Web Analytics Made Easy - Statcounter

احمد علیرضابیگی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در تبریز اظهار داشت: با توجه به بودجه‌ای که دولت در لایحه منظور کرده، دولت بنا دارد توزیع اعتبارات را استانی کند. 

هدف از استانی‌ کردن اعتبارات، سپردن مسؤولیت دولت به عهده استان‌هاست

وی افزود: دلیل توزیع اعتبارات به صورت استانی به این خاطر است که دولت می‌خواهد مسؤولیت پاسخگویی خود را به دوش استان‌ها بیندازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در بودجه سال 97 سهم یکسری دستگاه‌ها اعم از آموزش و پرورش و بنیاد شهید کاهش یافته است

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت در بودجه اعتبارات سال 97 سهم برخی دستگاه‌ها و موضوعات را کاهش داده، افزود: برای نمونه سهم آموزش و پرورش از بودجه کشور به 8/2 درصد رسیده، در حالی که این سهم در سال 91 در حدود 15/5 درصد بود. 

وی خاطرنشان کرد: دولت در تلاش برای حرکت به سمت خصوصی‌سازی آموزش و پرورش است تا به نحوی مسؤولیت خود را به دوش دیگران بسپارد.

بیگی ادامه داد: از جمله دیگر اقدامات دولت در لایحه بودجه، استانی کردن اعتبارات بنیاد شهید است و با توجه به اینکه مبلغ مشخصی از بودجه استان داده شده، از این رو دولت می‌خواهد از مسؤولیت پاسخگویی به یک قشر خارج شده و آن را استانی کند. 

ارائه راهکار حذف یارانه برای تأمین نیازهای استان آذربایجان‌شرقی از سوی دولت 

وی با تأکید به اینکه دولت در بودجه سال 97 با برنامه استانی کردن حداقل منابع را داده و انتظار دارد که مابقی کم و کسری را خود استان‌ها تأمین کنند، متذکر شد: راهکار تأمین‌کننده را نیز در کسری یارانه‌ها می‌داند، چراکه استان‌هایی که برای تأمین بودجه با مشکل روبه‌رو می‌شوند ناچاراً به کسری یارانه‌ها رجوع خواهند کرد. 

دولت در بودجه سال 97 شفاف‌سازی کند/ دولت پاسخگوی درآمدهای حاصل از نفت، سوخت و ... باشد 

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به  شعار دولت در راستای شفافیت موضوعات توضیح داد: از دولت خواستار شفافیت بودجه سال 97 هستیم و باید پاسخگوی سؤالات نمایندگان در خصوص میزان درآمد حاصل از فروش نفت، فروش سوخت در بازار داخلی و خارجی و کل دریافتی از هدفمندی یارانه باشند، چراکه تا به امروز نتوانستند پاسخگوی این سؤالات باشند. 

وی اضافه کرد: دولت باید بگوید که میزان دریافتی هدفمندی یارانه چقدر است که متوسل به کسر یارانه بیش از 30 میلیون نفر شده است.

92 درصد اعتبارات سال 97 جاری و مابقی عمرانی است 

علیرضابیگی با بیان اینکه 92 درصد بودجه جاری است و فقط 8 درصد عمرانی در نظر گرفته شده، تصریح کرد: قرار بر تخصیص اعتبار 30 هزار میلیارد تومانی به بخش عمرانی است که با این اوصاف کمتر از این مقادیر در نظر گرفته خواهد شد. 

وی با تأکید به اینکه دورنمای بودجه سال 97 و سیاست‌گذاری دولت در این زمینه خیلی مناسب دیده نمی‌شود، گفت: با این کار دولت تکلیف مجلس شورای اسلامی را زیاد کرده، چراکه مجلس، دولت را وادار به شفافیت خواهد کرد. 

دست‌اندازی 10 میلیارد دلاری دولت به صندوق ارزی 

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: باید کمترین دست‌اندازی و استقراض از صندوق توسعه ملی داشته باشیم، اما دولت پیش‌بینی برداشت 10 میلیارد دلاری از این صندوق را کرده است، در حالی که صندوق ذخیره ارزی، ذخیره‌ای برای حمایت از بخش خصوصی در راستای توسعه اقتصادی کشور است، اما دولت برنامه دست‌اندازی به این صندوق را دارد.

چالش‌های زیادی در اعتبارات سال 97 خواهیم داشت 

وی متذکر شد: با توجه به اینکه احتمال ایجاد چالش‌های زیادی در راستای حذف یارانه، افزایش تعرفه واردات خودرو، افزایش عوارض خروج از کشور و افزایش قیمت بنزین وجود دارد، اما ما مصمم به تعقیب بودجه سال 97 براساس مسائل عمومی و ملی هستیم. 

علیرضابیگی با اشاره به اینکه وقتی قیمت بنزین یک‌هزار و 500 تومان در نظر گرفته می‌شود، باید معلوم شود که این پول در کجا هزینه خواهد شد، ادامه داد: اگر این هزینه جزء منافع هدفمندی یارانه منظور می‌شود که باید آن موقع میزان دریافتی یارانه افزایش یابد، در حالی که سیاست دولت برخلاف وعده‌های انتخاباتی روی حذف یارانه است.

هیچ برنامه‌ای برای دریاچه ارومیه در اعتبارات سال 97 ارائه نشده است 

وی در پاسخ به این سؤال که آیا در بودجه سال 97 بخشی به دریاچه ارومیه اختصاص داده شده، گفت: در مورد دریاچه ارومیه، لایحه بودجه چیزی مشخص نکرده و عملاً در این خصوص تمهیداتی در نظر گرفته نشده است.

انتهای پیام/ذ

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۳۸۴۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسویه بدهی گازی پتروشیمی ها به دلیل ماهیت مصارف قطعی تبصره هدفمندی یارانه‌ ها باید سریعا انجام پذیرد

پتروشیمی ها جزو صنایع بزرگ کشور محسوب می شوند که دولت نگاه ویژه ای به آن ها دارد. این صنایع سهم مهمی در اشتغالزایی برای کشور دارند. همچنین محصولات آن ها تحریم پذیر نیست. بنابراین، در شرایط تحریم به کمک کشور آمدند. اما در برخی موارد، شاهد بی اعتنایی پتروشیمی ها به منافع ملی هستیم.

به طور مثال، الان می بینیم که هلدینگ های بزرگ پتروشیمی از تسویه بدهی گازی خود به دولت اجتناب می کنند. این امر به معنای ناتوانی دولت در انجام وظایفش است که نارضایتی عمومی را به دنبال خواهد داشت.

حالا باید منتظر شویم و ببینیم که در کشاکش موجود بر سر بدهی گازی پتروشیمی ها به دولت چه تصمیمی اتخاذ می شود. آیا همان طور که دولت خوراک این صنایع را با قیمت مناسب تأمین می کند و حمایت ویژه ای از آن ها دارد، پتروشیمی ها نیز در خدمت جامعه و جلوگیری از بروز کسری بودجه دولت خواهند بود یا خیر.

به زعم بسیاری از کارشناسان، عدم تسویه بدهی پتروشیمی ها به دولت به معنای اعمال فشار مضاعف بر مردم عادی است. نظرات محمدصادق مهرجو، کارشناس ارشد انرژی را در خصوص بدهی گازی 60 هزار میلیارد تومانی پتروشیمی ها به دولت و لزوم تسویه آن جویا شدیم که در ادامه می خوانید.

تاثیر بدهی گازی 60 هزار میلیارد تومانی پتروشیمی ها بر بودجه دولت

مهرجو در ارتباط با بدهی گازی 60 هزار میلیارد تومانی پتروشیمی ها به دولت خاطرنشان کرد: در زمینه بدهی های گازی پتروشیمی ها باید بگوییم، دولت در لایحه بودجه روی درآمد حاصل از فروش گاز به پتروشیمی ها حساب ویژه ای باز کرده است و دولت یک سری هزینه های قطعی دارد که باید از محل درآمدهایش تأمین شود. عدم پرداخت بدهی پتروشیمی ها، دولت را در انجام وظایفش با مشکل مواجه می کند.

این کارشناس ارشد انرژی توضیح داد: دولت هزینه های ثابتی و مصارف قطعی در تبصره هدفمندی یارانه ها دارد و در صورت عدم تحقق مجبور به استقراض خواهد شد. در نهایت اثر کسری بودجه دولت و استقراض از بانک مرکزی به صورت تورم خود را نشان می دهد و بر زندگی مردم عادی اثرگذار است، بنابراین باید موضوع بدهی گازی پتروشیمی ها به دولت کاملا جدی تلقی و از راه های خاص و فوری حل و فصل شود.

 امکان ایجاد تلاطمات در ارزش سهام شرکت های پتروشیمی با برخورد قهری

وی ادامه داد: پتروشیمی ها نیز بخشی از دولت به شمار می روند و بخش هایی از صندوق های بازنشستگی وزارتخانه های دولتی در این هلدینگ ها سهامدار هستند. از سوی دیگر، این واحدهای صنعتی سهمی در اشتغالزایی و ارزآوری برای کشور و همچنین رونق بورس دارند. بنابراین، برخورد قهری با آن ها نتایج خوبی به دنبال نخواهد داشت و امکان ایجاد تلاطمات در ارزش سهام این شرکت ها ایجاد می کند.

این کارشناس ارشد انرژی توضیح داد: تمام آنچه در بالا توضیح داده شد، به این معنا نیست که پتروشیمی ها حق دارند بدهی گازی خود را به دولت نپردازند. وزارت نفت همواره تلاش کرده است خوراک مورد نیاز پتروشیمی ها را با قیمت منصفانه و با توجه به محدودیت های خاص تولیدی در کشور برای پتروشیمی ها تأمین کند. حالا که دولت به لحاظ مالی روی وصول این درآمدها حساب ویژه ای باز کرده است و برای تأمین هزینه مورد نیاز مصارف قطعی به درآمدهای حاصل از فروش گاز به این واحدها نیاز دارد، پتروشیمی ها نیز باید منصفانه به موضوع نگاه کنند و حداکثر همکاری لازم را با دولت داشته باشند.

مهرجو تأکید کرد: حل و فصل موضوع بدهی گازی پتروشیمی ها به دولت یک ضرورت است. زیرا عدم پرداخت این بدهی ها در نهایت به صورت کسری بودجه و تورم خود را نشان می دهد و همه کشور به نوعی در این موضوع متضرر خواهند شد. باید در این قضیه نگاه ملی را لحاظ کرد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم
  • خبر مهم از متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از زبان یک نماینده مجلس
  • قرارداد ۲.۷میلیارد دلاری با پتروشیمی‌ها برای تولید بنزین
  • چگونه می‌توان با بیماری هلندی مقابله کرد؟
  • تسویه بدهی گازی پتروشیمی ها به دلیل ماهیت مصارف قطعی تبصره هدفمندی یارانه‌ ها باید سریعا انجام پذیرد
  • پیشنهاد انتقال اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومانی به جهاد دانشگاهی
  • در استفاده از منابع صندوق توسعه ملی عجله نمی‌کنیم
  • وضعیت لایحه بودجه حوزه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری
  • وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه دولت ناشی از چیست؟
  • بانک مسکن: در استفاده از منابع صندوق توسعه ملی عجله نمی‌کنیم