Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-20@00:42:49 GMT

آخرین وضعیت قیمت برنج در بازار

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۰۹۹۴۷۵

آخرین وضعیت قیمت برنج در بازار

دبیر انجمن برنج گفت: هم اکنون هر کیلو برنج ایرانی که پیش از این رقمی بین 12 تا 16 هزار تومان در بازار مصرف به فروش می‌رسید، به رقمی حدود 10 هزار و 500تومان کاهش یافته است

به گزارش مشرق، جمیل علیزاده شایق در مورد آخرین وضعیت بازار برنج در کشور و قیمت آن خاطرنشان کرد: با توجه به این که تنظیم بازار محصولات کشاورزی طی دو سال اخیر با مصوبه مجلس برعهده وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است، نباید بخش‌های دیگر در این امر وارد شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اگرچه ممکن است، برخی کارشناسان نظرات مخالف یا موافقی داشته باشند، اما وزارت جهاد کشاورزی امسال کاملاً با بخش کشاورزی هماهنگ بود که برآورد کند، چقدر تولید برنج داخلی است و چقدر کسری آن از محل واردات تامین شود.

علیزاده شایق به مصرف سرانه برنج در کشور اشاره کرد و گفت: سرانه مصرف برنج طبق برآوردهای هر ساله بین 36 تا 37 کیلوگرم است که در مجموع 3 میلیون تن مصرف سالانه کشور برآورد می‌شود. با توجه به اینکه ما در برخی مزارع برنج کشت دوم را هم داشتیم تا 2 میلیون و 300 هزار تن برنج داخلی تولید شد و در نهایت باید 700 هزار تن برنج از طریق واردات تامین می‌شد که تا یک میلیون تن هم می‌توان برای آن درنظر گرفت.

علیزاده شایق به آمار واردات برنج در 6 ماهه ابتدایی سال 96 اشاره کرد و افزود: رقمی معادل یک میلیون و 60 هزار تن برنج وارد کشور شده که بیش از این رقم نیاز به واردات نبود و آمار واردات نگران کننده می‌شد.

دبیر انجمن برنج ایران به صراحت گفت که دخالت وزارت بازرگانی برای اعلام زمان واردات برنج سبب شد که تنظیم بازار به هم بریزد، چرا که همه وارد کنندگان به دنبال ثبت سفارش رفتند و بی‌نظمی ایجاد شد. در حالی که این وزارتخانه مسئولیتی در حوزه تنظیم بازار نداشت و این حرکت همه چیز را برهم زد.

علیزاده شایق همچنین به کاهش قدرت خرید مردم هم اشاره‌ کرد و گفت: وضعیت اقتصادی خانواده ایرانی سال به سال بدتر شده است، تا جایی که همه به سمت برنج ارزان‌تر می‌روند و در عین حال به جای خرید حجم زیادی از برنج هر خانواده رقم‌های 20 تا 30 کیلوگرم برنج خریداری می‌کند که در کاهش تقاضا تاثیر به سزایی دارد.

وی گفت: نتیجه این می‌شود که برنج ایرانی روی دست ما بماند و باید اکنون فکری به حال برنج مازاد ایرانی بکنیم.

دبیر انجمن برنج ایران تصریح کرد: کار را به جایی رساندند که آقای حجتی نامه‌ای نوشت که جلوی واردات برنج را بگیرند و کمیسیون کشاورزی مجلس هم با ارائه اطلاعاتی به مقام معظم رهبری باعث شد که این مساله به پایان رسیده تا بتواند آرامش بازار را برقرار کند.

طی چند سال گذشته برای جلوگیری از واردات بی‌رویه برنج خارجی و عدم توازن عرضه و تقاضا هر ساله از ابتدای مرداد ماه تا پایان آبان ماه که فصل برداشت برنج محسوب می‌شود، واردات برنج و ثبت سفارش آن ممنوع اعلام می‌شد، اما امسال ظاهرا با ورود وزارت بازرگانی برای در دست گرفتن تنظیم بازار برنامه‌ریزی‌های وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی قانونی تنظیم بازار محصولات کشاورزی بر هم خورده است.

هم اکنون هر کیلو برنج ایرانی که پیش از این رقمی بین 12 تا 16 هزار تومان در بازار مصرف به فروش می‌رسید، به رقمی حدود 10 هزار و 500تومان کاهش یافته است که اگرچه ممکن است خوشحالی مصرف کننده را برای کاهش قیمت در پی داشته باشد، اما داد تولیدکنندگان این محصول را در آورده است.

منبع: فارس ارسال به تلگرام

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۹۹۴۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت برنج با آبیاری آب زیرزمینی به دلیل نداشتن توجیه اقتصادی حذف می‌شود

مشاور معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: کشت برنج با سیستم آبیاری از آب‌های زیرزمینی توجیه اقتصادی ندارد و حذف این روش اجتناب‌ناپذیر است‌.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، مجید حسنی‌مقدم، امروز_ چهارشنبه، بیست‌ونهم فروردین_ در نشست کارگروه اصلاح کشت جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه اصلاح آرایش کشت، اصلاح شیوه کشت و اصلاح نظام راهبری و مدیریت کشت سه اصل مهم در برنامه اصلاح الگوی کشت هستند، اظهار کرد: نگاه سنتی که اصلاح الگوی کشت را تنها جابه‌جایی سطح محصول می‌دانست، جایگاهی ندارد و ارتقای بهره‌وری و نظام‌مند کردن ۲۰ خدمت رایگان دولت در بخش کشاورزی از جمله تحقیق و آموزش ترویج، یارانه تولید، یارانه صادرات و دیگر موارد لازم در این برنامه باید مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی از سال ۹۳ و پس از اجرای قانون انتزاع، از تولید محور به سمت محصول محور پیش رفته است و از مزرعه تا سفره دغدغه دارد و از آنجا که قیمت محصول در بازار روی نوع کشت تأثیر می‌گذارد، اجرای این برنامه امری مهم به نظر می‌رسد.

مشاور معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی تغییر اقلیم و نیروهای بازار را دو مورد مهم در اجرای اصلاح الگوی کشت دانست و گفت: اجرای آن نیازمند تغییر تعریف قدیمی این برنامه و دیده شدن به صورت یک زنجیره پیوسته تا مزرعه، در مزرعه و پس از مزرعه است.

وی تصریح کرد: یکی از اتفاقات خوب پس از اجرای برنامه اصلاح الگوی کشت، پیش رفتن به سمت اصلاح آمار به عنوان اولین قدم برنامه‌ریزی است، به‌طوری که در تولید با برآورد، اما در بازار با آمار واقعی سروکار داریم و اصلاح آمار، آمار بهینه و به موقع در مدیریت بخش کشاورزی بسیار تأثیرگذار خواهد بود.

حسنی‌مقدم با بیان این نکته که بازخورد کشاورز از بازار به عنوان مرحله چهارم پس از کاشت، داشت و برداشت به کشاورزی اضافه شده است، خاطرنشان کرد: تولید در جغرافیای استان مدیریت می‌شود اما بازار مرز نمی‌شناسد و یکی از اهدافی که در تدوین برنامه اصلاح الگوی کشت در وزارت جهاد کشاورزی و سازمان تحقیقات مورد توجه قرار می‌گیرد این است که بیش‌بود و کمبودی را در بازار شاهد نباشیم.

وی افزود: تدوین برنامه اصلاح الگوی کشت درون وزرات‌خانه است اما اجرای آن فرآیندی بین وزراتخانه‌ای است که در زمان ابلاغ آن، مقام عالی اجرای این برنامه به درستی استاندار دانسته شده‌است و جهاد کشاورزی دبیر اجرای این برنامه در استان‌ها است و همکاری استانداری‌ها در اجرای آن امری ضروری و مهم است.

مشاور معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به محصول مهم برنج در کهگیلویه و بویراحمد و تقاضای افزایش سطح آن در برنامه اصلاح الگوی کشت توسط کارگروه استانی، گفت: حلقه آخر وصل به مزرعه نقش بسیار مهمی در زمینه اصلاح سطح کشت خواهند داشت و مزارع برنجی که از آب‌های زیرزمینی استفاده می‌کنند، توجیه اقتصادی ندارد و حذف آنها امری اجتناب‌ناپذیر است.

وی سازماندهی ۲۰۰۰ متخصص در کل کشور، گفتمان‌سازی و اصلاح آمار را از جمله دستاوردهای اجرای برنامه اصلاح الگوی کشت طی دو سال اخیر عنوان کرد و گفت: اصلاح الگوی کشت به معنی نظام‌مندی و مدیریت پذیر کردن کشاورز بوده و مباحث اجتماعی و فرهنگ خاص هر استان در این زمینه اثرگذار است.

حسنی‌مقدم اصلاح الگوی کشت را برنامه مادر و تکلیف قانونی وزرات جهاد کشاورزی دانست و تصریح کرد: نظرات کمیته استانی و بازدیدها از کهگیلویه و بویراحمد در راستای تغییرات مورد نظر در کارگروه کشوری به بحث و تبادل نظر گذاشته می‌شود.

کد خبر 745372

دیگر خبرها

  • افزایش واردات گوشت منجمد
  • بازار برنج در مازندران از رکود خارج شده است
  • کلید گرانی بلیت هواپیما در دستان ستاد تنظیم بازار
  • ۱۲۰۰ تن شکر در سکوهای تنظیم بازار یزد توزیع می‌شود
  • قیمت بلیت هواپیما افزایش می‌یابد؟!
  • کلید افزایش قیمت بلیت هواپیما در دستان ستاد تنظیم بازار
  • واردات روزانه ۲۰۰ تن گوشت گرم از ابتدای سال
  • اصلاح الگوی کشت برنج در کهگیلویه و بویراحمد
  • کشت برنج با آبیاری آب زیرزمینی به دلیل نداشتن توجیه اقتصادی حذف می‌شود
  • کشت برنج با آبیاری آب زیرزمینی به دلیل نبود توجیه اقتصادی حذف می‌شود