیون و طلاب دور می کرده است.

وحدت با حوزه در پیشرفت علمی دانشگاهیان موثر است، یا خیر؟

بله، می تواند موثر باشد، چرا که بسیاری از مطالب و موارد علمی که امروزه کشف می شود، در احادیث و علوم حوزوی آمده است، به عنوان مثال امام صادق(ع) در زمانی که طب به وجود گوش میانی پی نبرده بود، تلویحا به این عضو اشاره کرده بودند، متونی که نزد حوزویان، محدثان و طلاب است موارد علمی متعددی وجود دارد که می تواند راهگشای پیشرفت دانشگاهیان در علوم تحصیلی باشد.

قطعا بشر هنوز نتوانسته و نخواهد توانست به سطوح اعلا علوم که در متون اسلامی مانند قرآن و احادیث و روایات آمده است، دست یابد و لذا برای نیل سریع تر به پیشرفت، باید از معارف اسلامی کمک گرفت و در این راه گام برداشت.

* چرا وحدت حوزه و دانشگاه دغدغه امام، رهبری و تمام دلسوزان نظام تبدیل شده است؟

به دلیل این که جدایی حوزه و دانشگاه یکی از توطئه های استعمار بوده است و در واقع امروز نیز استعمارگران می خواهند حوزویان را نزد دانشگاهیان بد جلوه دهند، یکی از سیاست های کلی نظام نیز این است که کشور در امور علمی و مبانی اسلامی همراه هم پیش برود و اعتقادات در قشر دانشگاهی پر رنگ باشد و نیروهایی پرورش پیدا کنند، که در هر ۲ بعد علم و تخصص پیشتاز باشند و هم در بحث تهذیب نفس، آشنایی با اسلام و اعتقادات ممتاز باشند و افرادی مانند شهید چمران تحویل جامعه داده شود تا بتوانند به این کشور و مرز و بوم خدمت کنند.

واقعیت این است، که علم بی تهذب ممکن است نه تنها سودمند نباشد، بلکه خطر آفرین بوده و به ضرر جامعه تمام شود.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۹۲۹۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنکور امسال در کمال صحت و امنیت برگزار شد، اما... |‌ کنکور در این منطقه سیل‌زده تکرار می‌شود؟

به گزارش همشهری آنلاین، محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در بدو ورود به یاسوج در جمع خبرنگاران در خصوص خیزش دانشگاهیان آمریکایی علیه جنایات رژیم صهیونیستی در غزه گفت: وجدان بیدار دانشجویان و دانشگاهیان دنیا را که از مظلوم دفاع می‌کنند می‌ستایم از همه دانشگاهیان می‌خواهم در مقابل نسل‌کشی و درندگی و کشتن بانوان و کودکان فلسطینی حساسیت نشان دهند.

وی اظهار کرد: وقتی دانشگاهیان دنیا در مقابل این رژیم خونخوار و سفاک بایستند معادله تغییر خواهد کرد و دنیا بیشتر بیدار می‌شود، موضع‌گیری خواهد کرد و سازمان‌های بین‌المللی تصمیم جدی‌تری در این خصوص خواهند گرفت.

وزیر علوم خاطرنشان کرد: در دولت سیزدهم در خصوص جذب نخبگان کارهای مختلفی انجام شده است، با همکاری بنیاد ملی نخبگان آیین نامه جذب نخبگان را بعنوان اعضای هیئت علمی بازنگری کردیم.

جذب نخبگان به صورت مستقیم به عنوان هیات علمی

زلفی‌گل تصریح کرد: از این به بعد نخبگانی که بنیاد ملی نخبگان معرفی می کند نیاز به شرکت در فراخوان های جذب هیئت علمی ندارند و مستقیما بعنوان هیئت علمی دانشگاه ها معرفی می شوند.

وی ادامه داد: با توافقنامه‌ای که با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منعقد کردیم در سال گذشته یک هزار ۳۸۰ نفر از رتبه های کنکور بورسیه می شوند بخصوص المپیادی ها و دارای رتبه المپیاد در صورتی که در رشته‌های مرتبط درس بخوانند بعنوان عضو هیئت علمی جذب می شوند.

وزیر علوم عنوان کرد: بورسیه صنعت را برای اولین بار در دولت سیزدهم طراحی کردیم و سال گذشته و امسال در دفترچه کنکور نیز آمده است.

زلفی‌گل تاکید کرد: با اتاق بازرگانی جلساتی داشتیم تلاش کردیم از صنایع مختلف خواستیم برای بورسیه رتبه‌ های برتر و جذب نخبگان اقدام انجام دهند که این قشر نگران آینده خود نباشند و در کشور بمانند.

وی تصریح کرد: دانشگاه فنی و حرفه‌ای ائتلافی را تشکیل داده که تکنسین برای واحدهای صنعتی تربیت کند، دانشگاه علمی کاربردی چندین هزار نفر را با تضمین اشتغال براساس نیاز صنایع مختلف آموزش می دهد.

کنکور امسال در کمال صحت و امنیت برگزار شد، اما...

وزیر علوم اظهار کرد: کنکور امسال در کمال صحت و امنیت برگزار شد. براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی هر سال دو بار کنکور برگزار می‌شود. الحمدالله روزهای پنجشنبه و جمعه شاهد برگزاری کنکور پنج زیرنظام مختلف بودیم.

زلفی‌گل افزود: در یک منطقه‌ای که به دلیل سیل مشکل پیش آمده بود، کنکور را تکرار خواهیم کرد، نگران نباشند.

وی بیان کرد: چند مورد مشکلات و تخلفاتی در کنکور امسال داشتیم برخورد شد که به هیأت مرتبط خود معرفی می شوند.

کد خبر 847357 منبع: ایسنا برچسب‌ها سيل محمدعلی زلفی‌گل - وزير علوم خبر مهم کنکور وزارت علوم تحقیقات و فناوری سازمان سنجش آموزش کشور آزمون کارشناسی

دیگر خبرها

  • وزیر علوم: کنکور در کمال صحت و امنیت برگزار شد
  • کنکور امسال در کمال صحت و امنیت برگزار شد
  • کنکور امسال در کمال صحت و امنیت برگزار شد، اما... |‌ کنکور در این منطقه سیل‌زده تکرار می‌شود؟
  • وجدان بیدار دانشجویان دنیا را در دفاع از مظلوم می‌ستایم
  • برگزاری مجدد کنکور در منطقه سیل زده
  • عضو هیأت علمی دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان استاد نمونه کشوری شد
  • راهکارهایی برای به روزرسانی نقشه جامع علمی کشور
  • نیاز جدی جامعه به نظریات بومی و کاربردی حوزه علوم انسانی
  • لزوم اتحاد بین دستگاه‌های اجرایی برای تحقق توسعه لرستان
  • ایران و هند تفاهم‌نامه توسعه همکاری در حوزه سلامت امضا کردند