Web Analytics Made Easy - Statcounter

همایش دانشجویی تحقیقات نوین در زمینه محیط زیست به مناسبت بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری با حضور دانشجویان و اعضای هیات علمی در سه محور محیط زیست انسانی، محیط زیست طبیعی و محیط زیست و مدیریت انرژی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر در این همایش اظهار کرد: «محیط زیست به عنوان یک موضوع میان فرهنگی می‌تواند به طور جدی هم توسط اعضای هیات علمی و علاقه‌مندان مورد توجه قرار گرفته و هم گروه‌های دانشجویی در چارچوب فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی اقدامات موثری انجام دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

دکتر علیرضا مسعودی‌لیر بیان کرد: «دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر به توجه به قرار گرقتن در منطقه صنعتی و در جوار مجموعه عظیم صنایع پتروشیمی و این که محیط زیست این منطقه تحت تاثیر آلودگی‌های حاصل از تولیدات صنعتی است می‌تواند محور و کانون انجام مطالعات زیست محیطی در استان خوزستان قرار بگیرد.»

ویژگی مهم محیط زیست بدون مرز بودن آن است

رئیس اداره محیط زیست انسانی اداره کل محیط زیست استان خوزستان و سخنران این همایش هم با بیان اینکه افراد جامعه برداشت‌های متفاوتی از عنوان محیط زیست دارند گفت: «ویژگی مهم محیط زیست بدون مرز بودن آن است و آلودگی و آثار تخریب در یک نقطه به آن نقطه منحصر نشده و بر نقاط دیگر هم اثر می‌گذارد. محیط زیست نسبت به فعالیت‌هایی که در حول محور آن اتفاق می‌افتد واکنش نشان می‌دهد.»

کعبی: کشورهایی که بیش از 40 درصد از منابع آب تجدیدشونده و قابل دسترسی خود را استفاده کرده باشند دارای تنش شدید آبی می‌شوند و کشور ایران حدود 71 درصد از 130 میلیارد مترمکعب آب تجدیدشونده خود را مورد استفاده قرار داده و در زمره کشورهای دارای تنش شدید آبی واقع شده است

هلنا کعبی درباره تاثیر عوامل مهم آلاینده‌های هوا بر جوامع انسانی اظهار کرد: «هر گونه عاملی اعم از ذرات جامد، قطرات مایع گازها و یا مخلوطی از آن‌ها که باعث تغییر در میزان غلظت گازهای موجود در هوا شود ممکن است در دراز مدت سلامتی انسان‌ها، گیاهان، حیوانات و یا بر ساختمان‌ها اثرات زیان‌آوری داشته باشد. اکسیدهای گوگرد، اکسیدهای نیتروژن، مونواکسید کربن و ذرات معلق از عوامل مهم آلاینده‌های هواست که بر جوامع انسانی و بشری اثرات مخربی دارد.»

وی درباره منابع مهم آلودگی هوا در شهرهای استان خوزستان افزود: «وجود تعداد زیاد فلرهای نفتی و گازی، وجود واحدهای تولیدی و صنعتی، ناوگان حمل و نقل(اعم از سبک، نیمه‌سنگین و سنگین)، غبار ناشی از شرایط اقلیمی عرصه‌های مناق بیابانی و تمرکز تعداد زیادی از واحدهای کانی غیر فلزی در حاشیه شهرهای استان به خصوص شهرهای اهواز، بندرماهشهر، آبادان و امیدیه باعث شدت آلودگی هوا در اکثر نقاط استان خوزستان شده است.»

کعبی با بیان اینکه کشور ما در برداشت بی‌رویه و بیش از ظرفیت مخازن آب زیر زمینی در جهان رتبه نخست را دارد تصریح کرد: «کشورهایی که بیش از 40 درصد از منابع آب تجدیدشونده و قابل دسترسی خود را استفاده کرده باشند دارای تنش شدید آبی می‌شوند و کشور ایران حدود 71 درصد از 130 میلیارد مترمکعب آب تجدیدشونده خود را مورد استفاده قرار داده و در زمره کشورهای دارای تنش شدید آبی واقع شده است.»

