Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجله آمریکایی نشنال اینترست در گزارشی با اشاره به چگونگی دستیابی یمن به موشک‌های بالستیک نوشت: یمنی‌ها با دسترسی به موشک‌هایی که در دهه‌های قبل از کره شمالی و شوروی دریافت کرد‌ه‌اند موازنه قوا را تغییر داده و همسایگان خود را در منطقه خلیج (فارس) تهدید می‌کنند. به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، در چهارم نوامبر گذشته یک فروند موشک بالستیک به فرودگاه ملک خالد نزدیک ریاض، پایتخت عربستان شلیک شد که این یک تغییر استراتژیک در درگیری نظامی بین عربستان و گروه انصار الله در یمن به شمار رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مجله آمریکایی نشنال اینترست با انتشار گزارشی جزئیات نظامی محرمانه جدیدی را از تغییر موازنه قوا در خاورمیانه فاش کرد.

این گزارش تغییر موازنه‌ها را به رسیدن فناوری سلاح‌های پیشرفته از کره شمالی به شماری از کشور‌ها و گروه‌ها در خاورمیانه مرتبط دانست.

در این گزارش آمده است: همه شواهد نشان می‌دهد که تکنولوژی موشکی بالستیک پیشرفته که در دوره ریاست جمهوری علی عبدالله صالح در دست ارتش یمن بود به دست انصار الله افتاد و این گروه از سال ۲۰۱۵ تاکنون با این موشک‌ها عربستان را بار‌ها هدف حمله قرار داد و باعث تلفات مالی و جانی زیادی برای این کشور شد.

نشنال اینترست آورده است: زرادخانه موشک‌های بالستیک در یمن به جنگ طولانی بین یمن شمالی و جمهوری دموکراتیک یمن (یمن جنوبی)، باز می‌گردد که هر کدام آن‌ها این موشک‌ها را به عنوان «سلاح بازدارنده» و بدون نیاز به استفاده از آن، ذخیره می‌کردند.

کانال تماس محرمانه.

اما سوالی که نشنال اینترست مطرح می‌کند این است که چگونه پیونگ یانگ این فناوری پیشرفته موشک‌های بالستیک را به دست آورده بود.

در اینجا این وبگاه آمریکایی به کانال تماس محرمانه و بی وقفه بین قاهره و پیونگ یانگ اشاره می‌کند که به طور قابل توجهی پس از جنگ اکتبر ۱۹۷۳ افزایش یافت. (جنگ اعراب و اسرائیل که از ششم تا بیست‌وپنجم اکتبر ۱۹۷۳ میان سوریه و مصر با حمایت چند کشور عربی دیگر و اسرائیل اتفاق افتاد).

نشنال اینترست روایت کاملی از دستیابی کره شمالی به فناوری موشک‌های بالستیک را رصد کرد و اینکه اتحاد جماهیر شوروی در جنگ اکتبر ۱۹۷۳ و به طور مشخص در دقایق پایانی جنگ قبل از اینکه آتش بس ۲۲ اکتبر اعلام شود، شروع به استفاده از موشک‌های مشهور اسکاد کرد به گونه‌ای که سه فروند آن به دستور مسکو به مواضع اسرائیل شلیک شد.

این موشک‌ها حدود دو تن وزن داشتند و منجر به کشته شدن حدود هفت نظامی اسرائیلی و وارد آمدن تلفات مالی گسترده‌ای شد و بنا به گزارش‌ها همین امر دلیل اصلی تل آویو برای پذیرش آتش بس به منظور اجتناب از تحمل ضرباتی عمیق‌تر از سوی مصر شد.

روزنامه عبری زبان یدیعوت آحارونوت نیز پیش‌تر با انتشار گزارشی تاکید کرد که مصر در آگوست ۱۹۷۳ موشک‌های دوربرد اسکاد را از اتحاد جماهیر شوروی گرفت موضوعی که موجب نگرانی شدید سرویس‌های اطلاعاتی اسرائیل شد.

نشنال اینترست در ادامه گزارش خود آورده است: پس از پایان جنگ اکتبر ۱۹۷۳ مصر شروع به جایگزین کردن منبع تسلیح خود از سمت اتحاد جماهیر شوروی به سمت آمریکا کرد، اما در آن زمان مصر دو فروند هواپیمای آر ۱۷ را با موشک‌های بالستیک زیادی به مقصد کره شمالی بار زد، چون در آن زمان پیونگ یانگ از روابط قوی با قاهره برخوردار بود و خلبانانش در نیروی هوایی مصر با اسرائیل مبارزه می‌کردند.

این وبگاه آمریکایی نوشت: اتحاد جماهیر شوروی به نظر می‌رسد که از ایده تحویل فناوری موشک‌های اسکاد به کره شمالی احساس خوبی نداشتند با اینکه می‌دانست که پیونگ یانگ متحد آن است، اما این فناوری قبلا به کره شمالی رسیده بود.

نشنال اینترست افزود: مهندسان کره شمالی پنج سالی را که از سال ۱۹۷۳ گذشته بود به ساخت زیرساخت‌های برنامه موشکی و مهندسی پدافند هوایی سپری کردند تا در سال ۱۹۸۴ از ساخت اولین موشک بالستیک خود با نام «هواسونگ - ۵» خبر دادند با وجود اینکه برد و دقت این موشک در حد مطلوب نبود، اما برای بار نخست اتفاق خوبی بود بخصوص که این موشک قادر به حمل کلاهک‌های شیمیایی و بیولوژیک بود.

کره شمالی از آن پس سال به سال فناوری موشک‌های بالستیک خود را توسعه داد تا در نهایت به موشک‌هایی رسید که قادر به حمل کلاهک‌های هسته‌ای کوچک با برد بسیار بالا بود.

رسیدن موشک‌های کره شمالی به خاورمیانه.

اما چگونه فناوری موشک‌های کره شمالی به خاورمیانه رسید گزارش مذکور به آن جواب می‌دهد اینکه پیونگ یانگ حدود ۱۶۰۰ موشک بالستیک ساخته و یک سوم یا نیمی از آن را به خاورمیانه منتقل کرد.

این گزارش آورده است: مهم‌ترین دریافت‌کنندگان موشک‌های بالستیک کره شمالی، لیبی، سوریه و ایران بودند و نام شهاب ۱ و شهاب ۲ روی آن‌ها گذاشته شده بود و سپس سوریه و ایران هم به این فناوری دست یافته و شروع به ساخت بومی آن کردند.

در سال ۲۰۰۲ نیروی دریایی اسپانیا یک کشتی حامل ۱۵ فروند موشک بالستیک «هواسونگ ۵» را که از کره شمالی به مقصد یمن در حرکت بود توقیف کردند، اما در نهایت با اعتراض صنعا مجبور به آزاد کردن کشتی و اجازه عزیمت آن به سمت ساحل یمن را دادند.

ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که یمن چندین محموله دیگر از پیونگ یانگ شامل ۴۵ موشک بالستیک دریافت کرد که از جمله آن موشک‌های «هواسونگ اس ۶» است که شماری از آن‌ها در حملات علیه ریاض استفاده شد.

براساس این گزارش، ارتش یمن هم در مدت اخیر به موشک‌های شوروی «توچکا» که در اختیار یمن جنوبی بود دست یافت که با توجه به اینکه دقت این موشک‌ها از موشک‌های هواسونگ و اسکاد بیشتر بود اثر ویرانگر و مرگبار بیش‌تری داشت.

بر اساس گزارش نشنال اینترست انصار الله وقتی به موشک‌های زمین به هوای شوروری دست یافت شروع به ساخت آن‌ها در داخل یمن کرد و به نام‌های «قاهر ۱» و «قاهر ۲» شناخته شد که برد آن‌ها تا ۱۵۵ و ۲۵۰ مایل می‌رسد به گونه‌ای که می‌تواند شمار زیادی از همسایگان خود را در منطقه خلیج (فارس) تهدید کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۳۹۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کره شمالی: بدترین وضعیت حقوق بشر در جهان را در آمریکا داریم

سخنگوی وزارت خارجه کره شمالی در واکنش به گزارش وضعیت حقوق بشری وزارت خارجه آمریکا درباره این کشور گفت: بدترین وضعیت حقوق بشری را در جهان در ایالات متحده داریم که با سرکوب سیستماتیک، رویارویی قومی و مذهبی در آنجا ادامه دارد.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری تاس، سخنگوی وزارت خارجه کره شمالی در بیانیه‌ای که در رسانه دولتی این کشور منتشر شد، گفته است: «وزارت امور خارجه کره شمالی انتشار گزارش حقوق بشر توسط وزارت امور خارجه آمریکا بر اساس دروغ، جعل، تعصب و خصومت را قاطعانه محکوم و رد می‌کند و آن را اقدامات مداخله جویانه واشنگتن در امور داخلی کره شمالی می‌داند.»

در ادامه این بیانیه همچنین آمده است: «آیا در ایالات متحده نقض جدی حقوق بشر از جمله سرکوب سیستماتیک مردم خود، رویارویی قومی و مذهبی و جنایات مختلف خشونت آمیز را شاهد نیستیم؟»

وی همچنین به ادعای مقام‌های آمریکایی درباره ضرورت نفوذ اطلاعاتی در کره اشاره کرد و ادامه داد: این نمایش یک دسیسه سیاسی بسیار بدخواهانه و یک چالش سیاسی خطرناک است که هدف آن تخریب نظام ما از درون است. واکنش پیونگ یانگ به این اقدامات هیچ محدودیتی ندارد.»

۲۳ آوریل سال جاری میلادی، وزارت امور خارجه آمریکا گزارشی درباره وضعیت حقوق بشر در جهان منتشر کرد که نارضایتی تعدادی از کشور‌ها از جمله مجارستان، ویتنام، مکزیک، پاکستان و ترکیه را برانگیخت.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز خاطرنشان کرد که این گزارش صرفا نمایش استاندارد‌های دوگانه نیست، بلکه یک تبعیض نژادی آشکار است.

دیگر خبرها

  • اسپانیا: به‌زودی موشک‌های پاتریوت را به اوکراین ارسال می‌کنیم
  • کره شمالی: بدترین وضعیت حقوق بشر در جهان را در آمریکا داریم
  • کره شمالی : بدترین وضعیت حقوق بشر در جهان را در آمریکا داریم
  • کره شمالی: حقوق‌ بشر ابزار تهاجم و رفتار خصمانه آمریکاست
  • شکار پهپاد آمریکایی در آسمان یمن
  • ماموستا ملااحمد فخری منشأ خدمات بسیاری برای دین بود
  • آمادگی کره شمالی برای آزمایش یک سامانه موشک‌انداز جدید
  • اسپانیا موشک‌های پاتریوت به اوکراین می‌فرستد
  • کره شمالی چند پرتابه راکتی آزمایش کرد
  • ایروانی: ادامه حضور غیرقانونی نیروهای آمریکایی منشأ اصلی بی‌ثباتی در سوریه است