Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- در فدراسیون‌های ورزشی، نایب رئیس بانوان بیشترین اختیاری که دارد این است که برای تیم‌های بانوان نقش تدارکاتچی را بازی می‌کند

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری میزان، پیش از این که ورزش بانوان زیر مجموعه فدراسیون‌های ورزشی قرار بگیرد در قالب انجمن‌های ورزشی بانوان ادامه حیات می‌داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این وضعیت ادامه داشت تا این که در طرح جامع ورزش که در اوایل دهه هشتاد اجرایی شد ورزش بانوان در فدراسیون‌های ورزشی ادغام و برای مدیریت آن هم نایب رئیس بانوان به چارت این فدراسیون‌ها اضافه شد. هر چند انتظار می‌رفت با توجه به حضور نایب رئیس بانوان در فدراسیون‌هایی که در ورزش بانوان فعالیت می‌کنند وضعیت بانوان ورزشکار بهتر شود اما در عمل اتفاق خاصی رخ نداد. ورزش بانوان هیچ وقت چزو اولویت‌های فدراسیون‌های ورزشی محسوب نشد و در تمام موارد اعم از بودجه و امکانات و اردوهای داخلی وخارجی اهمیت کمتری نسبت به ورزش مردان پیدا کردند.

 

نایب رئیس بانوان، پستی تشریفاتی و برای خالی نبودن عریضه!

در فدراسیون‌هایی که در رده بانوان فعالیت می‌کنند پست نایب رئیسی بانوان هم وجود دارد. مسئولیت فردی که در این جایگاه قرار می‌گیرد برنامه‌ریزی کلان برای فعالیت بانوان در رشته ورزشی تحت پوشش فدراسیون‌ مربوطه است. اما در واقعیت اتفاق دیگری در حال رخ دادن است. در بیشتر فدراسیون‌ها، نایب رئیس بانوان بیشترین اختیاری که دارد این است که برای تیم‌های بانوان نقش تدارکاتچی را بازی می‌کند و تمام تصمیمات توسط رئیس فدراسیون، نایب رئیس اول و دبیر فدراسیون گرفته می‌شود و در نهایت نایب رئیس بانوان این تصمیمات را اجرایی می‌کند.

نواب رئیسی که مربی شدند

وضعیت بغرنج پست نایب رئیسی بانوان فدراسیون‌های ورزشی باعث شده برخی از آنها به دنبال نقش‌آفرینی بیشتر در ورزش باشند و به همین دلیل به مربیگری روی آورده‌اند. یکی از این نواب رئیس، فرحناز امیرشقاقی است که در شرایطی که فدراسیون قایقرانی یکی از مهم‌ترین مسابقه‌های خود را پیش‌رو داشت با تیم فوتبال زیر 19 سال دختران راهی ویتنام شد. او حتی در اتفاقات اخیری که برای بانوان روئینگ ایران رخ داد هم نقشی نداشت و تمام تصمیمات توسط امینی و وحید مرادی( رئیس و عضو هیئت رئیسه فدراسیون قایقران) گرفته شد. امیرشقاقی در این اتفاقات نتوانست کاری از پیش ببرد و شاید تنها بتواند نقش هماهنگ کننده و رابط بین فدراسیون و کادر فنی تیم‌های بانوان را بازی کند.

در فدراسیون تنیس روی میز هم وضعیت به همین منوال است. هر چند کیوانی از زمانی که نایب رئیسی بانوان این فدراسیون را بر عهده گرفته اقدامات مثبتی انجام داده اما پررنگ نبودن پست نایب رئیسی بانوان در ورزش کشور، سبب شده او هم به مربیگری روی بیاورد و سرمربیگری تیم ملی تنیس روی میز بانوان را بر عهده بگیرد.

نواب رئیس بانوان، احساس درجه 2 بودن می‌کنند

زهرا اینچه درگاهی در گفت‌وگو با میزان، در خصوص نقش نواب رئیس بانوان در ورزش کشور گفت: در تعدادی از فدراسیون‌ها پست نایب رئیس بانوان شکل تشریفاتی دارد و بانوانی که این مسئولیت را بر عهده می‌گیرند نقشی در تصمیمات کلان ندارد. البته در فدراسیون ژیمناستیک تلاش کردیم این اتفاق رخ ندهد. در حال حاضر نایب رئیس بانوان ژیمناستیک خودش برنامه‌ریزی می کند و پیشنهاد می‌دهد. در نهایت با بیشتر برنامه‌ها و پیشنهادهایش هم موافقت می‌شود.

 

وی ادامه داد: ما در زمینه تربیت و رشد مدیران خانم با مشکل روبرو هستیم و نیاز داریم که در این زمینه بیشتر تلاش کنیم. در حال حاضر بسیاری از نواب رئیس بانوان در فدراسیون‌های ورزشی، احساس درجه 2 بودن می‌کنند و این مسئله به هیچ عنوان خوب نیست.