رئیس اداره محیط زیست انسانی خوزستان بیان کرد: «فعالیت‌ها حوزه نفت و گاز (فلرها، میدان های نفتی و حفاری‌ها)، سدسازی‌های بی‌رویه در مناطق مختلف، وجود واحدهای تولید نیشکر و صنایع جانبی آن، عدم مدیریت صحیح پسماندها، زهاب‌های کشاورزی و پرورش ماهی، ارزیابی زیست محیطی و کمبودهای قانونی، وجود واحدهای صنعتی و خدماتی آلاینده و شهرک‌های صنعتی، کشتارگاه‌ها و مناطق ویژه از مهم‌ترین و عمده‌ترین معضلات و مشکلات زیست محیطی در استان خوزستان هست که زندگی روزمره بیش از 4 میلیون انسان را به خطر انداخته است.»

لزوم استفاده از محصولات نانو در محیط زیست

دبیر انجمن پدافند غیرعامل خوزستان دیگر سخنران این همایش با تببین پدافند غیرعامل و بررسی شاخص‌های آن در خصوص نقش محیط زیست در امنیت پایدار کشور گفت: «مطابق با شاخص‌ها و مولفه‌های امنیت ملی یک کشور که شامل حفظ جان مردم، حفظ تمامیت ارضی، حفظ سیستم اقتصادی و سیاسی و حفظ استقلال و حاکمیت کشور هست با مخاطرات زیست محیطی می‌تواند مولفه‌های امنیت یک کشور به خطر بیفتد که در این صورت راهی جز احترام به محیط زیست و رعایت حقوق آن برای پایداری کشور و استان نداریم.»

حسین سمیعی با تاکید بر لزوم استفاده از محصولات نانو در محیط زیست و لزوم پیگیری جدی در این بخش یادآور شد: «با استفاده از این علوم می‌توانیم برای مثال با استفاده از مالچ پاشی با تکنولوژی نانو قابلیت کاشت محصولات در آن منطقه را فراهم کنیم و به ابعاد مختلف این تکنولوژی در حوزه محیط زیست بپردازیم.»

در پایان این همایش که در سه محور محیط زیست انسانی، محیط زیست طبیعی و محیط زیست و مدیریت انرژی برگزار شد پس از بررسی مقاله‌های رسیده به دبیرخانه اجرایی همایش، مقاله‌های کوثر صدیقی شیری، میثاق بچاری و محمد پورمند عنوان‌های برتر را به خود اختصاص داده و مورد تجلیل و تقدیر قرار گرفتند.

همایش دانشجویی تحقیقات نوین در زمینه محیط زیست با حضور دانشجویان و اعضای هیات علمی به مناسبت بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری در دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر برگزار شد که با تجلیل از مقالات برتر به کار خود پایان داد.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۳۴۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش علمی تاریخ، فرهنگ و جغرافیای خلیج فارس برگزار شد

به گزارش خبرنگار مهر، رئیس دانشگاه فرهنگیان استان بوشهر ظهر سه شنبه با تبریک فرا رسیدن روز ملی خلیج فارس در این همایش علمی با اشاره به مختصات جغرافیایی خلیج فارس اظهار داشت: روز خروج پرتغالی ها از خلیج فارس به نام روز ملی خلیج فارس نامگذاری شده است و همه ایرانیان این روز بزرگ شمرده و در محافل علمی کشور نیز همایش های مختلفی در این راستا برگزار می شود و این اهمیت این روز بزرگ را می رساند.

رضا درویشی گفت: خلیج فارس یک سرمایه ارزشمند و یک گوهر گرانبها برای ما و کشورهای حوزه خلیج فارس است؛ این آبراه سومین خلیج بزرگ جهان است و خلیج فارس برای کشورهای پیرامونی آن نقش حیاتی دارد.

درویشی بیان داشت: بیشترین مرز را با خلیج فارس کشور جمهوری اسلامی ایران در میان کشورهای پیرامونی آن دارد و رودهای بسیاری در جنوب ایران در استان خوزستان، بوشهر و هرمزگان به این آبراه استراتژیک می ریزد.

ااین استاد جغرافیا با بیان اینکه بیش از ۲۰۰ چشمه در زیر خلیج فارس وجود دارد و حدود ۵۰ چشمه از سواحل خلیج فارس روانه آن می شود، خاطرنشان ساخت: خلیج فارس عمق زیادی ندارد و متوسط عمق آن ۵۰ متر و بیشترین عمق آن حدود ۹۳ متر و عریض ترین بخش خلیج فارس در حدود ۳۰۰ کیلومتر است.

درویشی ادامه داد: بنادر ما در حوزه خلیج فارس نقشی بسیار حساس و حیاتی برای کشور دارند و تنها بنادر رودخانه ای این پهنه آبی یعنی خرمشهر و آبادان در کشور ایران قرار دارند.

وی اضافه کرد: خلیج فارس از بعد نظامی و اقتصادی برای تمام کشورهای پیرامونی خود نقش حساسی دارد و بیش از ۲۵% از نفت جهان از این آبراه تامین می شود و وجود تنگه هرمز در نقطه ابتدایی آن برای کشور ما نقش راهبردی دارد.

رئیس دانشگاه فرهنگیان استان بوشهر گفت: تمام بنادر حوزه خلیج فارس در استان های جنوب ایران نقشی کلیدی و تعیین کننده در اقتصاد کشور ما دارند و نسل جوان ما باید اهمیت این شاهراه آبی جهان را به خوبی واقف بوده و دانشجومعلمان به عنوان معلمان فردای کشور ما در این عرصه نقشی اساسی دارند؛ چرا که خلیج فارس هویت تاریخی ماست.

یک نویسنده، پژوهشگر تاریخ و استاد دانشگاه های استان بوشهر نیز در این همایش اظهار داشت: ما ۵ هزار سال تاریخ مکتوب داریم اما متاسفانه از این تاریخ مکتوب سهم کاوش های باستان شناسی که بیانگر زندگی آن زمانی مردمان این سرزمین در حاشیه خلیج فارس باشد، حدود ۵ درصد است و این جای تاسف دارد.

غلامحسین نظامی گفت: ما چگونه باید خلیج فارس را بشناسیم در حالیکه در زمینه باستان شناسی خلیج فارس کار عمده ای نکرده ایم در حالی که کشورهای غرب خلیج فارس فوق العاده در حال کار در این حوزه هستند.

نظامی بیان داشت: شخصیت های علمی جهان و حتی حوزه خلیج فارس که من با برخی از آنها گفتگو داشته ام به اسم جعلی آن اعتقاد ندارند و این تنها مصلحت سیاسی برای آنهاست که در حال دنبال کردن این روند هستند.

وی با بیان اینکه ایرانیان در حاشیه خلیج فارس مرزداران و حافظان تاریخی کشور و این پهنه آبی هستند و در طول تاریخ در برابر بیگانگان ایستاده و مقاومت کرده اند، ادامه داد: مردمان سیراف این استان در قرون اولیه اسلامی به تجارت با مناطقی از چین می پرداختند که این نشانگر توانمندی دیرینه دریانوردان ما در دریانوردی است.

نظامی تصریح کرد: بوشهر در دوره قاجار تبدیل به یک بندر ترانزیتی شد و بندری در تراز بین المللی بود و ۹ کشور در این بندر کنسولگری داشتند و ۱۱ خط کشتیرانی در آن وجود داشت.

در این همایش محمدی باغملایی از اساتید هیات علمی دانشگاه نیز شعری در توصیف خلیج فارس خوانش کردند و مرضیه سادات موسوی نیز به نقالی در وصف مبارزین بوشهری در جنگ با استعمارگران انگلیسی پرداخت.

کد خبر 6093098

دیگر خبرها

  • بررسی مسائل زیست محیطی اصفهان در جلسه شورای عالی حفاظت محیط زیست با حضور رئیس جمهور
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ صادر شد
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ اسفراین صادر شد
  • مطالبات اراضی شهری شهرداری پرداخت شود
  • اخطار زیست محیطی به سه واحد خدماتی در نهاوند
  • جبران خسارت زیست محیطی ازسوی آزادراه تهران-شمال
  • توقف فعالیت ۲۸ واحد صنعتی متخلف در شهرک صنعتی اشتهارد
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • همایش علمی تاریخ، فرهنگ و جغرافیای خلیج فارس برگزار شد