Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، رضا روستا آزاد، رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف، در مراسم «وحدت حوزه و دانشگاه؛ از سخن تاعمل» که عصر امروز به همت حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان کشور در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی برگزار شد، با بیان اینکه از اولین شعارهایی که حضرت امام(ره) و انقلاب اسلامی مطرح کردند، وحدت حوزه و دانشگاه بود، اظهار کرد: قاطعانه می‌توانم بگویم این وحدت در حوزه و دانشگاه فهم نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شعار هنوز تبیین نشده و اهمیتش دانسته نشده و روش و مدل کارآمدی متناسب با آن حاصل نشده و بعد از 40 سال بعضی در این قضیه تشکیک می‌کنند.

وی افزود: یونسکو جامعه جهانی دانشگاه‌ها را تشکیل می‌دهد و بیشتر دانشگاه‌های جهان سومی نیز در آن حاضر می‌شوند، هدف ظاهری یونسکو نیز کمک به این دانشگاه‌ها جهت رشد علمی است، بنده در مراسمی در آنجا اعتراض کردم که همایش یک طرفه است، این علمی که شما با منت می‌خواهید به ما بدهید، خودش عامل فجایعی مثل دو جنگ جهانی بوده است.

روستا آزاد با طرح این پرسش که آیا ذات علم سکولار بوده و هر علمی منجر به جنگ جهانی می‌شود، یا می‌توان علمی داشت که موجب چنین فجایعی نشود؟ گفت: علمی که غربی‌ها به عنوان علم سکولار مطرح کرده‌اند، توحشی است که شاهد آن هستیم و به صورت ذاتی همراه آن است.

رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه امام فرموده بود؛ دنیا را دانشگاه به فساد کشانده و دانشگاه می‌تواند به صلاح بیاید، عنوان کرد: در زمان انقلاب فرهنگی، اشکال را در دانشگاه دیدیم و نتیجه آن، تعطیل شدن دانشگاه به مدت سه سال بود اما نتوانستیم اشکال را به درستی بفهمیم و رفع کنیم.

وی گفت: در مفاهیم علمی، پیوست‌هایی وجود دارد که آرام آرام اعتقاد دینی دانشجو را ضعیف می‌کند، در مقابل آن باید پیوست‌هایی باشد که این اعتقاد را تقویت کند ولی متأسفانه نیست.

روستا آزاد ادامه داد: در حوزه علم، وقتی دانشجو برای تحقیق به آزمایشگاه می‌رود، از او جلوگیری می‌کنیم، چون هزینه دارد. دانشجو ابتدا باید مطالعه کند، گزاره کلی تولید کرده و نظریه بدهد و بعد وارد آزمایشگاه بشود، دادن گزاره کلی و اقدام به کار آزمایشگاهی و علمی، طبیعی است.

وی افزود: علم امروز از گزاره‌های کلی که دین ارائه می‌دهد و باعث سرعت گرفتن پیشرفت آزمایش و علم می‌شود، به خاطر انحراف‌های موجود در مسیحیت ترسیده است و اینکه می‌گویند گزاره‌های کلی غلط است، بازمانده دوران رنسانس است که گزاره های کلی تحریف شده مسیحیت راه عالمان را می‌بست؛ در حالی که گزاره‌های مبتنی بر وحی راه گشاست، اما گزاره‌های کلی از علم ناقص ایجاد شده که از منشا غیر وحیانی و مبتنی بر پوچ است.

روستا آزاد گفت: معمولا کسی که عالم است، از آنجایی که مجبور است دقیق بشود و از فعالیت‌های جنبی پرهیز کند، طبیعتا نمی‌تواند روابط عمومی گسترده برای بیان فکرش داشته باشد، لذا نیاز به واسطه وجود دارد تا فکر را بگیرد و نشر دهد. در رابطه حوزه و دانشگاه نیاز به چنین واسطه‌ای است. مثل صنعت و دانشگاه که نه صنعت به طرف دانشگاه می‌آید و نه دانشگاه به سمت صنعت و نیاز به واسطه است.

رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف با بیان این مطلب که اکنون معتقدند گزاره‌های کلی دین را نمی‌پذیریم، اما همزمان گزاره‌های کلی ناقصی بر اساس همین دین ناقصی که دارند درست کردند و علم را بر اساس این گزاره‌های کلی پیش می‌برند، گفت: علوم انسانی، دانشگاه، علوم پایه و مهندسی را هدایت و اداره می‌کند، در وحدت حوزه و دانشگاه، حوزه باید هدایت را انجام بدهد.

