Web Analytics Made Easy - Statcounter

بین الملل > خاورمیانه - ایسنا نوشت: در پی استفاده آمریکا از وتو برای منع صدور قطعنامه‌ای در محکومیت تصمیم دونالد ترامپ درباره قدس که آمریکا را تنها مقابل موضع موافق ۱۴ عضو شورای امنیت قرار داد، مجمع عمومی سازمان ملل درخواستی را از جانب گروه عربی جهت برگزاری جلسه فوق‌العاده‌ای در زمینه تصویب قطعنامه‌ الزام‌آوری با هدف ابطال تدابیر آمریکا درباره قدس دریافت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش سایت شبکه الجزیره، این تحرک بعد از ناکام گذاشتن پیش‌نویس قطعنامه‌ای در شورای امنیت در زمینه مخالفت با هر گونه تغییر در وضعیت شهر بیت المقدس است.

میروسلاو لایچاک، رئیس مجمع عمومی سازمان ملل شب گذشته اعلام کرد، این درخواست را دریافت کرده است.

وی افزود: من در اسرع وقت خواهان نشستی در مجمع عمومی سازمان ملل خواهم شد.

ریاض منصور، سفیر فلسطین در سازمان ملل پیش‌بینی کرد، نشست فوق‌العاده فردا (چهارشنبه) یا پنجشنبه باشد.

وی گفت: این درخواست همچنین به نام سازمان همکاری اسلامی و جنبش عدم تعهد ارائه شده است.

منصور افزود: در این درخواست آمده است، این نشست فوق‌العاده طبق اصل "متحدان به منظور صلح" در اشاره به قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل به شماره ۳۷۷ است که قطعنامه‌های مجمع عمومی سازمان ملل را برای تمامی اعضای سازمان از جمله اعضای دائم شورای امنیت الزام‌آور می‌کند.

ریاض مالکی،‌ وزیر خارجه فلسطین نیز گفته بود، فلسطینی‌ها خواستار برگزاری نشست فوق‌العاده مجمع عمومی سازمان ملل بعد وتوی آمریکا در شورای امنیت خواهند شد.

وی ادامه داد، کشورهای عضو مجمع خواهان تایید این قطنامه خواهند شد.

آمریکا در جلسه رای گیری طرح مصر به درخواست فلسطین که در زمینه رد اعلام قدس به عنوان پایتخت اسرائیل و انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به آنجا بود، از حق وتو استفاده کرد. در حالی که ۱۴ عضو شورای امنیت به جز آمریکا به این پیش‌نویس قطعنامه رای مثبت دادند.

ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین نیز وتوی آمریکا را بی‌توجهی به خواست جامعه جهانی خواند.

نبیل ابوردینه، سخنگوی ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین این وتو را محکوم کرده و آن را غیرقابل قبول خواند که ثبات جهانی را تهدید می‌کند.

محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز در ابتدای جلسه گسترده در رام الله تحرکات آتی در سایه وتوی آمریکا را اعلام کرد و گفت: طرف فلسطینی فورا برای پیوستن به ۲۲ سازمان بین‌المللی وابسته به سازمان ملل وارد عمل خواهد شد و همچنین هر هفته برای پیوستن به تعداد بیشتری از سازمان‌ها و معاهدات بین‌المللی تلاش خواهد کرد.

52310

کلید واژه‌ها : قدس - شورای امنیت سازمان ملل - فلسطین -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۳۵۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش مسکو: به قطعنامه سلاح‌های هسته‌ای در فضا

به گزارش «تابانک» به نقل از ایرنا از تاس، زاخارووا تصریح کرد: ما به این دلیل با این پیش‌نویس مخالفت کردیم که آمریکا تلاش کرد در شورای امنیت سازمان ملل تعهدات حقوقی جدیدی درباره امنیت فضا ایجاد کند که فراتر از پیمان‌ها و توافقنامه‌های فعلی است؛ که مهمترین آنها پیمان ماورای جو ۱۹۶۷ است.

روسیه چهارشنبه شب قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را در نشست شورای امنیت سازمان ملل وتو کرد.

۱۳ عضو از ۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل به قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن رای مثبت دادند، چین یکی از اعضای دائم شورای امنیت رای ممتنع داد و روسیه دیگر عضو شورای امنیت به این قطعنامه رای مخالف داد و آن را وتو کرد.

شورای امنیت ملی ایالات متحده آمریکا در واکنش به وتوی قطعنامه کشورش از سوی روسیه گفت که این وتو، نگرانی‌های جدی را در مورد برنامه‌های روسیه برای فضای ماورای جو ایجاد می‌کند.

این رای‌گیری پس از آن صورت گرفت که واشنگتن، مسکو را به ساخت سلاح هسته‌ای برای ارسال به فضا متهم کرد. آمریکا معتقد است که روسیه در حال استقرار یک جنگ‌افزار هسته‌ای ضد ماهواره در فضا است که انفجار آن می‌تواند در همه موضوعات از ارتباطات نظامی تا حتی خدمات مسافربری اینترنتی، خرابکاری ایجاد کند.

مسکو این ادعاها را رد کرده و ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه گفته است که مسکو مخالف استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا است.

دیگر خبرها

  • نظامیان آمریکا از سرکوب دانشجویان حامی فلسطین دست بکشند
  • ملحق شدن اساتید دانشگاه نیویورک به جمع حامیان فلسطین + ویدئو |‌ برخورد خشن پلیس آمریکا را ببینید
  • تلنگری به طرفداران گفتمان سازش
  • کاخ سفید مدعی شتاب تازه ای در مذاکرات غزه شد
  • مسئولان امنیت شغلی کارگران را تامین کنند
  • ایروانی: شورای امنیت اسرائیل را مجبور به توقف فوری جنگ کند
  • نشست شورای امنیت سازمان ملل برای تحولات افغانستان
  • ممانعت روسیه از تصویب قطعنامه آمریکایی استقرار سلاح در فضا
  • واکنش مسکو: به قطعنامه سلاح‌های هسته‌ای در فضا
  • روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد