Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «امتداد نیوز»
2024-04-27@16:44:42 GMT

شماره پنجم دوماهنامه «شیوه» روی دکه رفت

تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۳۷۱۸۵

شماره پنجم دوماهنامه «شیوه» روی دکه رفت


شماره پنجم دوماهنامه «شیوه» با پرونده‌ای مفصل در بررسی سینمای کیانوش عیاری، روی دکه رفت.

به گزارش امتداد نیوز، بخش سینمای ایران این شماره شیوه به بررسی سینمای کیانوش عیاری اختصاص یافته و در آن مجید فخریان زندگی و آثار عیاری را مرور کرده است. علیرضا محصصی نیز مفاهیم فشرده مکتب «رئالیسم» و اثر انگشت واقعیت را در سینمای عیاری ردگیری و نشانه‌گذاری کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین در این بخش، نوید پورمحمدرضا، آثار دهه شصت عیاری به ویژه «شبح کژدم» را مورد بررسی قرار داده، وحید مرتضوی هم به تحلیل عمیق فیلم «خانه پدری» پرداخته و علی حدادی هم مسئله «بازنمایی واقعیت» را در جهان سینمایی عیاری مرور کرده است. گفتگوی سعید عقیقی با استاد کیانوش عیاری پایان‌بخش این پرونده است.

بخش سینماتک این شماره شیوه هم به سراغ سینمای جنوب شرق آسیا رفته و امیرهوشنگ للهی به مرور برخی از فیلم‌های این فیلم‌سازان پرداخته است.

سرویس تیاتر این شماره به نغمه ثمینی نویسنده و نمایشنامه‌نویس اختصاص یافته که در گفتگویی با مهین صدری، او از نوشتن و دردسرها و لطف‌هایش می‌گوید.

«بحران مخاطب، توهم یا واقعیت» پرونده‌ای است درباره وضعیت مخاطب در تئاتر ایران. در این شماره، قطب‌الدین صادقی در گفتگویی با بابک احمدی با عنوان «مخاطبی که با اولین چالش سیاسی ـ اجتماعی دود می‌شود» ابعاد نگران کننده این مسئله را مطرح کرده است. حسن معجونی، نورالدین حیدری ماهر، جابر رمضانی و سجاد افشاریان نیز در میزگردی با عنوان «با حرکت سایه جا به جا می‌شویم» به راهکارهای هدایت درست مخاطب امروز پرداخته‌اند.

سرویس تجسمی این شماره شیوه چهار بخش دارد؛ پرونده نظری این شماره به جریان رئالیسم سوسیالیستی اختصاص دارد؛ رویکردی هنری که در روسیه استالینیستی سعی می‌شد به عنوان سبک هنری رسمی و مشروع در حوزه‌های مختلف، از جمله هنرهای تجسمی، رواج پیدا کند.

در بخش «نقد حال» چهار مطلب آمده است: نقد کوتاهی بر نمایشگاه سجاد سلمان روغنی نوشته علی‌رضا رضایی‌اقدم؛ یادادشت مجید اخگر برای کاتالوگ نمایشگاه «پروسه» که گالری «آ» با موضوع فرایند رسیدن از ایده و الهام اولیه به اجرای اثر در رسانه‌های مختلف برگزار کرد، و دو نقد که به دو کتاب تجسمی پرداخته‌اند که اخیراً به بازار کتاب وارد شده‌اند: کتاب تیری دُ دوو در مورد کلمنت گرینبرگ و کتاب مفصلی که اخیراً سیامک دل‌زنده با عنوان تحولات تصویری هنر ایران به نگارش درآورده است.

پس از این، مقاله‌ای می‌خوانیم از هاشم صدق‌آمیز با عنوان «زمان، ظرف و مظروف»، که در آن نویسنده تلاش می‌کند با تأمل بر برخی اشیای روزمره و کاربرد آن‌ها، حلقه‌ی پیوند اشیاء با انسان در زمان‌های مختلف را از یکدیگر متمایز کند. در نهایت، بخش دوم گفتگو با روئین پاکباز را می‌خوانیم، که در آن او در مورد فعالیت‌هایش پس از انقلاب سخن گفته است؛ از تدریس در دانشگاه تهران تا تأسیس انجمن نقاشان، فعالیت‌ در «موزه هنرهای معاصر»، و نگارش دائره‌المعارف هنر.

در سرویس ادبیات این شماره شیوه هم پرونده‌ای درباره تاثیر جریانی مجلات مهم حوزه ادبیات ریویو آمده است؛ مجلات ادبی در شکل‌گیری جریان‌های اصلی داستان‌نویسی نقش پررنگی دارند. سردبیران و ویراستاران قدرت‌مندی که می‌توانند داستان‌های نویسنده‌های سرشناس را بپذیرند، ویرایش کنند و یا به کل کنارش بگذارند. مجلاتی همچون نیویورکر و پاریس ریویو و گرنتا سرآمد این جریان هستند. در این شماره به نقد و بررسی دو مجله نیویورکر و پاریس ریویو پرداخته‌ و گفت‌وگوهایی با دست‌اندرکاران این دو مجله پرداخته شده است.

همچنین در این شماره در سرویس معماری دو بخش آمده است: در بخش معماری و در پرونده «مقالات تحلیلی»، فریار جواهریان، هنرمند و معمار شناخته شده ایرانی، در مقاله گلگشت ایرانی، به مناسبت برگزاری نمایشگاهی با همین موضوع در کاخ موزه گلستان، ابعاد معمارانه، مردم شناسانه، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی پدیده «گلگشت» یا «پیک نیک» را در فرهنگ ایرانی و در ارتباط با مفهوم «باغ ایرانی» مورد بررسی قرار داده است.

سیروس باور هم در مقاله در مورد مدرنیسم و مدرنیته، تحولات مرتبط با مدرنیته در معماری معاصر ایران را در نسبت با فرایندهای صنعتی شدن و تحولات اجتماعی متعاقب را بررسی کرده است. در معرفی پرونده «معماری و هنرهای بصری»، علیرضا صیاد به بررسی ارتباط میان این دو حیطه پرداخته است؛ مقالات این پرونده عبارت­ند از: گم‌گشته در فضا: «اجزای» معماری طوبا خدوری، نوشته آنتونی ویدلر، پارناسوس و پارادایز، یا انتروپوسن (عصر انسان) و واژگونگی حالتی از آگاهی نوشته یورگ اچ. گلایتر، و معنای امر خانگی نوشته برت ورشافل.

شماره پنجم دوماهنامه «شیوه» ویژه آذر و دی ۱۳۹۶ به قیمت ۱۵ هزار تومان روی دکه رفته است.

true برچسب ها : دکه روزنامه معرفی نشریات نشریه شیوه true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۳۷۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علیرضا بیگی: پرونده کاظم صدیقی باید بررسی قضایی شود

آفتاب‌‌نیوز :

احمد علیرضابیگی، نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی، درباره اینکه در ماجرای مطرح شده پیرامون یکی از ائمه جمعه چرا نمایندگان مجلس و یا دستگاه قضا ورود پیدا نکردند، گفت: خود آقای صدیقی با عذرخواهی که انجام دادند پذیرفتند خطایی صورت پذیرفته است که البته اگر با نگاه حقوقی به موضوع نگاه کنیم جرمی واقع شده است که عناصر سه گانه تشکیل دهنده جرم باید مورد بررسی قرار گیرد.

این نماینده مجلس مورد عنصر مادی که فعل صورت گرفته است یعنی انتقال مال انجام شده است، تنها موضوعی که باید مورد بررسی قرار گیرد عنصر معنوی یا همان نیت است که آیا نیت مجرمانه وجود داشته است یا خیر که این هم توسط مرجع صالحه قضایی باید رسیدگی شود.

وی خاطرنشان کرد: در جامعه این‌گونه بحث می‌شود که چون آقای صدیقی بخشی از قوه قضائیه است در مورد ایشان دست به عصا راه می‌روند، حال موضوع نیت آقای صدیقی باید در یک محکمه قانونی مورد رسیدگی قرار بگیرد و برای مردم توضیح داده شود موضوع چه بوده است.

علیرضابیگی تاکید کرد: تنها هم این نیست موضوعات دیگری که مطرح است موضوع تزلزل اعتماد مردم را نسبت به مسئولین و به طور خاص نهاد نماز جمعه و ستاد امربه معروف و نهی از منکر فراهم کرده است که حتما در دفاع از جایگاه این نهادها باید رسیدگی دقیق صورت گیرد و به مردم پاسخ داده شود و تا زمانی که نسبت به ایشان این شایعات مترتب است نباید اصرار به تثبیت ایشان باشد و نباید اصرار بر این باشد که افراد از جایگاه‌های قانونی که دارند برای اثبات خودشان استفاده کنند.

وی ادامه داد: متاسفانه این حرکت‌ها، رفتارها و اقدامات انجام می‌گیرد و این‌ها به اعتماد مردم به طور خاص به نهاد دین (حال قوه قضائیه یک طرف) لطمات وارد می‌کند. ما به اندازه کافی تزلزل اعتماد را در جامعه داریم که این هم مزید بر علت می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • بررسی پرونده صندوق پس انداز کارکنان راه آهن با ۷ هزار شاکی
  • جدیدترین شماره مجله «خیمه» منتشر شد
  • علیرضا بیگی: پرونده کاظم صدیقی باید بررسی قضایی شود
  • قیمت گذاری 15 پرونده امور زمین در عباس آباد
  • بررسی ۹ هزار پرونده شکایت کارگران در کردستان
  • پرونده‌های مختومه ساخت‌و‌ساز‌های غیر مجاز گلستان دوباره بررسی می‌شوند
  • بررسی پرونده‌ها و کالاهای موجود در انبار مرکزی اموال تملیکی گیلان
  • صدور رای برای بیش از ۹۵ درصد از پرونده‌های تخلف طرح شده در تعزیرات گلستان
  • محکومیت قاچاقچی سوخت در زابل
  • بازسازی صحنه جنایت در شب نشینی مستانه!