Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران، محمدرضا عارف در صفحه اینستاگرامی خود نوشت: 

«وحدت یکی از امور زیر بنایی و مهم در دنیای اسلام است و حتی در آیات قرآن و خواسته های پیغمبر اسلام و همه بزرگان دین تاکید شده است که امت اسلامی باید متحد باشد. اختلاف نظر و عقاید یک مساله طبیعی است زیرا هر انسانی حق دارد عقاید و نظرات خود را اعلام کند اما زمانی این مساله خطرناک می شود که این اختلاف عقاید تبدیل به نزاع شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شهید مفتح در زمان حیاتش با توجه به اینکه هم فردی حوزوی بود و هم شخصیتی دانشگاهی داشت، تلاش کرد این دو بخش را به هم نزدیک کند. اگر حوزه و دانشگاه با یکدیگر صمیمی باشند و با هم تعامل ایجاد کنند بسیاری از مسائل حل می شود.
وحدت حوزه و دانشگاه یا دانشجو و طلبه جزو راهبردهای اصلی انقلاب است. اگر به سابقه حوزه‌های علمیه در قرن های ابتدایی بعد از اسلام نگاه کنیم می بینیم تمام علوم در حوزه‌های علمیه در کنار یکدیگر بوده و هدف آن تربیت حکیم است، یعنی دانشجویی که در کنار دغدغه‌های دینی و معنوی، دغدغه علمی را نیز دارد.
البته باید پذیرفت که حوزه و دانشگاه نمی توانند یکی شوند؛ نه دانشگاه می تواند در ذیل حوزه تعریف شود و نه حوزه می تواند با دانشگاه ادغام شود؛ رسالت آنها با هم متفاوت است اما اهداف مشترک می توانند داشته باشند. حوزه می تواند از دانش روز و موضوع شناسی دانشگاه استفاده کند و احکام متناسب بیاورد و دانشگاه می تواند از حوزه که مبلغ روح اسلام است، بهره ببرد و حوزه باید روح اسلام که عبودیت حق تعالی و اخلاق و انسانیت و عدالت است را بشناسد و بشناساند. رسالت حوزه سنگین است تا همسویی حوزه و دانشگاه در مسیر بهبود جامعه تامین شود.
علی رغم تمام تلاش هایی که در دهه های اخیر صورت گرفته است هنوز تاثیرگذاری مدنظر در زمینه وحدت حوزه و دانشگاه مشاهده نمی شود. به عنوان مثال طرح کرسی های آزاد اندیشی که توسط مقام معظم رهبری بارها بر روی آن تاکید شد، در دانشگاه ها متاسفانه در سطح همایش باقی ماند. وحدت دانشگاه و حوزه با تعریف و همایش و جلسه حاصل نمی شود، بلکه باید فعالیت های عینی و مشترک بین آن دو صورت گیرد.

 

نباید سطح کار به اضافه کردن برچسب اسلامی به برخی دروس دانشگاهی و یا تغییرات جزئی محتوای آنها محدود شود سبک و ساختار مباحثاتی و غیرمدرک‌گرای حوزه است که باید با نظم آکادمیک دانشگاه ترکیب شود. به نظر می رسد جایگاه حوزه و روحانیت هم باید به مانند گذشته که نگاه پدرانه به همه اقشار جامعه داشتند احیا شود و تلاش شود از برخی آسیب ها که می تواند جایگاه آن را در جامعه مخدوش کند به دور باشد.
همانگونه که امام خمینی(ره) فرمودند منظور از وحدت حوزه و دانشگاه یک رابطه دو سویه و هم عرض بین این دو نهاد مسئول در حوزه پرورش نسل جوان کشور است، یعنی هر کدام از مزایای دیگری استفاده کرده و معایب خود را اصلاح کند تا این دو بال انقلاب با قدرت حرکت کنند.
البته در اوایل انقلاب حرکتی در این راستا انجام شد، اما مسائل جاری کشور و امور اجرایی مانع حضور فعال بزرگان حوزه در دانشگاه شد. به همین دلیل نسبت به آنچه باید در زمینه وحدت حوزه و دانشگاه انجام شود خیلی فاصله داریم و باید به بهانه ۲۷ آذر در حوزه و دانشگاه با دعوت از بزرگان دو بخش، این بحث به صورت جدی مطرح شود که برای وحدت چه باید کرد؟»

 

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۲۴۸۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «اسلام و مبانی حقوق بشر» نقد و بررسی می شود

به گزارش خبرنگار مهر، معرفی و نقد کتاب اسلام و مبانی حقوق بشر از سوی گروه حقوق خانه اندیشمندان علوم انسانی و انجمن حقوق شناسی برگزار می‌شود.

این جلسه با حضور سیف الله صرامی عضو هیأت علمی و مسؤول پژوهشگاه فقه و حقوق علوم و فرهنگ اسلامی، سید محمد قاری سید فاطمی استاد دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه مفید قم، احمد کاظمی موسوی پژوهشگر حقوق و معارف و اسلامی، حجت الاسلام رحیم نوبهار مؤلف کتاب و عضو هیأت علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی برپا خواهد شد.

دبیری جلسه را بزرگمهر بشیریه دانش آموخته حقوق کیفری و جرم شناسی و عضو انجمن حقوق شناسی بر عهده دارد.

این نشست امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه از ساعت ۱۷ در خانه اندیشمندان علوم انسانی به نشانی خیابان استاد نجات اللهی، بوستان ورشو، خانه اندیشمندان علوم انسانی سالن حافظ برگزار می‌شود.

کد خبر 6096989 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • پیام جنجالی خواننده مطرح برای نتانیاهو |‌ بله آقای نتانیاهو! امیدواریم که شما ...
  • معمایی که امام درباره رژیم صهیونیستی مطرح کرد چه بود؟
  • مسئله فلسطین، چالش مشترک جهان اسلام است
  • سیره و روش امام صادق(ع) تعامل با اهل سنت بود
  • کتاب «اسلام و مبانی حقوق بشر» نقد و بررسی می شود
  • چرا تشکل های دانشجویی دانشگاه را اصل نمی دانند؟/ گزارش
  • لیست نامزدهای شورای وحدت در دور دوم انتخابات تهران
  • دوره شیخ صدوق دوره انتقال از عصر حضور ائمه (ع) به دوره غیبت
  • سفر معنوی حج فرصتی مناسب برای ترویج وحدت جامعه اسلامی است
  • دوره شیخ صدوق دوره انتقال از عصر حضور ائمه(ع) به دوره غیبت