Web Analytics Made Easy - Statcounter


نشست رسانه ای کنسرت رامیز قلی اف و ارکستر سمفونیک فرهنگ و هنر روز دوشنبه ۲۷ آذر با حضور دست اندرکاران برگزاری این اجرای زنده در تالار وحدت تهران برگزار شد.

به گزارش امتداد نیوز، سوسن تقی پور مدیر مرکز علمی کاربردی فرهنگ و هنر واحد ۴۶ تهران در ابتدای نشست رسانه ای ارکستر سمفونیک فرهنگ و هنر با اشاره به فعالیت های این ارکستر بیان کرد: بسیار افتخار داریم که در اجرای اخیر میزبان حضور استاد رامیز قلی اف هستیم و دانشجویان دانشگاه ما می توانند در یک کنسرت باشکوه در کنار این نوازنده جهانی به نوازندگی مشغول باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در بخش دیگری از صحبت های خود تصریح کرد: به نظر من هر مرکز دانشگاهی که در ایران به آموزش آکادمیک رشته موسیقی می پردازد باید دارای ارکستر داشته باشند. ما این ادعا را داریم که هفتاد درصد کاری که انجام می شود شکل کارآفرینی دارد و در این زمینه هم بسیار خوشحالیم که توانسته ایم این رویکرد را در مجموعه علمی کاربردی واحد ۴۶ اجرایی کنیم. البته که ما در این زمینه مشکلات و سختی های زیادی را هم متحمل شدیم اما بسیار مفتخریم که به این مرحله رسیدیم که می توانیم ارکستر را به نقطه درآمدزایی هدایت کنیم و این میسر نبود مگر تلاش استادان دانشگاه و دانشجویان که واقعا دوستانه در کنار ما قرار داشتند. البته من برای برگزاری کنسرت پیش رو انتظار داشتم که حداقل آذری زبان های عزیز ما استقبال بهتری از این برنامه ارزشمند داشته باشند اما همین که توانسته ایم از درون یک مجموعه خصوصی برنامه مهمی را برگزار کنیم، جای خوشحالی دارد.

رامیز قلی اف نوازنده و آهنگساز موسیقی جمهوری آذربایجان  هم در این نشست گفت: بسیار خوشحالم که بار دیگر می توانم در تالار وحدت به عنوان یکی از تالارهای بسیار زیبای اجرای موسیقی برنامه ای را اجرا کنم. من در زندگی هنری ام کنسرت های زیادی را در کشورهای مختلف برگزار کردم اما این کنسرت از اهمیت بسیار زیادی برایم برخوردار است. این اجرا به نظرم دربرگیرنده اتفاقات بسیار خوبی است که در آن موسیقی کلاسیک، موسیقی مقامی، موسیقی آذربایجانی و موسیقی ایرانی در کنار هم به مخاطب ارائه خواهد شد.

دور دنیا در هفتاد سال با موسیقی

وی ادامه داد: در این برنامه آثاری ساخته شده که برای اولین بار اجرا می شود. البته این برای اولین بار است که قرار است با هنرمندان جدیدی همکاری داشته باشم. این در حالی است که حضور علی اکبر قربانی و شهرام توکلی به عنوان رهبر ارکستر و رشید وطن دوست به عنوان خواننده می تواند برنامه جذابی را پیش روی مخاطب قرار دهد. به هر صورت من در سال جاری وارد هفتادمین سال زندگی ام شدم که برای من هم سن زیادی است و هم می تواند سن کمی باشد. از این جهت زیاد که توانستم با نوازنده و هنرمندان زیادی ارتباط برقرار کنم و از این جهت کم که هنوز زمان زیادی برای کسب تجربه های بیشتر دارم. من در این هفتاد سال با ارکسترهای مختلفی همکاری کردم و می توانم اعتراف کنم که در این هفتاد سال دو بار به طور کامل کره زمین را دور زدم.

مردم ایران به موسیقی احترام زیادی قائل هستند که من وقتی وارد این کشور می شوم گویی وارد وطن دومم شده ام و شما مطمئن باشید با قلب و تارم این موضوع را اثبات می کنمقلی اف گفت: این برای اولین بار است که با یک مجموعه دانشگاهی کار می کنم و تا آنجا که اطلاع دارم دانشجویان نوازنده این ارکستر تجربه چندانی در اجراهای این چنینی ندارند اما می دانم با حضور رهبران باتجربه و رپرتواری که برای کنسرت در نظر گرفته شده می توانیم برنامه بسیار خوبی را در تالار وحدت تهران اجرا کنیم. من آرزوهای زیادی دارم اما امروز می خواهم به این موضوع اذعان کنم که مردم ایران به موسیقی احترام زیادی قائل هستند که من وقتی وارد این کشور می شوم گویی وارد وطن دومم شده ام و شما مطمئن باشید با قلب و تارم این موضوع را اثبات می کنم.

آرزوهای رامیز قلی اف در سفرهای متعدد به ایران

این نوازنده مطرح موسیقی کشور آذربایجان در بخش دیگری از صحبت های خود تصریح کرد: من به ایران سفرهای زیادی داشتم و در این سفرها اجراهایی را با ارکستر موسیقی ملی ایران به رهبری استاد فخرالدینی داشتیم که هر یک از آنها با استقبال خوب مخاطبان مواجه شد. من حتی آثاری را در این زمینه اجرا کردم که بعدها آنها را در ارکسترهای متعدد کشور آذربایجان نیز اجرا کردم.من علاوه بر این ها سابقه همکاری با این هنرمند را در سریال تلویزیونی «شهریار» هم داشتم که برایم تجربه بسیار ارزشمندی بود. البته بعد از این فعالیت ها من سفرهای دیگری را به شهرهای دیگر ایران داشته و برنامه اجرا کردم اما آرزو داشتم روزی این شرایط پیش بیاید که بتوانم با یک ارکستر جدید فعالیت های جدیدی را نیز انجام دهم که امروز این آرزو محقق شد و ما می توانیم علاوه بر کنسرت، مستر کلاس هایی را نیز با دانشجویان برگزار کنیم. این در حالی است که همچنان آرزو دارم روزی شرایطی پیش بیاید که بتوانم دوباره با فرهاد فخرالدینی برنامه جدیدی را اجرا کنیم. خیلی خوشحالم در سال های گذشته موسیقی در ایران گسترش بسیار خوبی پیدا کرده و نوازندگان ایرانی در حال پیشرفت هستند

وی افزود: در این دو شب که قرار است برنامه ای را اجرا کنیم مانند همیشه قطعه پرطرفدار «اولین عشق» و «زیر نور ماه» را برای مردم ایران اجرا می کنم و دوست دارم این قطعه ها را به تمام مردم ایران تقدیم کنم.

اختلاف موسیقایی ایران و آذربایجان در ثبت جهانی سازها ‍

رامیز قلی اف درباره برخی از اختلاف هایی که میان هنرمندان ایرانی و آذربایجانی در حوزه ثبت جهانی سازهای مختلف وجود دارد، توضیح داد: دوستی و برادری میان ایران و آذربایجان به ۵۰ یا ۱۰۰ سال ختم نمی شود. ما فرهنگ و تاریخ مشترک داریم که همیشه تلاش شده در این فضای مشترک با رفت و آمدهای موسیقایی مختلف گام های موثری برداشته شود. به هر حال این همکاری و احترام بین موسیقی ۲ کشور وجود داشته و دارد و هیچ گاه هم خللی در آن وارد نمی شود. از سوی دیگر سازی مانند تار برای ایران و آذربایجان نیست. این ساز متعلق به سرزمین های شرقی است که من نمی دانم از چه تاریخی وارد موسیقی کشور ما شد. البته که برای من هم این سؤال وجود دارد که چرا تار آذری در فهرست یونسکو ثبت شده اما برای تار ایرانی این اتفاق نیفتاده است.

