Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-27@19:48:22 GMT

ترمه‌بافی در گروه هنرهای سنتی احیا شد

تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۳۸۳۳۷

ترمه‌بافی در گروه هنرهای سنتی احیا شد

به گزارش ایلنا، مریم نعمت طاوسی (مدیر گروه هنرهای سنتی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری) این مطلب را در گزارش عملکرد به مناسبت هفته پژوهش اعلام کرد.

او افزود: گروه هنرهای سنتی متناسب با اهداف و وظایف خود در سال ۹۵ و شش ماهه اول ۹۶ در بخش‌های پژوهشی، کارگاهی، آموزشی و اجرایی فعال بوده است.

او از طرح‌های پژوهشی موظف، مقالات علمی فارسی، مقالات انگلیسی، تالیف و ترجمه کتاب، شرکت اعضا در همایش‌ها و نشست‌ها، داوری مقالات علمی، راهنمایی و مشاوره پایان نامه‌ها و داوری طرح‌های پژوهشی درون سازمانی به عنوان فعالیت‌های گروه هنرهای سنتی در بخش پژوهشی نام برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نعمت طاووسی در زمینه فعالیت‌های آموزشی این گروه گفت: در یک سال گذشته ۲۷۰ هنرجو در ۱۹ رشته، در سطوح مقدماتی، متوسط و پیشرفته آموزش دیدند.

او در ادامه به برگزاری نشست و کارگاه تخصصی زرگری در دی ماه سال ۹۵، نشست پرده‌های شاهنامه‌ای و رونمایی از یک نمونه پرده شاهنامه در سال ۹۶ اشاره کرد و گفت: یک نشست تخصصی با موضوع ارتقا کیفی سازهای سنتی ایران در شهریور سال جاری برگزار شد.

او همچنین از نمایش آثار هنرهای سنتی در پاویون فرودگاه مهرآباد برای بازدید سران کشور‌ها در مرداد ماه سال جاری خبر داد و گفت: ماه گذشته نیز آثار هنرهای سنتی در سالن اجلاس سران سه جانبه نمایش داده شد.

او از مرمت ۳۰ اثر ساز خبر داد و گفت: این ساز‌ها شامل ۲۷ سه تار، ۲ تمبک و ۱ دوتار و تمبک، از دهه‌های گذشته به صورت‌های مختلف وارد انبار کارگاه ساز شده‌ و طی زمان دچار آسیب و نیازمند مرمت اساسی بودند.

نعمت طاووسی افزود: سازهای آسیب دیده در مدت ۳ ماه از خرداد تا مرداد سال ۹۶ مورد تعمیر تخصصی، سرویس و رگلاژ قرارگرفته و برای هر گونه تصمیم اعم از فروش یا نمایش آماده شدند.

او همچنین از احیاء هنر ترمه بافی به عنوان حلقه‌ای مغفول و منسوخ شده خبر داد و گفت: کارگاه نساجی سنتی گروه هنرهای سنتی برای حفظ انسجام و یکپارچگی مهارت‌های نساجی سنتی دستگاه ترمه بافی را راه اندازی کرد.

مدیر گروه هنرهای سنتی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری افزود: این مهم با انجام پژوهش و کارعلمی و عملی بعد از نزدیک ۵۰ سال فراموشی توسط روح اله دهقانی انجام شده است.

او با اشاره به کتیبه‌های سردر ورودی نهاد ریاست جمهوری، کتیبه‌های سردر سازمان میراث فرهنگی، کتیبه‌های نشان‌های کارگاه‌های هنرهای سنتی و کتیبه‌های نشان‌های کارگاه‌های هنرهای سنتی گفت: گروه هنرهای سنتی در مدت دو سال اخیر اقدام به اجرای ۴ مورد خدمات هنری- تخصصی برای واحدهای اداری دولتی کرده است.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۳۸۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروه های جشنواره هنرهای نمایشی مازندران معرفی شدند

به گزارش خبرگزاری مهر، مرحله استانی نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان در سطح استان مازندران با شعار «این صحنه خانه‌ماست» در بخش‌های نمایش (صحنه، عروسکی، زنده- عروسکی)، نمایش خلاق (نمایش کتابخانه‌ای، بازی نمایش) و نمایشنامه‌نویسی، ۲۰ اردیبهشت برای شرکت‌کنندگان ۱۲ تا ۲۲ سال و بزرگسالان برگزار می‌شود.

داوری مرحله استانی این جشنواره را سید رضا عمرانی نسب، مهیار هزار جریبی و فاطمه بزرگی از هنرمندان حوزه نمایش این استان بر عهده دارند.

بر اساس نظر هیأت داوران، گروه‌های نمایشی دختر بوته گوجه فرنگی به کارگردانی ناهید دادخواه از ساری، نمایش من دیگه خوابم نمیاد به کارگردانی محسن عظیمی پویا از مرکز فرهنگی هنری شماره ۲ چالوس، نمایش چه حکمتی است در این مردن به کارگردانی محمد جواد ملک محمودی از گلوگاه، نمایش جادوی سیاه به کارگردانی سمانه غزاییان از مرکز فرهنگی هنری بهشهر و نمایش آبگیری برای زندگی به کارگردانی رضا اسماعیل زاده از مرکز فرهنگی هنری رامسر به مرحله استانی راه یافتند.

کد خبر 6089511

دیگر خبرها

  • برپایی نمایشگاه و کارگاه رودوزی‌های سنتی در موزه بزرگ خراسان
  • معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی فارس در اکسپو تهران
  • آیین نقاره زنی در اردبیل احیا می‌شود
  • ‌معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی فارس در اکسپو تهران
  • بررسی سیر تحول هنرهای قرآنی/ اهمیت نگاه میراث فرهنگی به هنر قرآنی
  • قرآن فضای گفتگوی بسیاری درباره هنر دارد
  • گروه های جشنواره هنرهای نمایشی مازندران معرفی شدند
  • بزرگترین سلامتکده طب سنتی کشور افتتاح شد
  • بزرگترین سلامتکده طب سنتی کشور در شیراز افتتاح شد
  • نقاره‌زنی در اردبیل احیا می‌شود