Web Analytics Made Easy - Statcounter

رشت - ایرنا - معاون امور جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیز داری گیلان از فراهم آمدن مقدمات اولیه ثبت بخشی از جنگلهای هیرکانی استان به عنوان میراث جهانی در یونسکو خبر داد.

محمد رضا عبدالهی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت : جنگلهای هیرکانی از بقایای جنگلهای دوران سوم زمین شناسی هستند و به لحاظ پایداری و قدمت از اهمیت بسزایی برخوردار هستند و با وجود موقعیت خاص آب و هوایی climatic در کرانه جنوبی و جنوب غربی دریای خزر پوشش جنگلی منحصر به فردی شکل گرفته که به لحاظ تنوع و نقش آن مهم و بسیار ارزشمند است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی یاداور شد: حدود دو میلیون هکتار از این جنگلها در ایران و حدود 20 هزار هکتار آن در جمهوری آذربایجان واقع است .
عبدالهی خاطرنشان کرد : از آنجاییکه جنگلهای مذکور برای حفظ زیست بوم اهمیت دارند ، ثبت جهانی آنها در یونسکو می تواند اقدام مناسبی برای این جنگل ها باشد که در این راستا پیگیری های موثری به عمل آمده و از سال گذشته اقدامهای اولیه برای ثبت جنگلهای لیسار تالش ، گشت رودخان فومن و سیاهرود رودبار به عنوان میراث طبیعی جهانی صورت گرفته و مراحل نهایی شدن آن در دست انجام است.
عبدالهی گفت : به دلیل گستردگی و ارزشمندی موضوع نیاز به همکاری و تعامل دستگاههای دیگر نظیر سازمان جنگلها ،محیط زیست و میراث فرهنگی است .
وی افزود : در این ارتباط کتابچه ای از سوی نمایندگان دستگاههای مربوط تهیه شده که در آن به ویژگی های انحصاری و برجسته این جنگلها تاکید شده و در بدو امر 15 مکان ( site ) معرف جوامع مختلف جنگلهای هیرکانی برای ثبت جهانی معرفی شده که سه مکان آن در گیلان قرار دارد.
وی گفت : این مکان ها به عنوان مناطق حفاظتی تلقی و هیچگونه دخالت انسانی در آن انجام نخواهند شد و به عنوان منطقه zone مرکزی تلقی می گردند ، پیرامون مناطق مرکزی ، منطقه حائل buffer zone خواهند بود که نقش ضربه گیر را خواهند داشت و در آینده می توان مکان های کمتر دست خورده دیگری را به محدوده ثبت اضافه کرد .
وضعیت جنگلهای گیلان :
مساحت استان گیلان حدود 147 هزار هکتار است ، این استان در در کرانه دریای خزر واقع شده است .
در این استان بیش از 564 هزار هکتار جنگل وجود دارد که بخشی از جنگلهای هیرکانی است و دارای گونه های با ارزش و منحصر به فردی مانند بلوط ، راش ، ممرز ، توسکا ، افرا، انجیلی ، سرخدار ، ارس و زربین و اکو سیستم متنوع جانوری است.
55 درصد از سطح جنگلهای گیلان را جنگلهای انبوه تشکیل می دهد و 29 درصد نیمه انبوه ،حدود 12 درصد به دلیل نزذیکی به روستاها مخروبه و حدود چهار درصد نیز بیشه زار ، درختچه زار و جنگلهای دست کاشت مصنوعی است.
از نظر توپوگرافی جنگلهای گیلان در دامنه های کوهستانی شمال البزر واقع شده و عموما شیب دار است و 20 درصد از مساحت این عرصه ها را جنگلهای حفاظتی و حمایتی تشکیل می دهند .
نظر به اهمیت جنگلها و نقش آن در حیات بشری نیاز است که نگاه حمایتی ویژه ای به این بخش معطوف شود و با فرهنگ سازی مثبت در آحاد جامعه ، بکار گیری نیروی انسانی تحصیل کرده و تهیه و استفاده از طرح آمایش سرزمین و هدایت تک خانوار ها و آبادی های پراکنده به روستاهای پایدار به کمک جنگل شتافت .
خبرنگار : نصراله ابراهیمی**انتشار دهنده: گیتی بابایی
6070 /6030

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۴۰۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار «شی» با میراث‌دار «دوگل»

به نظر می‌رسد شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین در اولین سفر خود به اروپا پس از پنج سال، قصد استفاده از فرصت‌ها را برای سست کردن پیوند‌های این قاره با ایالات متحده و ایجاد جهانی آزاد از سلطه آمریکا دارد. رهبر چین سه کشور فرانسه، صربستان و مجارستان را برای سفر انتخاب کرده است که هرکدام، کم و بیش، به نظم پساجنگ آمریکا در جهان با بدگمانی می‌نگرند و چین را به‌عنوان وزنه تعادل ضروری می‌بینند و مشتاق تقویت روابط اقتصادی هستند.

به گزارش دنیای اقتصاد؛ «راجر کوهن» و «کریس باکلی» در گزارش ۵مه در نیویورک‌تایمز نوشتند، در زمان تنش با بسیاری از کشور‌های اروپایی -بر سر استقبال «بدون محدودیت» چین از روسیه به‌رغم جنگ در اوکراین - شی که روز یکشنبه وارد فرانسه شد، می‌خواهد نفوذ فزاینده چین را در این قاره نشان دهد و نزدیکی عمل‌گرایانه را دنبال کند.

