Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان:رییس دستگاه قضا گفت:امریکا مطمئن باشد که نمی توانند با این کارها ایران را بر سر توانمندی دفاعی و موشکی خود پای میز مذاکره بکشانند،اروپایی ها هم تلاش نکنند که با زمزمه کردن بعضی حرفها مذاکرات موشکی را در قالب توافق برجام دنبال کنند.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه آیت الله آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی با گرامیداشت یاد و خاطره شهید آیت الله دکتر مفتح، 27 آذر سالروز وحدت حوزه و دانشگاه را تبریک گفت و تصریح کرد: وحدت حوزه و دانشگاه آرمانی بسیار بلند و تأسیسی در دوران انقلاب اسلامی است که البته تبیین ابعاد گوناگون این وحدت، نیازمند تأملات متعدد و جدی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

نگاه حوزه ها به علوم، نگاه توحیدی و ارزشی است

رئیس قوه قضاییه با اشاره به تلاش بسیاری از فضلا و بزرگان در این عرصه افزود: نکته قابل توجه، نگاه ارزشی  حوزه های علمیه نسبت به تحصیل و تدریس علوم بود که متاسفانه در هجوم فرهنگ غربی در دانشگاه ها، این نگاه و ارزش مداری ها کمرنگ شده بود. در واقع در حوزه ها تلاش می شد که نگاه توحیدی بر همه وجوه تعلیم و تعلم حاکم باشد و این نگاه نهادینه شود که ارزش نهایی و غایت همه تلاش های علمی، تقرب الی الحق است.

آملی لاریجانی با بیان اینکه ممکن است در حوزه ها نیز برخی از چنین نگاه و هدفی باز بمانند، بررسی و واکاوی ریشه های این موضوع را نیازمند مجالی جداگانه دانست و در ادامه با بیان اینکه نگاه علمای بزرگ به علومی که در حوزه ها تدریس می شد یک نگاه آلی و ابزاری بود، اظهار کرد: این علما، علوم و آموزه های مختلف را ابزاری برای جلب رضایت حق تعالی می دانستند. به عبارت دیگر، علم را برای خود علم نمی خواستند بلکه جهاد علمی را وسیله ای برای تقرب الهی می‌دانستند.

رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه چنین نگاهی موجب می شد که از تحصیل و تدریس علوم، اهداف جانبی و عرضی دنبال نشود، خاطر نشان کرد: علما و استادان بزرگ حوزه غالباً در اثنای تدریس تذکر می دادند که غرض نهایی از تحصیل علوم، ذکر و یاد خدا و دستیابی به قرب الهی است.

 

ترویج نگاه غربی موجب جدایی حوزه و دانشگاه است

آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه این نگاه ارزشی قابل انتقال به دانشگاه بود، در این زمینه توضیح داد: ورود نظام آموزش عالی به کشور ما متاسفانه توام با ارزش های جانبی حاکم بر این نظام بود؛ بویژه ارزش هایی که از جانب طرفداران تز بی طرفی علوم ترویج می شد. این بی توجه بودن به اهداف تعلیم و تعلم، به نوعی ارزش های غربی را در نظام آموزشی نمایان می کرد که ترویج آن موجب جدایی حوزه و دانشگاه شد.

رئیس قوه قضاییه یکی از مهم ترین و ماندگارترین اقدامات شهیدان مطهری، مفتح و باهنر و عده ای دیگر از همرزمان آنان را حضور در دانشگاه ها و ترویج علوم اسلامی دانست و تصریح کرد: این اقدام خدمت بسیار بزرگی بود زیرا ارتباط موثری با نسل جوان که خواستار تبیین بیشتر این علوم بودند و دغدغه های دینی داشتند، برقرار کردند و در دورانی که دستگاه های خفقان در رژیم پهلوی اجازه نمی دادند ارزش های دینی در دانشگاه ها ترویج شود، توانستند نقش مهمی در این زمینه ایفا کنند.

آملی لاریجانی اظهار کرد: خوشبختانه امروز در فضایی تنفس می کنیم که تصور آن فضای پر از خفقان برایمان آسان نیست و بر همین اساس باید از چنین فضایی برای نزدیک تر ساختن هر چه بیشتر حوزه و دانشگاه استفاده کنیم. البته به برکت انقلاب اسلامی، استادان و دانشجویانی پرورش یافتند که توانستند چهره دانشگاه ها را تغییر دهند اما همچنان نیازمند تلاش بیشتر در این زمینه هستیم.

 

نقاط قوت حوزه و دانشگاه باید بر یکدیگر اثرگذار باشند

رئیس قوه قضاییه با اشاره به اثرگذاری نظم و انضباط حاکم بر نظام آموزشی دانشگاه ها در حوزه های علمیه و متقابلاً ترویج نگاه ارزشی حوزه ها به علوم در دانشگاه ها، تاکید کرد: امیدواریم با جلسات و گفتگوهای متقابل میان حوزه و دانشگاه و تقویت اشتراکات، ثمرات بیشتری از این وحدت نصیب حوزه و دانشگاه شود.

 

بهترین واکنش به حملات علیه دستگاه قضایی، خدمت رسانی بیشتر است

آملی لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به انواع هجمه ها به دستگاه قضایی، گفت: مسئولان دستگاه قضایی، قضات و کارکنان قوه قضاییه هرگز نباید از این هجمه ها ناامید شوند و در کارشان کاستی یا نقصی پدید آید زیرا دشمن با حملات، هجمه ها و ارزیابی های غیرمنصفانه خود دقیقاً به دنبال ایجاد تردید و در نتیجه پدید آوردن کاستی در کار و خدمت رسانی دستگاه قضایی است که بر این اساس بهترین پاسخ دندان شکن به دشمن، خدمت رسانی بیشتر و حل مشکلات مردم است.

رئیس قوه قضاییه در عین حال تصریح کرد:  ما در کنار خدمت رسانی باید نسبت به تبیین و روشنگری درباره خدمات و تلاشهای مجموعه دستگاه قضایی نیز اهتمام داشته باشیم. در جلسه ای که اخیراً با جمعی از دانشجویان داشتم به این جمع بندی رسیدم که بسیاری از تصورها از دستگاه قضایی ناشی از عدم تبیین پاره ای از مشکلات این دستگاه است که تبیین آنها در کنار تشریح خدمات و تلاشهای قوه قضاییه کار چندان دشواری هم نیست.

 

بدون جدل باید به شبهات درباره عملکرد قوه قضاییه پاسخ داده شود

 آملی لاریجانی با بیان اینکه دشمن بیرونی و جاهل درونی از خلأ اطلاع رسانی قوه قضاییه سوء استفاده می کنند، خاطر نشان کرد: مسئولان قضایی باید در حد ضرورت و تا جایی که نحوه پاسخگویی شبیه به جدل و کشمکش نشود، به شبهاتی که مطرح می شود پاسخ دهند و به تبیین کارهایی که انجام می شود بپردازند.

 

برای جلوگیری از شایعات باید برخی پرونده های قطعی اطلاع رسانی شود

رئیس قوه قضاییه افزود: به عنوان مثال، در مورد شخصی که محکوم می شود گاهی بزرگنمایی می کنند و با انتشار مطالب خلاف واقع به بهانه های حقوق بشری، از این شخص یک قهرمان می سازند در حالی که اتهامات و محکومیت این فرد، آن چیزی نیست که در رسانه هایشان بیان می کنند. در این قبیل موارد دستگاه قضایی باید برای جلوگیری از شایعه پراکنی ها و تشویش اذهان و افکار عمومی، باید پس از قطعیت رأی، برخی از جزییات موضوع را به اطلاع مردم برساند. متاسفانه ما چون خودمان مدام درگیر پرونده ها و موضوعات مختلف در دستگاه قضایی هستیم تصور می کنیم که سایرین نیز از مسائل مورد بررسی ما مطلع هستند در حالی که اینگونه نیست.

آملی لاریجانی با بیان اینکه همه مسئولان، قضات و کارکنان قوه قضاییه در جایگاهی قرار دارند که باید محکم و استوار خدمت کنند و هرگز از هجمه ها هراسی به دل راه ندهند، آیه شریفه «ان الله یدافع عن الذین آمنوا»، را مصداق شرایط موجود دانست و تاکید کرد: توصیه من به همه مسئولان دستگاه قضایی این است که علاوه بر تلاش در جهت خدمت رسانی به نحو کامل، در راستای تبیین و تشریح مشکلات و همچنین خدمات قوه قضاییه برای احقاق حق با جدیت گام بردارند.

 

ادعاهای اخیر آمریکا علیه ایران ناشی از انزوا و شکست آن است

رئیس قوه قضاییه در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به ادعاهای اخیر نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل مبنی بر اینکه موشک های پرتاب شده از سمت یمن به ریاض، ساخت ایران بوده است، اظهار کرد: طرح چنین ادعاهای بی اساسی ناشی از شکست های متعدد منطقه ای و بین المللی آمریکاست. آنها با صرف وقت و هزینه های کلان تلاش کردند که با پدید آوردن گروه تروریستی داعش در منطقه به اهداف خود دست یابند و طبق برنامه ریزی های خود، در مدت 20 سال به بهانه حضور داعش و مبارزه با آن، چهره منطقه را تغییر دهند اما با حضور مقتدرانه جمهوری اسلامی در کنار برادران خود در منطقه ، داعش به نقطه پایان رسید و سر حامیانش به سنگ خورد.

آملی لاریجانی افزود: از سوی دیگر، آمریکا در بحث انتقال پایتخت رژیم صهیونیستی از تل آویو به قدس شریف با وجود لابی های فراوان، منزوی شد و همچنان شاهد اعتراضات مردم در کشورهای مختلف و بویژه در سرزمین های اشغالی هستیم.

 

نمایش اخیر نیکی هیلی شبیه شوهای تلویزیونی بود

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه همه این موارد ، عزم آمریکا را برای ایجاد اجماع علیه جمهوری اسلامی جزم کرده است، ادعاهای اخیر «نیکی هیلی» را شبیه شوهای تلویزیونی دانست و خاطر نشان کرد: در این مورد هم جز عربستان و رژیم صهیونیستی هیچ کشوری به این ادعاها توجه نکرد و خود سازمان ملل نیز این ادعاهای واهی و بی اساس را که با نمایش دادن چند قطعه فلز مطرح کردند، نپذیرفت.

آملی لاریجانی با بیان اینکه بهتر است آمریکایی ها با عبرت گرفتن از تجربیات مکرر خود از این ایذاهای بی اساس و بی فایده دست بردارند، اظهار کرد: آنها مطمئن باشند که نمی توانند با این کارها ایران را بر سر توانمندی دفاعی و موشکی خود پای میز مذاکره بکشانند. اروپایی ها هم تلاش نکنند که با زمزمه کردن بعضی حرفها مذاکرات موشکی را در قالب توافق برجام دنبال کنند زیرا ایران در مسائل دفاعی خود با هیچ کشوری مذاکره نمی کند.

 

اگر اروپا به مذاکرات موشکی علاقه مند است اجازه دهد ایران به موضوعات موشکی و دفاعی آنها ورود پیدا کند

رئیس قوه قضاییه با طرح این سوال که آیا چنین مذاکراتی برای خود اروپایی ها قابل تحمل است، به کشورهای اروپایی پیشنهاد داد که اگر به مذاکره بر سر توانمندی‌های موشکی علاقه مند هستند، اجازه دهند که جمهوری اسلامی به موضوعات دفاعی و موشکی آنها ورود پیدا کند و با آنها به مذاکره بپردازد.

آملی لاریجانی در پایان تاکید کرد: این تصور که چون ایران با برخی مشکلات اقتصادی مواجه است پس می توانند به این بهانه فشارهایی را وارد کنند تصور بسیار غلطی است زیرا مردم ما با بصیرت و هوشیاری بالای خود همواره در صحنه حضور دارند و بارها نشان داده اند که این خیالات دشمن کاملاً باطل است.

پایان پیام/34

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۲۴۲۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاكره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی

سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی که برای شرکت در پنجمین مجمع بانک توسعه اسلامی به ریاض سفر کرده است در گفتگویی اظهار کرد: امسال پنجمین سالگرد تاسیس بانک توسعه اسلامی به عنوان بزرگترین نهاد مالی کشور‌های مسلمان است.

وی ادامه داد: ۵۷ کشور مسلمان عضو از تسهیلاتی که این بانک برای پروژه‌های زیرساختی انرژی آموزش بهداشت و سلامت تزریق می‌کند استفاده می‌کنند، ما هم در ایران به عنوان یکی از سه سهامدار بزرگ که از ابتدا نقش آفرین بودیم در پنجاهمین سالگرد مجمع عمومی بانک در ریاض شرکت فعالانه داشتیم.

خاندوزی گفت: در این اجلاس هم بخش خصوصی کشور مشارکت وسیعی داشت، هم نمایندگان بخش‌های دولتی، وزارت اقتصاد و سایر وزارتخانه‌های ذیربط در این دوره حضور فعال دارند.

وی تاکید کرد: تنها نهادی که علی رغم تحریم‌های ظالمانه آمریکا همچنان در تامین مالی پروژه‌ها از اعتبارات بین‌المللی به طرح‌های عمرانی کشور کمک می‌کند، بانک توسعه اسلامی است.

وزیر اقتصاد یادآور شد: ما امروز ۱۱ طرح مهم در استان‌های مختلف داریم که تامین مالی آنها به صورت ارزی توسط بانک توسعه اسلامی انجام می‌شود.

وی گفت: در سال‌های ۹۷ تا ۱۴۰۰ مشکلاتی در نظام بازپرداخت ایران وجود داشت که موجب توقف عمرانی جمهوری اسلامی ایران شده بود؛ دولت سیزدهم با اهتمام جدی این موانع و مشکلات را برطرف کرد و مجدداً شاهد این هستیم که تزریق به پروژه‌های ایران از سوی بانک توسعه اسلامی آغاز شده است.

خاندوزی اظهار کرد: در مجمع سالانه بانک توسعه اسلامی غیر از اینکه صورت‌های مالی بانک به تصویب می‌رسد، خط مشی سال آینده بانک توسعه اسلامی نیز توسط وزرای قتصاد عضو تعیین می‌شود.

وی با اشاره به پیشنهاد ایران که در این نشست مطرح خواهد شد، گفت: یک پیشنهاد مهم پنجره تامین مالی ترجیحی است که با نرخ‌های ترجیحی و حمایتی بتواند از طرح‌ها در کشور‌هایی که نیاز به پروژه‌های حمایتی دارند استفاده کند. جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد خود را برای تاسیس این پنجره تامین مالی ترجیحی ارائه داده است و امیدواریم مصوب شود.

خاندوزی خبر داد: یکی از نکاتی که در دستور کار مذاکرات ما با بانک توسعه اسلامی است؛ اضافه کردن سه پروژه مهم حوزه بهداشتی درمانی و دانش بنیان کشور به ۱۱ پروژه‌ای است که قبلاً تامین مالی آنها توسط بانک توسعه اسلامی انجام شد.

وی تاکید کرد: در حاشیه اجلاس سالانه جلساتی با وزرای اقتصادی کشور‌های عضو به خصوص کشور‌های هدف که نقش پررنگ تری در تعاملات اقتصادی ما دارند به ویژه در خاورمیانه و شمال آفریقابه صورت دوجانبه تنظیم کرده‌ایم؛ البته دیدار مفصلی با همتای سعودی خود خواهم داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • پیگیری مسائل اساسی لرستان با مشارکت اساتید حوزه و دانشگاه
  • از پرونده چای دبش چه خبر؟
  • خیّران سلامت یک میلیارد ریال به حوزه سلامت شهرستان کاشمر کمک کردند
  • مذاکره با برزیل برای برگزاری دیدار تدارکاتی با فوتسال ایران
  • اسامی اساتید نمونه کشوری منتشر شد
  • ۶۵ عضو هیئت علمی نمونه کشوری معرفی شدند/ حضور پررنگ معاونان وزیر علوم در بین استادان برتر!
  • ایران، سرآمد در حوزه دفاعی و امنیتی، با وجود تهدیدات متعدد
  • زحمات کارگران در حوزه اقتصادی پشتوانه ایران در حوزه امنیتی و دفاعی خواهد بود
  • مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران
  • مذاكره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی