Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-06@20:28:09 GMT

بررسی «علم قرائات قرآن» در قرن هشتم هجری

تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۰۲۲۸۴

بررسی «علم قرائات قرآن» در قرن هشتم هجری

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) به نقل از پایگاه خبری vetogate.com؛ این رساله دکتری که درباره علم قرائات قرآن نگاشته شده، حاصل تحقیقات علمی «مصطفی احمد حلوس»، دانشجوی دانشکده قرائات قرآن دانشگاه طنطا در مقطع دکتری است.

نویسنده در این رساله علمی به بحث پیرامون تلاش‌ علمای قرائات قرآن در قرن هشتم  هجری در حوزه تألیف کتب با محوریت قرائات قرآن و فنون آن پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


جلسه دفاعیه این رساله دکتری قرار است 5 دی‌ماه سال جاری در محل دانشکده قرائات و علوم قرآن کریم دانشگاه طنطا مصر برگزار شود.

«محمد سید راضی»، استاد تفسیر و علوم قرآن دانشکده اصول دین قاهره، و «بشیر احمد دعبس»، استاد علوم قرائات و علوم قرآن، به‌عنوان استاد راهنما، هدایت و ارشاد این پژوهشگر مصری در طول نگارش رساله را برعهده داشته‌اند.


کمیته داوران این رساله دکتری نیز متشکل از محمد عبدالواحد دسوقی، استاد زبان‌شناسی دانشکده زبان و ادبیات عربی شعبه دانشگاه الازهر در منوفیه و سامی عبدالفتاح؛ استاد تفسیر وعلوم قرآن است.

گفتنی است علم قرائت، علم به کیفیت ادای کلمات قرآن و شناخت اختلاف آنها به حسب راویان است. با توجه به عللی، از جمله اختلاف لهجه‌های قبایل گوناگون عرب و نبودن اعراب در خط عربی صدر اسلام، بعضی از واژه‌های قرآن به گونه‌های متفاوت خوانده شده است. از این رو، برخی از قرآن‌پژوهان در اواخر قرن دوم و اوایل قرن سوم، به ثبت و ضبط قرائت‌ها پرداختند و در قرن چهارم با توجه به بسیار شدن قرائت‌ها از میان آنها ۷ قرائت به عنوان مرجع برگزیده شد/.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۰۲۲۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد دانشکده علوم پزشکی دامغان در بودجه ۱۴۰۳ ردیف اعتباری دارد

علیزاده گفت: طی دوره اول نمایندگی‌ام در مجلس شورای اسلامی، از طریق دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای ایجاد دانشکده علوم پزشکی در دامغان اقدام شد که نتیجه‌بخش نبود.

وی به سابقه موافقت برای توسعه آموزش و خدمات پزشکی در دامغان اشاره کرد و ادامه داد: طی توافق با وزارت علوم، مقرر شد که طی افقی چهار ساله رشته های دانشکده علوم پزشکی در دانشکده بهداشت در دامغان اضافه شود و پس از آن برای ایجاد دانشکده علوم پزشکی اقدام شود که بسیار زمان‌بر بود.

علیزاده اضافه کرد: با توجه به زمان طولانی تا چهار سال آینده و طی مراحل اداری لازم برای آن، دیدارهایی با دولتمردان و مسوولان مربوطه انجام شد و در نهایت، مهرماه سال گذشته در دیدار با دکتر عین‌اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، قول مساعد در خصوص ایجاد دانشکده داده شد.

باشگاه خبرنگاران جوان سمنان سمنان

دیگر خبرها

  • ۸ استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر تقدیر شدند
  • ایجاد دانشکده علوم پزشکی دامغان در بودجه ۱۴۰۳ ردیف اعتباری دارد
  • برگزاری مراسم بازنشستگی و تجلیل از دکتر عراقی‌زاده
  • جمیله علم‌الهدی عضویت در هیات جذب دانشکده علوم خانواده را نپذیرفت + جزئیات
  • علم الهدی پیشنهاد عضویت در شورای راهبردی دانشگاه تهران را رد کرد
  • خودکشی دانشجوی کارشناسی ارشد در کوی دانشگاه تهران +تصویر
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • همسر رئیسی پیشنهاد دانشکده علوم خانواده را نپذیرفت
  • آغاز فاز مطالعاتی روی جلبک‌های دارویی
  • آغاز فاز مطالعاتی جلبک‌های دارویی در چابهار