وی افزود: حوزه در علوم فنی مهندسی و علوم پایه نمی‌تواند ارتباط بگیرد بنابراین باید با شریک خود در دانشگاه یعنی علوم انسانی تعامل کند که به دلیل قطع ارتباط حوزه و دانشگاه این اتفاق نمی‌افتد و اینجا باید افرادی واسط شوند و پل بین حوزه و دانشگاه باشند.

وی با بیان اینکه در این جلسات باید مدل جدیدی که می‌تواند رابطه بین حوزه و دانشگاه را برقرار کند، به وجود بیاوریم، گفت: در حوزه، پس از انقلاب، کار بنیادی زیاد انجام شده ولی فکری که عملیاتی باشد کمتر دیده می‌شود. اکنون که نهاد رهبری و حوزه دانشجویی در دانشگاه‌ها هستند، انتظار می‌رود مطالبه‌ گفتمان‌سازی از حوزه گسترش پیدا کند، این گلایه را نسبت به حوزویان داریم.

روستا آزاد با اشاره به اینکه سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها خیلی بزرگ و غیراجرایی است، عنوان کرد: نوشتن متن علمی دشوار است اما تنظیم راهکار اجرایی دشوارتر است. سندها نوشته می‌شود، اما به خاطر عدم پیاده‌سازی، فضا برای مطرح شدن اسنادی مانند 2030 فراهم می‌شود. اسنادی مانند 2030، به دلیل اینکه عملیاتی هستند، بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرند. این هنر غربی‌ها است که کارها را مرحله به مرحله و دقیق زمان‌بندی می‌کنند.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۲۹۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای هدایت روان آب‌ها به قنات‌های متروکه یزد صحت ندارد

علیرضا نقوی گفت: منطقه بافت تاریخی در سال گذشته با هزینه ۱۰۷ میلیارد ریال، طرح دفع آب‌های سطحی از بلوار دهم فروردین تا رودخانه مرکزی را اجرا کرد که امسال هیچ یک از خیابان های مسیر دچار آبگرفتگی نبود و روان آب ها به رودخانه مرکزی هدایت شده است و خبر منتشر شده مبنی بر هدایت روان آبها به قنات های متروکه صحت ندارد.

وی به فرونشست هایی که پس از بارندگی های اخیر ایجاد شد پرداخت و تصریح کرد: در تقاطع ایرانشهر حفره ایجاد شده در مسیر پوکه متروکه ای بود که عمده دلیل آن اتصال فاضلاب خانگی و واحدهای صنفی اطراف به مسیر قنات بوده که متأسفانه بارها نسبت به تخلف این قبیل اقدامات شهروندان تذکر داده شد و همشهریان بر اصلاح آن اقدام نکردند و ضروری است تا شرکت آب و فاضلاب هم به این مهم تاکید بیشتری داشته‌ باشند.

وی با تأکید بر اصلاح مسیر فاضلاب‌های خانگی از سوی شهروندان گفت: بخشی از کسبه و ساکنان اقدام به اتصال لوله‌های فاضلاب خانگی به مسیرهای پوکه قنات می کنند که این کار علاوه بر تخلف و جرم بودن آن، منجر به این قبیل فرونشست ها در سطح معابر که باعث بروز خسارات جبران‌ناپذیر و جانی خواهد شد همکاری بیشتر دستگاه‌های خدمت رسان در آموزش‌های بیشتر به شهروندان را می‌طلبد.

استان یزد بیش از سه هزار قنات دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • نشست ایده پردازی ترویج گفتمان مقاومت در جامعه برگزار می‌شود
  • ضعف در سرآمدسازی حوزه دینی برای کشور و استان البرز
  • همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» برگزار می‌شود
  • ادعای هدایت روان آب‌ها به قنات‌های متروکه یزد صحت ندارد
  • تهران و قم میزبان همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند
  • تهران و قم میزبان همایش دین‌، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند
  • توان علمی دانشگاه فردوسی مشهد باید به حل مشکلات کمک کند
  • داوری ۱۱۵ ایده در رویداد آموزشی «بوت کمپ» دانشگاه آزاد قم
  • نشست گفتمان سازی بیانات مقام معظم رهبری
  • دشمن به دنبال از بین بردن هویت گفتمان انقلاب اسلامی است