Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-09@02:12:35 GMT

علم نافع، علم اسلامی است

تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۳۶۹۴۲

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از اصفهان، آیت‌الله سید یوسف طباطبایی‌نژاد، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه اصفهان در همایش تجلیل از دانش‌آموختگان و ارائه کارنامه علمی دانشکده اهل‌البیت(ع) اصفهان که به مناسبت بزرگداشت روز وحدت حوزه و دانشگاه شب گذشته 27 آذرماه در دانشگاه اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: از نظر اسلام، علم‌آموزی بر همه انسان‌ها اعم از زن و مرد واجب است، اما این سؤال مطرح می‌شود که منظور از علم، فقط علوم مربوط به دین است و یا اینکه همه علوم را شامل می‌شود؟
وی افزود: پاسخ این است هر علمی که به مردم و جامعه منفعت برساند، علم اسلامی محسوب می‌شود و بنابراین علوم پزشکی، مهندسی و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. علوم اسلامی است و اسلام آموزش این علوم را واجب کفایی می‌داند. همه این علوم مورد احترام اسلام بوده و اگر علمی باعث سربلندی جامعه اسلامی شود، آن علم ارزشمند است.
آیت‌الله طباطبایی‌نژاد ادامه داد: خوشبختانه ما بعد از انقلاب، در بسیاری از علوم باعث سربلندی جامعه اسلامی شدیم. قبل از انقلاب، کشور با کمبود پزشک مواجه بود و بسیاری از مردم برای درمان به خارج از ایران سفر می‌کردند، اما امروز هیچ پزشک و شورای پزشکی نظر نمی‌دهد که کسی برای معالجه به خارج از ایران برود و این باعث سربلندی جامعه اسلامی است.
وی با تأکید بر اینکه هر علم نافع برای جامعه اسلامی، علوم اسلامی محسوب می‌شود، خاطر نشان کرد: نباید بگوییم علوم اسلامی مسائلی است که به خداشناسی مربوط می‌شود، آن را می‌توان علوم دینی نامید. علم اسلامی منحصر به خداشناسی نیست و همه علوم مورد نیاز، علوم اسلامی محسوب می‌شود و جوانان ما در دانشگاه‌ها، علوم اسلامی را تحصیل می‌کنند.
امام جمعه اصفهان تصریح کرد: اگر گفته می‌شود حوزه و دانشگاه در کنار یکدیگر باشند، معنایش این نیست که دانشجو، علم طلبگی و یا طلبه‌ها، علوم مرتبط با دانشگاهیان را بخوانند. همه علومی که در دانشگاه و حوزه تدریس می‌شود، علوم مورد نیاز هستند و دانشجو و طلبه هر کدام در حیطه آموزشی خود، متخصص می‌شوند.
وی افزود: چون همه انسان‌ها و به خصوص دانشگاهیان باید آنچه را که فرا می‌گیرند، در راه خدا و دین باشد و تربیت انسان‌های متدین به عنوان متخصص علوم مختلف مفید می‌باشد، نیاز است تا در کنار متخصصین علوم دینی باشند و ضمن اینکه علوم مورد نظر خود را آموزش می‌بینند، تلاش کنند تا فعالیت و علم آنها رنگ دینی به خود بگیرد.
آیت‌الله طباطبایی‌نژاد با بیان اینکه دشمنان جامعه اسلامی همیشه در صدد بوده‌اند تا میان علم و دین جدایی ایجاد کنند، گفت: آنها می‌دانند که جامعه به دست دانشگاهیان اداره می‌شود و اگر دانشگاهیان متدین نباشند، به راحتی منحرف می‌شوند و می‌توان آنها را خرید و به همین دلیل برای جدایی میان حوزه و دانشگاه تلاش می‌کنند، حتی با این دیدگاه درصدد جدایی میان دین و سیاست جدایی هستند.
وی خاطر نشان کرد: اگر از وحدت حوزه و دانشگاه صحبت می‌شود، منظور این است که دانش‌آموختگان هر دو بخش متدین باشند و وظیفه اصلی در این خصوص به عهده اساتید حوزه و دانشگاه است.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۳۶۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت بهره‌گیری از هوش مصنوعی و نانو فناوری در حوزه پزشکی

ایسنا/مازندران رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی مازندران جایگاه خوبی در بین دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور دارد، گفت: ورود به هوش مصنوعی در حوزه‌های آموزش، پژوهش، تشخیص ودرمان بیماری و استفاده از فناوری‌های جدید و نانو فناوری در حوزه پزشکی و ورود به عرصه آینده پژوهی از جمله اهداف دانشگاه در سال جاری است که امیدوارم با همکاری اساتید و اعضای هیات علمی به این اهداف دست پیدا کنیم.

دکتر فرهاد غلامی، رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران شامگاه ۱۹ اردیبهشت در مراسم گرامیداشت مقام استاد و تجلیل از اساتید دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه این دانشگاه از نظر وسعت شبکه بهداشتی، درمانی و حوزه پژوهش جزو ۱۰ دانشگاه برتر علوم پزشکی کشور است، گفت: اساتید و هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در ۳۶ سال گذشته نقش ویژه‌ای در ارتقای این دانشگاه ایفا کردند که جا دارد از همه آن ها تشکر و قدردانی کنم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۱۲ دانشکده، ۴ پژوهشکده، ۲۳ مرکز تحقیقات، ۲۶ بیمارستان،  ۲۲ شبکه بهداشت و درمان، ۳۸۰ مرکز جامع سلامت و یکهزار و ۱۰۰ خانه بهداشت در سطح استان فعال هستند، ادامه داد: صدور مجوز راه اندازی دانشکده طب ایرانی و گیاهان دارویی، راه اندازی ساختمان جدید بیمارستان رازی، احداث واحد فناوری دارویی، جذب بیش از ۲۰۰ دانشجوی خارجی و افزایش ۸ رشته دانشگاهی از جمله اقدامات دانشگاه در سال گذشته بوده است.

وی رکن اصلی پیشرفت دانشگاه علوم پزشکی مازندران را اعضای هیات علمی دانست و افزود: جهش دانشگاه از نسل ۲ به ۴ از اهداف اصلی دانشگاه علوم پزشکی مازندران است که ویژگی اساسی دانشگاه‌های نسل ۴ ارتباط با جامعه است؛ بنابراین در این حوزه باید اقدامات اساسی صورت گیرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران تاکید کرد: اعضای هیات علمی، کارکنان دانشگاه علوم پزشکی و خانواده‌های آنان بخشی از جامعه هستند بنابراین با ارتقای سواد سلامت و توانمندسازی آنان اقدامات اساسی در جهت افزایش آگاهی جامعه نسبت به حفظ سلامت روانی و جسمی برداشته می‌شود.

در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی مازندران دارای ۵۸۰ عضو هیات علمی است و بیش از ۶۲۰۰ دانشجو در ۱۳۵ رشته مشغول به تحصیل هستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ضرورت بهره‌گیری از هوش مصنوعی و نانو فناوری در حوزه پزشکی
  • اساس و پایه دانشگاه بر منزلت استاد نهادینه شده است
  • عین اللهی: حق‌الزحمه دستیاران پزشکی به ۱۵ میلیون تومان رسید
  • افزایش حق الزحمه دستیاران پزشک به ۱۵ میلیون تومان
  • حق‌الزحمه دستیاران پزشکی افزایش یافت
  • حق‌الزحمه دستیاران پزشکی به ۱۵ میلیون تومان رسید
  • راه‌اندازی۶ دانشکده موضوعی جدید در دانشگاه آزاد شهرکرد
  • علت عدم گرایش به رشته‌های علوم پایه و فنی بررسی شود
  • امیدوارم بتوانیم حقوق دستیاران را به ۲۰ میلیون برسانیم
  • ارتقاء دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه بندی جهانی موضوعی