تصمیم‌گیری برای ورزش بانوان توسط آقایان

فاطمه کرم‌زاده، نایب رئیس بانوان فدراسیون بسکتبال هم در خصوص این موضوع به میزان گفت: در فدراسیون بسکتبال، من هیچ مشکلی ندارم و در بخش بانوان تام‌الاختیار بودم اما خیلی از نواب رئیس بانوان فدراسیون‌های دیگر با مشکلات زیادی روبرو بودند.

کرم‌‌زاده ادامه داد: یک مشکل کلی که نایب رئیس بانوان فدراسیون‌ها با آن روبرو هستند این است که به آنها بها داده نمی‌شود و در تصمیم‌گیری‌های کلان که برای بانوان گرفته می‌شود نقشی ندارند. در جلسات نواب رئیسان بانوان، آنها دلخوری خود را از این مسئله ابراز می‌کنند. متاسفانه در برخی فدراسیون‌ها تصمیم‌گیری‌های مربوط به بانوان را آقایان انجام می‌دهند.

 

شاید یکی از دلایلی که باعث شده بانوان نقشی در تصمیمات ورزش بانوان ندارند این است که در میان آنها مدیر کارامد به ندرت یافت می‌شود. برخی از بانوانی که در فدراسیون‌های ورزشی حضور دارند حتی از یک نامه‌نگاری ساده هم عاجز هستند و این در حالیست که در برخی فدراسیون‌ها به جای استفاده از بانوان مدیر، از بانوان مربی استفاده می‌شود.

این رویه در شرایطی اصلاح خواهد شد که در وهله اول بتوان مدیرانی را تربیت کرد که بتوانند در تصمیم‌گیری‌های ورزش بانوان نقش بیشتری داشته باشند. در غیر این صورت وضعیت به همین منوال خواهد بود.

انتهاب پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۳۳۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خلیلی: طرح گذرگاه‌های ورزش با جدیت در کشور دنبال می‌شود

رئیس فدراسیون ورزش‌های همگانی با بیان اینکه طرح گذرگاه‌های ورزش با جدیت بیشتری توسط هیئت‌های ورزش همگانی در استان‌ها دنبال می‌شود، گفت: به دنبال توسعه ورزش همگانی به عنوان یکی از نیازهای ضروری جامعه هستیم. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم و به نقل از روابط عمومی انجمن فریزبی ایران، علی خلیلی در گردهمایی سالانه مسئولان کمیته‌های فریزبی استان‌های کشور که در تهران با محوریت تجلیل از استان‌های برتر در رشته ورزش فریزبی برگزار شد، اظهار داشت: رشته فریزبی یکی از رشته‌های همگانی و خانوادگی است که می‌تواند در سلامت و فعالیت های بدنی جامعه اثرگذار باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به برنامه های اولویت دار فدراسیون ورزش های همگانی اشاره کرد و گفت: یکی از مهم ترین سیاست ها و برنامه های ما این است در مکان هایی که مردم حضور دارند و محل تجمع آنان است نسبت به اشاعه رشته های تحت پوشش فدراسیون بپردازیم.

خلیلی تصریح کرد: اجرای طرح هایی از جمله خیابان ورزش یا گذرگاه های ورزشی و همچنین مترو اسپورست که از سال گذشته آغاز شده را،امسال با جدیت بیشتری دنبال می کنیم.

رئیس فدراسیون ورزش های همگانی تصریح کرد: گذرگاه های ورزش در روزهای جمعه و تابستان در مکان های عمومی و محل ورزش مردم در نقاط مختلف کشور و به ویژه کلان شهرها برپا می شود تا در این گذرگاه ها بتوانیم رشته های مختلف ورزشی را معرفی کرده و آن را در بین خانواده ها و علاقه‌مندان ورزش نهادینه کنیم.
خلیلی گفت: یکی از بهترین راه های توسعه ورزش و همگانی کردن آن، فرهنگ سازی و معرفی رشته های متنوع ورزشی تحت نظارت فدراسیون ورزش های همگانی در کنار برنامه های عمومی از جمله پیاده روی ها در مناسبت های مختلف است که این مهم نیز توسط هیئت های ورزش همگانی استانها دنبال می شود.

وی خاطرنشان کرد: همچنین در این راستا آگاهی بخشی درمورد اهمیت رشته های ورزشی در جامعه و اینکه چه اندازه می تواند از پیشگیری بیماری ها موثر باشد نیز مورد توجه قرار می گیرد.