وی گفت: در سال ۲۰۱۲ میلادی جلسه بین المللی از طرف یونسکو برگزار شد که در آن انواع سازهای تار مورد ارزیابی قرار گرفت، اتفاقا در این جلسه بود که ایران اعتراض داشت که چرا ساز تار به نام کشور ایران در فهرست جهانی ثبت نشده است کما اینکه برخی از کشورهای دیگر نیز اعتراضی مشابه داشتند . همین موضوع نشان دهنده تنوعی است که ما می توانیم در ساز تار داشته باشیم. من حتی در این مورد و اینکه می دانستم در ایران دوباره این سؤال از من خواهد شد فیلمی را با خودم آوردم که می تواند مقداری این موضوع را باز کند. البته باید به این نکته هم اشاره کنم که در این بخش «ساز تار آذربایجانی» و «نوازندگی تار آذربایجانی» هم مطرح است که باید روی آن تمرکز بیشتری داشته باشیم.

من با بیش از هفتاد ارکستر در دنیا برنامه هایی را با تار اجرا کردم اما آیا شما توانستید آن کارهایی را که من و سایر هنرمندان دیگر کشور جمهوری آذربایجان در سطوح بین الملل برای ثبت ساز تار انجام دادیم را انجام بدهید؟این نوازنده تار با اشاره به برخی از فعالیت های خود در این زمینه طی سال های گذشته و طرح برخی از مباحث تخصصی در این زمینه تاکید کرد: من با بیش از هفتاد ارکستر در دنیا برنامه هایی را با تار اجرا کردم اما آیا شما توانستید آن کارهایی را که من و سایر هنرمندان دیگر کشور جمهوری آذربایجان در سطوح بین الملل برای ثبت ساز تار انجام دادیم را انجام بدهید؟ به هر حال این اتفاقات در آذربایجان افتاده و نوازندگان این کشور توانسته اند در حوزه نوازندگی کارهای بین المللی را در این سطح انجام دهند و امیدوارم روزی تار ایرانی نیز بتواند در این زمینه به جایگاه واقعی خود در سطوح بین المللی دست پیدا کند.

قلی اف در پاسخ به پرسشی مبنی بر برگزار نشدن کنسرت در شهرهای دیگر ایران گفت: من با اینکه تهران را به عنوان پایتخت ایران می شناسم اما تبریز را هم به عنوان پایتخت فرهنگی کشور ایران می شناسم. من در این زمینه مدتی پیش هم همراه با پسرم و کمک کیوان ساکت کنسرتی را در این شهر برگزار کردم اما گویا بعد از این برنامه تمایلی برای برگزاری کنسرت شکل نگرفت اما امیدوارم به هر حال روزی فرا برسد که ما بتوانیم برنامه ای را هم در تبریز اجرا کنیم.

تجربه برگزاری کنسرتی که فراموش نمی شود

رشید وطن دوست خواننده موسیقی ایرانی هم در این نشست رسانه ای با ابراز خرسندی از حضور رامیز قلی اف در ایران برای اجرای کنسرت اظهار کرد: در این کنسرت چند قطعه آذربایجانی معروف را همراه را با ارکستر سمفونیک فرهنگ و هنر اجرا می کنیم که به اعتقاد من آثاری هستند که می توانند با حضور رامیز قلی اف تبدیل به یکی از جذاب ترین بخش های برنامه شوند. به هر حال حضور در کنار رامیز قلی اف به عنوان هنرمندی مهربان و چیره دست برای من باعث افتخار است که امیدوارم مخاطبان نیز از اجرای برنامه راضی باشند.

شهرام توکلی رهبر ارکستر سمفونیک فرهنگ و هنر نیز در این نشست توضیح داد: رپرتواری که برای این کنسرت در نظر گرفته شده دربرگیرنده قطعات بسیار زیبایی است که برای من هم جذاب است و امیدوارم اجرا به شکلی باشد که مردم هم از آن راضی باشند. همین که می توانیم که در این کنسرت کنار هنرمندان بزرگی چون رامیز قلی اف و رشید وطن دوست باشیم برای ما موضوع جذابی است که قطعا آن را فراموش نخواهیم کرد.

علی اکبر قربانی یکی دیگر از رهبران ارکستر سمفونیک فرهنگ هنر هم در ادامه صحبت های توکلی بیان کرد: موسیقی آذربایجان برای من همیشه موضوع جذابی بوده که از همان دوران کودکی به آن گوش می دادم و امروز بسیار خوشحالم که توانستیم در خدمت استاد رامیز قلی اف باشیم. اگرچه من سابق بر این افتخار همکاری با استاد رامیز قلی اف در ارکستر ملی به رهبری استاد فخرالدینی را داشتم اما این برنامه برای من بسیار ویژه است چرا که رامیز قلی اف به شدت هنرمند خاص و توانمندی هستند که اگر شما با اخلاق ایشان آشنا شوید مهربانی و علاقه ای را مشاهده خواهید کرد که می تواند تجربه ای فراموش نشدنی برای همه ما باشد.

true برچسب ها : رامیز قلی اف موسیقی ایرانی موسیقی نواحی نشست خبری کنسرت موسیقی true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۱۹۶۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سمیعی: کنسرت‌های موسیقی در بوشهر طبق مجوزهای قانونی برگزار می‌شود

مدیرکل موسیقی وزارت فرهنگ درباره لغو کنسرت‌های بوشهر توضیح داد: تنها مرجع صدور مجوز رویدادهای هنری در کشور، وزارت فرهنگ است.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، امیرحسین سمیعی، مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در توضیحاتی نسبت به لغو کنسرت‌های موسیقی در بوشهر گفت: تاریخ برگزاری کنسرت آرمان گرشاسبی که قرار بود ۳۰ و ۳۱ فروردین‌ماه برگزار شود، به دلیل سوءتفاهمی که بین اداره اماکن و شرکت کنسرت‌گذار ایجاد شده بود، لغو و به تاریخ دیگری موکول شد و مجوز کنسرت دیگری (معین زندی) تاکنون اصلا صادر نشده است که بخواهد لغو شود. این کنسرت نیز در آینده برای دریافت مجوز مشکلی نخواهد داشت.

سمیعی ادامه داد:  نهادهای دیگر موظف هستند که مجوزهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان تنها مجرای قانونی رویدادها و فعالیت‌های هنری را  رعایت و اجرایی کنند و طبق مصوبه‌های اخیر هم این هماهنگی باید به سمت بیشتر شدن پیش برود.

وی با بیان اینکه  زمانی که کنسرت موسیقی لغو می‌شود، رسانه‌ها منتظر واکنش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند گفت: در حالی که این وزارتخانه سال گذشته برای برگزار شدن کنسرت علیرضا قربانی در اصفهان نشان داد که پای مجوزهای صادر شده خود می‌ایستد.

سمیعی در پایان نیز اظهار داشت: اگر به رویداد و کنسرت موسیقی مجوز می‌دهیم، معتقد هستیم که ابتدا این رویداد در شوراهای کارشناسی مورد بررسی قرار گرفته و سپس مجوز برای آن صادر شود؛ بنابراین پایبند آن هستیم و جای هیچ نگرانی برای برگزاری آن نیست.

دیگر خبرها

  • موسیقی ایران به پاپ منحصر شده است/ تاریخ انقضای موسیقی‌های بی سر و ته تمام می‌شود
  • متاسفانه موسیقی ایران به پاپ منحصر شده است/ تاریخ انقضای موسیقی‌های بی سر و ته تمام می‌شود
  • چرا دانلود غیرقانونی آهنگ را دوست داریم؟
  • در وزن ۷۷ انتخابی برگزار شود/ تجربه‌ «گرایی» را نباید فراموش کرد
  • رونق کنسرت‌ها تهدید یا فرصت؟
  • ماجرای لغو کنسرت موسیقی در بوشهر چه بود؟
  • سمیعی: کنسرت‌های موسیقی در بوشهر طبق مجوزهای قانونی برگزار می‌شود
  • توضیح مدیرکل موسیقی وزارت فرهنگ درباره لغو کنسرت‌های بوشهر
  • از ژاپن تا کلمبیا کنسرت گذاشتم تا برسم به تالار وحدت! | اگر لازم باشد ۲ بار دیگه هم دور کره زمین می‌چرخیدم
  • پرکارترین خواننده پاپ مشخص شد