Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: توافقات و گسترش همکاری میان ایران، ترکیه و روسیه در حوزه انرژی به دنبال همکاری امنیتی میان ۳ کشور و اعتمادسازی در سالهای اخیر بود.

دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: توافقات و گسترش همکاری میان ایران، ترکیه و روسیه در حوزه انرژی به دنبال همکاری امنیتی میان ۳ کشور و اعتمادسازی در سالهای اخیر بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد جواد جمالی نوبندگانی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی انرژی امروز درباره گسترش روابط ایران با ترکیه و روسیه در حوزه انرژی گفت:  ما یکی از کشورهای دارای منابع اثبات شده انرژی بالایی از جمله نفت و گاز هستیم و درباره گاز هم که جزء اولین کشورها هستیم اما متاسفانه به دلیل مسائل سیاسی و  علیرغم اینکه ایران پتانسیل بالایی داشت و از لحاظ جغرافیایی نیز می توانست بسیاری از کشورها را در این رابطه کمک کند،توسعه قابل قبولی در این زمینه اتفاق نیفتاد.

جلوگیری از عبور خط لوله گاز از ایران موجب فشار اقتصادی بسیار به ایران شد

وی در ادامه افزود: از جمله این موارد خط لوله صلح بود  که بنا بر توافقات صورت گرفته قرار بود از پاکستان بگذرد و به هند برسد و یا خط لوله ای که از مسیر ایران و ترکیه به اروپا وصل می شد که امریکایی ها فشار آورد و حاضر شدند گاز را از ترکمنستان و چندین کشور و حتی دریا عبور دهند تا جمهوری اسلامی ایران نتواند منفعتی در این زمینه ببرد و رقابتی با سایر کشورها داشته باشد.

دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به اینکه این تصمیمات در دراز مدت هم به ضرر کشورهای مصرف کننده بود و هم به کشور ما فشارهای اقتصادی وارد کرد، تصریح کرد: اینکه چنین اتفاقی برای ما افتاد در آن شکی نیست. درباره برجام هم قرار بود گشایشی اتفاق بیفتد و روح برجام هم مبتی بر این قضیه بود که در مواردی با نقض عهد امریکایی ها مواجه هستیم.

وی در ادامه افزود:اما درباره ایران، روسیه و ترکیه طی این سال ها گسترش همکاری به ویژه همکاری در حوزه انرژی صورت گرفت و به نظر می رسد این موضوع به دنبال همکاری امنیتی میان ۳ کشور شکل گرفته است.

گسترش روابط در حوزه انرژی و ایفای نقش پررنگ تر در معادلات بین المللی

نماینده مردم فسا با بین اینکه ایران و روسیه به عنوان کشورهای دارای منابع نفت و گاز و ترکیه به عنوان مصرف کننده و محل اتصال آسیا به اروپا می توانند نقش پررنگی در معادلات بین المللی ایفا کنند، گفت: نزدیکی این ۳ کشور به ویژه در حوزه انرژی و گسترش توافقات در آن می تواند منافع بسیاری را برای هر ۳ کشور داشته باشد. ان شاءالله اگر همت بالایی در این زمینه وجود داشته باشد و اراده در عمل هم صورت گیرد آثار خوبی بر تعاملات بین المللی و اقتصاد هر ۳ کشور خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه ۳ کشور به عنوان ۳ قدرت منطقه و بین المللی می توانند از این فرصت به نحو احسن بهره ببرند، گفت: وقتی تجربه همکاری موفق در یک زمینه وجود داشته باشد، اعتماد سازی در سایر زمینه ها هم صورت می گیرد. درباره انرژی هم بنا بر سابقه اعتماد سازی  موجود آینده خوبی برای این توافق و توافقات مشابه قابل پیش بینی است.

جمالی در پایان گفت: به عبارتی می توان گفت که توافق میان این ۳ کشور در حوزه انرژی دروازه گسترش توافقات در سایر حوزه های اقتصادی خواهد بود.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۲۳۰۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از سوء استفاده صهیونیست‌ها و عناصر ضدانقلاب از اقلیم کردستان علیه ایران جلوگیری کنید

رئیس جمهور با بیان اینکه ایران مانعی برای گسترش همکاری‌های اقتصادی و مراودات تجاری با اقلیم کردستان ندارد، تصریح کرد: ما مرزهای طولانی میان دو طرف را فرصتی ارزشمند برای ارتقای سطح روابط می‌دانیم، اما امنیت اساس و بستر ضروری هر نوع همکاری و گسترش تعاملات است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی صبح امروز _دوشنبه ۱۷ اردیبهشت_ در دیدار آقای «نیچروان بارزانی» رئیس اقلیم کردستان عراق با بیان اینکه روابط کردستان با ایران بر پیوندهای تاریخی، ملی، دینی و فرهنگی استوار است، اظهار امیدواری کرد که این سفر به نقطه عطفی در ارتقای سطح روابط سیاسی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی تبدیل شود.

رئیس جمهور با بیان اینکه عراق قوی و تقویت وحدت و انسجام در چارچوب عراق واحد همواره مورد اهتمام و تاکید جمهوری اسلامی ایران بوده است، گفت: حمایت‌های ایران از کردها چه در زمان رژیم صدام، چه قتل عام حلبچه و حمله داعش اثبات می‌کند که ایران پشتوانه‌ای بزرگ و دوست روزهای سخت عراق و کردستان است.

دکتر رئیسی با اشاره به اینکه دولت و ملت ایران، امنیت عراق را به مثابه امنیت خود می‌شمارند، افزود: ما نسبت به حسن نیت و دوستی برادران عراقی و کرد خود اطمینان داریم، اما با توجه به کینه‌ورزی دشمنان از جمله رژیم صهیونیستی علیه ملت ایران، انتظار داریم دولت عراق و اقلیم کردستان به طور مطلق از هرگونه سوءاستفاده عناصر دشمن صهیونیستی و عناصر ضد انقلاب از خاک این منطقه علیه ایران جلوگیری به عمل آورند.

رئیس جمهور ضمن قدردانی از اقدامات دولت عراق و نیز اقلیم کردستان در اجرای مفاد توافقنامه امنیتی فیمابین، بر اجرای کامل و دقیق این توافق تاکید و تصریح کرد: خلع سلاح کامل و عدم حضور عناصر ضد انقلاب در خاک عراق یک ضرورت است.

آیت‌الله رئیسی همچنین تاکید کرد: ایران مانعی برای گسترش همکاری‌های اقتصادی و مراودات تجاری با اقلیم کردستان ندارد. ما مرزهای طولانی میان دو طرف را فرصتی ارزشمند برای ارتقای سطح روابط می‌دانیم، اما امنیت اساس و بستر ضروری هر نوع همکاری و گسترش تعاملات است.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه نباید اجازه دهیم عناصر معاند و بدخواهان روابط دوستانه و صمیمی طرفین اخلالی در مسیر گسترش همکاری‌های فیمابین ایجاد کنند، اظهار داشت: نگاه مسئولان باید فراتر از بدخواهی بیگانگان معطوف به طراحی و اجرای راهکارهای توسعه روابط در مسیر تامین منافع متقابل میان ایران با عراق به طور عام و اقلیم کردستان به طور خاص باشد.

«نیچروان بارزانی» نیز در این دیدار ضمن ابراز خوشحالی از تجدید دیدار خود با رئیس جمهور کشورمان، با بیان اینکه اشتراکات دینی، تاریخی و فرهنگی، در طول سالیان متمادی همسایگی، پیوندهایی عمیق را میان دو طرف ایجاد کرده است، از جمهوری اسلامی ایران به عنوان دوست روزهای سخت و کشوری که همواره در هنگام بروز مشکلات کنار عراق و اقلیم کردستان بوده است، صمیمانه قدردانی کرد.

رئیس اقلیم کردستان عراق با قدردانی از نقش شهید قاسم سلیمانی در امنیت و بقای کردستان تاکید کرد: شالوده عراق جدید و روابط امروز فیمابین برآمده از همکاری مبارک ایران و عراق است و لذا ایران برای ما صرفاً یک همسایه نیست. اگر انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی نبود، معلوم نبود جنبش کرد امروز چه سرنوشتی داشت. رعایت حرمت این همکاری‌ها و تعاملات خط قرمزی است که ما هرگز از آن عبور نخواهیم کرد.

بارزانی با بیان اینکه مرزهای ایران و اقلیم کردستان حتی در دوران کرونا نیز بسته نشد، گفت: انتظار ما از ایران آن است که همچنان برای رفع مشکلات در عراق و ساختن کشوری آباد و پیشرفته در کنار ما باشد. روابط گذشته ما افتخارآمیز است و تلاش ما بر این است که آینده‌ای درخشان و بهتر از گذشته بسازیم.

رئیس اقلیم کردستان تصریح کرد: هیچ عقل سلیمی اجازه نمی‌دهد ما روابط با کشوری قدرتمند و دوست را به همکاری با رژیمی که امروز در بدترین موقعیت خود قرار دارد، ترجیح دهیم. رئیس اقلیم کردستان عراق همچنین بر پایبندی بر اجرای کامل توافق امنیتی ایران و عراق تاکید کرد.

کد خبر 751126

دیگر خبرها

  • احمدیان: امیدواریم روابط اقلیم کردستان با ایران در بُعد امنیتی گسترش یابد
  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • ایران با اراده مصمم، فناوری هسته‌ای را گسترش خواهد داد
  • از سوء استفاده صهیونیست‌ها و عناصر ضدانقلاب از اقلیم کردستان علیه ایران جلوگیری کنید
  • طالبان به دنبال گسترش همکاری‌های اقتصادی با ترکیه
  • ترکیه : حماس پس از تشکیل کشور مستقل فلسطین، سلاح را کنار خواهد گذاشت
  • بررسی راه‌های گسترش همکاری دانشگاه صنعتی شریف با دانشگاه‌های عراق
  • تاکید عمار حکیم بر گسترش همکاری فرهنگی ایران و عراق
  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟
  • دومین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه آماده حرکت است؛ عبور از ایران مشروط به همکاری راه‌آهن