رئیس فدراسیون ورزش های همگانی گفت: به منظور حمایت از تولید داخلی محصولات تولیدکنندگان دیسک های فریزبی، خریداری و با آموزش فریزبی و توزیع رایگان دیسک ها در بوستان ها این ورزش را بیشتر معرفی می کنیم.

در این جلسه، علیرضا مهدوی دبیر فدراسیون ورزش های همگانی نیز اظهار داشت: رویدادهای همگانی در قالب گذرگاه های ورزش یا ورزش برای همه برگزار می شود که نمونه آن هفته گذشته در بوستان لاله تهران برگزارو رشته های مختلف ورزشی از جمله فریزبی معرفی شد.

مهدوی افزود: نگاه ما در ورزش همگانی توجه به محلات و خیابان ها است تا بتوانیم با آگاهی بخشی و برگزاری دوره های آموزشی بتوانیم دانش افزایی و تربیت منابع انسانی را دنبال کنیم.

وی گفت: در سال جدید فرآیند نظارت و ارزبایی انجمن در بخش های مختلف از جمله رویدادها و شبکه سازی به صورت جدی دنبال می شود.

دبیر فدراسیون ورزش های همگانی تاکید کرد: در بحث ورزش باور ما این است که بعد همگانی را تقویت کرده و بعد قهرمانی را گسترش دهیم. فدراسیون توانسته در بعد همگانی با تعریف گذرگاه ورزش این امر را محقق کند و هدف نهایی ما نیز سلامت مردم و نشاط و شادابی در جامعه است.

علی ذاکریان رئیس انجمن فریزبی ایران نیز به برنامه های اجرا شده توسط این انجمن در سال گذشته اشاره و از مهم ترین آن را برگزاری دوره داوری درجه سه ویژه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به میزبانی استان مرکزی، برگزاری دوره مربی گری درجه سه به میزبانی استان تهران، معرفی رشته های ورزشی در رسانه ها، معرفی آموزش فریزبی در نقاط مختلف کشور، مشارکت در برگزاری ششمین المپیاد ورزش های همگانی دختر و پسر وزارت علوم، برگزاری اولین مسابقات مینی المپیک ساحلی کشور، حضور فعال در گذرگاه ورزش فدراسیون همگانی و برگزاری مسابقات استانی فریزبی ویژه ورزشکاران دختر و پسر در استان های مختلف عنوان کرد.

وی افزود: در سال 1403 نیز برگزاری 10 جشنواره فریزبی به مناسبت های مختلف، جشنواره استعدادیابی ورزشی، دوره های آموزشی، مدرسی، داوری و مربی گری، سمینارهای مختلف دانش افزایی اجرای مسابقات و برگزاری رویدادهای ملی و استانی از جمله لیگ برتر آلتیمیت فریزبی و سومین لیگ ملی دیسک طلایی برنامه ریزی  شده است.

در این گردهمایی پس از ارزیابی های صورت گرفته توسط انجمن فریزبی، استان های فارس، تهران و آذربایجان شرقی به ترتیب به عنوان سه استان های برتر و فعال در رشته فریزبی معرفی و از مسئولان این کمیته‌ها به ترتیب اقایان نوروزی، وحید سایه وند و قره باغ تجلیل شد.

در این مراسم با قدردانی از زحمات سارا باقری نایب رئیس بانوان انجمن فریزبی ایران قدردانی و عاطفه انسان به عنوان نایب رئیس جدید این انجمن معرفی شد.
همچنین محمد پورکیانی از استادان پیشکسوت تربیت بدنی، علیرضا پدرام و شهرام میرزمانی نیز به عنوان اعضای جدید هیئت رئیسه انجمن فریزبی ایران معرفی شدند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برای برگزاری انتخابات منتظر تایید وزارت ورزش هستیم
  • گزارش وزیر ورزش از اقدامات و افتخارآفرینی ورزش کشور به رئیس جمهور
  • رئیسی: وعده مدیریت ورزشی با مدیر ورزشی را عملی کردیم
  • سخنرانی رئیسی در آیین تجلیل از مدال آوران و قهرمانان ورزشی آغاز شد
  • پریچهره: منتظر اعلام وزارت برای تایید تاریخ انتخابات هستیم/ ١٠ نفر برای ریاست نام نویسی کرده‌اند
  • وعده مهدی تاج؛ از فصل آینده هر تماشاگر با کد ملی روی صندلی خودش می نشیند!
  • مبینا ندایی در کمپ توسعه بدمینتون آسیا شرکت می‌کند
  • بازگشت بسکتبال ۳ به ۳ دانشگاه آزاد به لیگ برتر
  • خلیلی: طرح گذرگاه‌های ورزش با جدیت در کشور دنبال می‌شود
  • تیم بسکتبال دانشگاه آزاد در مسیر بازگشت به لیگ برتر