Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-26@08:05:16 GMT

چگونه در روزهای آلوده سلامتی‌مان را حفظ کنیم؟

تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۳۸۶۳۳

چگونه در روزهای آلوده سلامتی‌مان را حفظ کنیم؟

پول‌نیوز - آلودگی هوا بر تمام بافت‌ها و سیستم‌های بدن تاثیر می‌گذارد چرا که در هوای آلوده انواع آلاینده‌ها از قبیل، مونوکسیدکربن، اکسید‌نیتروژن و هیدروکربن، براحتی وارد بدن شده و بدین ترتیب، میزان رادیکال‌های آزاد در بدن افزایش می‌یابد.

همشهری نوشت: رادیکال‌های آزاد از راه پوست، ريه، چشم، گوش، بيني و دستگاه گوارش وارد بدن شده و سبب تخريب سلول‌هاي بدن مي‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آسيب به سيستم قلب و عروق، مغز و ريه تنها بخشي از اثرات نامطلوب آلودگي هوا است. آلاينده‌هاي مضر هوا از طريق ايجاد التهاب و انسداد در عروق تغذيه كننده مغز حتي مي‌تواند منجر به سكته مغزي شود. در چنين شرايطي چه بايد كرد؟ پزشكان معتقد هستند كه توجه به تغذیه و کم و کیف آن در سبد غذایی مردم، اين روزها ضروري است.

دكتر منصور رضايي متخصص تغذيه و عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي توصيه‌هاي زير را به مردم مي‌كند.

شیر کم چرب بخوريد. کلسیم موجود در شیر از جذب سرب و فلزات سنگین موجود در هوای آلوده جلوگیری می‌کند. شیر عوارض ناشی از آلودگی هوا بر دستگاه گوارش را کاهش می‌دهد زیرا به دلیل دارا بودن فسفر، منیزیم و کلسیم، خنثی‌کننده سموم است.

از بین میوه‌ها و صیفی‌جات مختلف، آنهایی که رنگشان نارنجی پررنگ و قرمز است و بین سبزی‌ها، آنهایی که برگ‌های پهن تیره دارند (مانند کاهو و اسفناج) حاوی آنتی اکسیدان‌های بیشتری هستند و سموم بدن را بیشتر خنثی و دفع می‌کنند پس اين روزها بيشتر از اين ميوه‌ها و سبزي‌ها استفاده كنيد.

کیوی، آلو بخارا، انار، انگور، سیر، کلم بروکلی، کشمش، گوجه فرنگی و پرتقال سرشار از آنتی اکسیدان است که توصیه می‌شود در این روزها مصرف شوند.

آب، شير كم‌چرب، دوغ و غذاهاي آبكي بيشتر مصرف كنيد و غذاهاي خشك كمتر. مردم سوپ و آش را در سفره‌هاي خود حتما داشته باشيد.

چون در لبنيات، فسفر، منیزیم و کلسیم وجود دارد بنابراين، مصرف لبنيات اين روزها بيش از هميشه ضروري است چرا كه لبنيات سموم را خنثي مي‌كند و علاوه بر اين سبب مي‌شود كه دستگاه تنفس كمتر آسيب ببيند. بنابراين اين روزها حتي اگر هوا سرد هم بود و عطش هم نداشتيد، آب و مايعات و غذاهاي آبكي زياد مصرف كنيد. نوشیدن آب، كمك مي‌كند تا کلیه‌ها املاح اضافی و ذرات آلوده و آلاينده‌ها را به سرعت و در زمان كمتري از بدن خارج و سم‌زدايي كنند.

در سبد غذايي خود از مواد معدني به وفور استفاده كنيد چرا كه مواد معدني، انواع فلزات‌سنگين، سرب، جيوه، آرسنيك، كادميوم و آلومينيوم را از بدن خارج مي‌كند. مواد معدني در غذاهاي حاوي آهن، يد، منيزيم، روي، سلنيوم و كلسيم وجود دارد.

در روزهايي كه هوا آلوده‌ست مردم نبايد از گوشت قرمز استفاده كنند چرا كه مصرف گوشت قرمز، بار و زحمت كليه را زياد مي‌كند. بنابراين از خانواده گوشت‌ها، بهتر است مردم از ماهي و ماكيان بيش از گوشت قرمز استفاده كنند. ماكيان و ماهي چربي غير اشباع هم دارند.

از خانواده غلات، مردم بهتر است در روزهايي كه هوا آلوده است به جاي مصرف برنج و نان از جو استفاده كنند. جو را مي‌توانند در سوپ و آش اضافه كنند. جو حاوي املاح و فيبر است.

در خانواده ميوه‌ها و سبزيجات از تمام ميوه‌هاي فصل بيشتر از روزهاي ديگر استفاده شود. مصرف خرمالو، انار، نارنگي و ساير مركبات در اين روزها اولويت دارد.

در خانواده سبزيجات، مصرف سبزيجات حاوي تركيبات گوگردي توصيه مي‌شود چرا كه اين نوع سبزيجات، به سرعت آلاينده‌ها را از بدن خارج مي‌كند. در اين ميان مصرف سير، پياز، تره فرنگي و كلم بيش از همه توصيه مي‌شود چون اين سبزيجات به دليل تركيبات گوگرد خود می‌توانند از مخاط دستگاه تنفسی بيشتر محافظت کنند.

مردم تمام سبزيجاني كه برگ سبز تيره دارند را در سبد غذايي خود بگنجانند، چون حاوي كلروفيل هستند و كار سم‌زدايي را بهتر انجام مي‌دهند.

تازه‌خوري كنيد و از مصرف انواع كنسروها و غذاهاي فريزري هم خودداري كنيد.

اما دكتر ناصر كلانتري دانشيار دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي و متخصص تغذيه هم مي‌گويد:

قبل از هر چيز با توجه به اينكه آلودگي هوا اثرات بسيار نامطلوبي بر كل اندام‌هاي بدن دارد توصيه جدي اين است كه مردم جز در صورت كار ضروري از منزل خارج نشوند و در صورت ضرورت حتما از وسايل حمل و نقل عمومي استفاده كنند.

مردم تا مي‌توانند مواد غذايي حاوي آنتي اكسيدان مصرف كنند. ميوه‌هاي با برگ سبز تيره به شدت توصيه مي‌شود.

مخلوط عسل و ليمو و همچنين زنجبيل مي‌تواند كمك كننده باشد.

شير و لبنيات كم چرب را هم فراموش نكنند، كودكان و ماردان شيرده و باردار بيشتر شير بنوشند.

دكتر علي رضا منوچهري هم ضمن اينكه از مردم مي‌خواهد كه از ترددهاي غير ضروري اجتناب كنند مي‌گويد:

در اين روزها مردم حتما وسايل گرمايشي خود را كنترل و تنظيم كنند.

سبزيجات برگ‌پهن از قبيل كاهو، كلم، برگ چغندر و اسفناج بيشتر مصرف كنند.

مواد غذايي حاوي آنتي اكسيدان بيشتر مصرف كنند چرا كه سموم را دفع مي‌كند.

گياهان آپارتماني مثل كاكتوس مي‌تواند كمك كننده باشد.

در صورت امكان مردم از دستگاه‌هاي تصفيه هوا در منزل استفاده كنند.

منبع: همشهری

منبع: پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۳۸۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت سلامتی صدیقه وسمقی

آفتاب‌‌نیوز :

محمد ابراهیم‌زاده، همسر صدیقه وسمقی، در گفتگو با رویداد٢۴ درباره سلامتی این اسلام‌پژوه و محقق که به اتهام تبلیغ علیه نظام به حبس محکوم شده، توضیح داده است.

به گفته ابراهیم زاده خانم وسمقی در اثر یک بیماری ژنتیک بینایی خود را اخیرا به طور کامل از دست داده و این موضوع در آزمایش‌هایی که ۲۷ فروردین ماه در انتقال ایشان از زندان به بیمارستان فارابی انجام شده، مورد تایید پزشک قرار گرفته است.

همسر صدیقه وسمقی می‌گوید: روند از دست رفتن بینایی در خانم وسمقی در اثر یک بیماری ژنتیکی است. اینطور نبوده که ایشان به خاطر زندان بینایی را از دست داده باشد. او گفته نام این بیماری RP است، ژنتیکی است و خیلی از افراد در ایران به آن مبتلا هستند. در این بیماری روند کم‌بینایی به مرور افزایش پیدا می‌کند.

ابراهیم‌زاده گفته اواخر فروردین‌ماه خانم وسمقی از زندان به بیمارستان فارابی منتقل شد. در این بیمارستان تخصصی چشم، در بخش‌های مختلف اعم از شبکیه، قرنیه، خشکی چشم و پلک مورد آزمایش قرار گرفت. این آزمایش‌ها حدود ۳ ساعت طول کشید و من هم حضور داشتم. نتایج آزمایش‌ها و معاینات هم در پرونده پزشکی ایشان در زندان نوشته شد و به بهداری زندان اوین تحویل داده شد. قرار بود نتیجه به پزشکی قانونی هم داده شود. تا دو سه روز پیش، اما هنوز این نتایج به پزشکی قانونی داده نشده است.

ابراهیم‌زاده علت انتقال خانم وسمقی به بیمارستان را توضیح داده و گفت در زندان متوجه شدند ایشان نمی‌تواند راه برود و زمین می‌خورد. ایشان می‌گوید من فقط مزاحم دوستان بند هستم. نمی‌توانم غذای خودم را بیاورم یا ظرف‌هایم را بشورم. حتی برای سرویس بهداشتی هم به یک نفر احتیاج دارم.

