Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیکاری معضلی اساسی در استان خراسان‌رضوی است و در این میان آفات آن گریبان‌گیر جامعه معلولان هم شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، نامش را دوست نداشت بگوید و از ظاهرش کاملاً پیدا بود که از معلولیت جسمی و حرکتی رنج می‌برد و به همین علت نتوانسته بود برای خودش شغلی پیدا کند.

در کنار یکی از ایستگاه‌های قطار شهری مشهد بساط خود را پهن کرده و مشغول دست‌فروشی لوازم‌التحریر است؛ وقتی سراغش می‌روم بغض می‌کند و می‌گوید: جامعه عادت کرده من را با چشم ترحم نگاه کند و بیشتر دوست دارند به من صدقه بدهند تا اینکه خرید داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گفتار با وجود اینکه مکالمه‌ای بسیار عادی به نظر می‌رسد اما نشان از یک درد قدیمی دارد و یک بخش از محرومیت‌های معلولان در جامعه ما را نشان می‌دهد و علاوه بر اینکه معلولان در جامعه ما از کمبودهای دسترسی در محیط‌ شهری رنج‌ می‌برند از حقوق‌ اجتماعی عادی مانند اشتغال نیز برخوردار نیستند.

وضعیت اقتصادی نابه‌سامان است

محسن شرکاء رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارفرمایی خراسان‌رضوی در این زمینه می‌گوید: البته برای کارفرمایان هیچ تفاوتی ندارد که فردی که استخدام می‌کند معلول‌ است یا اینکه از نظر جسمی محدودیتی ندارد.

وی ادامه می‌دهد: در برخی از مشاغل امکان به کار گماردن معلولان وجود ندارد؛ اما در سایر مشاغل که مشکلی برای انجام آنها وجود ندارد اتفاقاً کارفرمایان بسیار علاقه‌مند هستند که از معلولان استفاده کنند.

رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارفرمایان خراسان رضوی تأکید می‌کند: از نظر وجود امکانات محیطی برای معلولان به طور کلی در  کشور ما مشکلاتی وجود دارد و شاید کارفرمایان هم در ایجاد این امکانات در محیط کار نیز مشکلاتی دارند. وضعیت اقتصادی هم اکنون به گونه‌ای است که کارگران عادی هم تعدیل شده و کارفرمایان با مشکلات زیادی برای ادامه فعالیت روبه‌رو هستند.

کارگران عادی هم کاری برای انجام ندارند 

احسان سهرابی؛ عضو هیئت‌مدیره کانون شوراهای اسلامی کار در این زمینه می‌گوید: در وزارت کار مجموعه کاریابی برای معلولان در نظر گرفته شده و باید دید که چه میزان توانسته‌اند در جذب افراد کاری انجام بدهند.

وی ادامه می‌دهد: البته در برخی از کارگاه‌هایی که آلودگی صوتی آن‌ها بالاست از افراد ناشنوا استفاده می‌شود که علت آن هم این است که کارفرمایان این کارگاه‌ها در صورتی که نقص عضو‌ برای کارگران ایجاد شود باید به آن‌ها دیه پرداخت شود ترجیح کارفرمایان این است که از افراد ناشنوا استفاده کنند. 

به گزارش تسنیم، یکی از مسائل بسیار ملموس در جامعه معلولان است به‌گونه‌ای که تعداد زیادی از این افراد به هیچ عنوان توقع اشتغال ندارند و یا در بیانی دیگر خود را برای ترحم دیگران برای گذراندن معاش آماده کرده‌اند. 

این در حالی است که در بسیاری از کشورهای توسعه یافته از ظرفیت‌های موجود در افراد معلول استفاده زیادی می‌شود چرا که اعتقاد بر این است وقتی فردی در یک حوزه دارای معلولیت باشد در حوزه‌های دیگر استعدادهای بسیار بالایی دارد که می‌توان از آنها بهره برد.

انتهای پیام/

R41347/P41362/S6,1188/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۰۲۸۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همچنان ۱۰۱ راه روستایی جنوب سیستان و بلوچستان بر اثر سیلاب بسته است

مجید محبی با بیان اینکه بیشترین بارندگی با ۲۷۰ میلی متر در زرآباد سیستان و بلوچستان گزارش شد، گفت: در حال حاضر سه هزار نیروی امدادی، خدماتی و انتظامی در قالب ۷۰۶ تیم عملیاتی به همراه ۷۴۵ دستگاه ماشین آلات در حال کمک رسانی در مناطق درگیر سیلاب استان هستند.

وی ادامه داد: در این راستا از مجموع ۳۲۹ راه روستایی بسته شدن ناشی از سیلاب در جنوب سیستان و بلوچستان با تلاش دستگاه‌های خدمات رسان تاکنون ۲۲۸ مسیر بازگشایی شده است.

مدیرکل ستاد بحران سیستان و بلوچستان گفت: تمام تلاش ما بر آن است تا ارتباط در مسیر‌های ارتباطی جنوب استان به منظور انجام خدمات امدادی برقرار شود.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان با اشاره به صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی جوی توسط این اداره‌کل، از تشدید فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری محلی در این استان خبر داد.

محسن حیدری اظهار کرد: فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری‌های محلی (پیرو هشدار سطح زرد شماره پنج) در سیستان و بلوچستان تشدید می‌شود.

وی عنوان کرد: از بعدازظهر سه شنبه تا شب پنجشنبه (چهارم تا ششم اردیبهشت)، برای شهرستان‌های زاهدان، تفتان، خاش، میرجاوه، لاشار، دلگان، ایرانشهر، سرباز، سراوان، گلشن، مهرستان، سیب و سوران، بمپور، راسک، قصرقند، ارتفاعات جنوب غرب به ویژه شهرستان‌های فنوج، نیکشهر و ارتفاعات شمالی سواحل در برخی نقاط رخداد رگبار و رعد و برق شدید و بارش تگرگ و تند باد شدید موقتی به ویژه در ساعت بعد ظهر و شب پیش‌بینی می‌شود.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان به شهروندان توصیه کرد؛ کوهنوردان از فعالیت‌های کوهنوردی پرهیز و از اسکان و تردد در حاشیه مسیل‌ها و رودخانه‌های فصلی در زمان بارندگی خودداری کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • همچنان ۱۰۱ راه روستایی جنوب سیستان و بلوچستان بر اثر سیلاب بسته است
  • مشارکت ۴۳ درصدی خراسان رضوی در حوزه اشتغال
  • غربالگری ۳ سرطان شایع در خراسان رضوی
  • واریز ۸۵۰ هزار تومان به حساب معلولان دهک سوم خراسان‌رضوی
  • سپاه امام رضا(ع) در روستاهای ۶ شهرستان خراسان رضوی اشتغال ایجاد می‌کند
  • پیام تسلیت فرمانده سپاه امام رضا (ع) به مناسبت درگذشت استاد برجسته جودو
  • ۶۷ هزار نفر مستمری بگیر زیر پوشش بهزیستی آذربایجان‌غربی
  • سپاه امام رضا(ع) در روستاهای خراسان رضوی اشتغال ایجاد می‌کند
  • تحقق ۱۰۰ درصدی تعهد اشتغال خراسان رضوی
  • نامناسب بودن معابر، مشکل آزار دهنده معلولان کردستانی