رئیس‌جمهور چین در اولین سفر خود به اروپا پس‌از پنج سال، قصد استفاده از فرصت‌ها برای سست کردن پیوند‌های این قاره با ایالات متحده و ایجاد جهانی آزاد از سلطه آمریکا را دارد / رویترز

برای اروپا، این دیدار اقدام متعادل‌کننده ظریف بین چین و ایالات متحده را به محک آزمون خواهد گذاشت و بدون شک در واشنگتن به‌عنوان «تلاشی نه چندان ظریف» از سوی شی برای ایجاد تفرقه در متحدان غربی تلقی خواهد شد. رئیس جمهور چین زمان ورود خود را به دومین ایستگاه توقفش – صربستان- همزمان با بیست و پنجمین سالگرد بمباران مرگبار ناتو علیه سفارت چین در بلگراد در جریان جنگ کوزوو تعیین کرده است.

آن حمله اشتباه در ۷مه۱۹۹۹ که کاخ سفید به خاطر آن عذرخواهی کرد، باعث شد سه خبرنگار چینی کشته و اعتراضات خشمگینی را در اطراف سفارت ایالات متحده در پکن برانگیخت. «یانکا اورتل» مدیر برنامه آسیا در شورای روابط خارجی اروپا در برلین گفت:

«برای شی، حضور در بلگراد راهی بسیار اقتصادی است تا دریابد آیا ایالات متحده واقعا درباره قوانین بین‌المللی جدی است یا خیر و از نقش ناتو به‌عنوان یک مشکل برای سایر کشور‌ها سخن بگوید.»

دولت چین به بزرگداشت بمباران بلگراد ادامه داده و از آن به‌عنوان فرصتی برای محکوم کردن آنچه که ریاکاری و قلدری غرب می‌داند، استفاده کرده است. «تو شین کوان»، رئیس یک موسسه بازرگانی در دانشگاه تجارت بین‌الملل و اقتصاد در پکن می‌گوید: «ایالات متحده همیشه خود را رهبر یا هژمون جهان می‌داند؛ بنابراین چین رقیب یا دشمنی است که هژمونی خود را به چالش می‌کشد.

اتحادیه اروپا طرز فکر هژمونیک ندارد.» دکترین رسمی ۲۷عضو اتحادیه اروپا، چین را به‌عنوان «شریکی برای همکاری، رقیب اقتصادی و حریفی سیستمی» تعریف می‌کند. اگر این یک عبارت دهان پر کن -و شاید متناقض– به نظر رسد، به این دلیل است که این قاره بین چگونگی ایجاد تعادل بین فرصت‌های اقتصادی با چین و خطر امنیت ملی، خطر امنیت سایبری و ریسک اقتصادی برای صنایع مختلف دچار مشکل شده است.

در ماه مارس، وزیر امور خارجه چین، وانگ‌یی به خبرنگاران گفت که فرمول اروپا قابل اجرا نیست. او گفت: «مثل این است که به سمت یک گذرگاه رانندگی کنید و همزمان چراغ‌های راهنمایی و رانندگی قرمز، زرد و سبز روشن باشد. چگونه می‌توان رانندگی کرد؟»

اولین و مهم‌ترین توقف شی در فرانسه خواهد بود که رئیس‌جمهور آن، امانوئل مکرون، اغلب به نکته‌ای گلیستی اشاره می‌کند که اروپا «هیچ‌وقت نباید دست‌نشانده ایالات متحده باشد.» رهبر فرانسه اصرار دارد که بقای اتحادیه اروپا به «خودمختاری استراتژیک» و توسعه انعطاف‌پذیری نظامی برای تبدیل شدن به «قدرت اروپا» بستگی دارد.

«فیلیپ لو کور» کارشناس برجسته فرانسوی در زمینه روابط با چین گفت: «مکرون در تلاش است تا راه سومی را در هرج و مرج کنونی جهانی به ارمغان بیاورد.

او در تلاش است تا خط باریکی را بین دو ابرقدرت اصلی طی کند.» درست بیش از یک سال پیش، مکرون در سفری به چین که با اعلامیه چین و فرانسه مبنی بر «مشارکت استراتژیک جهانی» به پایان رسید، بسیار خوشوقت شد. رهبر فرانسه واژگان چینی جهان «چند قطبی» رها از «بلوک» و «ذهنیت جنگ سرد» را تکرار کرد.

اکنون، در انتظار سفر شی، چین از فرانسه به‌عنوان یک قدرت بزرگ تمجید کرده و به قول «لو شای»، سفیر چین در فرانسه در People۳۹;s Daily، ابراز امیدواری کرده است که روابط آن‌ها «همیشه در خط مقدم روابط چین با کشور‌های غربی باشد.»

دیگر خبرها

  • تقاضا جهانی برای بنزین کاهشی است
  • رشد تقاضای جهانی برای بنزین نصف می‌شود
  • تعلیق و لغو مجوز فعالیت ۲ دفتر خدمات مسافرتی در گیلان
  • دیدار «شی» با میراث‌دار «دوگل»
  • ثبت ملی روستای «نوسنگی» در درفک رودبار
  • از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از فعالان و کنشگران حوزه میراث‌ فرهنگی
  • آب سد سفیدرود رها سازی شد
  • رهاسازی آب سد سفیدرود
  • آب سد سفیدرود رهاسازی شد
  • گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه