Web Analytics Made Easy - Statcounter

آنچه در ادامه می خوانید گفتگو خبرنگار شبکه خبری تحلیلی تیتر1 با مالک قدیمی ترین مسگری استان البرز است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از «تیتریک»،  تق، تق، تق، تق. صدای چکشی است که با دستان پینه بسته پیرمردی مسگر در قدیمی ترین مغازه مسگری استان البرز بر سر ظروف مسی سالها کوبیده شد و اینک که پدر بیمار است پسرش همچنان آن را سرپا نگاه داشته و رونق آن را حفظ کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این روزها وقتی از میدان توحید به سمت سینما هجرت گذر می کنیم صدای کوبیدن چکش از مغازه ای در ابعاد کوچک به گوش می رسد. 

احمد رئیسی فرزند یعقوب که اصالتا کرجی است و پس از بیماری پدرش درب مغازه را به روی مشتریان تعطیل نکرده است با اشاره به اینکه قریب به 80 سال از عمر این مغازه می گذرد به خبرنگار تیتریک گفت: از زمانیکه بنا شد مسگری بود و تا کنون بافت آن دست نخورده باقی مانده است اگر چه به واسطه قرار گرفتن در طرح توسط شهرداری کرج طی یک الی دو سال آینده همراه با تعدادی از مغازه ها در مجاورت سینما هجرت تخریب خواهد شد. 

 
وی با اشاره به اینکه ممکن است به واسطه فقدان بودجه تا کنون شهرداری این مسگری را تخریب نکرده باشد افزود: سعی کردم راه پدرم را ادامه دهم و با توجه به علاقه به این شغل روی آوردم و اگر عشق و علاقه در میان نباشد محال است کسی بتواند موفق شود. 

رئیسی شغل اصلی اش را سفیدگری ظروف مسی عنوان کرد و اظهار داشت: روی ظروف ساخته شده در زنجان سفیدگری انجام می شود و درآمد آن بد نیست و البته استقبال مردم با توجه به اینکه مغازه ما شناخته شده است چشمگیر است.   
وی با اشاره به اینکه ظروف مصرفی قلع اندود می شود تصریح کرد: مراجعه کنندگان ما ظروف آشپزخانه را برای تعمیر نزد ما می آورند و خوشبختانه به این نتیجه رسیده اند که مصارف خود را به سمت ظروف مسی سوق دهند. 

رئیسی گفت: ما به مشتری های خود توصیه می کنیم که 3 نوع ظرفی که هر روز از آن استفاده می کنند شامل ظرف برنج، خورش و ماهیتابه را از جنس مس انتخاب کنند تا از قلع موجود در آن بهره ببرند.    وی افزود: تا 8 سال پیش شغل مسگری به واسطه گرایش بانوان به سمت ظروف وارداتی و مدرن به حاشیه کشیده شد اما به واسطه توصیه پزشکان طب سنتی برای استفاده از ظروف مسی بازار مس مجددا در اصفهان، زنجان و .... رونق پیدا کرد در حالیکه برخی مسگران پیش از این به واسطه تعطیلی بازار راننده ماشین سنگین شده بودند.        سمت چپ یعقوب رئیسی که هم اکنون در بیمارستان به سر می برد
رئیسی با اشاره به اینکه پدرم 72 ساله است و 9 سالگی در این مغازه شاگردی کرده و از عمویش آن را خریداری کرد گفت: ظروفی که داخل آن سفید شود اجرتش 15 هزار تومان و سفید شدن دو رویه 25 هزار تومان و ظروف کنگره دار مثل آفتابه و ... دستمزدی متفاوت دارد. 

وی افزود: شهرداری به ازای تخریب این مغازه اندک مبلغی به ما خواهد داد که حتی نمی توان در حاشیه حصارک با آن مغازه ای دست و پا کرد لذا ممکن است با تخریب شهرداری این شغل را برای همیشه کنار بگذاریم اگرچه مایلم آن را ادامه دهم. 

رئیسی اظهار داشت: شغل اصلی من ریخته گری است اما با رواج بازار مس به پدرم کمک کردم و پس از آموختن حرفه ای این شغل کنار پدرم مشغول به کار شدم و البته از بازار قدیم مسگری در استان البرز علاوه بر ما یک مسگری در حصارک وجود دارد.   
وی با اشاره به اینکه مس فروشی همچنان علی رغم واردات ظروف بازار خود را دارد و ما برای سفید کردن ظروف از زنجان مس تهیه می کنیم گفت:  ظروف پرسی، پرسی چکشی و دست ساز چکشی هستند و ظروف سفیدگری 8 ماه الی یکسال دوام دارند و البته این شغل با وجود اینکه به چشم نمی آید به لحاظ درامدی خوب بوده و در واقع به میزان قانع بودن افراد باز می گردد. 

رئیسی در خاتمه افزود: شهرداری کرج به سابقه چندین ساله این مغازه مسگری بی توجه بوده و بحث تخریب آن مطرح شده است چرا که اهمیتی برای آنها ندارد و البته بعد از مدتی نامه نگاری پیگیر شدیم اما فعلا طرح تخریب متوقف شده است اگر چه تخریب اجرا خواهد شد.  
حال باید دید سایه سنگین اجرای طرح تخریب توسط شهرداری کرج بر سر قدیمی ترین مغازه مسگری استان البرز خواهد افتاد یا در راستای حفظ مشاغلی که جزئی از فرهنگ ما محسوب می شود گامی توسط مسئولین برداشته می شود!؟         انتهای پیام/  

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۹۹۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند حقیقت شگفت انگیز درباره کشور هند و فرهنگ مردم آن

معروف است که هند کشوری است که به راحتی می توان به آن دل باخت و سخت می توان آن را فراموش کرد: رقص، غذاها و هر چیز کوچکی در هند فریبنده است. آن هایی که حتی یک بار این کشور را دیده اند، دل شان می خواهد که دوباره به آنجا بازگردند.

همه ی این ها به این خاطر است که رسوم و سنت ها و زندگی روزمره ی مردم هند برای گردشگران به قدری شگفت انگیز است که سخت می توان در برابر میل به بیشتر دانستن درباره ی این کشور مقاومت کرد.

به گزارش روزیاتو، با چند حقیقت خواندنی درباره ی کشور هند همراه باشید.

۱- چرا نوزادان خط چشم دارند؟

اگر در هند با یک نوزاد مواجه شوید، به احتمال زیاد نوعی خط چشم به نام سرمه دور چشمانش خواهد داشت. سرمه یک آرایش چشم باستانی است که از دوده درست می شود.

این خط چشم معمولاً روی پلک پایینی نوزاد کشیده می شود. به عقیده ی هندی ها این خط چشم از کودک در برابر شیطان محافظت می کند. برخی هم معتقدند سرمه برای بینایی نوزاد مفید است. با این حال، تاکنون هیچ پژوهش علمی آن را اثبات نکرده است.

۲- رقص یک سبک زندگی است

هندی ها شیفته ی رقص اند. جدا از رقص های معروف بالیوودی، ۸ نوع رقص کلاسیک هم در هند وجود دارد. حسی که رقص های هندی انتقال می دهند با هیچ رقص دیگری در دنیا قابل قیاس نیست و تنها با نگاه کردن به آن ها میل شدیدی به همراهی فوری با آن رقص در شما شکل می گیرد.

۳- حرکات دست ابزاری برای برقراری ارتباط هستند

هندی ها حرکات دست و حالت های چهره ی پرشوری هم دارند. این حرکات به هندی ها کمک می کنند احساسات خود را به شکل عمیق تر و برجسته تری بروز دهند. شاید علت تنوع این حرکات، رقص های کلاسیک و یوگای هندی باشند که در آن ها از حرکات دست استفاده می شود.

۴- یکی از بزرگ ترین صنعت های فیلمسازی دنیا را دارد

بالیوود یکی از بزرگ ترین مراکز فیلمسازی دنیا است. فیلم های تولیدی آن اغلب ترکیبی از ژانرهای تریلر، اکشن، عاشقانه و غیره هستند. شاید به همین دلیل باشد که هنگام تماشای آن ها احساسات مختلفی را تجربه می کنیم.

۵- تندترین چای دنیا را دارد

چای ماسالا که در زبان هندی به معنای «ادویه» است، در هند از محبوبیت زیادی برخوردار است. این چای تقریباً در هر گوشه و کناری از این کشور به فروش می رسد. این چای در دنیا نیز طرفداران زیادی پیدا کرده است.

چای ماسالا همان چای سیاه است که به آن مقدار شیر و ادویه اضافه می شود. این چای را برای تقویت دستگاه ایمنی، کاهش التهاب و افزایش انرژی مفید می دانند.

۶- برزگ ترین بشقاب غذای دنیا را دارد

تالی (Thali) که در زبان هندی به معنای «بشقاب» است، یک بشقاب فلزی است که در آن ۶ طعم مختلف سرو می شود: شر، شیرین، تند، تلخ، ترش و گس. به عقیده ی هندی ها، غذای کامل، ترکیب متعادلی از این ۶ طعم است.

رستوران های هندی بسیاری از اوقات بیشتر از ۲۰ غذای مختلف در این بشقاب سرو می کنند. به علاوه، همه ی بخش های بشقاب تالی را می توان مجدداً پُر کرد و اگر کماکان احساس گرسنگی می کردید می توانید غذای بیشتری درخواست کنید.

۷- از ظروف چینی استفاده نمی کنند

به جای ظروف چینی و شیشه ای که در بیشتر کشورهای دنیا مورد استفاده قرار می گیرند، اغلب خانواده های هندی از ظروف استیل استفاده می کنند. نظریات مختلفی در توضیح این پدیده مطرح شده است. برخی می گویند ظروف استیل کاربردی ترند چون مانند ظروف شیشه ای و چینی نمی شکنند، لب پر نمی شوند یا ترک بر نمی دارند و ظاهر آن ها برای مدت طولانی ای خوب باقی می ماند.

برخی هم می گویند که ظروف لعاب دار غیرپاکیزه دانسته می شوند چون در حقیقت از گل درست می شوند. دلیل آن هر چه که باشد، به ندرت می توان ظرفی از جنسی جز استیل در خانه های هندی پیدا کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • چند حقیقت شگفت انگیز درباره کشور هند و فرهنگ مردم آن
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • از احمدی‌نژاد تا رییسی/چه کسی پای رانت را به بازار خودرو باز کرد؟
  • اطفاء حریق مغازه شیرینی فروشي در قزوین
  • آتش سوزی مغازه شیرینی فروشی در قزوین
  • شهرداری کلنگ به دست؛ این بار نوبت یکی از قدیمی‌ترین بناهای هنری تهران است
  • کلنگ بی‌قرار شهرداری؛ بیخ گوش سنگلج
  • تصویری از هشتاد سال قبل میدان شهرداری رشت
  • روزانه ۳۰۰ تن گوشت گرم وارداتی در تهران و البرز توزیع می شود