Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-یک ماه از زلزله 7 ریشتری کرمانشاه می‌گذرد اما گویا شرایط برای داشتن سرپناهی گرم برای برخی ازجمله مستاجران همچنان پیچیده به نظر می‌رسد. هرچند استاندار کرمانشاه ندادن کانکس به مستاجران را رد می‌کند.چند روزی است این جمله: "به مستاجران کانکس داده نمی شود"، با موجی از انتقادات رو به رو شده است! جمله‌ای به نقل از مسئولان استانِ کرمانشاه که به سرعت در فضای مجازی منتشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون عمرانی استانداری کرمانشاه، چند روز پیش گفته بود" مستأجرانی که محل سکونتشان در زلزله اخیرِ استان تخریب شد، جمعیت بالایی را شامل می‌شوند و عملاً امکان اختصاص و تحویلِ کانکس به آنها وجود ندارد! در عوض اما پنج میلیون تومان کمک بلاعوض و ۱۰ میلیون تومان تسهیلات به آنها پرداخت می‌شود تا بتوانند در شهرهای دیگر، خانه‌ای برای اسکان خود، اجاره کنند". این مقام مسئول این را هم گفته که کانکس، تنها به مالکانِ خانه‌هایی که به ‌طور کامل تخریب شده است، اختصاص می‌یابد! حتی به صاحبان واحدهای تعمیری نیز به هیچ عنوان کانکسی اهدا نمی‌شود.

در همین حال در روزهای اخیر نامه‌ای در فضای مجازی منتشر شد که در آن عنوان شده: "براساس ضوابط، امکان تحویل کانکس به مستاجران مناطق زلزله‌زده‌ وجود ندارد!". نامه‌ای که از جانبِ ستاد معین بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اصفهان، مستقر در سرپل ذهاب، به فرمانداری شهرستان سرپل ذهاب ارسال شده است. در همین رابطه غلامحسین خانی، مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان اصفهان توضیح داده است: "روزی که این نامه صادر شد، هنوز تکلیف برایمان مشخص نبوده و چیزی ابلاغ نشده بود." خانی گفته که "چون فضای کافی برای نصب کانکس به تعداد همه مردم، نداریم، براساس تصمیمِ استاندار و رئیس بنیاد مسکن، قرار شد طبق مصوبه دولت، مبلغ ۵ میلیون تومان اجاره بها به آنان پرداخت کنیم."

این مقام مسول تاکید کرده است که فقط به مالکان کانکس داده می‌شود که در زمین ملک خود نصب کنند. خانی می‌گوید: هم اکنون در سرپل ذهاب ۹ هزار مسکن وجود دارد که نیازمند تعمیر است، لذا مستاجران می‌توانند با استفاده از مبالغی که به آنان تعلق می‌گیرد، مسکن اجاره کنند. حتی اگر اصرار برای دریافت کانکس هم داشته باشد ما نمی‌توانیم به مستاجران کانکس بدهیم و مجبورند در کمپ‌ها مستقر شوند.

خانی این آمار را هم اعلام کرده که در شهرستان سرپل ذهاب ۵ هزار واحد مسکونی، ۱۰۰درصد تخریب شده است که به مالکان آن‌ها کانکس تعلق می‌گیرد؛ البته اگر مالک اجازه بدهد می‌توانیم به مستاجر هم کانکس بدهیم که در این زمین نصب کنند و مشکلی در این زمینه نداریم. بنابراین باید مالک و مستاجر در این منطقه به توافق برسند.

هوشنگ بازوند (استاندار کرمانشاه) اما درباره موج انتقادات در رابطه با تصمیمِ واگذار نکردنِ کانکس به مستاجران، به خبرنگار ایلنا، می‌گوید که خبر به این شکل صحت ندارد! در واقع ما به طرق مختلف از مستاجران حمایت می‌کنیم. به طور مثال افرادی هستند که قبلاً از روستا‌ها به شهر آمده‌اند؛ کسانی که با وجود داشتنِ زمین کشاورزی یا خانه، به این دلیل که برایشان توجیه اقتصادی نداشته به شهر آمده و مستاجر شده بودند. حالا اینها داوطلب هستند که به روستاهایشان بر‌گردند؛ ما به این افراد کمک بلاعوض پرداخت می‌کنیم، کانکس می‌دهیم و خانه هم برایشان خواهیم ساخت.

استاندار کرمانشاه می‌گوید: مثلاً عده‌ای از مردم که روستایی نبوده و ساکنِ خودِ شهر و در خانه‌ای مستاجر بودند، ما ضمن کمک 5 میلیون تومانیِ بلاعوض به آنها، ۵ میلیون تومان هم بابت اجاره اختصاص می‌دهیم. اما اگر هم تمایلی به دریافت این مبالغ نداشته باشند، یک کانکس "مدیریت شده" به آنها می‌دهیم؛ "مدیریت شده" به این معنی که با هماهنگیِ شهرداری، موقتاً کانکسی را در منطقه‌ای از شهر به آنها اختصاص می‌دهیم تا بعد از اینکه توانمند شدند، یا خانه‌ای بسازند و یا محل سکونتی را برای خود اجاره کنند.

بازوند با اشاره به اینکه، با چنین راهکارهایی، مشکل مستاجران حل می‌شود، گفت: ما مانعی برای دادن کانکس به آنها نمی‌شویم و می‌توانند برای گرفتن کانکس، به دفاتر استان‌های معین و بنیاد مسکن در مناطق زلزله‌زده مراجعه کنند. اما اگر کمک بلاعوض ۵ میلیون تومانی را دریافت کنند، دیگر نمی‌توانند کانکس بگیرند. البته مستاجرانی که خانه‌های محل سکونتشان بر اثر زلزله تخریب شده خیلی زیاد نیستند و تقریباً ۳-۴ درصد آسیب دیدگان را شامل می‌شوند.

وی می‌گوید: در حال حاضر خانه‌های تعمیری درحال بازسازی هستند. هم‌اکنون 4 هزار و ۵۰۰ کانکس در روستاها نصب شده و ممکن است امروز و فردا، از مرز ۵ هزار نیز بگذرد. در  شهرها نیز ۱۰۰۰ کانکس اسکان موقت استقرار یافته و قرار است تا پایان دی ماه، از مرحله اسکانِ اضطراری عبور و به اسکان موقت برسیم. که انشاء الله طبق برنامه پیش خواهیم رفت.

اکبر سنجابی فرماندار سرپل ذهاب هم در توضیح اینکه چرا به مستاجران زلزله زده، کانکس داده نمی‌شود، به خبرنگار ایلنا، می‌گوید: برای مستاجران حق بیشتری قائل و به آنها امکان انتخاب داده شده است. ما ۵ میلیون تومان به آنها پرداخت می‌کنیم و مستاجران می‌توانند این پول را صرف خرید کانکس و یا اجاره محلی برای زندگی کنند.

وی با اشاره به اینکه حدود هزار و ۵۰۰ واحد در منطقه سرپل مورد اجاره مستاجران بوده، درباره اینکه این 5 میلیون تومان کمک درچه بازه زمانی پرداخت می‌شود، گفت: امروز قرار شد که یک روزه پول پرداخت شود. متقاضیان می‌توانند بامراجعه  به بنیاد مسکن معین اصفهان، مستقر  در سرپل، مبلغ یاد شده را دریافت کنند.

در این میان گویا فرماندار قصرشیرین هم دراین باره عنوان کرده است که "در قصر شیرین به کسی کانکس نمی‌دهیم. قرار است ۵ میلیون تومان ودیعه مسکن پرداخت کنیم؛ مردم هم راضی می‌شوند و کمک می‌کنند که کارشان سریع‌تر انجام شود. اما در بحث مستاجران گرفتاریم و ضعیف‌ترین قشر مستاجران هستند!

در عین حال وی در تماس خبرنگار ایلنا و طرح پرسشِ چراییِ اختصاص ندادنِ کانکس به زلزله‌زدگانِ شهرستان قصرشیرین، حاضر به پاسخگویی نشد و بنیاد مسکن تهران را متولی اصلی این امر در قصرشیرین معرفی کرد.

آنچه که مشخص است این است که پرداخت تسهیلات و کمک‌های بلاعوض 5 میلیون تومانی برای مستاجران کافی نیست و آنان بر سر دو راهی انتخاب بین بد و بدتر شده‌اند؛ اگر کانکس انتخاب کنند موقتا سرپناهی نه چندان محکمی و ماندگاری خواهند داشت یا اگر کمک بلاعوض 5 میلیونی را اتتخاب کنند، فعلا باید در چادرها اسکان داشته باشند و با این پول هم شاید امکان رهن یا اجاره خانه بدایشان مقدور نباشد.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۳۴۷۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دفتر نظارت و ارزیابی ویژه استاندار در لرستان راه‌اندازی می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، ابوطالب شفقت امروز سه‌شنبه در نخستین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه لرستان در سال جاری، اظهار داشت: دستگاه‌های اجرایی استان حداکثر تا پایان اردیبهشت‌ماه باید تبصره‌های قانون بودجه را به‌خوبی مطالعه کنند و سهم همه اعتبارات هزینه‌ای و عمرانی خود را از قانون بودجه احصا کنند و سازمان مدیریت موظف است با اولویت پروژه‌های استانی نیمه‌تمام جمع‌بندی کند که بتوانیم برای جذب منابع اقدامات لازم را انجام دهیم.

وی با اشاره به راه‌اندازی دفتر نظارت و ارزیابی ویژه استاندار در استان، گفت: به‌زودی یک نفر در استان به‌عنوان مسئول تأمین منابع در استان و تهران معرفی خواهد شد که متعاقب این امر، دستگاه‌ها موظف هستند یک نفر را به‌عنوان مسئول تأمین منابع خود برای پیگیری و تسهیل امور معرفی کنند.

استاندار لرستان با تأکید بر اینکه برای جبران عقب‌افتادگی‌های استان باید تأمین منابع صورت بگیرد، افزود: بدون تأمین منابع، امکان انجام مدیریت جهادی برای اجرای پروژه‌ها و فعالیت‌های بزرگ نیست.

شفقت با اشاره به اینکه دستگاه‌های اجرایی استان هزینه‌های باقی‌مانده تملک دارایی را حداکثر تا ۳۱ تیرماه هزینه کنند، افزود: باتوجه‌به مهلت قانونی خرج کرد تملک دارایی تا ۳۱ شهریور در این صورت می‌توان از وزارتخانه‌ها درخواست منابع کرد.

وی با تأکید بر پاسخ‌گویی سریع بر استعلام‌های قانونی دستگاه‌ها، گفت: پاسخ کارشناسی برای رد استعلام و سرعت عمل برای پاسخ‌گویی به استعلام‌ها برای پیشبرد امور در استان ضروری است.

استاندار لرستان جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان را مهم‌ترین و کلیدی‌ترین جلسه استان برشمرد و افزود: حضور تمام اعضا در این جلسه الزامی است.

کد خبر 6093627

دیگر خبرها

  • گلایه مستاجران قمی از مشکلات دریافت وام ودیعه مسکن
  • انتظار ۹ ساله ساکنان مسکن ویژه تهرانسر برای صدور سند مالکیت
  • دفتر نظارت و ارزیابی ویژه استاندار در لرستان راه‌اندازی می‌شود
  • دست باز مستاجران در عقد قرارداد اجاره / با سامانه خودنویس، دیگر نیازی به مراجعه به مشاورین امکان نیست
  • ۷۷ درصد از مستاجران تهرانی موفق به دریافت تسهیلات ودیعه مسکن شدند
  • مستاجران مراقب کلاهبرداری در سامانه خودنویس باشند
  • تحقق کامل تعهد اشتغال استان کرمانشاه
  • چرا هیچ دستگاه نظارتی به داد مستاجران نمی‌رسد | اختیار آینده زندگی ما دست صاحبخانه هاست! | مستاجران به ناچار اجازه می‌دهند بر سرشان کلاه برود
  • شب عید املاکی‌ها، روز سیاه مستاجرها
  • حماس در حال بررسی طرح اسرائیل برای تبادل اسرا