همسر صدیقه وسمقی می‌گوید: ماموران زندان بعد از مشاهده این وضعیت ترتیب معاینات چشم را دادند.

آقای ابراهیم‌زاده می‌گوید در نتایج معاینات بیمارستان فارابی قید شده که ایشان تحمل حبس ندارد. این نتایج باید از طرف بهداری زندان به پزشکی قانونی ارسال می‌شد، اما هنوز ارسال نشده است.

او گفته یک آزمایش در بیمارستان فارابی مانده بود که انجام بدهند و آن مربوط بود به میدان دید. پزشک ایشان گفته بود احتیاجی به اندازه‌گیری میدان دید ندارد، چون اصلاً دید ندارد.

ابراهیم‌زاده می‌گوید خانم وسمقی قبل از بازداشت، میدان دید داشت و این دید مرکزی در طول این مدت از دست رفته است، هرچند زندان در از دست رفتن این دید تاثیر نداشته است.

خانم وسمقی دچار بیماری قلبی شده است

آقای ابراهیم‌زاده تاکید می‌کند آنچه در زندان برای خانم وسمقی حادث شده، بیماری قلبی است. او گفته هفته نخست فروردین‌ماه خانم وسمقی به دلیل مشکل قلبی و سوزش قفسه سینه از بهداری زندان به بیمارستان طالقانی در ولنجک منتقل شده و در آنجا با توصیه پزشک به مدت یک شب در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری شده است، اما در نهایت گفتند مشکل قلبی و فشار خون خانم وسمقی با دارو قابل کنترل است.

همسر صدیقه وسمقی می‌گوید بهداری زندان مدت‌ها با دارو‌های دم‌دستی سعی می‌کردند مشکل قلبی ایشان را رفع کنند، اما در نهایت متقاعد شدند که مشکل جدیست و در نهایت ایشان به بیمارستان طالقانی منتقل شده.

او تاکید می‌کند ایشان قبل از حبس هیچ‌گونه مشکل قلبی نداشته است. امیدوارم این بیماری نباشد و تنها ناشی از فشار زندان باشد.

علیزاده طباطبایی: برای ایشان درخواست عدم‌تحمل حبس داده‌ایم

محمود علیزاده طباطبایی، وکیل صدیقه وسمقی هم می‌گوید به دلیل از دست‌رفتن بینایی، درخواست عدم تحمل حبس برای ایشان کردیم. این درخواست با پزشک قانونی هم مطرح شده و گزارش مثبت داده‌اند و در حال حاضر این درخواست برای دادستان ارسال شده و اگر موافقت کند، ایشان به خاطر عدم تحمل حبس آزاد خواهند شد.

به گفته وکیل صدیقه وسمقی، حال او در زندان مناسب نیست. خانم صدیقه وسمقی علاوه بر از دست‌دادن بینایی با مشکل تپش قلب و فشار خون بسیار بالا مواجه است و در زندان هم امکان پرستاری از ایشان نیست چرا که درخواست پرستار هم کرده بودند، ولی این درخواست اجرایی نشد.

علیزاده طباطبایی می‌گوید: صدیقه وسمقی به فعالیت تبلیغی علیه نظام احضار شد، اما گفت تا دلیل این اتهام را نگویید، نمی‌آیم. برای بازداشت او ریختند در خانه‌اش؛ اقدامی که برای اتهام فعالیت علیه نظام بسیار غیرمنطقی بود.

وکیل وسمقی می‌گوید: او به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به چهار ماه حبس و به دلیل عدم رعایت حجاب شرعی به یک میلیون جزای نقدی محکوم شد. همان زمان ما تسلیم به رای زدیم و میزان حبس شد ٩۶ روز. الان به دلیل مشکل عدم تحمل حبس، درخواست آزادی مشروط دادیم.

علیزاده طباطبایی می‌گوید هفته آینده ایشان یا به دلیل آزادی مشروط یا به دلیل عدم تحمل حبس باید آزاد شوند. نگاه‌داری ایشان در زندان با این حال دیگر درست نیست.

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت سلامتی صدیقه وسمقی
  • مسمومیت تعدادی از مردم به دلیل مصرف قارچ‌های سمی در لرستان
  • عرضه چهارنمایشنامه «تیرنگ» در نمایشگاه کتاب
  • فلرها، سلامتی مردم عسلویه را نشانه گرفته است
  • ۳۴ درصد مردم از کارت جایگاه داران استفاده می‌کنند
  • برای حفظ سلامتی روزی چند عدد تخم مرغ بخوریم؟
  • این مستند تقدیم به همه کسانی که در پرونده خون‌های آلوده از حق خود گذشتند
  • ۲۱۱ هزار کیلوگرم فرآورده خام دامی در البرز معدوم شد
  • هفته سلامت فرصتی برای پاس داشتن سلامتی
  • جنجال «قلیان اکسیژن»؛ قلیان اکسیژن چیست و آیا برای سلامتی مفید است یا مضر؟!